- 16 Kasım 2012
- 593
- 97
- 118
- Konu Sahibi mumudihaba
-
casmiyn, seni okurken sanki benim hikayemi yazmışsın gibi okudum. ben de8 yıllık evliyim, 5yıldır uğraşıyorum ve 35 im:)) 1aşılama 2 tüp, 2 donma çözme toplam 5 tedavim var benimde. 10 gün önce bahçeciye gittim görüşmek üzere. o a pıhtılaşma testleri istedi. yalnız beni düşündüren şey şu ki pıhtılaşma hamile kalmaya engel diil. sonrasında düşüğe sebep oluyor. ben son 2 tedavide kan sulandırıcı iğne de kullandım üstelik. umarım bir dahaki tedaviye başlamadan başka bir tedavi önerir doktorumuz. artık bakılacak bir test yapılacak ekstra bir tedavi kaldımı bilmiyorum. biraz umudumu kaybediyorum sanki.
Merhaba arkadaşlar,
Benim de hikayem sizinkine yakın.
İzmir de yaşıyorum. 7,5 yıllık evliyim, yaklaşık 6 yıldır da koşturuyoruz bir o hastane, bir bu hastane..
ama malesef sonuç yok. sebebi bilinmeyen infertiliteçok üzgünüm.
Önce ultrasonla ilaçsız gün takibi (3 ay), sonra ilaçlı çatlatma iğneli takip, sonra hsg, sonra 1 aşılama, sonra laparoskopi, sonra 1 tüp, 1 dondurulmuş embriyo ile tüp, en son olarak bu sefer farklı bir merkezde yine 1 tüp bebek denemesi daha......
Böyle sürüp gidecek mi bu hikaye bilmiyorum
Bu seferki doktorum genetik tanı -kromozom analizi yaptırmamızı istedi. Embriyolar sayıca çok ve kaliteli, hem de 3 tüp de blast transferi olmasına rağmen hamile kalamıyorum. Doktoruma göre bu testlerle artık açık kapı kalmayacak, İnşallah.. Bundan sonra bakalım ne yol izlenecek. Sanırım PGT ile tüp bebek denenecek ama tam olarak bilmiyorum. Artık öğrenmek istemiyorum bu detay şeyleri, yorulduğumu, bittiğimi hissediyorum.
İnşallah biz de mutlu sona ereriz, buradan da paylaşırız mutluluğumuzu.
O kadar özeniyorum ki, buraya yazıp, altında hamilelik takvimi koymaya......
merhaba mahtuana, ben stresten dolayı yumurta büyümüyor lafına pek inanmıyorum canım. insanlar ne stresler altında hamile kalıyor. hatta allah göstermesin tecavüze uğrayan kadınlar gebe kalıyor. mutlaka iyi bir doktora git. yumurta kalitesini artıran omega3, koenzimQ1o kullan 2-3 ay. eşine de takviyelerden kullan. rahim filmini de çektir ki kafan onunla meşgul olmasın. ufak yapışıklıkları açıyor rahim filmi sonrası hamile kalan çok oluyor. olmazsa da fazla beklemeden aşılama, mikroenjeksiyon denemeye başla. çünkü fazla beklemek bişi kazandırmıyor insana malesef. umarım bizler kadar bekletmez bebeğin seni.bendede sebebebi bilinmeyen infertilite var malesef :-(( 2.5 yıllık evliyim 1 yıl korundum 1 yıl korunmadım malesef olmadı bende 3 ay önce tedavi olmak için doktora gittim bütün testlerimiz eşiminde benimde normal ilk ay yumurtam çatlamamış kistleşmiş progestan kullandım 2. ay klomen ve progestan kullandım yumurtam çok iyi gelişti 20mm oldu ama hamilelik olmadı doktorum bu ay normal yolla olmazsa çatlama iğnesi yaparız demişti malsef olmadı doktorum klomene devam dedi kullandım bugün gittim adetimin 12. günü yumurtam 10mm :-(( büyümemiş ve bu ay umutsuz çatlama ignesi olmaz dedi doktorum çok stres yapıorum doktorum stresten dolayı yumurtaların büyümüyor dedi istersen önümüzdeki ay tedaviyi keselim dinlen dedi yada istersen rahim filmi çekelim dedi sizce napayım kafam çok karışık moralim bozuk
merhaba mahtuana, ben stresten dolayı yumurta büyümüyor lafına pek inanmıyorum canım. insanlar ne stresler altında hamile kalıyor. hatta allah göstermesin tecavüze uğrayan kadınlar gebe kalıyor. mutlaka iyi bir doktora git. yumurta kalitesini artıran omega3, koenzimQ1o kullan 2-3 ay. eşine de takviyelerden kullan. rahim filmini de çektir ki kafan onunla meşgul olmasın. ufak yapışıklıkları açıyor rahim filmi sonrası hamile kalan çok oluyor. olmazsa da fazla beklemeden aşılama, mikroenjeksiyon denemeye başla. çünkü fazla beklemek bişi kazandırmıyor insana malesef. umarım bizler kadar bekletmez bebeğin seni.
9 yıllık evliyim bebeğim olması için sayısını unuttuğum tedaviler oldum
sebepsiz infertilide bizimkisi kızlar neden böyle bir başlık olmadığını merak ettim
Rabbim hayırlı evlat versin inş. kardeşim. benim sana tavsiyem şu..umarım yanlış anlamazsın, tabiiki de inanç meselesi bu. ben de aynı dertten muzdarip tim.1,5 yıl sebepsiz çocuğumuz olmadı. önce dr gittim cem fıçıcıoğlu'na tüp bebek yaptık çok şükür hamileyim. fakat bu süreçte eşim dostumun tavsiye ettiği dini bilgisi olan bir hocamıza gittim. bazı durumlar (ümmüsübyan dedikleri ) çocuk oluşumunu engeller imiş. bir koruyucu yazdı bana. para tuzağı da değil inan. çok cüzi bir miktar eşim verdi zaten hoca istemeden. ve ilk denememde başarılı olduk çok şükür. darısı tüm isteyenlerin başına inş. yobaz gerici olarak yorumlicak arkadaşlara sesleniorum koruyucuda sadece dua var. isteyen inanan alır üzerinde taşır. inanç meselesi dediğim gibi kardeşim. hayırlısı olsun inş.
canım hatırlarsan aylar öncesinden bununla ilgili bi konu açmıştım...evet bende nedeni bilinmeyen infertilite grubundayım.7 yıllık evliyim 3 senedir tedavi görüyorum bu zamana kadar dört tane doktor değiştirdim...tıp bunda yetersiz kalıyo işte,mutlaka vardır bi nedeni olmamasının ,kim bilir ne zaman bulunur bunun nedeni...umarım biran önce bulunurda nedeni,ona göre tedavi yoluna gireriz...:çok üzgünüm:
Herkese merhaba ben 3 yıllık evliyim ve neredeyse 2 yıldır bebek istiyoruz eşimdede bendede hç bir problem bulamadılar farklı doktorlara gittik ama sonuc alamadık bugün ilk aşılamamı yaptırdım umarım allah dualarımı duyar ve boynumu bükmez çok zor bir süreç allah yardımcımız olsun..:2:
Merhaba arkadaşlar,
Benim de hikayem sizinkine yakın.
İzmir de yaşıyorum. 7,5 yıllık evliyim, yaklaşık 6 yıldır da koşturuyoruz bir o hastane, bir bu hastane..
ama malesef sonuç yok. sebebi bilinmeyen infertiliteçok üzgünüm.
Önce ultrasonla ilaçsız gün takibi (3 ay), sonra ilaçlı çatlatma iğneli takip, sonra hsg, sonra 1 aşılama, sonra laparoskopi, sonra 1 tüp, 1 dondurulmuş embriyo ile tüp, en son olarak bu sefer farklı bir merkezde yine 1 tüp bebek denemesi daha......
Böyle sürüp gidecek mi bu hikaye bilmiyorum
Bu seferki doktorum genetik tanı -kromozom analizi yaptırmamızı istedi. Embriyolar sayıca çok ve kaliteli, hem de 3 tüp de blast transferi olmasına rağmen hamile kalamıyorum. Doktoruma göre bu testlerle artık açık kapı kalmayacak, İnşallah.. Bundan sonra bakalım ne yol izlenecek. Sanırım PGT ile tüp bebek denenecek ama tam olarak bilmiyorum. Artık öğrenmek istemiyorum bu detay şeyleri, yorulduğumu, bittiğimi hissediyorum.
İnşallah biz de mutlu sona ereriz, buradan da paylaşırız mutluluğumuzu.
O kadar özeniyorum ki, buraya yazıp, altında hamilelik takvimi koymaya......
canım kardeşim üzülme çok zor bir süreç yaşayan biri olarak ne kadar stres altında olduğunu tahmin ediyorum ama dayanacaksın ne yapalım bizimde kaderimiz bu hakkımda hayırlısı inş.inşealllah rabbim bizimde kucaklarımızı dolduracak birazda daha sabır selamete ereceğiz ben inanıyorum bizde hamilelik takvimimizi koyup bebeklerimizin nasıl olduğunu konuşacağız inş.
arkadaşlar merhaba. 11 aydır çocuk istiyoruz fakat olmuyor. hormon testlerim ve eşimin sperm testlerinde bir sorun yok. dr.marta kdr bekleyelim olmazsa gel tekrar dedi. acaba bundan sonraki aşama nedir? rahim filmi falan okudum çok korktum. bu konu hakkında bilgisi olan varsa nolur beni aydınlatsın. beklemek çok zormuş,çok üzülüyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?