amin inşallah.Çok güzel ya keşke banada bisey vesile olsada ah ya allah bağışlasın evlatlarını darısı başımıza olsun
Ya o gün eşimde söyledi ben ilk defa duyuyorum folic asit erkek içince sperm kalitesi artıyormuş doğrumu ben hiç duymadım erkeğin folic asit içmesiniFiliz asit ve omega 3 için hem siz hem eşiniz
kesinlikle haklısınız, maddi olarak karşılayabilecek durumda, ben bazen bunun bile büyük bir nimet olduğunu söylüyorum kendide farkında tüp bebek merkezlerine gittiğinde insanlarla sohbet ediyor kiminin abisi karşılıyor kiminin annesi ne güzel diyorum senin başkasından bir yardım beklentin bile olmayacak karşılayabilecek durumdasın.bu gerip bir psikoloji ablanızı anlayabiliyorum. Benim de 2 senedir olmuyor. Sebebi belli, sorun bende. Ama bu tüp bebeğin çok büyütüldüğünü düşünüyorum ben. Eğer maddi açıdan sıkıntıları yoksa geciktirmesin bence bekleyerek. Geçen zamana oluyor. Ben çok tanıdım sebepsiz infertilite yüzünden zaman kaybetmemek için tüp bebek yaptıran.
Gözünde Bu kadar büyütülünce, tüp bebek bu sefer daha stresli bir hal alıyor. Hele bir de tutmazsa daha da büyük yıkım oluyor. Ki tutumaması ihtimali de, en az tutması ihtimali kadar yüksek.
ben 29 yaşımda ilk tüp bebek merkezine gittiğimde bana direk ameliyat ve tüp bebek demişlerdi. Çok şaşırmış ve panik yapmıştım. Tüp bebek benim kafamda çarlatma iğneleri, aşılama ve bir sürü araştırmadan sonra yapılacak en son çare ve kesin çözüm gibi geliyordu. Erken menapoz gerçeğiyle yüzleştim zaten önce daha 30 olmadan ve dünyam karardı bir müddet. Elim titredi iğneleri yaparken.
O ilk denemede 10 kilo aldım 4 ayda. Yattım kalkmadım, Bebek tuttu, 2,5 aylıkken düştü. Sebepsiz. Tüp bebek böyle bir şey. Sağlıklı pek çok kadın da fark etmediği gebelikler yaşıyor. Vücut yumurta sağlıksızsa tutmadan atıyor ama o yalnızca adetim gecikti zannediyor test yapmazsa. Doktorun bana açıklaması buydu.
2. Denememde çok daha rahattım. Süreci biliyordum. İğneleri yaptım pıt pıt. Doktora gittim geldim.ve bu sefer hiç kilo almadım, henüz transfer yapılmadı. O da yaza olacak. Olmazsa tekrar deneyebilmek için yumurta donduruyorum bir kaç sefer. çünkü benim çok zamanım yok malesef. Bir kaç sene içinde reglim durabilir tamamen. Bu da benim hayatımın bir gerçeğiyse, ağlamanın faydası yok. Tedavimi yapmak, dua etmek, geri kalan zamanı da güzel geçirmek yapabileceğim en güzel şey.
Tedaviler büyük bir maddi yük de getiriyor. Bu sorunların ve yalnızca çocuk için ilişkiye girmenin cinselliğimizi ve psikolojimizi çok bozduğunu gördüm. Dua ediyorum. Artık o kadar takmıyorum. Yaza olur, olmazsa sonbahara. Sene ve ay hesabını bıraktım. Sayısız kere yaptığım testleri bıraktım.
Tüp bebek de sonuçta fizik tedavi gibi bir şey. Bir kaç zaman gidiyorsun. İşe yarıyor, ya da yaramıyor. Çok büyütmemek lazım ve çare buysa yaptırmak lazım. Bunun içinde bahçeci ya da memorial gibi merkezlere görünün.
Allah büyük inşallah bir gün elbette olur ama sıkıldım artık bizim bir tanıdığın 15 yıl sonra kendiliğinden oldu laflarından. İnşallah olur, ama olmayan o 15 yılı çöpe atmamak lazım. Onun yerine başka bir arkadaşın 8. Tüp bebek denemsinde bebeğini kucağına alması daha mantıklı geliyor bana. Her seferinde yıkılsa da, tekrar ayağa kalkması, kendinde o gücü bulması, 5. Den sonra olmuyor artık demek yerine olana kadar denemeyi bırakmaması daha teşvik edici benim İçin.
Belki de aşılama bile yetecek onun için. gerçekten çok acılı süreçler değil. Yalnızca stresli. Acısı olsa da güzel bir şey için yapılıyor.
21 canım amacım yasimi büyültmek değil daha sonra yaşın kaç acele ediyorsun diyorlar eşimde 28 eşimde spermlerinde ileri hareketli çok az öyleki bu ay asilama kağıdında spermler yıkandıktan sonra %1 kalmış19 yaşındasın ve 2.5 senedir çocuğun olmuyor ?
eşin kaç yaşında ?
kilo probleminiz var mı eşinde ya da sende ?
Var canım ben... sonuç tüp bebek ve mutlu son :) ancak sana yumurta takibi ve aşılamayı denemeni öneririm direk tüp bebek maliyetli oluyor... sorun olmadığına ben çok üzülüyordum şimdi seviniyorum tüp bebekte şansımızı yükseltti herşeyde hayır var ihtiyacın olan tek şey güçlü bir psikoloji. Ha buarada benim tedavimden ailemin haberi yoktu ondan biraz zorluk çektim aileniz yanınızdaysa herşey daha kolay olurMerhaba Kızlar .. Başlıktan da anlaşıldığı gibi 2.5senedir bebeğim olmuyor.. Hamdolsun eşimle tüm testlerimizi yaptırdık ve bi sorun çıkmadı,bazıları psikolojik olabilir diyorinanın kendimi rahatlatmaya çalışıyorum ama istediğim için aklımdan çıkmıyor bir türlü... Böyle bir durum yaşayan varmı acaba?
Ewet ben 2 sene olmadı çocuğum iki kere hamile kaldım ikisindede aşılama yada tüp bebeğe geçme evresinde hamile kaldım ilkini düşürdüm simdikini çok şükür aldım kucağıma 1 yaşında yani demem oki ne zmn rahatladım ozamn hamile kaldım bence bu tatile çıkmayı dusununMerhaba Kızlar .. Başlıktan da anlaşıldığı gibi 2.5senedir bebeğim olmuyor.. Hamdolsun eşimle tüm testlerimizi yaptırdık ve bi sorun çıkmadı,bazıları psikolojik olabilir diyorinanın kendimi rahatlatmaya çalışıyorum ama istediğim için aklımdan çıkmıyor bir türlü... Böyle bir durum yaşayan varmı acaba?
bizim bir tanidigimizda oyle oldu. simdi 3tane cocuklari var. ne zaman amaan olmazsa olmasin hayatima cocuksuz devam ederim dedim o zaman bebegim oldu diyor.Merhaba Kızlar .. Başlıktan da anlaşıldığı gibi 2.5senedir bebeğim olmuyor.. Hamdolsun eşimle tüm testlerimizi yaptırdık ve bi sorun çıkmadı,bazıları psikolojik olabilir diyorinanın kendimi rahatlatmaya çalışıyorum ama istediğim için aklımdan çıkmıyor bir türlü... Böyle bir durum yaşayan varmı acaba?
Devlet hastane sine mı gittin özele mı çünkü benim arkadaşım da öyle gitti devlete psikolojik dedi ama özelde yumurtalıkların resmen balçık gibi dedi o yüzden başka doktora da görün derimMerhaba Kızlar .. Başlıktan da anlaşıldığı gibi 2.5senedir bebeğim olmuyor.. Hamdolsun eşimle tüm testlerimizi yaptırdık ve bi sorun çıkmadı,bazıları psikolojik olabilir diyorinanın kendimi rahatlatmaya çalışıyorum ama istediğim için aklımdan çıkmıyor bir türlü... Böyle bir durum yaşayan varmı acaba?
Adetlerin düzenli mi yani yumurtanın ne zaman çatladığını akıntılarının kıvamından anlayabiliyormusun.eger anlayabiliyorsan tam o gün ilişkiye gir.2 3 günde bir yapılır normalde amaaynı sorunları yaşıyoruz canım aynen benimde 2,5 yıldır olmuyor doktora gittim 4 ay klomen yani yumurta geliştirici ilaç kullandım olmadı rahim filmi cektirdim eşimde sadece hareketli ileri spermi çok az ama gittigim her doktor bebek olmasına engel degil bizim için yeterli dedi tabi bu aşamalara gelene kadar sogan kürü denedim eşim proxeed sprem geliştiri ilaç içti keçiboynuzu kürü denedim eşime daha neler neler bi hoca varmış küllü sular mı içmedik 7 çeşit bezmi saklamadık en son daha bu ay yine klomen +çatlatma+aşılama oldum daha yeni sonucumu aldım ve yine negatif benim özel bi doktorum vardı sana aşılama yapmayacagım dedi yapsamda tutmaz demişti dedigi çıktı doktorumun bana dediği tek şey eşinle birlikte olurken zevk al bebegi düşünme git tatil yap degişikler yap ve birlikte olmak için degil eşini istedigin için beraber ol demişti ama gel gelelim o olmuyor işte benim eşimle evlendigimden beri cinsel hayatım yaşlılardan beter bunu eşime kaç defa dile getirdim hatta bi ara açık açık sen bana zevk vermiyorsun arzu yaratamıyorsun bende dedim ama hala aynı sanki bi görevmiş gibi haftada 2 defa ilişkiye giriyoruz ooda cocuk olsun diye onun öncesinde 2 hatta 3 haftada 1 ilişkiydi anlican benim tek çarem tüp bebek onda zevk aranmıyor çünkü sana da tavsiyem eşinle birlikte olmak için beraber olma
1 hafta ilişkiye girmeyin.yumurtanin tam olarak ne zaman çatladığını, adetinin kaçıncı gününde catladığını biliyorsan.akintinin kıvamında falan farkediyorsan o gün ilişkiye gir.ama onun öncesinde 6 - 7 gün ilişki olmasin.buradaki amaç spermlerin birikmesi ve yumurta çatladığı anda hepsinin birde hücum etmesi ile hamile kalma şansını arttırmak.doktorum tavsiye etmişti bana.bir kere dene istersen ama 1 hafta ilişki olmayınca tam yumurtanın çatladığı günü iyi tespit etmen lazim.kendin bilemiyorsan bir kaç ay yumurtanı takip ettir doktora.o der zaten bugün çatlar, yarın catlar diye.aynı sorunları yaşıyoruz canım aynen benimde 2,5 yıldır olmuyor doktora gittim 4 ay klomen yani yumurta geliştirici ilaç kullandım olmadı rahim filmi cektirdim eşimde sadece hareketli ileri spermi çok az ama gittigim her doktor bebek olmasına engel degil bizim için yeterli dedi tabi bu aşamalara gelene kadar sogan kürü denedim eşim proxeed sprem geliştiri ilaç içti keçiboynuzu kürü denedim eşime daha neler neler bi hoca varmış küllü sular mı içmedik 7 çeşit bezmi saklamadık en son daha bu ay yine klomen +çatlatma+aşılama oldum daha yeni sonucumu aldım ve yine negatif benim özel bi doktorum vardı sana aşılama yapmayacagım dedi yapsamda tutmaz demişti dedigi çıktı doktorumun bana dediği tek şey eşinle birlikte olurken zevk al bebegi düşünme git tatil yap degişikler yap ve birlikte olmak için degil eşini istedigin için beraber ol demişti ama gel gelelim o olmuyor işte benim eşimle evlendigimden beri cinsel hayatım yaşlılardan beter bunu eşime kaç defa dile getirdim hatta bi ara açık açık sen bana zevk vermiyorsun arzu yaratamıyorsun bende dedim ama hala aynı sanki bi görevmiş gibi haftada 2 defa ilişkiye giriyoruz ooda cocuk olsun diye onun öncesinde 2 hatta 3 haftada 1 ilişkiydi anlican benim tek çarem tüp bebek onda zevk aranmıyor çünkü sana da tavsiyem eşinle birlikte olmak için beraber olma
Herkesin doğal yolla olsaydı tüp bebek merkezleri olmazdı...hayır denemedi aslında hepimiz tüp bebekten önce bir aşılama yapmasını söyledik, ama psikolojisi okadar bozukki herkesin doğal yol ileoluyor sebep yokmuş benim niye olmasın diyor maalesef. bu son gittiği kadın eski ebe ve birkaç tanıdığımıza faydası oldu açıkçası..inşallah bu sefer olur.
http://www.bebek.com/baba-adaylarina-da-folik-asit_mYa o gün eşimde söyledi ben ilk defa duyuyorum folic asit erkek içince sperm kalitesi artıyormuş doğrumu ben hiç duymadım erkeğin folic asit içmesini
Cevremde ne kadar sebepsiz interfelite varsa suan hepsinin cocugu oldu iciniz rahat olsun vakti zamani gelmemistir..Merhaba Kızlar .. Başlıktan da anlaşıldığı gibi 2.5senedir bebeğim olmuyor.. Hamdolsun eşimle tüm testlerimizi yaptırdık ve bi sorun çıkmadı,bazıları psikolojik olabilir diyorinanın kendimi rahatlatmaya çalışıyorum ama istediğim için aklımdan çıkmıyor bir türlü... Böyle bir durum yaşayan varmı acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?