- 6 Eylül 2008
- 226
- 131
- 303
- 42
- Konu Sahibi mumudihaba
-
sıkılıyorum patlıyorum bir yavrumun daha olmasını çok istiyorum 9 yaşında bir oğlum var çok kardeş istiyor onun konuşma isteklerini duydukça içim parçalanıyor 3 düşük yaptım bir oğlumdan önce 2 ondan sonra sonra korktum korundum 10 aydır korunmuyorum 4-5 kere klomen kullandım iğneyle ama yok kendiliğine bırakıyorum gene yok etrafımdaki hamişleri görünce resmen içim akıyor o mübarek duyguyu rabbim herkese nasip etsin önce hiç olmayanlara sonra isteyen herkese dr değiştiricem eşimden tahlil almadı en son eşime 4 sene önce yaıldı banada rahim filmi olmuştu temiz çıkmışlardı sonra bazı sebebleden yine korundum çok istiyorum artık tekrar rahim filmimi çektirsem acaba bir akıl verin başkalarıyla konuşmak bile istemiyorum bu konuyu
Bu ayda böyle geçti bir dahaki ay dr tedavisini değiştirnesini isticem yok bir şeyin acele etme diyor 4 kere kalmışsın diyor ama 11 ay oldu hala yok çok istiyorum zozitoş çok üzüldüm durumuna allah yardımcın olsun belinay sen kaç aydır bekliyorsun?
sizi çok iyi anlıyorum ben de benzer şeyler yaşadım oğlumun kardeşi olması için iki yıl bekledik. hiçbir sorunda yoktu.aşılamalar tutmadı en son doktorum rahat olmamı, çok stres yaptığımı söyledi.spora başladığım ay hamile kaldım, şimdi oğlum sekiz aylık oldu. inşallah sizin de en kısa zamanda bebişiniz gelir. ikinciler çok nazlı oluyorBu ayda böyle geçti bir dahaki ay dr tedavisini değiştirnesini isticem yok bir şeyin acele etme diyor 4 kere kalmışsın diyor ama 11 ay oldu hala yok çok istiyorum zozitoş çok üzüldüm durumuna allah yardımcın olsun belinay sen kaç aydır bekliyorsun?
Bende bebeğim olsun istiyorum.sözdesebebi yok.doktor bekle dedi.yyasim yirmi yedi ne yapacagimi bilmiyorummm
Hanımlar bende sizlerle aynı durumdayım..4 yıllık evliyim ve 1 yıldır bebek istiyoruz ama olmuyor.. 3 aydır klomen ve çatlatma iğnesi tedavisi görüyorum ama bugün akıntı halinde pembeler gelmeye başladı yine ve çok ağladım iş yerinde olmama rağmen.. Eşime sperm testi yaptırdık, ben rahim filmi çektirdim bir sıkıntı gözükmüyor ama olmuyorda..Çok zorlu bir süreç, gerçekten yaşamayan anlayamaz. Bizi en çok birbirimiz anlarız.. Denediğiniz kürler, tedaviler vs neler acaba? Ben soğan kürü yaptım sadece ama sonuç değişmedi. Bu ay
doktorumu değiştiricem, testlerimi tahlillerimi bir de başka doktora göstericem ve süreci hızlandırmak adına aşılama yöntemini denemeyi istiyorum bi sonraki ay..İnşallah hepimizin hakkında hayırlısı olur ve hayırlısıyla tez vakitte mutlu haberleri veririz birbirimize.....
Kızlar umudunuzu asla kaybetmemeniz için yazıyorum. Tam 9 yıllık evliyim ve evlendiğimden beri hiç korunmadım. İlk 2 yıl okulum devam ediyordu. O yüzden eşim korundu ama ben doğum kontrol hapı vs.. Hiç kullanmadım. 2. Yılın sonunda okulda bitince bebek kararını verdik. Tabi biz karar verince hemen olucak diye düşündük ama malesef öyle olmadı. 1 yılın sonunda doktora gittik. Doktor hiçbir problem bulamadı. Yok rahim filmleri, aşılamalar... Çekmediğim acı kalmadı. Vücutsal acı iyi de bide herşeyden sonra o duygusal acı yok mu. Heh bu ay kesin oldu diyorum.. Yine tek çizgi yine tek çizgi. Her ay regl döneminde eşime de çektirmediğim kalmıyordu. Bunun yanında bide arkadaşlarım evleniyor, hamile kalıyor, sonra başkası evleniyor, o hamile kalıyor bende tık yok. Çaktırmamaya çalışsamda insanlar anlıyolardı artık. Üzülüyordum ama elimden gelen bişey de yoktu. O gebelik ve ovulasyon testlerine, preseed kremlere verdiğim parayla 3 tane tüp bebek yaptırırdım heralde. En sonunda artık olmuyosa olmuyo dedim kendi kendime. Hayat böyle geçer mi? Eşime de yazık değil mi dedim. Ve artık herşeyi bıraktım. Ateş ölçmekmiş gün tutmakmış, ovulasyon testiymiş. Hepsini boşverdim. Demekki olmaması gerekiyo dedim. Allah bazen verdikleriyle sınar bazen vermedikleriyle. Benim bi bebeğim yok ama beni çok seven, bir dediğimi iki etmeyen çok sevdiğim bi kocam var. Her ay çift çizgi beklerken eve tıkılıp kaldık. Ye iç eğlen gez toz dedim kendime ve öylede yaptım. Doktora gitmeyi bıraktım. Kendimde belirti aramayı bıraktım. Kendi bebek özlemimi arkadaşlarımın bebeklerinde giderdim. Sanki üstünden kocaman bi yük kalkmış gibi oldu. Ne zaman çocuk ne zaman çocuk diye soran düşüncesizlere de eşim yapıştırdı cevabı. İstemiyoruz. Daha yapıcak çok şeyimiz var diye. Artık gün beklemek yok. O günlerde illa birlikte olucaz diye bi zorunluluk yok. Uzun zaman sonra gerçekten eşime dokunduğumu hissettim. Mecburiyet çok kötü birşeymiş. O kadar mutluydum ki anlatamam. Ve 15 mayısta regl olmam gerekiyodu. Ama olmadım. Fakat göğüslerim, karnım ve belim o kadar ağrıyodu ki, günde belki 10 sefer kırmızı kart geldi diye tuvalete koşuyodum. 1 gün geçti 2..3...derken 4 oldu. Tabi bu ağrılar devam ediyo ve ben her sefende tuvalete koşuyorum. Bu arada iş yerinde ağır kaldırmam gereken bisürü iş yapıyorum. En sonunda evde daha önceden kalan bi test buldum. Tek çizgi çıkıcak diye o kadar emindim ki testi yaptım. Orda bıraktım çıktım. 5 dakika sonra gittim bide ne göreyim. Kopkoyu iki tane çizgi. Konuşamadım. Başladım ağlamaya. Sonra eczaneden farklı marka 4 test daha aldım. Hepsini yaptım. Çift çift çift. Eşine söyledim. O da konuşamadı. Hemen hastaneye gittik kan testi için. Doktor sabah yapalım dedi ama ben hiç beklermiyim. Gece 10 da aldım sonucumu betahcg 1887.. Pzt. Allahın izniyle bebişimi görücem. Doktor sonucun çok iyi olduğunu söyledi. Umarım yaşadıklarım sizlere umut olur. Kafanıza hiçbirşeyi takmayın, herşeyi oluruna bırakın. Uğraşmayınca, takmayınca, düşünmeyince oluyor. Umarım hepinizin göbüşleride dolar en yakın zamanda bebişlerle. Benim için dua edin. Rabbim isteyen herkese tattırsın bu duyguyu...
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Kızlar umudunuzu asla kaybetmemeniz için yazıyorum. Tam 9 yıllık evliyim ve evlendiğimden beri hiç korunmadım. İlk 2 yıl okulum devam ediyordu. O yüzden eşim korundu ama ben doğum kontrol hapı vs.. Hiç kullanmadım. 2. Yılın sonunda okulda bitince bebek kararını verdik. Tabi biz karar verince hemen olucak diye düşündük ama malesef öyle olmadı. 1 yılın sonunda doktora gittik. Doktor hiçbir problem bulamadı. Yok rahim filmleri, aşılamalar... Çekmediğim acı kalmadı. Vücutsal acı iyi de bide herşeyden sonra o duygusal acı yok mu. Heh bu ay kesin oldu diyorum.. Yine tek çizgi yine tek çizgi. Her ay regl döneminde eşime de çektirmediğim kalmıyordu. Bunun yanında bide arkadaşlarım evleniyor, hamile kalıyor, sonra başkası evleniyor, o hamile kalıyor bende tık yok. Çaktırmamaya çalışsamda insanlar anlıyolardı artık. Üzülüyordum ama elimden gelen bişey de yoktu. O gebelik ve ovulasyon testlerine, preseed kremlere verdiğim parayla 3 tane tüp bebek yaptırırdım heralde. En sonunda artık olmuyosa olmuyo dedim kendi kendime. Hayat böyle geçer mi? Eşime de yazık değil mi dedim. Ve artık herşeyi bıraktım. Ateş ölçmekmiş gün tutmakmış, ovulasyon testiymiş. Hepsini boşverdim. Demekki olmaması gerekiyo dedim. Allah bazen verdikleriyle sınar bazen vermedikleriyle. Benim bi bebeğim yok ama beni çok seven, bir dediğimi iki etmeyen çok sevdiğim bi kocam var. Her ay çift çizgi beklerken eve tıkılıp kaldık. Ye iç eğlen gez toz dedim kendime ve öylede yaptım. Doktora gitmeyi bıraktım. Kendimde belirti aramayı bıraktım. Kendi bebek özlemimi arkadaşlarımın bebeklerinde giderdim. Sanki üstünden kocaman bi yük kalkmış gibi oldu. Ne zaman çocuk ne zaman çocuk diye soran düşüncesizlere de eşim yapıştırdı cevabı. İstemiyoruz. Daha yapıcak çok şeyimiz var diye. Artık gün beklemek yok. O günlerde illa birlikte olucaz diye bi zorunluluk yok. Uzun zaman sonra gerçekten eşime dokunduğumu hissettim. Mecburiyet çok kötü birşeymiş. O kadar mutluydum ki anlatamam. Ve 15 mayısta regl olmam gerekiyodu. Ama olmadım. Fakat göğüslerim, karnım ve belim o kadar ağrıyodu ki, günde belki 10 sefer kırmızı kart geldi diye tuvalete koşuyodum. 1 gün geçti 2..3...derken 4 oldu. Tabi bu ağrılar devam ediyo ve ben her sefende tuvalete koşuyorum. Bu arada iş yerinde ağır kaldırmam gereken bisürü iş yapıyorum. En sonunda evde daha önceden kalan bi test buldum. Tek çizgi çıkıcak diye o kadar emindim ki testi yaptım. Orda bıraktım çıktım. 5 dakika sonra gittim bide ne göreyim. Kopkoyu iki tane çizgi. Konuşamadım. Başladım ağlamaya. Sonra eczaneden farklı marka 4 test daha aldım. Hepsini yaptım. Çift çift çift. Eşine söyledim. O da konuşamadı. Hemen hastaneye gittik kan testi için. Doktor sabah yapalım dedi ama ben hiç beklermiyim. Gece 10 da aldım sonucumu betahcg 1887.. Pzt. Allahın izniyle bebişimi görücem. Doktor sonucun çok iyi olduğunu söyledi. Umarım yaşadıklarım sizlere umut olur. Kafanıza hiçbirşeyi takmayın, herşeyi oluruna bırakın. Uğraşmayınca, takmayınca, düşünmeyince oluyor. Umarım hepinizin göbüşleride dolar en yakın zamanda bebişlerle. Benim için dua edin. Rabbim isteyen herkese tattırsın bu duyguyu...
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
ah aaaah ben de 2 senelik evliyim ama olmadı bir aşılama geçirdim yine olmadı sebepsizmiş yumurtalar çok iyi rahim filmi temiz tüpler açık spermler de kaliteli ama yok yok yok rabbim hayırlı zamanda hepimize afiyette evlatlar nasip etsin inşallah birbirimize dua edelim nolurrben de rahim filmi çektirdim çift boynuzlu rahim dendi...gebeliğe engel değil dedi ama yaklaşık 2 sene olacak hala bebeğimiz yok offff Allahım yardım et
mutlaka bilinmeyen bir sebebi vardır. ne gibi testler yapıldı size mesela ... benimde başta öyleydi sonradan yapılan detaylı testlerde çıktı sorun gereği gibi araştırma yapıldımı acaba... bende tüm hormon testleri, kan sayımı,rahim filmi,genetik testleri- kanser taramasından tutun kan pıhtılaşmasına kardar ve adını hatırlayamadığım 9 ayrı test yapıldı.canım hatırlarsan aylar öncesinden bununla ilgili bi konu açmıştım...evet bende nedeni bilinmeyen infertilite grubundayım.7 yıllık evliyim 3 senedir tedavi görüyorum bu zamana kadar dört tane doktor değiştirdim...tıp bunda yetersiz kalıyo işte,mutlaka vardır bi nedeni olmamasının ,kim bilir ne zaman bulunur bunun nedeni...umarım biran önce bulunurda nedeni,ona göre tedavi yoluna gireriz...:çok üzgünüm:
mutlaka bilinmeyen bir sebebi vardır. ne gibi testler yapıldı size mesela ... benimde başta öyleydi sonradan yapılan detaylı testlerde çıktı sorun gereği gibi araştırma yapıldımı acaba... bende tüm hormon testleri, kan sayımı,rahim filmi,genetik testleri- kanser taramasından tutun kan pıhtılaşmasına kardar ve adını hatırlayamadığım 9 ayrı test yapıldı.
onlar rütin testler bana genetik testi yapıldı ayriyetten 2 kez tutmadıysa vardır bi sorun dendi kendi içinde 9ayrı test genetik testi olarak doktoruna sorabilirsin canım ... yani daha detaylı bi test. he bide fulya bahçeci ye gidiyorum ben. birazdan işten çıkıcam akşam evde açarım aklına bişi takılırsa yaz olmazssa hatta doktoruma da sorarım konuyla ilgileniyosan yani daha detaylı bilgi istiyorsan....hangi hastaneye gittinizde bu testler istendi. ben sigorta ve özel olmak üzere bir çok hastaneye gittim sperm-hormon testi- yumurta rezervi- rahim filmi istediler bunlar dışında bir test varmı diyorum -dr bunlarda sorun yoksa psikolojiktir stresten uzak dur diyor 8 yıllık evliyim ve 4 senedir falan olmuyor herşey temiz sözde ama ben biryerlerde sorun olduğunu biliyorum.
onlar rütin testler bana genetik testi yapıldı ayriyetten 2 kez tutmadıysa vardır bi sorun dendi kendi içinde 9ayrı test genetik testi olarak doktoruna sorabilirsin canım ... yani daha detaylı bi test. he bide fulya bahçeci ye gidiyorum ben. birazdan işten çıkıcam akşam evde açarım aklına bişi takılırsa yaz olmazssa hatta doktoruma da sorarım konuyla ilgileniyosan yani daha detaylı bilgi istiyorsan....
ay iyi oldu detaylarıda öğrendim. bende özele gidiyorum bizdede sorun yoktu en başta senin gibi herşey normal normal seviniyoruz. ama sonuç olmuyor inasanın siniri bozuluyo madem bişi yok niye olmuyo. senin başta geçirdiğin süreçleri bi hastaneye gittim testleri filmi kolomen vs.. bildiğin gibi klomenle 3 kez felan denedik yine olmadı. 1 kezde aşılama oldum ben tutmadı. ki aşılamanın başarı oranı%20dir yanlış hatırlamıyosam baya düşüktür başarı oranı. yani olmayınca sonra ben bu tedavi gördüğüm merkeze geldim.bazı testler istedi sonra orada öğrendimki benim yumurta rezervim azmış eşimdede sayı hareketlilik az.. 2 kez tüp bebek buda olmadı doktorumda dediki bi sorun var olmaması için bi sebep yok çünkü mevcut tedavide bunlar bir sorun değil. genetik test yapıldı meyersem embiryoya kan gitmediğinden tutunmuyor kanım çok pıhtılaşıyomuş kan sulandıran iğne ile gebe kalabildim. yani ne bulunduysa bu merkezde bulduk ben çok memnunum ve labratuarı istanbulun en iyilerinden biri. biraz pahalı ama bana göre aldığı her kuruşu hak ediyor. oraya gönderdiğim çok insan oldu.bide sana tavsiyem sürekli doktor değiştirmek iyi bişi değil hiç önermiyorum.benim hiç aşılama , tüp bebek deneyimim olmadı. bebek istemeye başladığımızda 2-3 ay olmayınca bir doktora gittim sadece ultrasonla baktı yumurtaların güzel gelişiyor rahim duvarı kalınlığında iyi olur acele etmeyin 1 sene bekleyin dedi tabi bende araştırmadım hiç o dönem ne tahliller oluyor bu süreç nasıl ilerliyor diye bekledik tabi. 1 sene kadar olmayınca tekrar gittim olmuyor işte yaşımda geçiyor birşeyler yapalım dedim doktora. 3 ay klomen tedavisi çatlatma iğneleri o ilaç bu ilaç derken geçtimi 7-8 ay daha bıraktım orayı başka yere gittim. hop baştan klomen vs. kullandım bunları şukadar zamandır olmuyor dedim doktora oda başka bir ilaç verdi bu süre içinde yumurta takibi yaptı. bunları kullan olmazsa rahim filmi çekeriz dedi. olmadı tabi sonraki ay benim filmim çikildi eşiminde sperm tahlili yapıldı herşey çok güzel eşiminde spermleri çok çok iyi falan. tabi biz her habere seviniyoruz aa bundada sorun yokmuş. diye. bu süre içinde köye falan gittik düğünler oldu bir kaç ay tam yumurtlama döneminde musait olmadık. öyle böyle derken bu zaman geldik işte. birde eşim tüp bebek yada aşılama falan istemedi başta herşey normalmiş ALLAH verir zamanı geldiğinde diyordu. en son nisan ayında işte doktora gittim. dr bana rahim filminden sonra ilk 6 ay oluyor genelde dedi sende bekle dedi. senin problemin yok boşuna geliyorsun bana. yaz geldi çık tatile stres yapma kasıma kadar olmazsa gel dedi. bu süre içinde bir bakmışsın hamile olarak gelmişsin dedi. özel hastane olmasa uğraşmak istemiyo dicem ama sonuçta onlar para için olmadık tahlilleri bile ister. neyse son olarak kasıma kadar bekliycem bu son ayım zaten oda tutmazsa aşılama istiycem doktorumdan. ama işte kararsızım aynı doktoru istemiyorum oyalıyo sanki beni o yüzde senin söylediğin hastaneyi deneyebilirim. hakkını helal et çok uzun yazdım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?