Şaşırdım kaldım

Cok tesekkur ederim,o sizin bakis acinizin guzelligi aslinda

Yani bilemiyorum,cidden uzuluyorum hayatla bu sekilde mucadele etmek zorunda olan insanlara. Allah saglik versin,cok zor. O yuzden burada sartlariniz olgunlasmadan evlenmeyin,evlenince isten ayrilmayin,cocuk yapmayin, hadi yaptiniz o 1i 2 yapmayin diyoruz. Cogunluk yanlis anliyor bu yazilarimizi ama olsun.

Insallah duzelir konu sahibinin durumu. Allah yardimcisi olsun

Malesef ayrilmak sizin icin cok zor gibi.2000 tlyle gecinemezsiniz.kimse kredi cekmez zaten de cekseler bile kredi isine hic girmeyin.faizl3r cok yuksek kredi akil kari degil .bir sure daha dayanip taksitle birseyler alin.esyalar yavas yavas alinmis olur.biraz da para biriktirin.yoksa simdi cikarsaniz maddi sikintilar girer.esinle de araniz bozulur

30 bin tl gibi bir kredinin en az 60 bine yakin odemesi olur ki ihtiyac kredisi 4 yilla sinirli diye biliyorum. 500 tl ile odeme olmaz . En az 1.500 tl odemesi olur aylik.
Elinizde 1000 tl gibi bir para kalicak ve bu rakamla gecinmeniz imkansiz.

Biraz daha disinizi sikin ve para biriktirin.

Amin inş artık tüketimin sonu yok malesef cocuklar büyüdükce sartlar daha da zorlasıyor malesef. Akılları erdiği zaman ebebeyınlerinı suclamaya baslıyorlar bu sefer. Yani problemler katlanarak gidiyor her durumda.Calişmak da calişmamak da kadının kararı olmalı,esıne baskı kurup caliş diyende itici, ihtiyaci oldugu halde gurur yapıp calişmayan da itici. İşin özeti dediginiz gibi kayınvaldeyi de dinlemek lazim.

İnanın Allah yardımcınız olsun demekten baska bisey gelmiyor aklıma malesef. En sevmedigim sey zor durumdaki insanlara negatif yorumlar yapıp dibe cekmek, ama sizin durumunuz tam olarak o yönde. Biraz fikir veriyordum bir cocugunuz daha oldugunu duyunca o nokta da tıkandım. Sizin calişma durumunuz bu saatten sonra uzun vade olmaz sıfır birikimle bir yola cıkmayı düsünüyorsunuz oda cok zor, hadi yaptınız dıyelim , esinizin istikbali iş verenin iki dudaginin arasında, sigorta yok iki cocuk. Yani neresine ne yorum yapalim ki cok üzüldüm anlatamam durumunuza ama bir okadar da kızdım.Allahım hicbirimizi evlatlarımızı rızksız bırakmasın inş. Ama veren Allah rızkınıda verir demekle keske hersey yoluna girse. Suan o evde kalmaktan baska careniz yok gıbı. Bir cilgınlık yapıp bu kıs günü iki yavruyu da perişan etmeyin tatlim ya.

Eşinizin madem engelli raporu var. En doğrusu sigortalı bi işe girip çalışması ve netten engelli haklarını öğrenmesi. engel oranına göre daha erken emekli olabilir mesela 18 yıl gibi. Ekpss sınavına da girebilir. Daha önce hiç mi sigortası olmadı?
500 TL için emeklilik riske atılmaz. Yani SİGORTA herşey için ŞART!
Bak elinin altında internet var. Lütfen biraz okuyun araştırın neyin ne olduğunu.
Ayrıca gerekiyorsa kadın çalışmalı.ne demek eşim çalıştırmadı. Ne dedi otur evinde çocuk mu bak dedi..
karı koca çok hatalar yapmışsınız. Bari bundan sonra yapmayın bilinçli davranın.
Kredi olayına girmiyorum bile çok haklılar çekmemekle.
Bu arada eşinizin patronu da suçlu sigortasız eleman çalıştırdığı için.
Siz burda ki üyelere kızmak yerine bence sevinin. Sizi uyarıyorlar çünkü çok büyük bi hatanın içindesiniz.

Bu arada yirmibir yasındaymıssınız daha kıyamam ya kardesimle yaşitsiniz. Allahım suan keske tek derdiniz."sınavlarım vizelerim yaklasıyor abla poff daraldım üstüme gelme" olsaydı kardeşim gibi.

Yirmibir yasındaymıs ya daha da üzüldüm. Onaltı yasında evlenmiş. İki aileye de kizmaya hakları yok ki kacarak evlenmişler, yani herkese emrivaki olmus acıkcası. Ay ne yorum yaptım bu konuya normalde hicbir üyenin konusuna yorum yapmam bu kadar ama cocuklar zayıf noktam sanırım.

inanilir gibi degil gercekten. Cok uzuldum. Haklisiniz soz konusu cocuklar olunca insan daha da hassaslasiyor. Insallah duzelir durumlari.

Bu devirde bu nasıl bir cehalet anlamak mümkün değil. Akıllı telefon, internet kullanılabiliyor, fotoğraflr çekilip şu platforma yüklenebiliyor, ama eşin kpss ye niye girmedi deyince verilen cevap ‘bilmiyorum’
Hayatınızı garantiye almak için hiçbir şey yapmamışsınız, sınavlardan okuldan bihabersiniz. 21 yaşında bu dünyadan bu kadar nasıl soyutlandınız?
Eğitim durumunuz nedir çok merak ettim, hiç mi endişe duymadınız gelecek için? Çocuklarınıza nasıl yeteceksiniz? Maddi anlamda demiyorum, dünya hızla değişiyor siz hiç mi düşünmüyorsunuz?
Çok sinirlendim ve çok üzüldüm.
Bu yokluğa sürekli çocuk doğurmak bir de...Allah yardım etsin ne diyeyim

Yeşil kart dediğin kalkmadı mı ya artık genel sağlık sigortası var ayda 60 yatırıyorum bende
Doğumdan sonra kaymakamlığa git çocuk parası al ilkde 200sanırım ayda 70 de bez paraaı oluyo en azından biraz iş görür az çok

1+1 küçük bi ev bakın ilk etapda fiyatı uygun olan yerlerde bakın kışı var bunun ısınması herşeyi paraya bakıyo

Bu devirde kimse kimseye kefil olmuyoken kredi hiç çekmezler canım sen de olsan çekme başkasına zaten devir kötü senden dolayı demiyorum genel ortalık kötü kimsede para yok resmen hele ki kışın nedense yok yani örneğin biz krediyi kendimiz çektik pişmanız yani şuan

Senin ailenin bi yardımı olmaz mı

2 çocukla kira eşya yok o paraya geçinmekde zor seneye anasınıfına gitcek devlete bile gitse masraflı malesef işleri çok zor hele ki öyle büyük bir şehirde bulunduğum ilçede 3+1kaloriferli asansörlü lüks evler 600 falan bizim diğer evde asnsör kalorifer yok 400e verdik ya eşin iş ayarlayıp küçük başka bi yere taşıncanız sonuçta doğduğun yer değil doyduğun yer demişler ama çok zor çookkk

Ben 3. Yü yaptım ama pişman oldum durumlar zor ama bizim aileler var yine arkamızda sizin oda yok valla bende kaçtım ama babam cebinde kaç varsa bizde olmayınca yarısından fazlasını verir borç der sonra almaz durumlar zor derken tamam geçiniyoruz iyiyiz de kredi işi olmasaydı en azından ama bizim yine güvencemiz var arabayı satar kapatırız ama sizde hiçbir güvence yok ki
Canım en iyisi yaşın küçük tamam de geç kv ye biraz idare edip birikim yapın çünkü sonra pişman olsanızda dönemezsiniz

Eşya için kredi çektirmeye ne gerek var?
Yatak odan vardır sanırım,öteki odaya da minder atarsın,bebeğine de 150 tllik beşik tamam.Nerede olsan oradan iyi olursun bence,ama 3 günde bunalıma girmeyeceğine güveniyorsan .
Yok yapamam diyorsan kavgalı da olsan aynı sofraya oturmaya devam edeceksin.
Ben yapamazdım,yapmadım da,hayatımda aldığım en delice,aynı zamanda en akıllıca karardı.

Ay 2 çocuk mu var konu sahibinde

Evet ben 2 çocuğu görmemiştim.O zaman o yavrularının hatrına kvye alttan alacak,bir şekilde geçinecek.
Ah ah 21 yaş
Allahım kızımı yanlışlardan koru

Evet ben 2 çocuğu görmemiştim.O zaman o yavrularının hatrına kvye alttan alacak,bir şekilde geçinecek.
Ah ah 21 yaş
Allahım kızımı yanlışlardan koru
Amin cümlemizinkini ins. İnsanların zor durumlarında megatif konusmak yanliş ama bu hikaye de ne dogru ki. İnsanlar hata yapabilir anlarım ama aynı hataları defalarca yapanı da baska sekilde yorumlarım. Ne denir ki denilse bile ne degilir bu saatten sonra üsenmedim eski konusuna baktım içler acısı resmen. Onaltı yasında ailelere emrivaki yaparak kacarak evlen üstüne 2 cocuk rahatsiz bir es meslek yok vs uzar gider. Cok zor bır durumda kalındı büyük bir yanliş yapıldı kacıldı ee sonrası ıkı cocuk bir düşük ınanılır gıbı degil yazık ya! Saglık sorunlarından uzun süre calişamayan es, karısını calistırmayacak kadar da gururlu bu arada. Kayınvalde o yasta calişiyor falan fılan ay cok zor ya.

Eşya alacağız gümüşlük vs demiş,heves eder normal,ama keşke olsa
İlk düğme yanlış iliklenince ötekiler doğru olabilir mi,Allah işlerini rast getirsin ne diyeyim

Senin çalışmam şart başka türlü olmaz bence apartman görevlisi tarzı bir şeyler bakın. Bazılarında elektrik ısınma falan da ödemiyorsun üstelik eşin çalışsın çalıştığı yerde sen de apartmana bakarsın eşin gelince o bakar falan diğer türlü çok zor o parayla istanbul

Eşya alacağız gümüşlük vs demiş,heves eder normal,ama keşke olsa
İlk düğme yanlış iliklenince ötekiler doğru olabilir mi,Allah işlerini rast getirsin ne diyeyim
Amin inş ne karar verirlerse versinler iki sekilde de cok zor olucak birlik devam etseler bile
dort kişilik koca bir aile kayınvalde evinde bir odaya sıgıcaklar mecburen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…