Sebepsiz İnfertilitelilerin Paylaşım Alanı

Arkadaşlar bugün genetik analizimiz sonuçlandı, ama hiç bir sonuç çıkmadı ne yazık ki, gebeliği ve embriyo gelişimini etkileyecek hiç bir anomali yok dedi dr. Seviniyimmi üzüleyimmi bilemedim.....

Arkadaşlar bugün genetik analizimiz sonuçlandı, ama hiç bir sonuç çıkmadı ne yazık ki, gebeliği ve embriyo gelişimini etkileyecek hiç bir anomali yok dedi dr. Seviniyimmi üzüleyimmi bilemedim.....

casmiyn, ben de aynı duyguyu hep sebepsiz denildiğinde yaşıyordum canım. ama aslında sevinmen gerek,dermansız dert olmasındansa tüp denemeye devam... ben ankarada timur gürgan a gitmeye karar verdim en son. gebelik aşısı olarak isimlendirilen bir uygulamaları var. özellikle bizim gibi çok denemiş sonuç alamamışlarda aşarı oranını ciddi artırıyormuş. bir arkadaşım geçen ay gitti 5. denemesi için. ikizlere hamile şu an. haftaya bir aksilik çıkmazsa ben de tedaviye başlayacağım. bir araştır istersen.

Teşekkürler canım ilgin için, sorunu bulacağız ve çözüm olacak diye umut ediyordum. Yine aynı yerdeyim. Aslında evet en azından olmayacakda diyebilirdi. Ankara ve izmir istanbuldan daha geliştirmiş kendini. Herkes bunu söylüyor. Gebelik aşısınıda ilk kez duyuyorum, biz iki hafta sonra jhone hopkinse başlıyacağız, bir araştırayım neymiş ne değilmiş, merak etim.

casmiyn,
gebelik aşısını kesinlikle araştır derim. ben 11 aydır bir sonraki tedavi ne olmalı diye diye kafayı yedim. en son doktorun açıklaması ve arkadaşımın da pozitif sonuç almasıyla karar verebildim nihayet. araştırma ve karar verebilme aşaması tedaviden çok daha zor ve meşakkatli bizim gibi çoklu denemesi olanlar için. bu aşı normal mikroenjeksiyon tedavisinde ekstradan alınan kanın serum haline getirilip tekrar rahme transfer günü veya öncesinde verilmesi şeklindeymiş, ve tutunma oranını baya yükseltiyormuş. ayrıca co-kültür de yapacak timur bey. ama bu sözü edilen yapay rahim gibi bir işlem diilmiş. yumurta toplama günü yumurtaların çevresindeki benzer hücrelerden alınması ve yumurtanın hep o tür hücreler arasında büyüyüp embriyoların tutunmasını artıran bir faktörmüş yine. bakalım 2-3 güne hastalanıcam aksilik çıkmazsa 2. gün iğneler başlarsa temmuz sonuna belki güzel haber verebilirim ben de:))

Canım aynı dönemde tedavi olacağız inşallah iyi haberlerini alırız, Hemen araştırdım gebelik aşısını, gerçekten bizim için uygun gözüküyor. Ama istanbulda bu yöntemi uygulayan yer bulamadım. Cuma Jhone Hopkinsde Aydın beyle görüşeceğiz ona danışacağım, birde haftaya salı genetikçim burda olacak onunla daha sonuçarı değerlendiremedik. O bir yol gösterecektir diye umut ediyorum. bende Temmuzun 5 i gibi regl bekliyorum 6 sındada iğneler . İnşallah herşey umduğumuz gibi gider. Bu seferde olmadı Ankaraya gidicem karar verdim............

inşallah güzel haberleri peşpeşe paylaşırız canım... bir daha tedaviye gerek kalmaz umarım, olursa da ankarayı sigorta olarak düşünmen çok güzel.
ben de gürgan klinikle görüşmeden önce bahçeciye gitmeyi düşünüyordum biliyorsun. umarım bu sefer olumlu olcak, son olacak.

nedeni belirlenemeyen kısırlık doktor sonuçları ilk söylediğinde yanımda bi arkadaşım vardı 1 yıllık evliydim ve bebek olmamıştı doktor ikinizde de sorun yok dediğinde neler olabileceğini mi hissettim bilmiyorum ama dünyam karardı yanımdaki arkadaşım ellerini çırpıp alkışlıyordu ona göre bu söylenen iyi bi şeydi 2 nizde de sorun yok...

13 yılı geçen bi macera ilk 5 yıl göz yaşı gene de çok şükür allah bundan büyük dert vermesin

6 aşı 2 tüp bebek bir myom amelyatı dönemin en iyi profesörleriyle bi sonuç alamadık

sadece profesörler de değil 6 çocuk isteyen bi kadın olarak ara ebelerden tutun da şifalı bitkilere kadar her yola başvurdum

sebepli ya da sebepsiz kısırlık her geçen gün arttığına göre aldığımız gıdadan soluduğumuz havaya sanırım her şey suçlu en başta da dünyayı kirleten biz insanlar

6 yıldan sonra herkese eşime bile vazgeçtiğimi söyledim tamam dedim buraya kadar aynaya baktığımda yaşlandığımı gördüm çok üzülüyordum

ama içten içe biliyordum ki ben kendim de dahil herkese yalan söylüyorum bu hala böyle bi bebeğim olmasını istemeyen tek bi hücre bile yok vücudumda

biz de her şey bi sebep olabilir örneğin her sabah alışkanlıktan içilen bi fincan kahve yada herhangi bi gıdaya karşı olan farkedilmeyen bi allerji içilen sigara...

şimdilerde tedaviler de bunlar da göz önünde tutuluyormu bilmiyorum 7-8 sene önce sadece fiks şeyler kontrol ediliyordu

işte spermiyogram kanallar rahim vs... bu tip bi allerji testi de gerekli olabilir diye düşünüyorum

bi de bi kaç gün önce alman bi kadınla sohbet olanağı buldum kadın almanyada 1 yıl bebeği olmayan çiftlere tedaviye başlamadan ilk uygulanan şeyin boş kürtaj yapmak olduğunu ve çiftlerin %90 ının başka bi tedaviye gerek kalmadan hamile kaldığını söyledi

düşündüm de aslında mantıklı geldi yosun tutmuş bi taşın üstünde durmak gibi belki rahim içi iyi bi temizlik istiyordur öyle sıvıyla yıkama gibi değil cifle bastıra bastıra bi temizlik:))

başbakan kızacak:)) ama ben bu yolu denemekten yanayım şu an olanaksız bi durumdayım ama eylül ekim gibi bu yola başvurucam ister beni bekleyin isterseniz bi doktorunuza sorun

doktoruna danışanda lütfen burda paylaşsın

yardımcı olmak isteyen bi hemşire vardı sanırım aramızda oda bize bi fikir verebilir

herkese önce sağlık ve evi gerçek bi yuva yapan bebek diliyorum

hoşçakalın

Merhaba

Hoş geldin sanspasa, bu konuyu dr uma soracağım mutlaka,
biz bunun için yaratılmışız, yani üremek ve soyumuzu devam ettirmek için, ne biçim bir iç güdüyse artık, benimde bölünü veresim geliyor. Rüyalarımda bebek emziriyorum, bebeğimin sıcaklığını göğsümde hissediyorum.
Genetik araştırma yaptırdın mı peki hiç. Hoş biz yaptırdık hiç bir sorun çıkmadı yine.

slm arkadaşlar bende sebepsiz infertilityim malesef 6 yıldır ugraşıyoruz 2 aşılama ve gürgan clınıcte 1 micro denedik olmadı ve şimdi dondurulmuşları denerken gebelik aşısınıda yaptırmak istiyorum nasip olursa

Hadi bakalım dondurulacak kadar çok olmuşlar ne güzel, inşallah biri tutunacak annelerine, ankaradasın galiba

slm arkadaşlar ben aranızda yenyim.4 yıllık evliyim. 3 yumurtama ve 2 aşılama tedavisi gördüm malesef gebe kalamadım şükür hiç bi sorunumuz yok sadece pkos um var ama o da engel değil.yani benmkide SEBEBİ AÇIKLANAMAYAN İNFERTİLİTE.hakkımızda hayırlısı inşllh enkısa zamanda anne oluruz hepimiz.tedavileri değilde bebişlerimizi konuşuruz:)ben dün EUROFERTİL TÜP BEBEK MERKEZİNE FUAT ALİ BEYE GİTTİM çok motive edici bi yanı var eşimden örnek aldılar ve bendede kist olduğunu GİNERA FOLBİOL GLUKOFAJ adlı hapları kullanmamı 1 ay sonra tekrara gtmemi ve kilo vermem gerektiğini söyledi.ben gbi olan anne adayları ve annelerin deneyimlerini paylaşmalArını isterim:)

merhaba canım.. sanırım sen de konyadasın.benim bu ay 3. yumurta takibi olacak..olmazsa aşılama..senden ricam eurofertille ilgili izlenimlerini ve tedavi aşamanı paylaşırsan çok sevinirim..rabbim hayırlısıyla hepimize evlat versin inşallah...

amin cnm inşllh paylaşacağım ve hamile haberimi vereceğim doktorum beni buna çok inandırdı sen hangi merkeze gidiyorsun ne kadarlık evlisin.inşllh bebişlermzi konuşuruz bir gün rabbm hayırlısıyla nasip etsin

ben 3 yıllık evliyim..geçen sene bir aylık düşük yaptım.. nerdeyse 1.5 yıl oldu fakat hamile kalamadım..şimdi yumurta tedavisi görüyorum bu 3. ay bundan sonraki aşama aşılama..ben belediye hastanesinde ayşe hanım var ona gidiyorum..vereceğin bilgiler benim için önemli..kon tv de fuat ali beyi izliyorum..inşallah gerek kalmaz ama bi tüp bebek durumu olursa diye bilgi sahibi olmak istedim..allah yardımcın olsun..

canm ayşe günenç benm doktorumdu ben 3 yumurtlama 2 aşılama tedavisini ayşe hanmla gördm kendisi iyi bi dr. ve ara verdm tekrar gttiğimde üçüncü aşılamayı yapacaktı ve ben istemedm sonra eurofertili araştırdım ve fuat alibey hakknda bitane olumsuz bişeye rastlamadım ve gttiğimde bütün önceki evraklarımı götrdüm fuat bey baktı ve dediki bu ne dedi git gel git gel resmen eziyet etmşler size erken geldğinz iyi olmuş dedi.inşllh sizin yüzünüzü güldüreceğim dedi 2 ay içinde sonuca varırız demiş eşime.ve orası tüp bebek merkezi dye hemen tüp bebeğe geçmyolar cnm.önce sorunu bulup ona göre tedavi uyguluyolar bende senn gbi direk tüp bebek der diye düşünerek gtttm ama dr belki ona bile gerek kalmayacak dedi.hangi aşamadasun bilmyorum ama hemen eurofertile gel derim sonuçta ikiside özel ve ilk muayeneden para almıyolar bide sorunu bulup tedaviye başlayıncaya kadarda almıyolar eşim örnek verdi sadece ona 70 tl ödedi.bak bi örnek verym sana.ayşa hanm kilo vermem gerektğini söyledi fuat beyde aynı şeyi söyledi ama glokofen yazdı bana kilo vermemi kolaylaştıracağı için.ayşe hanm hiçbişe yazmdı mesela.ben kendm daha fuat beye gtmeden önce bu glukofeni araştırdım kilo vermeye ve yumurtlamaya yardmcı olduğunu öğrendm ve ayşe hanıma danışmak için aradığımda bana dediki;biz onu kilo verdrmek için hastalara veryruz dedi ama bana yazmamıştı mesela illa arayıp sormak gerekiyomuş demek....

ayşe hanımdan şikayet eden de çok memnun kalan da...iletişim olarak mükemmel olmasa da işini iyi yapıyor bence..bakalım gittiği yere kadar ayşe hanıma devam..bi de takdir edersin ki bu mevzuda doktor değiştirmek çok kolay dedğil...eğer tüp bebek durumu olursa euro fertili düşünebilirim fakat dilek hanım tercihim olur heralde..bayan olması tercihimdir..sen şimdi tedavi aşamasındaki gözlemlerini yaz ki bize de ışık olsun..

kendn bilirsin ama bu eurofertil sırf infertilite bebek üzerine.ben şimdiki aklım olsaydı hiç biyerde oyalanmaz direk eurofertile giderdim.neyse yinede geç değil.anlıyorum seni ama bak ben haytımda hiç erkek doktora gtmedm buraya gderkende tereddüütlüydm istemeyerek gttm ama inan erkek kadın hepsi dr işini yapıyo beni dinlersen hiç orada vakit kaybetme derim çünkü ben her anını biliyorum her zorluğunu gördüm sende o aşamalrdan geçeceksin ha belki olur ona bişe diyemem ama o psikoloji okadar zorki .adam dr gbi deil abi gbi ailenden biri gibi sanki. yapcaksanda aşılamanı orada yaptır .neyse kendn bilirsin ha dilek hanım hakkındada iyice bilgi sahibi olmdan ezbere gitme derim netten araştır ve karşılaştır dr ları.

kafam çok karışık gerçekten..zaten kendi kendime mücadele ediyorum..eşim çok önemsemiyor..senin hikayen bana o kadar yakın ki ancak zihnimdeki şüpheleri sen giderirsin..ben de araştırayım biraz..yazdığın için çok sağol..

bak canım benm eşimde tıpkı öyleydi her ay adet olduğumda destek olmak yerine sırtını döner yatardı iğne parası şu bu derken çok üzdü beni o zorlu yolları tek başıma teptim ama işe yaramadı ve benide kendinide çok yıprattı yardmcı olmk isterm çünkü etraf ayrı bi dert eşin ayrı bi dert ana baba vs herkes ayrı bi dert ve sen bunlara karşı teksin düşün. zaten psikolojin alt üst oluyo yaşamak bile istemiyosun her ay yeni bi ümit ama yine hüSRAN VE SENDE BİLİYOSUNKİ TEDAVİ SÜRECİNDE EŞLER İÇİN MORAL ÇOK ÖNEMLİ ama işte fuat bey zaten başta adamın moralini yerine getiriyo eşimle gttk ve o da şahit herşeye hem tedavi hem destek yani anlıyomusun ben dilek hanm hakkında 3 olumlu okuduysam 5 olumsuz okudum ama fuat bey hakkında dyorumya tek bitane olumsuz bişe okumadım ne dyim aallaah yardımcın olsun......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…