Öyle tabii ki bu yolda pes etmek yok zaten umudumu kaybetmek istemiyorum ama üçüncüde farklı olarak bir şeyler yapmak istiyorum yani yine aynı şekilde negatif almaktan çok korkuyorum bir sebep bulunamaması çaresiz bırakıyor insanı bu sürece girmeden önce hep son çare tüp bebek ile olur diye düşünüyor insan ama onunla da olmayınca hem de iki kez ister istemez umutsuzluk oluyorMerhabalar tüp bebek yoluna girmedik biz henüz ama bizimki de sebepsiz infertilite... Bundan sonrası Rabbime kalmış yani o ne zaman isterse o zaman olacak inşallahBenim de umutsuzluğa kapıldığım çok oldu. Ama belli ki bir vakti var. Hayırlı olan zamanda hayırlı bir evladımız olur inşallah içinizi sıkmayın Allah'tan umudunuzu kesmeyin... Hamilelerden dua isteyelim
Nerde tedavi görüyorsun neler yapıldı açaba şuan senle aynıyız 2 başarısız tüp bebebek oldı embriyo gelişmiyor hiç gebelik yaşamadım 3. Ye bende arayış içindeyimÖyle tabii ki bu yolda pes etmek yok zaten umudumu kaybetmek istemiyorum ama üçüncüde farklı olarak bir şeyler yapmak istiyorum yani yine aynı şekilde negatif almaktan çok korkuyorum bir sebep bulunamaması çaresiz bırakıyor insanı bu sürece girmeden önce hep son çare tüp bebek ile olur diye düşünüyor insan ama onunla da olmayınca hem de iki kez ister istemez umutsuzluk oluyor
Aa evet gerçekten benzermiş süreçler. Ben bahçeci fulyadayım sen nerde görüyorsun tedavi. Benim de ilk tedavimde 15 yumurta toplandı 13 tanesinin döllenmesine rağmen sadece 1 tane 3.gün embriyosu oldu o da negatif oldu zaten. İkinciye aynı yerde sıfırdan başladık bu kez daha farklı ilaçlarla yumurta toplandı 22 taneden 16 tane döllendi çok şükür ki bu kez 4 tane 5.gün embriyosu oldu onlarında biri transfer edildi ve negatif oldu. İlk transferimde tamamen doğal ilerledik sadece fitil kullanıyordum bu kez de yapay denedik çok fazla ilaç kullamdım hormonlar dışarıdan verildi hep. İlk olumsuz tedavi sonrasında da sperm dna hasarı baktırdık o da normal geldi bir de genetik testlerimizi yaptırdık eşimle birlikte onlarda normal geldi. Bizim sürecimiz bu şekilde üçüncü denemede ne yapılacak farklı bilmiyorum sizin süreciniz nasıl ilerlemiştiNerde tedavi görüyorsun neler yapıldı açaba şuan senle aynıyız 2 başarısız tüp bebebek oldı embriyo gelişmiyor hiç gebelik yaşamadım 3. Ye bende arayış içindeyim
Allah allah ya gerçekten çok garip. Histeroskopi çekildi mi sizeBizimde sebepsiz infertilite. 5 tüp bebek denemesi negatit. Hiç döllenme bile olmadı. West testi yapın dediler en son ama ona da güvenmiyorum. Ben artık pes etrim.
Yani siz hiç transfer aşamasına gelemediniz miEvet. Genetik olabilir dediler en son. Hiç döllenme olmuyor çünkü.
Çok zor gerçekten neden böyle olduğuna dair bir şey demiyorlar mı yumurtalar mı kalitesiz yoksa sperm’de mi bir sorun var sperm dna hasarına falan baktırdınız mıHiç gelemedim. Yumurtalarımda hemen büyüyor. Olgun çıkıyor ama dollenmiyor.
Geride kalan embriyolarınızı embriyo glue gibi tekniklerle yerleştirebilirler aslında, bir de araştırdığım kadarıyla spermin kalitesi de embriyonun tutunmasını etkiliyormuşAa evet gerçekten benzermiş süreçler. Ben bahçeci fulyadayım sen nerde görüyorsun tedavi. Benim de ilk tedavimde 15 yumurta toplandı 13 tanesinin döllenmesine rağmen sadece 1 tane 3.gün embriyosu oldu o da negatif oldu zaten. İkinciye aynı yerde sıfırdan başladık bu kez daha farklı ilaçlarla yumurta toplandı 22 taneden 16 tane döllendi çok şükür ki bu kez 4 tane 5.gün embriyosu oldu onlarında biri transfer edildi ve negatif oldu. İlk transferimde tamamen doğal ilerledik sadece fitil kullanıyordum bu kez de yapay denedik çok fazla ilaç kullamdım hormonlar dışarıdan verildi hep. İlk olumsuz tedavi sonrasında da sperm dna hasarı baktırdık o da normal geldi bir de genetik testlerimizi yaptırdık eşimle birlikte onlarda normal geldi. Bizim sürecimiz bu şekilde üçüncü denemede ne yapılacak farklı bilmiyorum sizin süreciniz nasıl ilerlemişti
Benim her iki transferimde de embriyo glue kullanıldı canım. Spermde bizim kalite sayı hepsi iyi çıkıyor hatta sperm dna hasarı da baktırdık onda da bir şey çıkmadı. Şimdi sanırım histeroskopi planlıyorlar. Seninde çok az embriyon gelmiş 5.güne benimde 15 taneden 3.gün olmuştu sadece bir tane 5.güne gidememişlerdi bile ama ikinci denemede çok şükür daha iyi sonuç aldık normal ıvf değildi bu kez pıcsı yöntemiyle döllediler yumurtaları ben onun etkisi olduğunu düşünüyorumGeride kalan embriyolarınızı embriyo glue gibi tekniklerle yerleştirebilirler aslında, bir de araştırdığım kadarıyla spermin kalitesi de embriyonun tutunmasını etkiliyormuş
Yüzde 28 DNA hasarı çıktı. Ama semra kahraman ve embriyologu bundan kaynaklanmaz dedi. Ayrıca bir degerlendirmede de her 10 spermden 7sinde vokaol çıktı. Yine de sebep bu değil diyorlarÇok zor gerçekten neden böyle olduğuna dair bir şey demiyorlar mı yumurtalar mı kalitesiz yoksa sperm’de mi bir sorun var sperm dna hasarına falan baktırdınız mı
Evet hasar yüksek değil. Ama sebep ne ki yani o zaman nasıl bulamıyorlar çok garipYüzde 28 DNA hasarı çıktı. Ama semra kahraman ve embriyologu bundan kaynaklanmaz dedi. Ayrıca bir degerlendirmede de her 10 spermden 7sinde vokaol çıktı. Yine de sebep bu değil diyorlar
Evet benim de az embriyom oldu, bize de picsi yapacaklarmış bu kez. Histeroskopiyi yapmadılar mı bana ilk araştırıldığı zaman yapmışlardı, belki de polip vs vardır canım. İnşallah bu kez olumlu sonuç alıp bebişinize kavuşacaksınızBenim her iki transferimde de embriyo glue kullanıldı canım. Spermde bizim kalite sayı hepsi iyi çıkıyor hatta sperm dna hasarı da baktırdık onda da bir şey çıkmadı. Şimdi sanırım histeroskopi planlıyorlar. Seninde çok az embriyon gelmiş 5.güne benimde 15 taneden 3.gün olmuştu sadece bir tane 5.güne gidememişlerdi bile ama ikinci denemede çok şükür daha iyi sonuç aldık normal ıvf değildi bu kez pıcsı yöntemiyle döllediler yumurtaları ben onun etkisi olduğunu düşünüyorum
Polip falan olsa ultrasonda ya da rahim filminde hiç bir şey görünmez miydi yani şüphenilen bir şey olunca yapıyorlar diye biliyorum ben histeroskopiyi öyle değil miEvet benim de az embriyom oldu, bize de picsi yapacaklarmış bu kez. Histeroskopiyi yapmadılar mı bana ilk araştırıldığı zaman yapmışlardı, belki de polip vs vardır canım. İnşallah bu kez olumlu sonuç alıp bebişinize kavuşacaksınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?