Saygı

lemniskat

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2018
411
703
53
36
Iyi akşamlar hanımlar
Az önce eşimle bir tartışma yaşadık. Konu size çok basit ve saçma gelebilir ama bizim evde buna benzer tartismlar çok sık yaşanıyor ve ben inanılmaz yoruluyorum.
Elimde telefon vardı ve 15 saniyelik bi video seyrediyordum. O sirada eşim seslendi. Bende video bitince efendim aşkım dedim. Ne efendim aşkım diye yüzüme baktı. Neden o seslenince hemen videoyu durdurmamisim onunla ilgilenmemisim bu ona saygı duymadığım anlamına geliyormuş.
Çok saçma değilmi sizcede. Ben mi yanlış düşünüyorum.

Bu tip tartışmaları sık yaşıyoruz diyorsunuz eşinizin sorunları mı var en ufak şeyde böyle patlıyor

Bu tip tartışmaları sık yaşıyoruz diyorsunuz eşinizin sorunları mı var en ufak şeyde böyle patlıyor
Patlama değil yani bağırıp cagirmiyor ama uzatıyor. Yani ona uysam bu konuyu sabaha kadar tartisiriz mesela

Eşiniz fazla abartmış her konuda disiplinli bir yapısı var mı?

Peki siz seslenince o dünya durmuş gibi size odaklanıyor mu?
Bir dakika canım der mesela bende işini bitirmesini beklerim. Ama ben ona bişey demeden videonun bitmesini bekledim.ona göre bu saygısızlık

Amaaan bu ne be neden evlenirsiniz anlamam ki iyiki bekarim umarim evde kalirim!

elinizde telefon çok sık oluyorsa, sohbet, muhabbet eden biri değilseniz böyle patlıyordur adam da.

her gün burada kadınlar konu açıyor, eşimin elinde hep telefon, 2 çift lafa ihtiyacım var diye.
Hayır aslında böyle değil. Hatta o sırada kendisi dizi izliyordu bende o dizisini izlerken gelip yanına oturdum. Instegramda gördüm videoyuda. Sorun telefon değil. Ben kitap okusam mesela o bişey söylese anında ona cevap vermemi bekliyor. Halbuki ben o sırada başka birşeye konsantre olmuşum. Duymamis olabilirim anlayamamis olabilirim.Kafami kaldırıp ne dedin canım diyince bozuluyor neden ilk seferde duymadım anlamadım diye

Seslendigimde bana cevap vermesi cok hassas olduğum bir konu. Isi varsa, 1 dakika diyebilir. Ama cevapsız birakilmak veya gec cevap vermesi kesinlikle sinirimi bozar. Benim de esimle aramda var boyle bi problem
Cevapsız bırakmam tabiki ama dedigim gibi o an dikkatimi başka bir şeye vermiş olabilirim ona 10 sn geç cevap vermem saygısızlık mı

Ya başka bir şeyinize gıcık kapmış bahane olarak bunu diyor ya da bu ara sıkıntıları olabilir size patlamış siniri. İyi bir inceleyin.

Eşin haklı bence bende eşime birşey sorduğum zaman anında cevap vermezse sinirleniyorum . Karşınızdakini kaaale almamış oluyorsunuz o an

Ya başka bir şeyinize gıcık kapmış bahane olarak bunu diyor ya da bu ara sıkıntıları olabilir size patlamış siniri. İyi bir inceleyin.
4 senelik evliyim. Hep böyleydi. Genel olarak bana çok basit gelen şeylere fazlaca takılıp meseleleri uzatmak gibi bir huyu var malesef. Ama bu sefer acaba haklimi gerçekten saygısızlık mi bu diye düşündüm

Eşin haklı bence bende eşime birşey sorduğum zaman anında cevap vermezse sinirleniyorum . Karşınızdakini kaaale almamış oluyorsunuz o an
Öyle mi dersiniz. Eşimde aynı sizin gibi düşünüyor işte. Ama şöyle düşünün diyelim ki siz birsey okuyorsunuz o an eşiniz gelip yarın kahvaltıyi dışarda yapalım dedi. O an hemen kafanızı kaldırıp tamam canım diyebiliyor musunuz. Yani kafanız başka şeyle meşgulken soruyu duyup değerlendirip cevap verebiliyor musunuz.
Mesela ben eşim birseyler okurken gidip yarın kahvaltıya gidelim mi demek yerine canım sana birsey soracağım diyip önce dikkatini bana vermesini beklerim. Hemen cevap vermezsede demekki önemli birsey okuyor diyip bitirmesini beklerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…