Saygın bir kişi olmak için

iş... mevki... KariyeR..

Saygı gösterirseniz saygı görürsünüz...:42:

BENDE SAYGI GÖSTERİP GÖRMEK KONUSUNA KATILMIYORUMM..

Gösterdim ve görmedim bolca..

Saygınlık kazanmak ve saygı duylması farklı şeyler zaten büyüklerimize hürmeten saygı gösteriyoruz bu farklı bişi..

Saygınlık kazanmak herkezin işte "O":40: demesini istiyorsanız Kariyer sahibi olcaksınız..

Sizi sevmeyenler bile olsa size saygı göstericeklerdir.. işiniz ve konumunuzdan dolayıı hep bi duruşunuz olacaktır..

Son düzenleme:

Saygınlık kazanmak ve saygı duylması farklı şeyler zaten büyüklerimize hürmeten saygı gösteriyoruz bu farklı bişi..

Saygınlık kazanmak herkezin işte "O":40: demesini istiyorsanız Kariyer sahibi olcaksınız..

Sizi sevmeyenler bile olsa size saygı göstericeklerdir.. işiniz ve konumunuzdan dolayıı hep bi duruşunuz olacaktır..

bende bolca gösterdim görmedimde insanın hayatta bi duruşu olcak ve dimdik yürüyecek :61:

Saygın biri olmak için para,mevki,fiziksel görünüş önemli değildir.
Kişi zaten insan olduğu için saygındır ve saygı görmeyi hakeder.
Çalışmayan birine saygı göstermemek bana göre komik bir durum. Zamanında çalışmak isteyip de iş bulamamanın ne olduğunu iyi biliyorum çünkü.
Karşınızdaki insan size saygı göstermiyorsa belki o da sizin gibi ayrımcılık yapıyordur,size göre çalışmayan kesim nasıl saygıyı haketmiyorsa o da sizde bulunan başka bir özellik yüzünden saygıyı haketmediğinizi düşünüyordur.
Bence aranızda bir fark yok!

Saygın biri olmak için para,mevki,fiziksel görünüş önemli değildir.
Kişi zaten insan olduğu için saygındır ve saygı görmeyi hakeder.
Çalışmayan birine saygı göstermemek bana göre komik bir durum. Zamanında çalışmak isteyip de iş bulamamanın ne olduğunu iyi biliyorum çünkü.
Karşınızdaki insan size saygı göstermiyorsa belki o da sizin gibi ayrımcılık yapıyordur,size göre çalışmayan kesim nasıl saygıyı haketmiyorsa o da sizde bulunan başka bir özellik yüzünden saygıyı haketmediğinizi düşünüyordur.
Bence aranızda bir fark yok!

ben öyle bi ayrım yapmıyorum ayrıca türkiyede yaşıyoruz böyle örnekler yokmu bolca var çalışmayan kesim saygıyı haketmiyoda demedim ...

İnsanlarla biraz mesafeli olmak, laubali olmamak, saygılı olmak, fazla iyi bilmediği konularda fikir yürütmemek, bildiği konularda da ukalalık yapmamak, fikirlerini, görüşlerini karşısındakine zorla kabul ettirmeye çalışmamak, karşısındakinin fikrine katılmasa bile buna saygı göstermek gibi özellikler taşıyor sanırım çevremizde saygın olarak tanımladığımız kişiler.

Ama soğuk olmakla/görünmekle saygınlık arasında da sanırım oldukça ince bir çizgi var.

ben öyle bi ayrım yapmıyorum ayrıca türkiyede yaşıyoruz böyle örnekler yokmu bolca var çalışmayan kesim saygıyı haketmiyoda demedim ...

Öyleyse... diye örnek verdim.
Siz çalışmayana saygı göstermiyorsunuz demedim.
Türkiye'de yaşıyoruz evet,ama çevremde çalışmayan kesim çok var. Şükürler olsun saygı görüyorlar.
Sanırım bu işler hep insanın kendi ortamıyla alakalı.

İnsanlarla biraz mesafeli olmak, laubali olmamak, saygılı olmak, fazla iyi bilmediği konularda fikir yürütmemek, bildiği konularda da ukalalık yapmamak, fikirlerini, görüşlerini karşısındakine zorla kabul ettirmeye çalışmamak, karşısındakinin fikrine katılmasa bile buna saygı göstermek gibi özellikler taşıyor sanırım çevremizde saygın olarak tanımladığımız kişiler.

Ama soğuk olmakla/görünmekle saygınlık arasında da sanırım oldukça ince bir çizgi var.

katılıyorum çok haklısınız

Öyleyse... diye örnek verdim.
Siz çalışmayana saygı göstermiyorsunuz demedim.
Türkiye'de yaşıyoruz evet,ama çevremde çalışmayan kesim çok var. Şükürler olsun saygı görüyorlar.
Sanırım bu işler hep insanın kendi ortamıyla alakalı.

evet olabilir kendi ortamın dışındada çok gördüm malesef

belli bi alt yapı gerektirir ama aslında kişinin kendi tavır ve davranışları belirler bunu mesafeyı siz koyarsınız :) önce kendimize saygı duyacagız

Edepli Olmak Yeterli..:40:
Ama Bizim Toplumumuzda Kimde Para Varsa..:27:
O Saygınlık Görüyor..
Arkasından Atıp Tutulan da Cabası..:27:

Parayla Saygı Görüp Saygın Olursun Ama, Parayla Kendini Sevdiremezsin..:20:

Size katılıyorum...

Son düzenleme:
sağlam bir duruş,insanlara karşı candan ve samimi olmak,güleryüzlü olmak (samimice) ve kendini ifade edebilmek...bir kaç özellik sadece..iş,para ,mevkii....evet önemli bunlar ama yeri gelince bir eşeği sadece güzel gösterebilcek cinstenn..birgün anlık şeylerle hepsi elden gidip; beş parasız,işsiz ve eski değeri olmayınca insanın, eğer varsa sadece SAYGINLIĞI kalırr.....:31:

saygın olmak insanların sana saygı gösteriyormuş gibi yapması değildir. gerçekten saygı duymasıdır. güç, para, kariyer vs... bunlar gerçek saygının temelini bence oluşturmuyor. o insan eğer söyledikleriyle kendisini dinlettiriyor, akıllı ve mantıklı konuşuyorsa, kalbi temizse, özü sözü birse, yaptıkları faydalı güzel şeylerse, kalp kırmaktan çok yapmayı biliyorsa... bence en saygın kişi odur.

Eger bu hayat`da genc yastan itibaren ciddi bir sekilde calisip veya okuyup bir yerlere gelmis isen,
kendi emeginle evini, bahceni, yazligini ve arabani alablimis isen, etrafindakilere yeri geldiginde, maddi yardimlar yapabilmi sansin olmus ise.
Iste o zaman insanlar sana kafasini kaldirip asagidan yukariya bakarlar.
Yani icraatin olacak, yapacaklarin olacak, bos bos kimse insana saygi duymaz. Yaptiklarinla saygini kazanirsin bu dünyada !!!

Kimse bir issize, mesleksize veya hic birsey basaramayana ve sonunu getirmeyene ne yazikki saygi göstermez, cünkü toplumdan sivrilmen lazim ilgi ve alaka görmen icin.
Becerilerin olmali, herkesin yapamadigini ve basaramadigini basarmis olman lazimki, iste o desinler, bunun icinde kücük yastan beri o hedefe kosmak lazim, bugünden yarina olacak is degil.
Allah herkese nasip etsin, cok güzel bir duygu :)

Back
X