- Konu Sahibi mumudihaba
-
okudugum zaman habrer veririm sayi tutuyosan karismasin Allah yardimcin olsun
mrb. arkadaşlar ben uzun süredir forumu takip edemiyorum, profilimi de henüz güncellemeye cesaret edemedim. ama hamile değilim 19. haftada gebeliğim düşük nedeni ile sonlandı. hsg çekilmişti, laparoskopi + histereskopi yapılmıştı, 2kez aşılama denemiştik gebelik oluşmadı. tanı olarak sebepsiz tanımlanamamış infertilite deniyordu. tüp bebek denedik sonuç olumluydu fakat kanda pıhtılaşma nedeniyle bebeklerimizi kaybettik. düşük sonrasında hekim genetik test istedi ve kanımın hızlı pıhtılaştığını öğrendik. öykünüz benimkine benziyor ise düşük geçmişiniz varsa mutlaka doktorunuzdan genetik test isteyin. özel laboratuvarlarda 900 ile 1500 TL arasında fiyat veriyorlar. araştırma hastaneleri da ücretsiz bu testi yapıyor ancak hekiminiz hasta özgeçmişinize bakıp uygun görürse. yani hekim insiyatifine kalmış desem uygun olur sanırım.
Merhaba bizde 1 senedir düşünüyoruz kasımda dr gittim bütün testlerimi yaptırdım herhangi bişy cıkmadı
adetimde düzenli ve agrısız dr ocak ayında yumurta olgunlaştırma hapı ve ipnesini verdi sonra subatta dogum kontrol hapı verdi martta tekrr hap ve iğne yanlız bn hp olarak 5 gün tek doz se ile başlayn bi hapdı martta tekrar kontrole gittim dr kist gördü belki çikolata kistı olabilirmiş zaten beklıycz bu ay bn rahim filmi istemiştim onu cekelim dedi ondanda bi sorun cıkmadı şimdiye kdr bi sorun yokkn kist olma ihtimali olabilirmi şimdiye kdr olmaması inşş degildir
Tşk ederim ewet adetim hep düzenlibildiğim kadarıyla kist adet düzenini etkiliyor sen de adetim düzenli diyorsun. bence sadece en içten en samimi duygularinla dua et.biz de 2 yıldır bekliyorduk sebepsiz.ikinci kez dr a gitmeye karar verdiğimiz günlerde hamile kaldım çok şükür.darısı başına inşallah.
7 yıllık evliyim 2 kez aşılama 1 kez tüp bebek yaptırdım.eşim varikosel ameliyatı olsu değerleri normal ama morfolojisi biraz bozuk sanırım.bendede bikornus çift bölmeli rahim var .tüpün biri kapalı ama şimdiye kadar ne hamilelik nede düşük falan yaşadım.dr.söylediğine göre olurmuş stres falan diyorlar yani bende sebepsizler grubundayım.ama benim aklımın almadığı insanlar hemen nasıl hamile kalıyor.yapmadığım şey kalmadı.Allah nasip ederse tabiki.hayatımım boyunca çift çizgiyi göremiyeceğim herhalde neyse sizinde kafanızı ağrıtmıyım sormak istediğim şu sizce neden hiç hamilelik olmadı böyle durumda olan varsa allah rızası için paylaşın şimdiden burdaki arkadaşlara allahım yardım etsin sağolun..
Merhabalar 6 yıllık evliyim 5 sene önce 2,5 aylık düşük yaptım 1 sene öncede dış gebelikten cerrahi müdahale geçirdim sol tüpüm alındı son 2 yıldır gittiğim tüm dr.lar tüp bebek önerdi fakat ne kadar çok bebek isteğim olsada korkuyorum ayrıca araştırdığım özel tüp bebek hastaneleri uçuk fiyatlardan bahsediyor bu konuda tecrübeli arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var
mrb. arkadaşlar ben uzun süredir forumu takip edemiyorum, profilimi de henüz güncellemeye cesaret edemedim. ama hamile değilim 19. haftada gebeliğim düşük nedeni ile sonlandı. hsg çekilmişti, laparoskopi + histereskopi yapılmıştı, 2kez aşılama denemiştik gebelik oluşmadı. tanı olarak sebepsiz tanımlanamamış infertilite deniyordu. tüp bebek denedik sonuç olumluydu fakat kanda pıhtılaşma nedeniyle bebeklerimizi kaybettik. düşük sonrasında hekim genetik test istedi ve kanımın hızlı pıhtılaştığını öğrendik. öykünüz benimkine benziyor ise düşük geçmişiniz varsa mutlaka doktorunuzdan genetik test isteyin. özel laboratuvarlarda 900 ile 1500 TL arasında fiyat veriyorlar. araştırma hastaneleri da ücretsiz bu testi yapıyor ancak hekiminiz hasta özgeçmişinize bakıp uygun görürse. yani hekim insiyatifine kalmış desem uygun olur sanırım.
seviyeli. ben balıkesirdeyim şimdiye kadar hep özel yaptırdık oda maddi olarak bizi sarstı.hem rapor çıkması için 6 aşılama şartı arıyorlar zaten yaş 31.sen ne önerirsin peki
canım bende 10 yıllık evliyim benimde nedeni bilinmiyo allah hepimize bi gün nasip eder inşallah
Merhaba arkadaşlar....
bende de sebepsiz infertilite ile mücadele ediyorum... Benim maceram 2006'da başladı.. Hayatım boyunca başıma böyle birşeyin geleceğini hiç düşünmemiştim...12 yıllık evliyim.. Önce rahim filmi çektirdim 2006 da, hayatımda böyle bir acı , böyle bir sancı hissetmemiştim.. Çok zordu.. Sonra üç aşılama üç tüp bebek derken ümitlerim her defasında yıkıldı..sol yanımın bu kadar acıdığını daha önceleri hiçç hissetmemiştim.. Insanın kalbi acıdan ağrırmış ben bunu öğrendim.. Bebeği olanlara, çocuğunu Park'ta çarşıda gezdiren annelere baktıkça içim buruldu ağladım ağladım...memlekete bayramlarda gitmek istemedim.. Benden sonra evlenen herkesin bebeği oldu benim hep kucağım boş kaldı...hamile olduğunu duyduğum tüm arkadaşlarımı akrabalarımı tebrik ederken içim kan ağladı .. Insan hergün ağlar mı ? Ağlarmış.. Şimdi bile bunları yazarken ağlıyorum ... Niye ben diyemiyorum Rabb'ime karşı gelmiş olurum haşaaa...ne sormuş yarabbimmm ne acıymışş... Dinmek bilmiyor da... Bazen diyorum bana dr'lar " hayır uğraşma sen kısırsın senin asla çocuğun olmaz " deseler de ağlarım ağlarım bari kabullenirim diye düşünüyorum.. Yada pko var , rahmin şöyle , yumurtlamam yok deseler bari tedavi ona göre yapılır ... Sebepsiz işte bazen bilemiyoruz diyorlar... Ve ben bu umutla sebepsiz yaa sorun yok yaa acaba hamilemiyim diye her ay adet olacağım diye çok korkuyorum.. Olunca her ay ağlıyorum..ağlamaktan yoruldum ağlamayacağım diyorum engel olamıyorum.. 4. Tüp bebek. İçin cesaretim kalmadı .. Sonuç negatif olunca aylarca kendime gelemiyorum...keşke ölsem dediğim zamanlar çok oluyor..eşim yazık ben üzüleceğim diye o daha çok üzülüyor... Dualar ettim adaklar aradım , sabırla bekliyorum.. Neyi duysam yapasım geliyor soğan kürü incir kürü tarzın marçın vs vs ... Doğurup sokağa atanları boğazım geliyor, aaa kazara hamile kaldım kürtaj olacam diyenlere çok kızıyorum...ben ve benim gibiler tüyüne muhtaçken insanların böyle düşünmeleri beni çıldırtıyor.. Kendimi mutlu etmek için herşeyi yapıyorum ... Olmuyor olmuyor , sol yanım hep acıyor ve ben buna engel olamıyorum.. İşte bir anneler günü daha geldi .. Ve ben bu senede anne olamadım...olabilecek miyim onu da bilmiyorum...
kusura bakmayın içimi dökmek istedim çünkü ancak aynı derdi paylaşanlar birbirini anlar.. Ve ben hepinizi çok iyi anlıyorum.. İnşallah Rabbim kucaklarımızı boş bırakmaz , sesimizi duyar.. Allah hepimizin yardımcısı olsun..
uzulme ablacim ya umudumuzu yitirmeyelim benimde 3 sene olucak hic bi sebep yok bu ay asilamaya baslicaz hayirlisi insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?