- Konu Sahibi mumudihaba
-
Allah yardmcn olsun cnm çok zor seylr yasamşin benm bi çocugum var ikinciyi istedgmizde dort ay snra oldu ilkinde olmadı nasılsa ilk denme die onmsemedim ikinci sefer olmadı bi tuhaf oldum uçuncude hayal kırıklıgı dorduncu de oldu allaha sukur olmasaydı gene husran olurdu seni azda ols anlyblyrm cnm sebepsiz daha zor sebebi olsa ona gore tedavi yolunabakarsın adetlern duzenlimidir eşind filanda bakıldımı
allah bağışlasın canım benim,yavrularını sana..çok zor değil mi hayal kırıklığı yaşamak .. Sebepsiz olması daha zor tedavi rutin uygulanıyor.. Sebebi olsa ona göre hareket eder insan... Adetlerim çok düzenli 27 güne bir olurum ... Sadece iki defa biri bu yıl , biri geçen yıllarda 33.gün oldum..sonra tekrar 27 günde bir oldum. Eşime bakıldı hiç bir sorun yok... Hatta sperm sayısı fazla ve sağlıklı..kısmet kader işte herşey yolunda görünüyor.. Tüp bebekte dölleniyor embriyo bölünmesi oluyor rahime yerleştirilince tutmuyor ...bilemiyoruz artık....
Çok teşekkür ederim... Üzülüyor insan elinden olmadan... Seninde hakkına hayırlısı olsun canım benim..inşallah aşılama başarılı olur , hatta aşılamaya bile gerek kalmadan hamile kalırsın ....
Merhaba arkadaşlar....
bende de sebepsiz infertilite ile mücadele ediyorum... Benim maceram 2006'da başladı.. Hayatım boyunca başıma böyle birşeyin geleceğini hiç düşünmemiştim...12 yıllık evliyim.. Önce rahim filmi çektirdim 2006 da, hayatımda böyle bir acı , böyle bir sancı hissetmemiştim.. Çok zordu.. Sonra üç aşılama üç tüp bebek derken ümitlerim her defasında yıkıldı..sol yanımın bu kadar acıdığını daha önceleri hiçç hissetmemiştim.. Insanın kalbi acıdan ağrırmış ben bunu öğrendim.. Bebeği olanlara, çocuğunu Park'ta çarşıda gezdiren annelere baktıkça içim buruldu ağladım ağladım...memlekete bayramlarda gitmek istemedim.. Benden sonra evlenen herkesin bebeği oldu benim hep kucağım boş kaldı...hamile olduğunu duyduğum tüm arkadaşlarımı akrabalarımı tebrik ederken içim kan ağladı .. Insan hergün ağlar mı ? Ağlarmış.. Şimdi bile bunları yazarken ağlıyorum ... Niye ben diyemiyorum Rabb'ime karşı gelmiş olurum haşaaa...ne sormuş yarabbimmm ne acıymışş... Dinmek bilmiyor da... Bazen diyorum bana dr'lar " hayır uğraşma sen kısırsın senin asla çocuğun olmaz " deseler de ağlarım ağlarım bari kabullenirim diye düşünüyorum.. Yada pko var , rahmin şöyle , yumurtlamam yok deseler bari tedavi ona göre yapılır ... Sebepsiz işte bazen bilemiyoruz diyorlar... Ve ben bu umutla sebepsiz yaa sorun yok yaa acaba hamilemiyim diye her ay adet olacağım diye çok korkuyorum.. Olunca her ay ağlıyorum..ağlamaktan yoruldum ağlamayacağım diyorum engel olamıyorum.. 4. Tüp bebek. İçin cesaretim kalmadı .. Sonuç negatif olunca aylarca kendime gelemiyorum...keşke ölsem dediğim zamanlar çok oluyor..eşim yazık ben üzüleceğim diye o daha çok üzülüyor... Dualar ettim adaklar aradım , sabırla bekliyorum.. Neyi duysam yapasım geliyor soğan kürü incir kürü tarzın marçın vs vs ... Doğurup sokağa atanları boğazım geliyor, aaa kazara hamile kaldım kürtaj olacam diyenlere çok kızıyorum...ben ve benim gibiler tüyüne muhtaçken insanların böyle düşünmeleri beni çıldırtıyor.. Kendimi mutlu etmek için herşeyi yapıyorum ... Olmuyor olmuyor , sol yanım hep acıyor ve ben buna engel olamıyorum.. İşte bir anneler günü daha geldi .. Ve ben bu senede anne olamadım...olabilecek miyim onu da bilmiyorum...
kusura bakmayın içimi dökmek istedim çünkü ancak aynı derdi paylaşanlar birbirini anlar.. Ve ben hepinizi çok iyi anlıyorum.. İnşallah Rabbim kucaklarımızı boş bırakmaz , sesimizi duyar.. Allah hepimizin yardımcısı olsun..
Okurken cok duygulandim kısmen de olsa ayni seyleri yasamisiz.tup bebegi hangi sehir nerde yaptirdiniz ogrenebilirmiyiz
Ankara'da yaptırdım canım ...ilk ikisini gazi ünv. hastanesinde . Üçüncüyü genart tüp bebek merkezinde ... Ama olmadı maalesef...
merhaba arkadaşlar bnmde evlendiğim 1 yılı geçti hiç korunmadığımız halde olmadı.doktora gittim çatlatma iğnesi fln yapıldı çatladı yumurtada.eşimde sorun var sanırım bir kez sperm tahlili yapıldı.hareket az çıktı.bnm doktorum üroloğa gitmesini önerdi.gitmedi gitmesi içinde aylardır ikna edemedim pes ettim.belki bir gün kndi ister o zaman gideriz aşılama yada tüp bebek deneriz.ümitsizliğede kpılmak istemiyorum.allah ne derse o olucak.eşim karar değişip doktora giderse o zaman tedaviye tekrar başlarım hacettepede çok iyi bi doktor varmış.bnm tanıdığım kişinin 17 yıldır olmadı tüp bebek denedier 5 kez.sonunda tavsiye üzerine gittiler hacettepede tuttu ikizleri oldu.ankarada kaldılar 6 ay yeterki olsun diye hiç kalkmadı yataktan.eşim kbul etse hemen başlıcam tedaviye yaşım geçiyo anne olmak istiyorum bende.bizden sonra evlenenlerin bile oldubebekleri.her kürü denedim.hayıt suyu içiyorum şuanda belki vesile ondadır bundadır derken denedim herşeyi. biz bayanların annelik duygusu çocukluktan geliyor bunu eşlerimiz anlasa bide..hiç olmazsa çocuk esirgemeden isterim yeterki annelik duygusunu tadabiliyim
Cnm dollenp embriyo oluosa yumurtalarında sorun yok ozmn rahmde vardır belkide bişey proflara hiç gozuktunmu arastrma hastanesinde arastırıldınmı sebepsiz bşy olmaz cnm vardır bişeyin ama bnu bulmk onemlisogan kuru incir kuru hiç denednmi kestane balida çok faydali
canım hatırlarsan aylar öncesinden bununla ilgili bi konu açmıştım...evet bende nedeni bilinmeyen infertilite grubundayım.7 yıllık evliyim 3 senedir tedavi görüyorum bu zamana kadar dört tane doktor değiştirdim...tıp bunda yetersiz kalıyo işte,mutlaka vardır bi nedeni olmamasının ,kim bilir ne zaman bulunur bunun nedeni...umarım biran önce bulunurda nedeni,ona göre tedavi yoluna gireriz...:çok üzgünüm:
Merhaba,
Kadınlar klübünde gezinirken rastladım bu yazınıza, ve sonra profilinizde girdiğimde bebeğinize kavuştuğunuzu okudum ve içim sevinçle umutla doldu. Çünkü ben de 8 yıllık evliyim, sebepsiz infertilite nedeniyle 1 aşılama ve 2 tüp bebek denedik , maalesef sonuç negatif. Sizin nasıl oldu, mucizenize nasıl kavuştunuz, sebepsiz infertiliteyi nasıl yendiniz lütfen yazar mısınız? Çok ihtiyacım var güzel şeyler duymaya..Allah mutluluğunuzu daim etsin inşallah. Sevgiler
öncelikle güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.
ben dördüncü aşılamamda göbekten vurulan iğneyle hamile kaldım 10. cu senemde çocuğumu kucağıma aldım..Ama Allahtan umudumu hiçbir zaman kesmedim birgün anne olacağımı biliyordum ve o günü hep sabırla bekledim..Rabbim sizin yüzünüzüde güldürsün inşallah
Gonulyarasi cok sevindim sizin adiniza ne guzelllll .. Allahim insallah bizimde yuzumuzu guldururkucagimi evimi bos , cocuksuz birakmaz
bende bu topige yeni katildim .. 38 yasindayim .. onceden birkac kere hamile kaldim ama dusukle sonuclandi .. en son gecen sene HSGS rontgeninden sonra tekrar hamile kaldim ama bu seferde bebegimizin kalbi durdu 3. ayina girecekken .. dr lara gore ne esimde ne de bende bir sorun yok .. zamanlamalari tutturamiyorsunuz dediler halen deniyoruz ama olmuyor .. bakalim bu ay kismetklomen ve pregnly catlatma ignesi kullandim .. igneden sonraki 12. gunum .. reglim normalde 24 mayis gibi olmali .. bekliyorum insallah bu sefer tutmustur .. ama bir sebebi olmadan beklemek cok zor gercekten .. birsey olsa yada bulunsa en azindan bilirsiniz ve tedaviye yonelirsiniz ... sebepsiz oldumu daha zormus .. Insallah herkes meleklerine kavusur
zozitos merhaba canim varmi bi haber merak ettim seni?
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?