Sebepsiz İnfertilitelilerin Paylaşım Alanı

canım 11 12 13 demişte bu tarihler bence 14. gün yumurtlayanlar için yani siklusu 28 gün sürenler için bizim 32 günde bir adet oluyor yumurtlaam 16 18 arası oluyor yani değişir :)))

ama bizde yumurtlama gününü bilip demekki öncesinde iklşkiye girmeyeceğiz mesela benim 18. gün yumurtlamam oluyor o zaman 14. 16 18 gün girmem gerek galiba
ama günde 2 kez spermi yavaşlatmaz mı?

kızlar sebebsiz kısrlıkta neden ya döllenmede ya da imtasyon yani yerleşmedeymiş
yerleşme ile ilgili olan kısım tıpta en az aydınlatılmış noktaymış yani açıklanamıyormuş şu anki tıpta

keşke içimize kamera koysalar neler olup bitiyor görsek.. :))

valla canım o doktor neye göre bugünleri verdi bilmiyorum bende erkekte aynı gün 2 kere birliktelikte sperm kalitesi düşer diye biliyordum ama değilmiş demek ki formül reglin ilk gününden itibaren 11-12-13. günler birliktelikmiş istersen kendi yumurtlamana göre de dene umarım başarılı oluruz

merhaba arkadaşlar,bende aranıza yeni katıldım.bende 4 yıllık evliyim,2 yıldır sürekli bebek denemesi yapııyoruz,ne bende ne de eşimde herhangi bir sorun yok,rahim filmim çekildi o da gayet temiz,bir kez hamile kaldım birkaç gün içinde düştü ,önce dış gebelik sandı doktor sonra kendiliğnden düştü,çok şükür dış gebelik değilmiş.daha sonra aşılama yapıldı o da tutmadı.yumurtlama takib ve çatlatma iğneleriyle denedik kaç kez ona sonuçsuz.farklı birkaç doktora daha gidip,içimi rahatlatmak istedim.demek ki kısmet bu. şimdi yumurtlama günü için 11.12.13 gün olanlar var ya doktorum bana şöyle demişti,adet düzenim benim 32-34 günde bir oluyor genelde.bu döngünün yarısı yani 16.gün +3 gün sonrası ve -3 gün öncesi.bu süreç yumurtlama süreci imiş.

arkadaşım sorunun cevabı biraz geç oldu ama;ben ist. bahçelievler medicana hastanesi süha sönmez hocamla tedaviye devam ediyoruz.ilk denememiz olmadı söylemiştim.şimdide stres nedeniyle bende fazla yumurta oluşmuyor.2 aydır tedaviyi erteliyoruz.birde bizim embriyo oluşursa pgt yapılacak.bu da çok maaliyetli bir şeymiş o yüzden yumurta sayısı çok önemli.bilmiyorum bazen hiç bir ümidim kalmıyo çoook kafama takıyorum.çevremdeki bütün arkadaşlarımın .okuldan işten hemen hemen hepsinin şuan çocuğu oldu,bazende çoook duygusallaşıyorum çok çabuk ağlıyorum.tedavi süresince insanın psikolojisi bozuluyor.bu yüzden doktorunda çok iyi olması lazım rahatlıkla herşeyini paylaşman lazım.süha hocam çok iyi güler yüzlü samimi insana güven veren bir havası var.inşallah rabbim sayesinde banada bir evlat nasib eder.umarım sende iyi bir yerde tedavine başlamışsındır.inşallah olumlu sonuçlar alırsın.nerde tedaviye başladığını bildirirsen sevinirim.

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar.benim eşimde kromozom sayısı 45 yani 46 olması gereken kromozom sayısı 45.bu yüzden oluşacak embiyolar pgt yapılacak ve sağlıklı olan rahme yerleştirilecek.böyle problemi olupda çocuk sahibi olan arkadaşlar var mı?lütfen çoook merak ediyorum.bununla ilgili bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Rabbim evlat hasreti çeken herkese nasip eylesin.

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar.ben de 8 yıllık evliyim.sayısız testlerden geçtim.sebepsiz infertiliteyim.1aşılama 2 tüpbebek tedavim hayal kırıklığıyla sonuçlandı....artık umudum tükenmeye başladı..inş bir gün biz de anne oluruz..

merhaba arkadaşlar.ben de 10 yıllık evliyim.sayısız testlerden geçtim.sebepsiz infertiliteyim.3 aşılama 2 tüpbebek tedavim hayal kırıklığıyla sonuçlandı....embriyolar kaliteli değil ve ölüyor....benimde umudum tükenmeye başladı..

mrb arkadaşlar bende dört yıl evliyim rahim film sayısız testlereşimde bendede hiçbirsorunyok dediler ama olmadı üç ayönce başka birdoktorta sıfırdan birtedaviye başladık önce klomen artiğne ilişki önerdiama olmadı şimdidi kist olmuş hemde 3,5mlmonuniçindoğum kontrol hapına başladım yani buay istesemde olmuyacaktabiki ümüdimizi yitirmemiz lazım herşey allahtan ama insen kendine beynine engel olamıyoryavaş yavaş ümüdini yitirmeye başlıyorama tabiki tedaviye devam sonuna kadar bakalım hepimimiz nezaman bebek sahibi olabileceyizyeni evlenen arkadaşlarının hamile kaldığını duyunca bitiyorsun evet arkadaşla hepiniz gibi tutamıyorum kendimi2,3gün salya sümük ağlıyoruz biliyorum hepinizaynışeyi yapıyoruz kıskanmıyoruz sadece üzülüyoruzama bebeklerimiziçin çalışmalaradevaaaaaaaaaaaaaaaaaaam arkadaşlar

malesef bende aynı grubtayım...
8 yıllık evliyim.hiç korunmadık sırasıyla 2 aşılama 3 tüp bebek yaptırdım sonra kendiliğinden hamile kalmışım.ama malesef dış gebelik ve tüpümün birini laproskobi ile aldırlar arkasından tekrar aşılama yine dış gebelik bu sefer kendiliğinden 6.haftada düştü tekrar aşılam ve yine negatif şu an dr un tedavi hakkında karar vermesini bekliyorum.sebep yok bu süreçte tek yaşadığımız problem dış gebelikler.bu konuda çok araştırma yaptım sizlerle paylaşmak istiyorum bilinçlenelim...belki birimizden birimize fayda olur...

Son yıllarda immünoloji (bağışıklık bilimi) alanındaki gelişmelerle birlikte yapılan araştırmalar, nedeni izah edilemeyen düşüklerin % 80'inin bağışıklık sistemindeki bozukluklara bağlı olabileceğini ve bunların birçoğunun yeni tedavi yöntemleri ile önlenebileceğini gösteriyor.
Bağışıklık sistemi proteinleri tanıdık veya yabancı olarak gruplayarak, yabancı olarak grupladığı proteinlere karşı savaş açar. Hücrelerin tanıdık veya yabancı olarak algılanması, hücre yüzeyinde bulunan antijen olarak adlandırılan proteinler sayesinde gerçekleşir- Bu antijenlere karşı vücuttaki lökositler (beyaz küreler) antikor adı verilen kompleks bileşikler üretir- Bağışıklık sistemin çalışmasının en güzel ve en basit örneği mikroplar vücudumuza girdiğinde onlara karşı antikorların oluşması ve mikropları öldürebilmek için bunlara karşı bir dizi reaksiyon başlatmasıdır- İleride aynı mikroplarla tekrar karşılaşıldığında bu antikorlar yeniden hastalanmamızı önler.

Gebelik kayıplarına, infertiliteye ve tüp bebek uygulamalarında başarısızlığa yol açan 5 değişik immün problem kategorisi vardır.
1- Kategori İmmün Problemler
Birinci kategorideki problemler hafiftir, fakat tedavi edilmediğinde daha ağır problemlerin ortaya çıkmasına neden olur.
HLA Antijenlerinin Fonksiyonları;

İnsan vücudundaki hücrelerin yüzeyinde HLA (İnsan Lökosit Antijeni) olarak adlandırılan proteinler vardır- Bu proteinler anten gibi çalışarak bakterileri, virüsleri ve kanser hücrelerini algılar ve immün sistemi bunlara karşı antikorlar üretmek üzere uyarır- Gebelik, baba ve plasentaya (bebeğin eşine) ait HLA antijenlerinden dolayı yabancı olarak algılanır- Anne adayı Blokan Antikorlar olarak adlandırılan antikorlar sayesinde immün reaksiyon başlamasını engeller- Baba adayının HLA antijenleri anne adayınınkine çok benzediğinde blokan antikorlar üretilmez- Blokan antikorların üretilmediği gebeliklerde bebek yabancı madde gibi algılanır, bebeğe karşı gelişen immün yanıt sonucu gebelik kaybedilir- Blokan antikorların gelişmemesi 2,3,4 veya 5- kategorideki immün mekanizmaları da uyarır.

Plasenta üzerinde babadan gelen HLA-G antijenlerinin içerdiği G molekülü anne adayının babasından gelen G molekülüne çok benzediğinde blokan antikorlar oluşturulamaz ve bu problem daha ileri kategorideki immün yanıtı uyarır.

-Yeterli miktarda blokan antikor oluşmaz.
- Plasenta kamufle edilemez.
- Plasental hücreler gelişmez.
- Plasental hücreler ölür.
- Daha ileri kategorilerdeki immün mekanizmalar aktive olur.

Tedavi:

Paternal Lenfosit İmmünizasyonu

2- Kategori İmmün Problemler

Antifosfolipid Antikorlar

Tekrarlayan düşükler, gebelikle sonuçlanmayan IVF (Tüp bebek) uygulamaları, endometriozis hastalığı ve doku hasarına neden olan tüm problemler fosfolipidlere karşı antikorların gelişmesine yol açar- Fosfolipidler hücre zarındaki önemli moleküllerdir- Bu moleküllere karşı gelişen antikorlar hücre fonksiyonlarını bozarak iltihaplanma ve pıhtılaşmaya neden olur- Tekrarlayan gebelik kayıpları olan kadınların %22’sinde antifosfolipid antikorları tespit edilmiştir- Antifosfolipid antikorlarının oluşma ihtimali her gebelik kaybı ile %15 artar.

Kardiyolipin, Ethanolamin, Gliserol, İnositol, Fosfatidik Asit ve Serin en önemli 6 değişik fosfolipid molekülüdür- Hücre ölümü veya hasarı bu moleküllerin hepsine veya birine karşı antikor gelişimine neden olur- Ig M, IgG ve IgA tipinde antikorlar oluşur- Serin ve Ethanolamin molekülleri implantasyon (embryonun anne adayının rahmine tutunması) sırasında plasentanın rahme tutunmasını sağlayan yapışkan görevi yapar- Bu fosfolipidler sitotrofoblastların (plasentanın rahme tutunmasını sağlayan hücrelerin) bebeğin beslenmesini sağlayan ve sinsityotrofoblast olarak adlandırılan hücrelere dönüşmesine yardımcı olur.

Fosfolipidlere karşı oluşan antikorlar plasentanın rahme tutunmasını ve sinsityotrofoblastlara dönüşmesini engeller- Erken gebelik kayıplarının en önemli nedenlerinden biri antifosfolipid antikorlardır.

Tedavi:

- Gebelik elde edilmesi planlanan adet siklusunun 1.günü, günde 80 mg aspirin kullanılmaya başlanır ve gebeliğin sonuna dek devam edilir.

- Günde 5000 ünite Heparin kullanımına gebelik elde edilmesi planlanan adet siklusunun 6- günü başlanır ve gebeliğin 10- haftasına kadar devam edilir.

3- Kategori İmmün Problemler

Tekrarlayan düşük yapan kadınların %22’sinde, infertilite ve tüp bebek tedavilerinde ısrarla gebelik elde edilemeyen kadınların %50’sinde 3.kategori immün problemler görülür- Bu kadınlarda DNA ve DNA yıkım ürünlerine karşı antikorlar oluşur- Bu antikorlar dsDNA (çift iplikli DNA), ssDNA (tek iplikli DNA) ve DNA’yı meydana getiren polinükleotid ve histon gibi daha küçük moleküllere karşı oluşabilir- Bu anne adaylarında;

-ANA (antinükleer antikor) tespit edilir.
- DNA’ya karşı oluşan otoantikor plasenta etrafında iltihabi reaksiyon oluşmasına neden olur.

DNA, histon ve polinükleotidlere karşı oluşmuş antikorların belirlenebilmesi için kanda yapılan 27 değişik test vardır- ANA testi hassasiyeti daha az olan bir testtir- Titre verilen bu testte 1:40 ve üzerindeki değerler pozitif olarak kabul edilir- Bazı kadınlarda bu değer 1:2500’e kadar yükselebilir- Bu antikorlar SLE (Sistemik Lupus Hastalığı), Romatoid Artrit (romatizma), Chronn hastalığı (bağırsakları etkileyen immün kökenli hastalık) ve diğer bazı otoimmün hastalıklarda da tespit edilebilir- Bu hastalıklarda değer daha yüksektir, düşük yapan ve gebelik elde edilemeyen kadınlarda antikor değeri daha düşüktür- Bu antikorlar implantasyon sırasında embryo etrafında, implantasyondan sonra da plasenta etrafında inflamasyona (iltihabi reaksiyona) neden olur- Etkilenen bölgede kızarıklık, sıcaklık ve şişlik oluşur.

Tedavi:

- Paternal Lenfosit İmmünizasyonu

- Gebelik elde edilmesi planlanan adet siklusunun ilk günü steroid olan prednizon başlanır ve gebeliğin 10- haftasına kadar devam edilir- Belli bir protokole uyarak prednizon dozu yavaş yavaş azaltılarak kesilmelidir.

4- Kategori İmmün Problemler

Sperm Antijenlerine karşı oluşan Otoimmün yanıt

Kısırlık, implantasyon başarısızlığı ve tekrarlayan düşük öyküsü olan kadınların %10’unda sperme karşı antikorlar oluşur- Sperme karşı oluşan antikorlar, serin ve etanolaminlere karşı oluşmuş antifosfolipid antikorları ile ilişkilidir- Önceden gebe kalabilen kadınlarda da bu antikorlar oluşarak sekonder infertiliteye yol açabilir- Antisperm antikorlarının varlığından şüphelenilen durumlar

-serin ve etanolaminlere karşı oluşmuş antifosfolipid antikorları varlığı
- postkoital test sonuçları normal olmayan kadınlar (Cinsel ilişkiden 6-12 saat sonra rahim ağzındaki mukustan alınan örnek mikroskop ile incelenerek örnekteki sperm sayısı ve spermlerin canlılığı belirlenir)
- eşlerinde antisperm antikoru olan kadınlar

Antisperm antikorları kanda yapılan test ile belirlenir, bu antikorların belirlenebilmesi için en güvenilir yöntemler immünobead testi ve antisperm antikorlarının flow sitometri ile belirlenmesidir.

Tedavi:

- Paternal Lenfosit İmmünizasyonu

- Gebelik öncesi dönemden itibaren aspirin, heparin ve prednizon kullanılması

Bazı çiftler bu tedaviden sonra kendi kendine gebe kalabilirken bazıları aşılama ve tüp bebek gibi yardımcı üreme teknikleri ile çocuk sahibi olabilir.

5- Kategori İmmün Problemler

İmmün sistemi (bağışıklık sistemini) 30 değişik tip lenfosit meydana getirir- Kişinin sağlıklı olabilmesi için değişik tipteki beyaz kan hücrelerinin denge içinde çalışması gerekir- Lenfositlerden 2 tipi infertilite, implantasyon başarısızlığı ve düşüklere neden olur- Bütün kadınlarda bulunan bu 2 lenfosit tipi bazı kadınlarda fazla sayıda bulunur ve üreme sağlığını olumsuz etkiler.

CD56+ Naturel Killer Hücrelerin (Katil Hücrelerin) Yol Açtığı Problemler

- Naturel Killer Hücreler olarak adlandırılan katil hücrelerin sayısı arttığında infertilite ve gebelik kayıpları görülür.

- Naturel killer testlerinde sitotoksisite (hücreye verilen zarar) artar, sitotoksisitenin artması embryoya zarar verir.

Bu hücreler normalde sadece kanda bulunurken kadınların %2’sinde rahimde de bulunur- Bu hücreler adet siklusunun 26- gününde alınan endometrial biyopsi ile belirlenir.

Katil hücreler sitokin adı verilen maddeleri üretir- Sitokinlerden en önemlisi Tümör Nekroz Faktör Alfa ’dır-

CD56+ Naturel Killer (Katil) Hücreler Yol Açtığı Problemlerin Sonuçları

-İmplantasyonu (embronun rahme tutunmasını) önler
- Plasental hücrelere zarar vererek desidua tabakasında harabiyete ve düşüğe yol açar
- Gebeliğin ilerleyen dönemlerinde bebeğin kalp atışlarının yavaşlamasına, gebelik kesesinin normalden küçük olmasına ve amniyotik sıvının (bebeğin içinde yüzdüğü sıvının) normalden az olmasına neden olur.

- Plasenta çevresinde kanamalara neden olarak anne adayında lekelenme ve vajinal kanamaya yol açar.

- Bazı kadınlarda gelişmekte olan yumurtaları etkileyerek yumurtaların DNA’sına zarar verir, embryoda fragmantasyon, hücre bölünmesinde yavaşlama ve embryo kalitesinde bozulmaya neden olur.

Tedavi:

- Paternal Lenfosit İmmünizasyonu; Tedaviye gebelik öncesinde başlanır.

- İntravenöz İmmünglobulin G (IVIG) tedavisi; Gebelik planlanan adet siklusunun 6- günü IVIG verilir, IVF uygulamalarında transferden 2 gün önce, gebelik tespit edildiğinde ve sonrasında gebeliğin 10- haftasına dek 3 haftada bir uygulanır.

CD19+ 5+ Naturel Killer Hücrelerin Yol Açtığı Problemler

- CD19+ 5+ Naturel killer hücreler olarak adlandırılan katil hücrelerin sayısı bazı kadınlarda artar

- Naturel killer hücreler hormonlara karşı antikorların gelişmesine neden olur- Östrojen, Progesteron, ve HCG (gebelik hormonu) hormonlarına karşı antikorlar oluşur.

- Bu antikorlar hormon düzeylerinin azalmasına, luteal faz bozukluklarına, gebelik sırasında HCG’nin yavaş yükselmesine, ovulasyon indüksiyonu ile az sayıda yumurta gelişmesine neden olur.

CD19+ 5+ Naturel Killer Hücrelerin Yol Açtığı Problemlerin Sonuçları

Erken yumurtalık yetmezliği ve yumurtalıkların uyarıya cevap vermemesi- Bu kadınlarda adet siklusunun 3- gününde ölçülen FSH düzeyi yüksektir.

IVF uygulamalarında yumurta kalitesinin kötü olması, az sayıda yumurta gelişmesi, döllenen embryonun yavaş bölünmesi, embryoda fragmantasyon, embryo kalitesinin kötü olması, dondurulan ve çözülen embryoların zarar görmesi, fazla sayıda IVF uygulamasına rağmen gebelik elde edilememesi, gebelik sırasında BHCG’nin yavaş yükselmesi

- Rahmin iç tabakası gelişmez ve yeteri kadar kanlanma olmaz.

- Hastaya uygulanan deri testleri 30 dakika ile 48 saat içinde pozitif olur.

Tedavi:

- Paternal Lenfosit İmmünizasyonu; Tedaviye gebelik öncesinde başlanır.
- İntravenöz İmmünglobulin G tedavisi; Gebelik planlanan adet siklusundan 3 ay önce başlanır ve her adet siklusunun 6- günü IVIG verilir.
- Ovulasyon indüksiyonunda (yumurtalıkların uyarılması tedavisi) anne adayının alerjik olmadığı gonodotropinler kullanılır.
- Siklusu takviye etmek için ek hormonlar kullanılır.

CD19+ 5+ Hücrelerin Yol Açtığı Problemler

- Bazı kadınlarda bu hücrelerin sayısı artar.

- Seratonin, endorfin ve enkefalin gibi nörotransmitterlara karşı antikorlar oluşur.

- Bu antikorlar yumurtalıkların ovulasyon indüksiyonuna (yumurtalıkların uyarılması tedavisine) cevap vermemesine, rahmin iç tabakasının gelişmemesine, rahimdeki kas gelişiminin bozulmasına, rahmin kanlanmasının azalmasına neden olur.

- Bu antikorlar depresyon, kas ağrısı, uyku bozuklukları, premenstrual sendrom ve gece terlemelerine yol açar.

CD19+ 5+ Hücrelerin Yol Açtığı Problemlerin Sonuçları

- Foliküller yavaş büyür ve ovulasyon indüksiyonu (yumurtalıkların uyarılması tedavisi) sırasında fazla miktarda ilaç kullanmak gerekir.
- Endometrium kalınlaşmaz.
- Endometriumun 3 bölgesi gelişmez.
- Endometriumun 3- bölgesi kanlanamaz.
- Rahimdeki düz kas hücreleri kasılmaz.
- Yumurta kalitesi kötüdür, yumurtalar zor döllenir, yavaş bölünür, embryolarda fragmantasyon görülür ve embryo kalitesi kötüdür.
- Kadınlarda depresyon, uyku bozuklukları, panik atak, genel vücut ve kas ağrıları görülür.

Tedavi:

- Paternal Lenfosit İmmünizasyonu; Tedaviye gebelikten önce başlanır.
- İntravenöz İmmünglobulin G tedavisi; Gebelik planlanan adet siklusundan 3 ay önce başlanır ve her adet siklusunun 6- günü IVIG verilir.
- Nörotransmitterları uyaran prozac gibi ilaçlar gebelik elde edilene dek kullanılabilir.
- Enbrel (etanersept) tedavisine gebelikten önce başlanır ve gebeliğin 10- haftasına dek devam edilir.

Tekrarlayan Düşüklerin Değerlendirilmesinde İmmün Patolojik İncelemenin Yeri

Endometrial Patolojik İnceleme

Tekrarlayan düşük yapan, infertilite problemi olan ve yardımcı üreme teknikleri uygulamaları ile ısrarla gebelik elde edilemeyen kadınlarda endometriumun patolojik incelemesi önemlidir. Beklenen adet kanamasından 2-3 gün önce endometriumdan alınan biyopsi örneği incelenir. Yardımcı üreme teknikleri uygulamaları ile gebelik elde edilemediğinde embryo transferinden 10-14 gün sonra endometriumdan biyopsi alınarak incelenebilir. Endometriyal biyopsi anesteziye gerek olmadan Pipel adı verilen plastik kanül aracılığı ile alınabilir. Alınan materyal %10 formalin içinde korunur, parafin bloklara gömülen parçalardan kesitler alınarak incelenir.

Düşük yapıldığında atılan materyalin patolojik incelemesi düşüklerin nedeninin aydınlatılmasında önem taşır. Doku steril şartlarda korunarak patolojik inceleme için hazırlanır. Trofoblastlar, sinsityotrofoblastlar ve implantasyon bölgesi incelenerek hangi kategoride bir immün bozukluk olduğu belirlenebilir.

herkese merhaba.. bende 6 yıllık evliyim aynı şeyleri yaşadığım için yazmak istedim. 1 kere aşılama ve 1 kere tüp bebek yaptık. bizdede sebebi belli olmayan kısırlık denmişti. hoş eşimin sperm sayısınında düşük olduğunu öğrendik sonra. eşimin spermleri hızlansın diemi artsın diemi dersiniz neler yaptım yedirdim ona..tüp bebek tuttu ve malesef sonrası kötü bitti 2 ay boyunca sürekli iğne oldum düşük tehlikesi için. ama hiçbiri bir işe yaramadı ve iğnelerim bittikten sonra dr kontrolüne gittimde bebeğimin kalbinin durmuş olduğunu öğrendim.. yıkıldım.. depresyona girdim.. ama hiç beklemediğim bir anda 9 ay sonra hamile kaldım.. kızım geldi.. şimdi 2 yaşını bitirecek. aslında neyi öğrendim biilyormusunuz düşünmemk gerektiğini biz kendimize nekadar iyi bakarsak psikolojimiz nekadar iyi olursa herşey daha kolay oluyo.eşimle boşanma noktasına gelmiştik biz bebek olmuyo die.. allahım okadar büyükki herşeyi öyle bir planlamışkı zamanı gelince oluyor herşey. hiçbirzaman ümidinizi yitirmeyin. allahım tüm bebk isteyenlerin gönlüne göre versin...

merhabalar bizde de sebepsiz kısırlık var 15 yıllık evliyiz hatta bir hastane bana rapor verdi sonra başka dr. gittim laproskopi sonrası göbekten iğneli aşılama yapalım dediler ve ilk ay gebelik oluştu şimdi 6 yaşında oğlum ömer bu seferde 2. bebek olmuyor yine dr. a gittim yine sebep yok dün çatlatma iğnem yapıldı yarın da aşılamam yapılacak inşallah hemen olur :))

tebrikederim canım yaa allahtan ümit kesilmes die boşuna dmioler.. içimizi ferah tutup allaha sığınıp ondan yardım dilemekten başka bi şansımız yok.. umarım 2. bebeğinde olur allah hayırlısını nasip etsin

inş kızlar birgün bizlerde anne oluruz hayırlısıyla

zaman geçmek bilmesede kısmet beklemekten başka yapabileceğimiz birşey yok

allahım ınsallah hepımıze nasıp eder bende 7 yıllık evlıyım acıklanamayan ınfertılıte dıyor doktor allahtan ısteyın verır ınsallah dıyor hayır tup bebek denememız oldu oda basarısız oldu doktor tıp bu konuda yetersız kalıyor dıyor cokkkk bekledım coookkkkk

arkadaşlar ben en az 2 yıldır külübe giriş yapmıyordum.nedenide kendimi bebek fikrinden uzaklaştırmak başka şeylere yoğunlaşmaktı yaptımda.2 yıl önce bebek tedavisini bıraktım beşbuçuk yıllık evliyim ve tam 2 yıl sürekli tedavi gördüm bakırköyde özel bir muayenehane ye gidiyordum.eşimmin siperm hareketliği düşük çıkmıştı ve sadece sipermiyogram tahlili istemişti doktorumuz.tahlil sonuçlarından sonra bu şekilde hamile kalabilirsin problem yok dedi ve ben sürekli hormon kullandım kilolar aldım,vücut işlevlerim değişti vs. ve iki yıl sonunda aşılama olmayacaksa bırakacağımı artık bıktığımı söyledim. doktorumun bana tek savunması ise psikolojik etkenler dolayısıyla çocuğumuzun olmamasıydı.derken 2 yılın sonunda kendi önerdiği bir laboratuar da örnek hazırlandı ve doktorum muayenehanesinde aşılama gerçekleşti ama tutmadı.bense büyük bir hayal kırıklığı daha yaşadım ve artık çocuk fikrinden tamamen soğumuştum.işin tuhaf yanı örneğin hazırlandığı laboratuvar ın sonuçlarında eşimin sperm tahlil sonuçları süper hiç bir noksan yok halbuki eşimin daha önce farklı yerlerde yaptırdığı tahlillerde düşük çıkan sonuçlar burda birden bire tavan yapmıştı.geçtiğimiz 4-5 aylık sürede eşimin ikna çalışmalarından sonra tekrar tedaviye başlamaya karar verdim fakat bu kez araştırma hastanesine gidicem dedim.bu güne kadar sebepsiz kısırlık infertilite olarak teşhis konulmuştu.zeynep kamil hastanesine gittim ve ilk gidişimde eşiminde ürolojiden rapğor alması gerektiğini söylediler.eşimin ilk muayenesinde doktor daha önce tedavi görüpte ürolojiye hiç muayene olmamasına çok şaşırdı eşime varokosel teşhisi koydu ve ultrason istedi.çekilen ultrasonda teşhis doğruydu ve siperm kalitesi gün geçtikçe düşmeye devam edecekti.bense boş yere onca hormon ilacını kullanmışım.geçen ay ameliyat oldu eşim ve doktor en geç 6 ay sonra hamile kalma ihtimalimin %90 olduğunu söyledi.benim akıbetime düşmenizi istemiyorum araştırma hastanesine gitmeden doktorların sizleri kobay olarak kullanmasına yada para makinası olarak görmesine izin vermeyin beşbuçuk yıllık koca bir hayal kırıklığı yaşadım ve boşa kürek çektik şuan uğraşmak zor gelmese o doktora dava bile açarım.

dört senelik evliyim geçen sene kzıım oldu 28 yaşındayım
sakın umudunuzu kesmeyin tam tedaviye başlayacaktık bebeğimiz oldu dört sene dednedik.

merhaba , yazdiklarini dikkatle tam 2 kere okudum , inan cok uzuldum, dikkatsiz/ozensiz bir doktorun senin ve ailenin zamanini boylesine insafsizca calmaya hakki yok, bence bu doktorun adini burada desifre etmelisin ki , senin gibi ona gitmek uzere olanlar geri donsun ve daha dikkatli bir doktora gitsin.
ltf bizim gibi bebek ozlemi ile yanip tutusan anne olmak icin elindeki herseyini verenlere doktorun adini soyler misin..

12 senelik evliyim , son 7 yıldır cocuk istiyorum. Sorunu kabullenmem cok uzun zaman aldı .Kendime bile itiraf edemezken, bunu birisiyle paylasmak ve cozum aramak benım ıcın hayaldı aslında.

Bunun nedeni, butun test sonuclarımın mukemmel derecesınde ıyı olması, ve esımde bır sıkıntı olmaması. Adetlerim saat kadar duzenlidir. Sadece gecen sene gereksiz bir kist ameliyatı oldum laparoskopi ile. Onun da patalojı sonucunda cıkolata kıstı cıkmadı zaten, 5 cm lık zararsız bır kan pıhtısıymıs. Neyse onu da hallettık ,fakat sonuc yıne sıfır. Ne denemedıgım sogan kuru kaldı, ne ıncır kuru. Saracoglundan farklı bır bıtkıde alıp ıctım ama nafıle. Bıtkının 2.kısmına baslayacaktım kı ani bir kararla tup bebek yapmaya karar verdım. yani Ilk denemem. SUan puregon ıgne yapıorum kendıme , tahmınım ay ortası gıbı transfer olur. Ve ben hıcbırsey hıssetmıyorum, ne olsun ıstıyorum, ne olmasın.Icımden umutlanmak bıle gelmıyor. Garıp bır bosluktayım. Olmaması durumunda hayal kırıklıgı yasar mıyım onu dusunuyorum bazen.

Yaradılısa mı mudahele edıyorum dıye vıcdan muhasebesı yapıyorum , sonra bu da ,bu bır yol Allah belkı de bıze bu yazgıyı yazdı dıyorum..

Dilerim Allah her ısteyene hakkında hayırlısını,tez zamanda nasıp etsın . Bana da insallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…