Sebepsiz İnfertilitelilerin Paylaşım Alanı

canım yaaaa bi meryem başlığına bakayım yok mu hamiş olan acaba dedim seni gördüm ve çok çok sevindim... sağlıklı sıhhatli bi hamilelik geçir ve al kuzunu kucağına canım dualarına beni de kat... hiç okumuş muydun meryem suresini ?

mrb arkadaşlarım bende üç yıldır evliyim hiç korunmadık ama olmuyo malesef her ay umutlanıp sonrasında hayal kırıklıgına ugramaktan bıktım kaç doktor oldu değiştirdim ama bende de esimde de yok bi sıkıntı... iki aşılama bi tüp bebek ve sayısız tedavi yöntemleri bugün gene adet oldum artık ağlamaktan yoruldum inanın üç yıldır göz yasım dinmedi hiç bişey mutlu etmiyo sanki beni hep o gelmeyen çocugu istiyorum çok üzülüyorum ne olur bi akıl verin bi umut verin benimle birlikte ve sonrasında evlenenler ikincilerine hamile gördükçe icim o kadar acıyo ki... nasıl mutlu olayım bilemiyorum sizler ne yapıyosunuz nasıl hayatınız

Bende 2 yıldır her ay aynı hayal kırıklığını yaşıyorum. Hep çocuğu olan insanlara imrenen bazen de kıskanan gözlerle bakıyorum. Neden ben dediğim çok oldu ama yanlız değiliz bizim gibi çok var. Yumurtalıklarım tüplerim eşimin semen analizi hiçbirinde sıkıntı yok ama yok yok yok allahım nasip etmiyor. 1 kere aşılama denedim medıcana da tutmadı. Aynı şeyleri tekrar tekrar yaşamak istemediğim için tüp bebek düşünüyorum istanbul tüp bebk merkezinde. Oraya giden varmı?? Biz kadınların psikolojikman mahvolması bi kenara bide eşlerimiz bize destek olacağına biz erkekleri teselli rolündede oynuyoruz yoruldum artık.

ben de 3 yıllık evliyim bizde 2 yıldır uğraşıyoruz dr dr geziyoruz bütün tahliller yapıldı bir sebep yok diyorlar.bir kere klomen çatlatma iğnesi denedim sonuç negatif dr lar aşılamaya da yanaşmıyor bir sebep yokken olmazsa aşılamayla da tutması düşük ihtimalmiş. yaza tüp bebek düşünüyoruz ama biz antalyada yaptıracağız

2 yılı doldurmama sadece 2 ay kaldı.nerdeyse 2 yıldır her ay yaşadığım hayal kırıklığı ve acıyı sizlerden başka anlayan kimse olamaz.cünki ancak yaşayan anlar bunu.bütün tahlillerimiz normal.dr un dediğine göre normal yoldan olurmuş,takma kafana,düşünme ,aşırı bebek isteği olmasını engellermiş.iyi tamamda kafamdan nasıl silip atıcam bu isteği onun formülünü veremiyor işte.okadar kolay olmuyor bundan vazgecmek.insanlara göre ise amaan takma,zamanı vardır olur nasılsa.artık hicbir söz beni tesellli etmiyor daha cok sinirimi bozuyor.yapmadığım kür kalmadı ne duyduysam yedim ,içtim en son böğürtlenin kökünü bile kaynatıp içtim.malesef artık yoruldum artık şuna emin oldum allah ''ol'' demeden hicbirşey olmaz.rabbime sığındım .sadece elimden gelen tek şeyi yapıyorum ben ve benim gibi evlat kokusuna hasret olanlar için dua ediyorum.allahım kimseyi bununla sınamasın.hayatta herşey yolunda gitse bile büyük bir boşluk bu yeri asla dolmayan.birkaç ay daha bekleyip tüp bebek için hazırlıklara başlıycaz.allahım insallah drlara ve tedaviye gerek kalmadan kendiliğinden gelsin bebişlerimiz,sürpriz yapsınlar ne olur..allahtan hayırlısını diliyorum arkadaşlar .hayırlı olan neyse gönlümüzüde ona razı eylesin insallah.insallah hepimiz en kısa zamanda beklediğimize kavuşuruz.AMİN.

merhaba kızlar. bende 7 yıllık evliyim.hiç korunmadım ve gebelikde hiç yaşamadı.eşimle benim her tahlilimiz normal çıkması,tabi ilahi taktir diyoruz ama nasıl neden diye hep nette kendi çapımda araştırma yaparken bir yazıyla karşılaştık.okuyunca hönk :) olduk
mutlaka okuyun,belkide birilerin çaresi bundandır .inş.
BAĞIŞIKLIK KISIRLIĞI

İnsan vücudu dışarıdan gelen maddeleri kabul etmez, onları atmaya veya onları yok edici salgılar yaparak onları öldürmeye çalışır. Vücuda giren mikroplara karşı korunma böyle yapılır. Aynı şekilde suni takılan kalp veya böbreği vücut kabul etmez ve atmaya çalışır. Bu nedenle ancak yakın akrabaların organları takılarak vücudun atması önlenmeye çalışılır.

Vücut her hangi bir yerinden giren yabancı maddeyi atmak veya öldürmek için karşı madde meydana getirir.

Erkeğin spermasını öldürmek için bazı kadınlarda cinsel organlarında antikor meydana gelir. Döl yatağına akıtılan spermalar bu maddenin etkisiyle tamamen toplu halde hareket edemez, durumda kalır. Karı ve koca her yönüyle sağlıklı oldukları halde kadın hamile kalamaz. Bu bağışıklık sonuçu meydana gelen kısırlık pek çok kimse tarafından fark edilmez, sürekli başka nedenler aranır. Bu kısırlık her ailede olmaz. Ama her yönüyle sağlıklı pek çok ailede SEBEBİ BİLİNMEYE KISIRLIK larda çoğunun sebebi budur.

Bu bağışıklık kısırlığının teşhisi şöyle yapılır:

Kadın erkek her yönüyle sağlıklıdır. Erkeğin spermogramı normaldir. Kadının rahim ağzı sıvısı yeterlidir. Yumurta gününden 1 gün önce yapılacak cinsel temastan 12 – 20 saat sonra rahim ağzı sıvısında spermaların durumu incelenir. Ayrıca öbür ay rahim ağzı sıvısı ile erkeğin dışarıdan akıtılan menisi cam lam üzerinde birer damla konularak karıştırılır ve spermaların rahim ağzı sıvısında canlılıkları incelenir. Eğer kadında spermaları öldürücü bir madde meydana gelmişse bu halde rahim ağzı sıvısında spermalar pek yaşıyamaz kısa sürede ölürler bazen bu öldürücü madde rahim üzerinde meydana gelebilir. Böyle bir kısırlık şüphesinde veya teşhisinde yapılacak tedavi:

Kadın vücudunda meydana gelen bu öldürücü maddenin zamanla yok olmasını beklemekten ibarettir. Zira cinsel temas devam ettikçe kadın vücudunda karşı koyucu madde meydana gelmeside devam edecektir. Yani kadın döl yatağına erkek menisi akıtılması kadında onu yok edici madde meydana getirmeye sevk edecektir. Bu nedenle eşler cinsel temasları sırasında en az 3 – 4 ay PREZERVATİF kullanırlarsa kadının döl yatağına meni akmaz ve bağışıklık maddeside meydana gelmez. Evvelki temaslar sonucu meydana gelen bağışıklık maddeside bu süre zarfında tükenir yok olur. Daha sonraki aylarda tam yumurtlamaya yakın günde prezervatifsiz bir cinsel temasla gebelik sağlanabilir. Ondan önceki cinsel temaslar yine prezervatifle yapılır.
yorumlarınızı bekliyorum.bana çok mantıklı geldi.

Bu banada çok mantıklı geldi.
Ben böyle bişey oldugunu düşünüyorum yada gen uyuşmazlıgı ondada aynene böyle erkeğin spermlerini öldürüyor kadın vücudu.
Herşey olabilir mesela şöyle bi haber okumuştum
Bir çift vardı hep korunarak ilişkiye giriyolarmuş çocuk istekleri olunca korunmasız ilişki denemişler ve kadının vücudu dışarı dökmüş kadına alerji yapmış eşinin spermleri
Devlet boşamıştı.
Bana göre hiç bişey sebepsiz değil.
Benimde tam 5 yıl oldu olmuyor.
Şimdi ben Van'da bir kadın buldum tamda sebepsiz infertilitenin tedavisini yapıyor ve hepsi hamile kalıyor gidenlerin.
İnşallah kısmet olursa oraya gitmeyi düşünüyorum.

benim komşumda bahsettiğin şey başına gelmişti ilişki sonrası alerjisi oluyormuş
eşinle bir süre ayrı kalınca şimdi nur topu bir oğlu oldu
sizin gideceğiniz doktor nasıl bir tedavi uyguluyor acaba merak ettim
beni de bilgilendirirmisin lütfen merak ettim
zahmet olmazsa özelden de msj atabilirsin
herşey gönlümüzce olur inş,

merhaba arkadaslar bende sözde sebepsiz infertilite olanlardanım.5 yıllık evliyim.1 kez doğal yolla gebe kaldım 4 aylıkken düşükle sonuçlandı.kürtaj oldum ondan sonraki 3 yıl korumamamıza rağmen gebe kalmadım.bir sürü doktorlar kontroller soncu hersey mükemmel görünüyor.son care ege ünv. basladık laporoskopi histereskopi ve rahim filmi de temiz çıktı.şimdi aşılama aşamasındayız ama yumurtalarım çok olduğu için aşılamayı iptal edicez dediler şok oldum resmen yumurtanın çok olması kötü bişey mi benm gibi bu durumu yasayan var mı???

mrhb arkadaşlar bende 4 yıldır bu sebebsiz infertiliteyle uğraşmaktayım yaşım 25 ,
4 kez klomen tedavisi 1 kez de aşılama yapmama rağmen bi sonuç elde edemedim,
kullanmadığım bitki de kalmadı ama rabbim ol demeyince olmuyor işte,bu ay meryem suresini
okumaya başladım hemen adetimden sonra 10 gün okudum,bu ay ilk defa adetim geçti 2 gün
ve normalde adet yaklaşınca çok rahatsız olurdum ama şimdi hiç bir belirti yok,
ama hamile olacağıma da hiç inanmıyorum,eğer hamile kalırsam sizinle özel bi duamı paylaşacam
kader arkadaşlarım ...

Merhaba arkadaslar,
18 ay denedikten sonra dogal bir hamileligim olmustu, ne yazikki 12 haftada kaybedip buyuk bir yikim yasamistim, 6-7 ay daha denedik olmayinca tup bebek tedavisine basladik, hamile kaldim ama kimyasal gebelik yasadim; yaklasik uc ay sonra donmus iki embro transfer edildi ve ogluma kavustum saglikla hem de couzulunce cok kotu bir embro haline gelmisken. oglum 18 aylikken emzirirken ilk deneyimizde dogal hamile kaldim ve su an 13 hafta bitmek uzere cok sukur.
sebepsiz infertelite benim gb ornekler cok hic uzulmeyin yavrulariniza eninde sonunda kavusacaksiniz Allah'in izniyle. herkese sevgiler.

inşallah rabbim hepimizin yüzünü güldürür, bizim sınamamız da buymuş. sabır herkese sabır versin allahım.

hevuk....merhaba ben de van da yaşıyorum 3 senedir bebek istiyorum bir türlü olmuyor.van da gideceğiniz kadının adresini bana da söylerseniz çok sevinirim.Allahım hepimize hayırlı evlatlar verir inşallah.... msjınız bekliyorum.....

Teşekkür ederim ben özelden msj yazamıyorum.bu kadın nasıl bir tedavi uyguluyor.bir de tlf nosu falan varmı acaba.

Herkese merhaba, 6 yıllık evliyim, evliliğimin 5. Ayından itibaren çocuk istiyoruz ve hala Allahtan umut kesilmez diyerek bekliyorum. Yumurta takipleri, klomen, rahim filmi, iki kez aşılama ve 1 kez tüp bebek ve sayısını hatırlamadığım bitkisel kürler... Tüp bebek denemem dış gebelikle sonuçlandı ve ondan sonra bir daha dra gitmedim 1 ay öncesine kadar. Ankara da yaşıyordum ancak eşimin 3 yıllık almanya görevi çıktı ve ağustostan beri burdayız. Bu arada ekim ayında Türkiye ye geldim ve dr a gittim yine aynı şeyler, bütün tahliller ve herşey normal eşimde de bende de olmaması için hiçbir neden yok. Burda nedense daha huzurluyum ve işten de ayrıldığım için stresim yok, o yüzden daha fazla umutluyum. hepimiz için Allahın lütufta bulunacağına yürekten inanıyorum ve dua ediyorum, bakarsınız bizim için de "ol der ve oluverir" tabi hayırlısıyla inşallah. yani özetle Bende sizdenim kızlar, sebepsiz infertiliteyim...

Hanımlar ben yeni üyeyim, beni de aranıza aldığınız için hepinize teşekkür ederim. Size durumumdan bahsedeyim biraz. Kızlar 15 aydır bebek istiyoruz, kendi haline bıraktık henüz olmadı Ankara'da bir devlet hastanesinde tedaviye başladık, tüm tetkikler yapıldı bir sorun çıkmadı. 16 Kasım'da hsg çektirdim, şimdi adetimi bekliyorum. Bugün 28. günüm henüz olmadım. Sizden aşılama süreci ile ilgili bilgi alabilir miyim? Şu anda içim içimi yiyor. Acaba hamile miyim diye? Hsg çekilen ay hamile kalma şansının arttığını okumuştum fakat çok ümitlenmek istemiyorum. Aşılama tedavisindeki tecrübelerinizi bekliyorum hanımlar. Bi yardım edin. Allah hepimize hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah. Bugün yaptığım gebelik testi sonucu negatif

Meraba arkadaslar ben Bugun uye oldum gerci bir yil oncede olmustumda sifremi unuttum yeniden uye oldum uzun zamandir girmiyorum siteye ben dun ikinci asilamami oldum 5yillik evliyim hic bebegimiz olmadi ikinci asilamada tutma sansi daha yuksekmis oyle diyolar bir bilginiz varmi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…