Sebepsiz İnfertilitelilerin Paylaşım Alanı

Ya kizlar yine hasta oldum bu ay gecen ay rahim filmi cekilmistim olmadi bu ayda sinir geliyo bana bu sekilde hamile kalan varmi aramizda yoksa tedaviyi kesicem ben artik cok sikildim yeter

Merhaba arkadaşlar,
Benim de hikayem sizinkine yakın.
İzmir de yaşıyorum. 7,5 yıllık evliyim, yaklaşık 6 yıldır da koşturuyoruz bir o hastane, bir bu hastane..
ama malesef sonuç yok. sebebi bilinmeyen infertilite çok üzgünüm.
Önce ultrasonla ilaçsız gün takibi (3 ay), sonra ilaçlı çatlatma iğneli takip, sonra hsg, sonra 1 aşılama, sonra laparoskopi, sonra 1 tüp, 1 dondurulmuş embriyo ile tüp, en son olarak bu sefer farklı bir merkezde yine 1 tüp bebek denemesi daha......
Böyle sürüp gidecek mi bu hikaye bilmiyorum
Bu seferki doktorum genetik tanı -kromozom analizi yaptırmamızı istedi. Embriyolar sayıca çok ve kaliteli, hem de 3 tüp de blast transferi olmasına rağmen hamile kalamıyorum. Doktoruma göre bu testlerle artık açık kapı kalmayacak, İnşallah.. Bundan sonra bakalım ne yol izlenecek. Sanırım PGT ile tüp bebek denenecek ama tam olarak bilmiyorum. Artık öğrenmek istemiyorum bu detay şeyleri, yorulduğumu, bittiğimi hissediyorum.
İnşallah biz de mutlu sona ereriz, buradan da paylaşırız mutluluğumuzu.
O kadar özeniyorum ki, buraya yazıp, altında hamilelik takvimi koymaya......

merhaba vaw, umarım bebeklerimiz 2013 de gelicektir artık. ben çok yoruldum. isyan etmiyorum ama sıkıldım sürekli bu aşamada olmaktan. şimdi yine yeniden tedavi planı yapıyoruz. maddi boyutu da az değil. çok sarsıldı bütçemiz.
izmirde israel aruh a gitmiş miydin kent hast? bir arkadaşım orda oldu.

Bizimde 1.5 yildir olmuyor esimde varikosl cikti ama sebep varikoselde degil diyor dr cunku spermiyogram sonuclari iyi ameliyat olacak yinede ama bilmiyorum ne olur kafamiz iice karisti

bendede sebebebi bilinmeyen infertilite var malesef :-(( 2.5 yıllık evliyim 1 yıl korundum 1 yıl korunmadım malesef olmadı bende 3 ay önce tedavi olmak için doktora gittim bütün testlerimiz eşiminde benimde normal ilk ay yumurtam çatlamamış kistleşmiş progestan kullandım 2. ay klomen ve progestan kullandım yumurtam çok iyi gelişti 20mm oldu ama hamilelik olmadı doktorum bu ay normal yolla olmazsa çatlama iğnesi yaparız demişti malsef olmadı doktorum klomene devam dedi kullandım bugün gittim adetimin 12. günü yumurtam 10mm :-(( büyümemiş ve bu ay umutsuz çatlama ignesi olmaz dedi doktorum çok stres yapıorum doktorum stresten dolayı yumurtaların büyümüyor dedi istersen önümüzdeki ay tedaviyi keselim dinlen dedi yada istersen rahim filmi çekelim dedi sizce napayım kafam çok karışık moralim bozuk

merhaba mahtuana, ben stresten dolayı yumurta büyümüyor lafına pek inanmıyorum canım. insanlar ne stresler altında hamile kalıyor. hatta allah göstermesin tecavüze uğrayan kadınlar gebe kalıyor. mutlaka iyi bir doktora git. yumurta kalitesini artıran omega3, koenzimQ1o kullan 2-3 ay. eşine de takviyelerden kullan. rahim filmini de çektir ki kafan onunla meşgul olmasın. ufak yapışıklıkları açıyor rahim filmi sonrası hamile kalan çok oluyor. olmazsa da fazla beklemeden aşılama, mikroenjeksiyon denemeye başla. çünkü fazla beklemek bişi kazandırmıyor insana malesef. umarım bizler kadar bekletmez bebeğin seni.

mrb antiSocial sagol cevabın için doktorum sabır ile bekle acele etme diyor sağlıklısın bi sorunun yok olur diyor ama zaten 1 yıldır normal yolla denedik olmadı. haklısın filim çektirme konusunda kafam bir yöndende sürekli ona takılıyor tüplerim mi tıkalı diye bide bende çoçukluğumdan beri idrar yolu enfeksiyonu var her 4 5 ayda bir geçiriryorum offf offfff.. amin inşallah bekletmezz gelir bir an öncee tüm bebek bekleyen herkese nasip etsin rabbim

Arkadaşlar merhabalar,

Ben yeni üye oldum.Bir rahatsızlığım sözkonusudur. Sağ ve sol tarafımda çikolata kistim bulunmaktadır.Özel bir hastanede muayene oldum ve dr bana 6 ay çocuk istediğim için çocuk yapma süresi verdi. 5. ayındayım ve hala çocuğum olmadı. bu süreç içerisinde tabi çikolata kıstlerim büyüdü. Sol tarafımdaki 7,69 cm sağ tarafımdaki ise 4 cm civarında imiş.Cumartesi günü başka bir dr ile konuştum ve bana Zeynep Kamil hastanesine İnfertilite bölümüne gitmemi orada tetkikler yapıldığını ve iyi bir sonuç alınabileceğini söyledi.Rahim filmi çekilmeli,sperm sayımı yapılmalı ve daha sonra laparoskopik ameliyatla kistler alınıp tüp bebek tedavisi yapılmasını öngördü.Benim korkularım olduğundan dolayı bunlara yaklaşamıoyırum. Ama yaptırmam gerektiğini biliyorum ve yaptıracağım.Bana bildiğiniz bu hastanede Dr var ise yardımcı olurmusunuz?

Şimdiden teşekkür ederim

9 yıllık evliyim bebeğim olması için sayısını unuttuğum tedaviler oldum

sebepsiz infertilide bizimkisi kızlar neden böyle bir başlık olmadığını merak ettim

Rabbim hayırlı evlat versin inş. kardeşim. benim sana tavsiyem şu..umarım yanlış anlamazsın, tabiiki de inanç meselesi bu. ben de aynı dertten muzdarip tim.1,5 yıl sebepsiz çocuğumuz olmadı. önce dr gittim cem fıçıcıoğlu'na tüp bebek yaptık çok şükür hamileyim. fakat bu süreçte eşim dostumun tavsiye ettiği dini bilgisi olan bir hocamıza gittim. bazı durumlar (ümmüsübyan dedikleri ) çocuk oluşumunu engeller imiş. bir koruyucu yazdı bana. para tuzağı da değil inan. çok cüzi bir miktar eşim verdi zaten hoca istemeden. ve ilk denememde başarılı olduk çok şükür. darısı tüm isteyenlerin başına inş. yobaz gerici olarak yorumlicak arkadaşlara sesleniorum koruyucuda sadece dua var. isteyen inanan alır üzerinde taşır. inanç meselesi dediğim gibi kardeşim. hayırlısı olsun inş.

evet bende duydum böyle birşey varmış ümmüsübyan diye banada bir arkadaşım söylemişti belki vardır bir hocaya git diye ama iyi gerçekten sadece para kazanmak için insanların duygularıyla oynayanlar var dini alet ederek ve ben güveneceğim birini bulamadım malesef :-(

gecmıs olsun.bende 7 yıllık evlıyım ve benımde sebebı olmayan kısırlık.hıc bı sebep soylenmıyordu,en sonunda samsun 19 mayıs tıp fakultesı hastanesınde prof.dr.idris kocak hocama gıttım.artık sana tup bebege baslıyalım fazla gecıktırmeden dedı.ve anne olacaksın sonunda dedı.bende hemen tup bebege basladım.herseyden onemlısı hastasına o kadar guzel yaklasımda bulunuyor kı bunu anlatamam,ve en sonunda tedavımden ılk tup bebek denememde suan 7 haftalık ıkız bebeklerıme hamıleyım.uzulme ımkanın varsa mutlaka tavsıyeme uy. Ve sende mutluluga ulaş...

yasemenyüksel darsı benim başıma,beninde sebepsiz infertile ,2 aşılama 2tüp denedik,tekrar denemek istiyorum,sakıncası yoksa,size vitamin filan verdimi doktor tutması için transferden sonrası için iğne verdimi

Herkese merhaba ben 3 yıllık evliyim ve neredeyse 2 yıldır bebek istiyoruz eşimdede bendede hç bir problem bulamadılar farklı doktorlara gittik ama sonuc alamadık bugün ilk aşılamamı yaptırdım umarım allah dualarımı duyar ve boynumu bükmez çok zor bir süreç allah yardımcımız olsun..​
:2:

selammm hayrlısı olsn cnm bnde aşılama olcam ... senin tutundu mu bebegin ???? inş tutmuştur allah isteyen herkese versinnn

merhaba arkadaşlar öncelikle çok güzel bir konuya değinmiş arkadaşımız burada rahatlıkla dertleşebiliriz.bende 4 yıllık evliyım hiç korunmadık o kadar araştırma yapıldı hiç birşey yok 3 defa çatlatma iğnesi yaptırdım olmadı 1 defa da aşılama gene tutmadı moral bozukluğu ayrı bir sıkıntı, maddi ve manevi çok yıpranıyorsun. stres ondan mış ama mümkünmü stres yapmamak hele ki etrafında ki insanlar sormuyormu deliriyorum sanki benim elimde olsa bende isterim herhalde benimle evlenenlerin çoçukları çoktan büyüdüler bile tekrar dr.gittik bu sefer doçente gittik oda sorunumuz yok dedi fakat benim fsh 11 çıktı onuda strese bağlı olarak olabilir dedi çünkü yumurtlamam çok güzel dedi tüp bebek yapmayı istiyorum şimdide taşınacağız eşimin işinden sebep bu senede kaldı canım çok sıkkın zaman geçiyor çok üzülüyorum.bazıları hayıt otunu önermiş deneyen varmı aranızda onu kullanarak hamile kalmışlar bende deneyeceğim.
bakalım hayırlısı dilerim yaradandan en kısa zamanda bizlerinde kucağını doldurur inş.
sevgiyle....:2:

canım kardeşim üzülme çok zor bir süreç yaşayan biri olarak ne kadar stres altında olduğunu tahmin ediyorum ama dayanacaksın ne yapalım bizimde kaderimiz bu hakkımda hayırlısı inş.inşealllah rabbim bizimde kucaklarımızı dolduracak birazda daha sabır selamete ereceğiz ben inanıyorum bizde hamilelik takvimimizi koyup bebeklerimizin nasıl olduğunu konuşacağız inş.

Selam onccelikle allah cocuk isteyen herkeze hayirlisi ile versin rabbim bizde ayniyiz sebebi yok malesef 1 asilama 2 tup bebek oldum ama olmadi 9 yillik evliyiz bizde en son ankarayi denedik ordada olmadi genetik test kan testleri yapildi 6 aylik bir pihti tedavisi gordum hormonlarim alt ust oldu sut bezesi denilen bir hormon sag koltuk altina buyume yapti cok sinirim bozuldu bu duruma maddi manevi insan cokuyor sabir diyorum baskada diyecek bisey bulamiyorum bunlar yetmiyor gibi her ay adetim cok zor geciyor cok asiri sanci cekiyorum ilac icsem kesiyor sasirdim...

arkadaşlar merhaba. 11 aydır çocuk istiyoruz fakat olmuyor. hormon testlerim ve eşimin sperm testlerinde bir sorun yok. dr.marta kdr bekleyelim olmazsa gel tekrar dedi. acaba bundan sonraki aşama nedir? rahim filmi falan okudum çok korktum. bu konu hakkında bilgisi olan varsa nolur beni aydınlatsın. beklemek çok zormuş,çok üzülüyorum...

merhaba bizimde 16 ay oldu hala giden gelen yok bundan sonraki aşamanız doktor kontrolünde klomen tedavisi olur yani yumurtlama tedavisi sonra belli günlerde ilişki önerir bazı doktorlar ise önce rahim filmi ile başlar kendini korkutma o kadar zor bir işlem değil Allah yardımcımız olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…