Saygısız Komşu

+1
Geçen sene benim başıma geldi, komşunun biri son ses müzik açmıştı gecenin bir yarısı ve sabaha kadar sürdü. Sonra bi öğrendik ki neler olmuş neler...
neler olmuş? müzik sesi duysam aklıma en son gelecek şey o evde bi şeylerin kamufle edilmeye çalışıldığı olurdu

valla polis işe yarıyor bizim burda, gece sokakta gürültü yapan gereksiz insanlar için iki defa aradık ikisinde de 5 dk da gelip grubu dağıttılar

Hemen magdur edebiyati yapmayin. Ogrenciymis yemek gotursunmus bla bla.. bazi insanlar cok rahat toplumda nasil yasamasi gerektigini bilmiyo. Muhtemelen uyduruk bi bolum okuyan ya da derslerini takmayan tipler. Not ögrenci gurultusunden bezmis bir ogrenciyim.

Normal zekaya sahip bir insan muzik sesini acinca komsularin rahatsiz olacagini bilir,e ogrenci olduguna göre zekada sorun yok ama terbiyede var demek ki.

Evet sikayet de edersiniz,evden cikmasini da saglarsiniz(biraz uzun surer yalniz).Buna hakkınız var,kat mulkiyeti kanununun hatirlatayim.

Sikayet en mantikli cozum,problemli bi tip oldugu icin cekiniyosaniz polisten isminizi vermemesini isteyebilirsiniz.

Saat 19.00 civarı açmışsınız konuyu saat 22.00'ye kadar belli bir desibelde gürültü çıkarma hakları var, sokak düğünü olsa gıkınız çıkmaz. Gücünüz de sadece öğrenciyi attırmaya yeter. Umarım aileleri dişlidir.

Biri de demiş ki kesin bölümleri uyduruktur. Bazılarının rüyasında göremeyeceği bir üniversiteden ve bölümden mezunum ama öğrenciyken ben de pek gürültü çıkarmayan bir tip değildim.

Polisi ara isim falan vermene gerek yok.Adres ver gelip uyarıyor.Biz yaptık ondan biliyorum.

Ms hastasi teyzem ameliyat olmustu almanyada.. ameliyat cok iyi gecmemis.. durumu kritikti..bende aileden herkesi aricaktm bisi oldu da bana mi solemiolar diye herkes ayni seyi mi solicek diye denicektm bzmkileri esim de tlfnunelimden almaya calisti ben sinir krizi gecirdm agladm.. kavga var diye polisi aramis karsi binadakiler. Polisi kapida gorunce sasirdm noldu dedi adamlar aglamaya basladim teyzemin durumunu soledm adamlar uzuldu ozur diledi kavga var dendi ondan geldik kusura bakmayın geçmiş olsun dediler.. ihbar edilince gitmek zorundalar

Ve bununla övünüyorsunuz öyle mi?

Apatmanda yaşıyor bu ogrenci. Bi Zahmet görgü kurallarina uysun. Nasıl öğrenciden yana olunabilir bu durumda. Bazen konulara yorum yapmamanin tek amacı konu sahibine muhalefet olmak gibi geliyor bana. Evet gerekirse evden de cikarilir. Bi çiftliğin ortasında tek başına yaşamıyor sonucta. Ortak bi yaşam alanı var diger insanlarla. Ayrica öğrenciye iyi davranmakla olacak is olsaydi eminim çoktan hallolmustu bu durum. Yöneticinin üstüne yürümüş diyor. Öğrenci oluşu bu saçmaliklari hakli kilmaz. Ayrıca gece gündüz farketmez. Komşu gurultusunun ne iğrenç bir sey olduğunu yaşamayan bilmez gerçekten. Geceniz gunduzunuz mahvoluyor. Uzun süredir var bu dert başımda cildirma noktasina geldim ve o kadar pişkin ve arsizlar ki hala ayni sekilde devam ediyorlar o kadar uyarıya rağmen.

Polisi arayin kim oldugunuzu belirtmenize gerek yok. Polis komsulardan sikayet geldi diyerek kapilarini calar. Sesi kistirir. Her yuksek seste bikmadan arayin polisi. Kendiniz muhattap olmayin.

Ya bunu neden yapiyorsunuz .Anlat da iste devamini merak ettirion insani.

Yeni gördüm cevap mesajlarını :) Ya şimdi geçen sene sokağın karşısındaki evlerden birinden inanılmaz yüksek seste müzik geliyordu, yazın. Gece tabi, rahatsız oldum ertesi gün de erken uyanmam gerekiyordu. Yaz mevsimi, illa gürültü olur dedim üstünde durmadım önce ama baktım kapatmıyorlar, ben de polisi aradım adresi de verdim ve beklemeye başladım. Polis geldi, gördüm geldiğini. Hiçbir şey yapmadan geri gittiler falan hatta tekrar aramıştım. Neyse bunlar susmadı ben de uyuyamadım uyku sorunum da vardı o dönem. Hatta polise kızıp burada konu bile açtım. Sabah oldu falan kapıya polisler geldiler benim ifademi aldılar bişey de söylemediler. Neden ihbar ettiniz, tam olarak neyden rahatsız oldunuz, başka bir ses duydunuz mu falan gibi sorular... Tanıyor musunuz vs. Sonradan bizim duyduğumuza göre benim ihbar ettiğim evde bir tecavüz olayı yaşanmış falan filan çok karışık sonrası ben de tam bilmiyorum. Nedir ne değildir belki de her şeyi kendi yaptı sonra da bana saldırdılar dedi ya da tam tersi, bilmiyoruz yani. Ama ben gerçekten sadece müzik sesi duymuştum başka da bişey duymadım. Doğru mu bilmiyorum ama kız çığlık attım kimse yardım etmedi falan demiş. Başka şeyler de duyduk doğru yanlış emin olmak zor ama burada söylemeyeyim onları. Bayağı karışmıştı ortalık yani. Bayağı sorguladılar beni sonra da bıraktılar benlik bi durum yoktu. Bazen olabiliyor böyle şeyler. Buydu yani olay. Hatta ben konu açmıştım inanmadılar güya ben uydurmuşum falan :)

Canim bizim üst kat komsu da öyleydi biz aşağı inip elektirik düğmesini indirmistik

Hemen 155 i arayın. Geçen gün gecenin olmuş 12 si hala sokakta oy farfara çalıyorlardı, 155 e ihbar ettim 10 dk da kesildi ses, boşuna 2 saat gıygıylarını dinlemişim

Ay güldürdü

Polisi arayip adresi verdiginde size kim oldugunuzu bile sormadan müdahele ediyorlar. Komsular olarak rahatsiz olduk diyin. zaten polis sizi ifşa etmez,şu isim ş daire sizden rahatsiz demez.Komsular rahatsiz oluyor der.

Bizim de ent alt komsumuzda inanilmaz bir kavga vardi kapilar kirilma sesleri camlar iniyor,hemen aradim polisi evdede gelin ve bebek te var. Seslerin arasindan gelin bagariyor ne olur yapmayin diye.(kocasi ve kayni kavga ediyormus) Ama böyle biseye insan nasil suskun kalir? Hemen arasim adresi verdim cocuk icinde endiseleniyorum dedim yoksa öldurecekler birbirini.bana kimsin diye bilse sormadi polisimiz 10 dk ya da geldi sesleri kesilmisti ama yine de aldi goturdu kavga edenleri karakola.

Üst katımda öğrenciler oturuyor. Ilk taşındıkları günlerde gelip numarasını verdi çocuk. 'Ablacım çocuğun var sesimiz fazla çıkarsa bizi ara uyar' diye.

Onlar böyle ılımlı yaklaştıkları içinde insanın şikayet edesi gelmiyo.
Bazen sesleri oluyo tabi ama gençler gülsün eğlensinler diyorum.

Konu sahibi sadece kendisinin değil bütün apartmanın rahatsız olduğunu çekindiğini söylüyor. Belliki rahatsız bi tip. Bide yemek götürecekmis oldu canım.

Sonuç olarak polisi arayın.

Hee hatırladım konunu şimdiii balık hafızalıyım yaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…