Sebepsiz İnfertilitelilerin Paylaşım Alanı

bende 18 aylık evliyim ve hiç korunmadık bende ve eşimde hiç problem yoktu bu ay hamileyim arkadaşlar o kadar mutluyumki allahım inşallah sizede nasip eder:saruboceq::saruboceq::saruboceq:

allah saglıkla kucagına almayım nasıp etsın bende14 15 aydır korunmadım olmuyor klomene basladım bu ay sen kendılıgınden mı kaldın doktara gıtmemısmıydın

Ben 3 asılama 1 tüp bebekten deneyen ve negatifle sonuçlananlardanım sebep yok bızde ara verdık tedavıye çunku şark hızmetındeyım ama dun bı kan testı yapayım dedım ve 20 gun sonra hormaon sonuçları geldı fsh:9.62
lh:23.22 prolaktın :19.76 tsh :4.565 3 dr gıttım bırısı sen hamıle kalamzsın dedı 2 dr da o kadar kotu değil dedi hayıt suyu kullanıyorum gerçekten kötumu sonuçlar ? BU ARADA MERYEM SURESI OKUYORUM 41 GUN İNŞALLAH FAYDASI OLUR BIDE ŞU SONUÇLAR NASIL ?

hepimiz aynı unut ve heyecanla bekliyoruz geçen her günün ayrı bir kayıp olduğu düşüncesinde olsak ta bazen elden gelen bir şey olmuyor beklemek bile care olmuyor

aynı sıkıntıları yaşadığımız için birbirimiz çok çok iyi anladığımızı düşünüyorum

başka topiklerden birinde arkadaşın birinine nacizane tavsiyelerde bulunmaya calıştım verdiği cevaplar poffffff hayat benim mutluyum vs ama herzaman şunu söylerim yaşadıklarımın hiç birini en sevmediğim insanın bile yaşamasını istemem

Ufuk Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nden Yrd. Doç.Dr. Eda Karacan'nın yürüttüğü çalışma için yaklaşık 25 dakika süren ve anne baba olma isteği ve üretkenlikle ilgili aşağıdaki linkteki anketi doldurmanız rica edilmektedir.

Bu ankete aşağıdaki koşulları sağlayanlar katılabilecektir:
1- En az 2 yıllık evli olup çocuk sahibi olmayanlar
2- Evli olup, 5-25 yaş arasında en az 1 çocuk sahibi olanlar

Lütfen aşağıdaki linki uygun olduğunu düşündüğünüz kişilerle paylaşınız.

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dExvRl9VNlZieHUxR0hnaHotazdDcGc6MQ

MERHABALAR,
BEN 5 YILLIK EVLİYİM 3,5 YIL KORUNMASIZ İLİŞKİDEN SONRA YENİ HAMİLE OLDUĞUMU ÖĞRENDİM.
bende birçok tedavi gördüm önce haplar sonra iğneler sonra 3 defa aşılama oldum. en son banada sebepsiz infertilite olabileceğini sölediler. hatta tüp bebek e başlamıştık ama ben 2 haftadan sonra bıraktım tedaviyi içimden gelmiyodu kendiliğinden olsun istedim hep ve sonunda dilediğim oldu tabi daha çok yeni 2 aylık işl. sağlıkla doğar.
işallah sizlerinde böyle kendiliğinden olur sizi fazla bekletmeden ama gerçekten içten istemek gerekiyomuş bunu anladım ben
ben başlarda pek istemiyodum eşim istiyodu ama benimde istemem gerekiyomuş. bide herşeyin hayırlısı die dua ettim ben hayırsızsa zaten olmasın dedim hayırlı zaman buymuş demek Darısı isteyen herkesin başına ama kendinizi çokta yormayın bırakın zamana ben son 6-7 ay ne doktora gittim ne ilaç içtim kafamdan silmiştim bunu ama beynim rahatladı inanın sizde kendinizi daha fazla yıpratmayınn

benimkide sebepsiz infertilite,tahliller normal,kist yok,amh gayet iyi,metmorfine gerek yok,eeeeeeee ozaman ne diye olmuyor bukadar herşey normalde,bende sıkıldım artık,tedavileride bıraktım,madem herşey normal,

Kızlar bu ay pregon kullanıyorum 12 günüm bu gün ve yumurtam 12milim olmuş sizce daha kolay büyümesi için soğan kürü ile desteklesem mi yoksa zararı olur mu bilgisi olan lütfen yardım etsin

Kızlar bu ay pregon kullanıyorum 12 günüm bu gün ve yumurtam 12milim olmuş sizce daha kolay büyümesi için soğan kürü ile desteklesem mi yoksa zararı olur mu bilgisi olan lütfen yardım etsin

soğan olmaz o kür daha çok pkolular için,kistlere iyi geliyor,akıntıyı çoğaltıyor ve spermlerin tutunmasını zorlaştırıp kolay atılmasını sağlar,ama incir deneyebilirsin,o yumurta büyütüyor fakat bir arkadaş uyguladı 18 yumurtası oluştu,çok fazla büyümüştü,yan etkiside oluyor ama sen bilirsin

çok teşekkür ederim arkadaşım

kızlar bu gün yine dokotrdaydım bu 2 haftadır neredeyse her gün doktordaydım yumurta takibi ve pregon sonuç yumurtalar büyümedi ve aşılma olamayacağım
yapacak birşey yok umut gelecek ay da

canım bende okuyacağım inş. ama çok vaktim olmuyor her gün okumak gerekiyorumu yoksa ara verilebilirmi sanada dua edeceğim inş. bütün bebek isteyenlereee

selam arkadaşlar ben kısaca başımdan geçenleri sizinle paylaşmak istedim moral olur diye düşünüyorum 4 kez klomen kullandım 3 kez puregon 2 kez de aşılama oldum ama bi sonuç alamadım sonra çevremden duydum ki meryem suresi iyi geliyormuş.yaşlı bir amcaya gittik zemzem suyu saf gül suyu (%100 olacak) bir de misk-i amber (mekke pazarı tarzı yerlerde var) üçünü karıştırdı bir şişede kapağı açık olark Kuranı Kerimi açıp meryem suresini okudu eşimle bana içirdi küçük bi şişeydi sabah akşam 2 günde filan suyu bitirdik ve ben 2 ay sonra hamile kaldım.sağlık açısından probleminiz yoksa deneyin Allahın izniyle oluyor 10 yıl olmayanların bile oluyormuş.Allah yardımcınız olsun....

güzel söylemişsinde ölçüleri nasılmışki bunun

slm arkadaşlar bende arkadaşgibi bir ocak var oraya gideceğim adı tılan inşallah faydasını görürüm amin

Arkadaşlar merhaba
8 yıllık evliyim 5 yıldır tedavi görüyorum, uygulamadığım yöntem kalmadı. 35 yaşına geldim.
Aslında sebepsiz infertilite diye bir şey yoktur. ancak sebebini bulamadıkları için uyduruyorlar.
Ben ilaç mümessiliyim. Sağlık sektörüne ve hekimlere çok yakınım.
Ama doğru hekimi bir türlü bulamadım. Her biri farklı dr larda 3 klomenle çatlatma, 4 aşılama, 2 tüp bebeğim var.
Bende ve eşimde bir teşhis koyulamadı. Tüp bebek tedavilerimde embriyo sayım çok iyi olmasına karşın hücre bölünmeleri 4. günden sonra duruyor.
Transfere bile zor kalıyorlar. Bu durumu tesadüfen bir genetikçiyle paylaştım. Bana bilmediğim bir sürü test sordu. Yaptırmayı bırak hiç bir hekimim den duymadığım şeyler.
İlki pıhtılaşma faktörleri, 4 adet faktör var, bunlardan ikisinden mutasyon varsa, kadında düşüklere sebep oluyor. Erkek de embriyo gelişimini durduruyor. Çözümü homosisteinin düşürülmesi.
Bizde pıhtılaşma faktörlerinde problem çıkmadı şimdi kromozom analizi SNP array yaptırıyoruz. Sonuçta kromozom anomalileri çıkacak. Bir daha ki tüp bebek denememizde ise embriyolarımıza PGT denilen analizden yapılıp anomaliyi taşımayan embriyolar transfer edilecek. Son umudum bu test kaldı. Haftaya belli olacak. Şimdiye kadar tüm tedavilerim olasılıklar üzerine yapıldı. Şimdi ise kesin teşhisi koydurup öyle gideceğim tedaviye. Belki siz bunları benden daha iyi biliyorsunuzdur. Ama bilmeyenler için paylaşmak istedim. Drlar senin en değerli zaafını kullanıp elini kolunu bağlayıp paranı almaktan başka bir şey bilmiyorlar. Sizde tüp bebek tedavisine giderken mutlaka en azından pıhtılaşma faktörlerine baktırın....

Verdigin bilgiler cok degerli tesekkürler! Bizdede herhangi bir problem görünmüyor, ama ben mutlaka bir anormallik olmalı ki olmuyor diye düsünüyorum fakat arastırmadım tüp bebege gectigim zaman derinlemesine arastırıp gitmek istiyorum, umarım senin icin her sey yolunda gider!!

İyi dileklerin için teşekkürler
Bir haftaya görücez bakalım gidişatı. Birilerine faydalı olabildiysem ne güzel.Aşılama öncesi bile yapılması gereken testler
bunlar, boşuna vakit katbetmezsin. İnşallah senin için daha kısa bir süreç olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…