Sebepsiz İnfertilitelilerin Paylaşım Alanı

casmiyn, seni okurken sanki benim hikayemi yazmışsın gibi okudum. ben de8 yıllık evliyim, 5yıldır uğraşıyorum ve 35 im:)) 1aşılama 2 tüp, 2 donma çözme toplam 5 tedavim var benimde. 10 gün önce bahçeciye gittim görüşmek üzere. o a pıhtılaşma testleri istedi. yalnız beni düşündüren şey şu ki pıhtılaşma hamile kalmaya engel diil. sonrasında düşüğe sebep oluyor. ben son 2 tedavide kan sulandırıcı iğne de kullandım üstelik. umarım bir dahaki tedaviye başlamadan başka bir tedavi önerir doktorumuz. artık bakılacak bir test yapılacak ekstra bir tedavi kaldımı bilmiyorum. biraz umudumu kaybediyorum sanki.

Son düzenleme:

antiSocial ne kadar benziyoruz, bende ilk tüp bebek denememi bahçeci de yaptırmıştım. Benimde dondurulmuş bir embriyom bekliyor. Pıhtılaşma faktörleri gebeliğede engel, embriyonun gelişmemesinede neden oluyo, aynı düşük gibi embriyo oluştuktan sonra gelişmesi duruyo ve sen onu regl olurken atıyosun. Embriyo gelişirken hangi aşamada büyümeyi durduruyo bilemiyosun. Bizim pıhtılaşmada da bir sorun çıkmadı. Bir sonraki aşama var tabiki. Şimdi kromozom analizi (SNP array sıngle nücleotid polimorfizm) yaptırıyoruz. Eşimle birlikte bir genetikçiyle devam ediyoruz yola. Kromozom analizinde genlerimizde bulunan tüm anamoliler tespit edilecek. Daha sonra tüp bebek tedavisine gittiğimizde oluşan embriyolara PGT denilen bir test yapıcaklar. Embriyonun 3. günü her embriyodan bir hücre alınıp kromozomlarına bakılacak ve bizde görülen anomalileri taşımayan embriyo transfer edilecek. İnşallah bu aşamaya gelebiliriz. Bence sizde pıhtılaşma faktörlerinde bir sorun çıkmazsa bu testi yaptırmadan gitmeyin tüp bebeğe. Ben artık sadece neden öğrenmek istiyorum. Belki dr hiç çocuğunuz olmayacak diyecek onada razıyım. Olmayacak bir şey için kenidmi harap etmiş olmam. kabullenmenin yollarına bakarım. Haftaya belli olacak. Aynı transfer sonrası gibi bekliyorum........

casmiyn,
bu genetikçi hangi ilde?ne kadar sürüyor ktomozom analizi canım? haklısın aynı tedavideki gibi bir bekleyiş olmuş gerçekten.

casmiyn,
bu genetikçi hangi ilde?ne kadar sürüyor ktomozom analizi canım? haklısın aynı tedavideki gibi bir bekleyiş olmuş gerçekten.

Ben tekirdağ da oturuyorum canım ama genetik uzmanı Edirne de arkadaşımın vasıtasıyla ile irtibat kurduk. infertilite konusunda çalışıyo doçentliğini bu çalışmalarla alacakmış. Bize güven verende kendisi ilgilendi bizimle arkadaş bahsedince kendisi çağardı ve üniversite hastanesi olduğu için beş kuruş beklentisi yok. Hatta eşimin insülün direnci var o konuda bile çok yardımcı oldu. Bundan sonra tüp bebek için Jhone hopkins hastanesine yönlendirdi. Gebzeye gidicem inşallah. Ben memorial düşünüyordum istanbul daki hiç bir merkezi önermedi, ege üniversitesi yada Jhone hopkins dedi. Sende en yakın üniversite hastanesinden genetik için randevu alabilirsin. Çok yoğun olmadıkları için kolay ulaşırsın diye düşünüyorum.

Analizin ne kadar sürdüğünü söylemeyi unuttum, bize 10 gün dedi 22 inde verdik kanı ankaraya gönderdi, en geç haftaya pazartesi çıkar diye düşünüyorum, sabırsızlıkla....

Analizin ne kadar sürdüğünü söylemeyi unuttum, bize 10 gün dedi 22 inde verdik kanı ankaraya gönderdi, en geç haftaya pazartesi çıkar diye düşünüyorum, sabırsızlıkla....

saol canım cevapların için. ben ankaradayım. mtfhr 677 testimi yapan genetikçi kel alakaydı konuyla desem yeridir. hiç bunların da yapılabileceğinden bahsetmedi bize.üni. hastanesinde olduğu ve işin içinde para olmadığı için çok güven verici gerçekten. inşaallah bu tedavi vesilesi olur bebişinin. ben eylülde istanbulda bahçeci kliniğinde başlıcam tedaviye. o da 677 ye ek olarak 1298 testini de istedi. sonuç normal geldi. mutasyon yokmuş neyseki. belki de bu son tedavim olacak, denemeye tekrar güç kuvvet bulabilir miyim bilmiyorum. o nedenle merkeze ve doktora karar vermiş olmama rağmen içim tam anlamıyla rahat diil. ekstra ne yapabilirim diye sürekli araştırıyorum. kafam hala karışık. normal tüp denemesiyle bu kadar denemeyle hiç pozitif görmemiş olmak beni çok strese sokuyor. gene aynı sonuçla karşılaşırsam diye.

Neden mtfhr lerin ikisini birden istemediki acaba ? dört tane pıhtılaşma faktörü var, dördüne beraber bakılır, hakikaten kel alakaymış, eşininkine baktırdınız mı peki ? oda etkili biliyorsun. Daha önce nerelerde yaptırdın peki ? Bahçecide bir çok arkadaşın tuttu ama benim tutmadı. Kafanı karıştırmak istemem ama fabrika gibi orası, gidiyorsun kontrol oluyorsun, şundan şu kadar bundan bu kadar kullan iki gün sonra gel deyip gönderiyorlar. Transfer sonrası sen sağ ben selamet. Hiç vakti yoktu bizim dr un. Tedaviye başlamadan önce yarım saatten fazla anlattı. Tedaviye başlayınca 5 dk konuşamadık. Bir afra bir tafra ben çok incinmiştim. Bu konuda rahat olman mümkün değil. Bende jhon hopkinse karar verdim ama bende emin değilim. bende temmuzda başlayacağım, inşallah tabi est sonucumuz iyi çıkarsa. Eşine sperm analizinden başka ne yapıldı? sperm dna hasar testleri falan var. onlarda az çok kromozom bilgisi veriyo.

Canım ya hic bilgim yokmus meger, seni okudukca bilgilendim ve sasırdım, sebepsiz sebepsiz deyip duruyorlar canım sıkılıyor icim hic rahat degil... Herhangi bir üniversite hastanesinde olurmu bu testler, birde kendimiz basvurabilirmiyiz.? Esime sadece sperm testi yapıldı banada o klasik seylere bakıldı kanda..

Kendi durumunla ilgili gelismeleri yazablirsen cok sevinirim, sonuçlarını aldıktan sonra simdiden tesekkürler!! Allah yardımcın olsun tatlım...

Yazarım tabi gülisaycım, bizim edirnede bu testlere bakılıyosa bence heryerde bakılır. Ben 5 yılıdr senin gibiyim bu sene bilgi alabildik genetikçiden, kadın doğum umanlarıda bu testleri istiyebiliyo. Genetikçiyede yönlendirebiliyor.

mtfhr lerin ikisi birden bakılmıyormuş orda. ankara tıp da yaptırmıştım 677 yi. telefonda1298 e bakmıyoruz dediler bu sefer. eşimin kromozom sayısına baktılar sadece. senin eşine de mi baktılar pıhtılaşma faktörleri için? eşimin değerleri hep 40-50-70 milyon gibi canım. ileri hızda %50 den fazla. en son dna hasarı baktırdık o da %91 sağlıklı çıktı. sebepsiz diyoruz ama ben de bir problem var mutlaka. bu kadar tedavide hiç pozitif olmaz mıydı yoksa? benim yumurta sayım fazla çıkıyor opu da. genelde 20 kusur oluyor. ama hepsi döllenmiyor tabi. bir seferinde 6, diğerinde 3 dondurulabilmişti. bahceciye gitme sebebimiz labının çok iyi olması. aslında genel tedavi süreci nasıl geçerse geçsin asıl olayın bittiği yer laboratuvar ve embriyolog. çok ilgi alaka hiç birinde yok canım. artık asrın hastalığı olmuş, her yer hınca hınç hasta dolu malesef. hele ankarada feci. john hopkins de tedavi olan hiç duymadım, onların başarı durumları nasıl acaba?

Ewet canım haklısın tabi, en eski lab Baçecinin, çok deneyimliler. Ama ben bu süreçte çok hassas oluyorum. Dayanamıyorum işte sürece. Benim eşimin bir tek dna hasarına bakılmadı onuda burda öğrendim zaten, sperm sayısı ileri hareketli hiç problem yok, benim en son denememde 16 embriyom oldu ama 5. güne dayanmıyolar. Büyümeleri 3. günde duruyor. Sadece ilk denememde bir tane donduruldu okadar. Benim eşimede baktılar pıhtışlaşma faktörlerine ondada iki tanesi heterezigot çıktı, homosistein düzeyi normal oldukça infertiliteye neden olmaz dendi, oda b12 vitamini başladı, b12 az olursa homosistein yükselip pıhtılaşmaya neden olurmuş. Pıhtılaşma kontrol altında şimdilik. Şimdi kromozom analizini bekliyoruz pazartesi günü ümitliyim bakalım ne çıkacak. Ben bir trafik kazası nedeniyle jhon hopkinsde ameliyat oldum. İki hafta kaldım 5 yıldızlı bir otel gibiydi. Sskyla kardiyoloji ve onkoloji harici anlaşması olmayan. Diğer özeller gibi hasta peşinde koşmayan ve reklam yapmayan bir yer. Bütün dr lar prof düzeyinde. Tüp bebek için bende hiç duymadım onları ama genetikçimin söylediğine göre başarı oranları çok iyiymiş ve belli sayıda hasta takibi yapıyorlarmış, embriyolog ve genetik beraber çalışıyomuş, ben şimdiden bir tanıdık vasıtasıyla temmuz için randevu aldım, inşallah kromozom analizi iyi giderde başlayabiliriz tedaviye....

1 yıldan fazladır forumları takip ediyorum casmiyn, senden öğrendiklerime hiçbir yerde denk gelmemiştim, okumamıştım. iyi ki paylaştın. eşlere de pıhtılaşma testi yapılıyormuş bunu da duydum ilk defa. ben de eşime baktırayım, en azından b12 düzeyini bir kontrol ettirelim. içine sinen bir merkez olmasına çok sevindim. umarım senin için son durak olur, bebeğine kavuşursun. gelişmeleri yazarsan çok kişiye umut olacağına eminim. tekrar paylaşımın için teşekkürler...

dıger baslıklarda yazmıstım ama bu başlığı yenı gordum ben 2 yıldır evlıyım evlendıkten sonra 7 ay sonra adet olmayınca cok umtlanmıstım ve doktoragıdıp hamıle olmadıgımı ogrendıkten sonra tedavıye başadık 6 ay tedavı sonra rahım fılmı sonra 2 asılama yaptık olmadı bu ay histereskopi ve laparaskopi oldum kucuk bir polip vamıs aldılar.esımın butun degerlerı cok ıyı benım cok ıyı ama sonuçkocaman bır ''0'' buradakı 40 sayfayı atlamadan hepsını okudum okudukca yalnız olmadıgımı anladım 4 tane doktor degıstırdık goren butun doktorlar sızın bu ay olur dıyo ama yok sasıp kalıyorlar bu duruma tup bebek merkezıne gıttım doktor sız bana neye geldınız kı buraya kadar nasıl kaldınız dıyıp sasırdı tup bebek ıstedık onuda yapmadı bir asılama da ben yapayım dedı temmuzda 3, asılamamı yapıp olmazsa eylulde tup bebek dusunuyorum.butun tahlıller normal gorunurde yanı sebepsız ınferlıte her gıttıgım doktor faklı bır sey soyluyo bır sey olamdıgını bıle bıle gıttım amelıyat oldumya artık yoruldum yaz tatılı geldı ve sımdı esımın memeleketıne gıttıgımızde kendını bılmez kadınların sorularına magruz kalacagım eltım yenı dogum yaptı bu ısın sonununda laflar bana gelecek bundan korkuyorum ama ne dıyeyım her seyın hayırlısı bır gun geleceksın bebegım ama benı bu kadar yoracaksın ama hayırlısıyla gel artık senı

laviniya, pıhtılaşma testlerini yaptırdın mı? bir de cd56 testi yaptır bence. o vücuttaki doğal öldürücü hücreler hakkında bilgi veriyor. normalden yüksekse o zaman gebeliği engelleyebiliyormuş.

Benimde senin gibi canım ya sebepsiz.... Rahim filmi, 2 asılama negatif arada bir kimyasal gebeliğim oldu. Simdi beklemdeyim bir merkeze gisem direkt tüp yapacaklar. söylememe ragmen histereskopi ve laporoskopiye gerek görmüyorum dedi, bende birseyler daha arastırılmadan tüpe gecmek istemiyorum öyle bekliyorum, yol gösterecek bir hekim nerdeee!!
İnsanların söylediklerine takılma, onlar her zaman konusacak bir seyler bulacaklar zaten!!

Hiç sıkıntı yapma lavinya, ben 8 yıllık evliyim 5 yıldır uğraşıyorum okuduysan bende aynı durumdayım, eğer eşinin memleketinde seni kötü etkileyecek bir durum varsa gitme. Eşine ve ailesine bu durumu anlatırsan kimse bir şey demez, dememeli. Yada boşvermelisin. Benden küçük kardeşim iki tane doğum yaptı, biri 11 biri 6 yaında iki çocuğu var, onlarla beraber beni görenler hadi sende yap diyorlar, bende artık yüzsüzlüğe vurdum, olmuyor diyorum. Birden bire bunu duyunca dona kalıyorlar, diyecek bir şey bulamıyorlar. Tavsiye vermeye kalkanlarada sağolun eğitimli insanlarız, ne yapacağımızı biliyoruz diyorum. Utanılacak bir durumumuz yok. Kimseden saklamıyorum artık, ben sakınacağıma onlar sakınsın. Bencede tüp bebek arken aşılama derken klomenmi kullandın gonal f mi pregonmu? Pıhtılaşma faktorlerını eşinle beraber yaptır mutlaka. Birde sperm dna analıizi gibi şeyler var, onlarıda burdan öğrenebilirsin. Sorun mutlaka var ama tespit edilmemiş demekki. Araştırmaya devam edin. ben tam 7 kadın doğum uzmanı değiştirdim. Şimdi genetiğe devam ediyorum. Sıkma canını bebeğinin yüzünü düşünüp devam et araştırmaya.

kızlar bu pıhtılaşma, karyotip gibi testleri duydum da yapmadılar bılıyorsunuz gıdecez tup bebek yapacaklar tutmayacak sonra teshıs koyacaklar para var ya sonunda

kızlar bu pıhtılaşma, karyotip gibi testleri duydum da yapmadılar bılıyorsunuz gıdecez tup bebek yapacaklar tutmayacak sonra teshıs koyacaklar para var ya sonunda

mutlaka pıhtılaşma ve genetik testlerini yaptır canım. tüp tedavisinde de kan sulandırıcıya gerek var mı yokmu öğren ki sonunda üzücü bir durumla karşılaşma. doğal gebeliklerde bile bu yüzden bebeğini kaybeden çok insan var.

Sen tüp bebek tedavisine başlamadan önce bir üniversite hastanesine gidip yaptırabilirsin. 4 tane faktör var Protrombin 20210 G/A, Faktör V Leiden G1691A, MTHFR C677T, MTHFR 1298 A>C. Bunlardan ikisi aynı anda heterezigot mutant olursa pıhtılaşma oluşuyo ve embriyo gelişemiyo. Aslında embriyo metilleniyor ve beslenemiyor. Neyse çok karışık. B12 ve folikasit bu yüzden önemli, bir de kansulandırıcılar tabiki. Bana hep test yapılmadan kan sulandırıcı verilmişti ama bir çözüm olmadı. Sonuçta problemde çıkmadı. Para vermeden önce uğraş biraz, paradan önemlisi umut edip hüsrana uğramak çok kötü. Sorunu bulmadan gitme.....

Kızlar eylülde yapacagız hayırlısı bakalım. ya kızlar her seyı ogrenmıssınızartık ugrasa ugrasa keske ugrasmasaydık da bılmeseydık ama hayırlısı gıttıgımde soracagı bunları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…