saygısız evlilik olur mu??

Biricik

üç böcek bir çiçek
Kayıtlı Üye
22 Mart 2007
1.170
6
681
Antalya
geçenlerde oturmuş televizyonda bir programı izliyorum. ünlü bir şarkıcıya eşinin ona ne diye hitab ettiğini sordu. o da eşinin kendisine afedersiniz i.... diye hitab ettiğini söyledi. şok oldum:1shok:. eşim bana bu şekilde hitab etse ortalığı yıkarımÇok üzgünüm çoook. ne demek ya... ben asla müsade etmemyasakkelime. bir de milyonların gözü önünde sanki çok normal bir kelimeymiş gibi söyleyip gülmesi de çok ilginç geldi. evliklerde sevgi tek başına yeterli değildir bence saygıda olmalıdır. siz ne dersiniz?​

saygının mutlaka olması gerektiğini düşünüyorum.Allahtan eşim de benim gibi düşünüyor.
yoksa iki taraf da birbirini çok kırıyor.

saygısız hangi ilişki yürüyebilir ki...
elbette evliliklerde saygı şart...
saygının olmadığı yerde sevgi olamaz...
saymadığım insanı sevemem ben...

önce çok merak ettim. i....... ne diyoemuş.. bulamadım bir türlü...
evlilikte sevgi olmalı. sevgi olmadan evlilik asla yürümez. ama bunun yanında aynı oranda saygı da olmalı. saygı bittiğinde ,sadece sevgi yetmiyor. ikisi de eşit oranda olmalı.bu sadece evlilikte değil, diğer ilişkilerdede aynı... saygıya çok önem veririm. saygısız arkadaşlıkta yürümez....

kızlar mavi şeker die program var ..açıkcası programdan ve sunucusundan pek haz etmiyorum...konuğu haticeydi tesadüfen eşim açmış tvyi bende bilgisayar başındayım kulak misafiri oldum ve hakikaten bende çok şaşırdım.kocası ona it diyormuş ...böyle çağrıyormuş ..hatta eşi evdeki herşeye hatta hayvanınada it diyormuş..yadırgamak değilde..yok yaw böle bişeyi kimse kabul etmez ..
bence haticenin derdi kendinden söz ettirmekti.ilgi çekmeye çalışıyordu ve bence fazlasıyla başardı..bide böle ünlü evli çiftler aralarında en ufak husumeti çıkıp tv ekranında tartışıyorya..ne yapmaya çalışıyorlar bir türlü anlamıyorum.onunla sevgili olurken yada evlenirken bizlere sormadın ki ayrılıncada çıkıp çır çır ötüyorsun.e tabi bizdede merak var izliyoruz..izlemiyorum diyen yanlış yapar.adamlar o kadar ileri gittiler ki gazetelerin 1.sayfalarında bile yer buluyorlar kendilerine suç şimdi bizdemi yoksa gözümüze gözümüze doğru uzatan medyamı ..daha ne diyelim ki ...

Son düzenleyen: Moderatör:
saygı olmadan bırakın evliliği arkadaşlık dahi yürütemem. özellikle de böyle kelimeler kullanılmasına hiç gelemem.

it mi diyormuş. inanamıyorum. birde bu hatun bunu tv da mı söylüyor... bravo gerçekten... köpekleri çok severim ama bu it kelimesi resmen birine söylendiğin de hakaret içerir. şok oldum.....

bende şok oldum hakikaten.şaka değil gerçek ..bizlere göre hakaret ama onlara göre normal bir davranış ..bu durumda kim anormal sizce::)))))))

Bence sevgisizde saygısızda evlilik olmaz.Yada adı evlilik olmaz. Helede saygı cok önemli.
Bu ünlüleride (sanatcı demiyorum) anlamak zor. Sırf medyatik olmak için abuk subuk konusuyorlar. Bunun övünülerek söylenecek neresi var anlamadım. :sm_confused:
Allah akıllar versin...

Bence saygı yoksa orada sevgi de barınamaz.Ama bunu kabullenen insanlar da var.Belki de kişilerin sevgi-saygı anlayışı değişken.

saygının olmadığı evlilikte sevginin de ne kadar barınacağını az çok tahmin edebiliyoruz,sadece cinsel çekiciliğe aldanıp sevdiklerini düşünüyolar maalesef onun yanındada saygıyı bilmediklerinden son zamanlarda yeni nesil evlilikler uzun sürmüyo,yakınımdan biliyorum sevgiliyken bile öle acaip kelimeler kullandıklarına şahit oldum ki hayret edersiniz,şimdi 8 aydır nişanlılar ve hala aynı şaka adı altında hakaret diz boyu ben kendi adıma 15 yıllık kocamdan bu lafları duymadım,kızlarda kendilerine yakıştırıyolar pes diyorum ,manevi değerlerin ne olduğunu bile öğrenemiyor gençlik yazık...

Bende izlemiştim o kısmını Hatice diye bir sanatçı var ya oydu...
Ama bana ozaman öyle "bu ne terbiyesizlik" gibi gelmedi, evet şaşırdım ancak nasıl istiyorlarsa öyle seslenebilirler. Bende eşime "benim küçük köpeğim" falan derim arasıra, yada severken "eşşek" dediğimde olur... ne yani bizim saygısız bir evliliğimiz mi var..
Yapmayın Allah aşkına sevimli şeyler bunlar. Ha "it" kulağa pek normal gelmesede hoşnutlarsa sorun yok.

ya herkesin görüşü farklı sevgi anlayışı farklı ama normal değil o kadar güzel kelime varken gülüm peteğim gibi kelimeler varken bu tarz kelimelere ne gerek var ki kendi görüşüm bu hiç bişe demesin ismimle hitap etsin daha ii...

bazen gerçekten çok enteresan hakaret boyutunda, fakat onlara göre sevgiyi ifade eden seslenme tabirleri oluyor çiftler arasında..bence hiç hoş değil..
düşünsenize karşınızdakine tatlım, hayatım, aşkım diye seslenmek varken
kazma,ayı,fil,goril,maymun.....vb... daha kötüleri..diye seslenmek nasıl bir sevgi ifadesidir anlamıyorum.

iki tarafta memnunsa bize pek söz düşmez.tencere kapak meselesi derim sadece.ama saygı bence sevgidende önemli bir evlilikte suyunu çıkarmamak lazım bazı şeylerin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…