Sebepsiz Infertelite:(

Rabbim ablanizada hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin İnsAllah. Aşılama denedimi acaba?

eğer tamamen psikolojik ise nefes terapisi işe yarıyabiliyormuş, internetteki annelerden birinde okumuştum. o şekilde bebek sahibi olmuş.

Rabbim ablanizada hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin İnsAllah. Aşılama denedimi acaba?
hayır denemedi aslında hepimiz tüp bebekten önce bir aşılama yapmasını söyledik, ama psikolojisi okadar bozukki herkesin doğal yol ileoluyor sebep yokmuş benim niye olmasın diyor maalesef. bu son gittiği kadın eski ebe ve birkaç tanıdığımıza faydası oldu açıkçası..inşallah bu sefer olur.

İnsAllah .. Ablaniz için de dua edeceğim bundan sonra.. Ama isyan etmesin asla. Belki bizim sinavimizda budur..

Hem bence tüp bebek işlemi maddi manevi daha zor .. siz yinede ilk olarak asilamayi denemesi yönünde ikna etmeye çalışın bence..

aynı sorunları yaşıyoruz canım aynen benimde 2,5 yıldır olmuyor doktora gittim 4 ay klomen yani yumurta geliştirici ilaç kullandım olmadı rahim filmi cektirdim eşimde sadece hareketli ileri spermi çok az ama gittigim her doktor bebek olmasına engel degil bizim için yeterli dedi tabi bu aşamalara gelene kadar sogan kürü denedim eşim proxeed sprem geliştiri ilaç içti keçiboynuzu kürü denedim eşime daha neler neler bi hoca varmış küllü sular mı içmedik 7 çeşit bezmi saklamadık en son daha bu ay yine klomen +çatlatma+aşılama oldum daha yeni sonucumu aldım ve yine negatif benim özel bi doktorum vardı sana aşılama yapmayacagım dedi yapsamda tutmaz demişti dedigi çıktı doktorumun bana dediği tek şey eşinle birlikte olurken zevk al bebegi düşünme git tatil yap degişikler yap ve birlikte olmak için degil eşini istedigin için beraber ol demişti ama gel gelelim o olmuyor işte benim eşimle evlendigimden beri cinsel hayatım yaşlılardan beter bunu eşime kaç defa dile getirdim hatta bi ara açık açık sen bana zevk vermiyorsun arzu yaratamıyorsun bende dedim ama hala aynı sanki bi görevmiş gibi haftada 2 defa ilişkiye giriyoruz ooda cocuk olsun diye onun öncesinde 2 hatta 3 haftada 1 ilişkiydi anlican benim tek çarem tüp bebek onda zevk aranmıyor çünkü sana da tavsiyem eşinle birlikte olmak için beraber olma

ben.
8 yıl bu gerekçeyle bebeğim olmadı.
sonra bu sitede soğan incir kürleri tavsiye edildi.
denedim ve 3 kızım var :)

ben.
8 yıl bu gerekçeyle bebeğim olmadı.
sonra bu sitede soğan incir kürleri tavsiye edildi.
denedim ve 3 kızım var :)
neyin vardı ben bu kürleri düzenli ve kararlı bi şekilde yaptım ama sonuç yine negatif

neyin vardı ben bu kürleri düzenli ve kararlı bi şekilde yaptım ama sonuç yine negatif
sebebi yoktu.
eşimde de bende de tüm testler normaldi.
sonradan düşününce, çalışma hayatım çok stresliydi. sanırım stres çok etken oldu benim için.
çalışmayı bırakıp üniversite okumaya başladım
zihinsel olarak rahatlayınca galiba, 4 senede 3 kez gebe kaldım.
tabi Allah daha iyisini bilir.

Çok güzel ya keşke banada bisey vesile olsada ah ya allah bağışlasın evlatlarını darısı başımıza olsun

bu gerip bir psikoloji ablanızı anlayabiliyorum. Benim de 2 senedir olmuyor. Sebebi belli, sorun bende. Ama bu tüp bebeğin çok büyütüldüğünü düşünüyorum ben. Eğer maddi açıdan sıkıntıları yoksa geciktirmesin bence bekleyerek. Geçen zamana oluyor. Ben çok tanıdım sebepsiz infertilite yüzünden zaman kaybetmemek için tüp bebek yaptıran.

Gözünde Bu kadar büyütülünce, tüp bebek bu sefer daha stresli bir hal alıyor. Hele bir de tutmazsa daha da büyük yıkım oluyor. Ki tutumaması ihtimali de, en az tutması ihtimali kadar yüksek.

ben 29 yaşımda ilk tüp bebek merkezine gittiğimde bana direk ameliyat ve tüp bebek demişlerdi. Çok şaşırmış ve panik yapmıştım. Tüp bebek benim kafamda çarlatma iğneleri, aşılama ve bir sürü araştırmadan sonra yapılacak en son çare ve kesin çözüm gibi geliyordu. Erken menapoz gerçeğiyle yüzleştim zaten önce daha 30 olmadan ve dünyam karardı bir müddet. Elim titredi iğneleri yaparken.

O ilk denemede 10 kilo aldım 4 ayda. Yattım kalkmadım, Bebek tuttu, 2,5 aylıkken düştü. Sebepsiz. Tüp bebek böyle bir şey. Sağlıklı pek çok kadın da fark etmediği gebelikler yaşıyor. Vücut yumurta sağlıksızsa tutmadan atıyor ama o yalnızca adetim gecikti zannediyor test yapmazsa. Doktorun bana açıklaması buydu.

2. Denememde çok daha rahattım. Süreci biliyordum. İğneleri yaptım pıt pıt. Doktora gittim geldim.ve bu sefer hiç kilo almadım, henüz transfer yapılmadı. O da yaza olacak. Olmazsa tekrar deneyebilmek için yumurta donduruyorum bir kaç sefer. çünkü benim çok zamanım yok malesef. Bir kaç sene içinde reglim durabilir tamamen. Bu da benim hayatımın bir gerçeğiyse, ağlamanın faydası yok. Tedavimi yapmak, dua etmek, geri kalan zamanı da güzel geçirmek yapabileceğim en güzel şey.

Tedaviler büyük bir maddi yük de getiriyor. Bu sorunların ve yalnızca çocuk için ilişkiye girmenin cinselliğimizi ve psikolojimizi çok bozduğunu gördüm. Dua ediyorum. Artık o kadar takmıyorum. Yaza olur, olmazsa sonbahara. Sene ve ay hesabını bıraktım. Sayısız kere yaptığım testleri bıraktım.

Tüp bebek de sonuçta fizik tedavi gibi bir şey. Bir kaç zaman gidiyorsun. İşe yarıyor, ya da yaramıyor. Çok büyütmemek lazım ve çare buysa yaptırmak lazım. Bunun içinde bahçeci ya da memorial gibi merkezlere görünün.

Allah büyük inşallah bir gün elbette olur ama sıkıldım artık bizim bir tanıdığın 15 yıl sonra kendiliğinden oldu laflarından. İnşallah olur, ama olmayan o 15 yılı çöpe atmamak lazım. Onun yerine başka bir arkadaşın 8. Tüp bebek denemsinde bebeğini kucağına alması daha mantıklı geliyor bana. Her seferinde yıkılsa da, tekrar ayağa kalkması, kendinde o gücü bulması, 5. Den sonra olmuyor artık demek yerine olana kadar denemeyi bırakmaması daha teşvik edici benim İçin.

Belki de aşılama bile yetecek onun için. gerçekten çok acılı süreçler değil. Yalnızca stresli. Acısı olsa da güzel bir şey için yapılıyor.

Benimde 3,5 sene ortada gorunur bir sebep olmadigi halde cocugum olmadi. Belkide vardi sebebi bilmiyorum ulke degistirdim birden bire cok yanliz kaldim esimin calisma saatleri cok yogun ve cok duzensizdi ne gecesi ne gunduzu belli degildi sonra teror doneminin en cok azdigi donemlerde tayinimiz cok kotu bir ile cikti vs vs. Iki yil boyunca her gun esimi kaybetme korkusu yasadim onunda cok etkisi oldugunu dusunuyorum. Tedavi denedim klomen asilama tutmadi ikiside. Sonra tayinimiz rahat bir yere cikti ve stresim azaldi diyemi o ay cok dua ettim diyemi yoksa kuzenimin bana onerdigi seyleri uyguladim diyemi bilmiyorum ama dogal yollardan hamile kaldim ki ben en cok duaya bagliyorum nedense.. Herseyin bir zamani var elbette istiyorsan biraz daha bekle dogal yollardan hamile kalmaya calis istiyorsan tedaviye basla mutlaka birsey vesile olacaktir ama en onemlisi hayatinda stres varsa bunu bir sekilde yok etmeye ve asmaya calis. Bu arada kuzenimin bana tavsiye ettigi seyler sunlardi sende dene belki faydasi olur. Yumurta catlama doneminde uc gun pes pese iliskiye girilmesi gerektigini biliyorsundur onun haricinde bu donemde her iliskiden sonra ayklarini kaldir belinin altina yastik tut ve bir saat boyunca kimildama, mumkunse o aksam hic banyoda yapma ertesi gune birak uc gun boyunca hic bir ise karisma bol bol dinlen (ben uc gun boyunca egilmemeye bile ozen gosterdim). Insallah hersey gonlunce olur..

Canim Rabbim en kisa surede hayirli evlatlar nasip etsin insallah sen ve senin gibi bekleyen herkese.
Psikolojik olarak rahatlamaya calis, dusunme hatta bebek isini. Bide oyle dene.

Bizim de bir tanidigin 3 yil olmadi, tup bebek tedavisine tam baslayacaklarken dogal yoldan hamile kaldi kiz. Sonra aradan 1 yil gecmeden bir daha hamile kaldi.
Yeter ki Allah "Ol" desin.

Konu sahibi canim musadenle bi sey sorcam... Sorum herkese.
Hamileligi dusunmeden oncesindeki 3 ayda folik asite basladiniz mi kizlar?

Evet ben yaklaşık 2 aydır içiyorum daha öncesinde ara ara içiyordum ama 2 aydır hergün içiyorum

doktor tavsiyesi ile aldiniz dimi folik asiti?
Folic asit için doktora gerek yok aslında hiçbir yan etkisi olmayan birşey mesela benim doktorum hiç söylememişti ben ona söylemiştim folic içiyorum diye aferim devam et gebe kalmasanda devam et demişti

Folic asit için doktora gerek yok aslında hiçbir yan etkisi olmayan birşey mesela benim doktorum hiç söylememişti ben ona söylemiştim folic içiyorum diye aferim devam et gebe kalmasanda devam et demişti

tesekkurler esracim

Rabbim isteyen herkese nasip etsin tez zamanda, hayirli ve saglikli

Sloganimiz once psikolojik rahatla sonra dene olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…