- 5 Mart 2014
- 757
- 378
- 158
- Konu Sahibi mumudihaba
-
canım doktor kiste bakar belli bir büyüklük altında ise almasına gerek yok ve gebelik oluşsa dahi bebeğe bir zararı olmaz doğumla atılır. bana son transferimde 2 embiryo transfer edilmişti tutmayan diğeri kiste dönüşmüştü her bebek konrolünde sordum büyüyüp büyümediğine baktı sonunda plasenta ve ambio sıvısı oluştuğundan arkada kalmış hiöbir zararı yok bundan korkma.doktor gerekli görürse küçük bir operasyonla alır onu zaten bebeği riske etmezler merak etme. niyetin varsa başla.Asılama yapcaklar adet 3ü gel dedilr fakat kistm var fazla büyük degilms ama almıyolr
Dogum kontrol hapı veriyorlar sürekli ama bi kücülme yok artık kullanmak istdmiyorm ve benm kilomda cok fazla acaba buda sorun olurmu gebe kalmayacanım doktor kiste bakar belli bir büyüklük altında ise almasına gerek yok ve gebelik oluşsa dahi bebeğe bir zararı olmaz doğumla atılır. bana son transferimde 2 embiryo transfer edilmişti tutmayan diğeri kiste dönüşmüştü her bebek konrolünde sordum büyüyüp büyümediğine baktı sonunda plasenta ve ambio sıvısı oluştuğundan arkada kalmış hiöbir zararı yok bundan korkma.doktor gerekli görürse küçük bir operasyonla alır onu zaten bebeği riske etmezler merak etme. niyetin varsa başla.
valla bende bi ara kist sorunu oldu ilaçlardan dolayı doktor doğum kontrol hapı verdi ve geçti.düzenli kullanırsan eminol sonucunu alırsın doktor zaten senin durumuna bakarak ilaç veriyor.öncelikle doktorunun dediği gibi kullan. gebelikte kilo tabiki önemli şuan gebe değilken spor yada sağlıklı beslenme ile birkaç kiloda olsa verebilirsin hiçbirşey yapamıyorsan yürüyüş yap o bile iyi gelir. eyer zor kilo veren biri isen hormonsal bir durum olabilir bunu tedavini yapan doktorada ne yapabiliriz diye danışabilirsin. ama kilo bi etken ve gebelik süresinde ve doğumdada önemli bu evreleri rahat geçirmen açısından.Dogum kontrol hapı veriyorlar sürekli ama bi kücülme yok artık kullanmak istdmiyorm ve benm kilomda cok fazla acaba buda sorun olurmu gebe kalmaya
Cnm bisey sorcm bana yumurta takibi yapılmadı hemen asılama yapmak istediler ben devlet hastanesine gidiyorm cok oyaladılar 2 senedr acaba özele mi gitsemvalla bende bi ara kist sorunu oldu ilaçlardan dolayı doktor doğum kontrol hapı verdi ve geçti.düzenli kullanırsan eminol sonucunu alırsın doktor zaten senin durumuna bakarak ilaç veriyor.öncelikle doktorunun dediği gibi kullan. gebelikte kilo tabiki önemli şuan gebe değilken spor yada sağlıklı beslenme ile birkaç kiloda olsa verebilirsin hiçbirşey yapamıyorsan yürüyüş yap o bile iyi gelir. eyer zor kilo veren biri isen hormonsal bir durum olabilir bunu tedavini yapan doktorada ne yapabiliriz diye danışabilirsin. ama kilo bi etken ve gebelik süresinde ve doğumdada önemli bu evreleri rahat geçirmen açısından.
canım yumurta takibi yapılmadan nasıl ilaç verdiler sana anlamadım.Cnm bisey sorcm bana yumurta takibi yapılmadı hemen asılama yapmak istediler ben devlet hastanesine gidiyorm cok oyaladılar 2 senedr acaba özele mi gitsem
İlk önce smear testi yapıldı hormn testi daha sonra hsg cekildi sorun cıkmadı esime sperm testi yapıkdı onda da sorun yok adetn 3 gel asilama yapal m dedilr kist oldugu icin ilac verdi 2 ay kullan dedi tekrar 3ü gel dedi simdi adet bekliyormcanım yumurta takibi yapılmadan nasıl ilaç verdiler sana anlamadım.
özel bana göre daha iyi hem labratuarları iyi olur hem ilgilenirler araştırırlar devlete göre daha pahalıdır.ama ben anlamadım senin tedavinin nasıl yapıldığını anlat biraz.
tamam canım anladım.3.gün gideceksin yumurta durumuna göre ilacı verecek sonrasında yumurtayı takip için arada çağıracak sonra çatlatma iğneside verecek ilişki günü belirtecek. senin tedavin böyle olur büyük ihtimal.İlk önce smear testi yapıldı hormn testi daha sonra hsg cekildi sorun cıkmadı esime sperm testi yapıkdı onda da sorun yok adetn 3 gel asilama yapal m dedilr kist oldugu icin ilac verdi 2 ay kullan dedi tekrar 3ü gel dedi simdi adet bekliyorm
Devlete devam edeym mi ozamntamam canım anladım.3.gün gideceksin yumurta durumuna göre ilacı verecek sonrasında yumurtayı takip için arada çağıracak sonra çatlatma iğneside verecek ilişki günü belirtecek. senin tedavin böyle olur büyük ihtimal.
nekadardır orada tedavi görüyorsun bilmiyorum ama devam et bakalım dediğim gibi tedavi esnasında yumurtaları takip edecekler ona göre ilaç verirler bi sıkıntı olursa yaz sonuçta fikir fikirden üstündür.Devlete devam edeym mi ozamn
duru merhaba.bu sıkıntı benim teyzemdede olmuş.10 yıl boyunca çocuğu olmamış.dr lar hiç bi sorununuz yok deyip yollamışlar herseferinde.en son bi kadın doğumcu bu testi istemiş ve teyzemdeki sıvının eşinin spermlerini öldürdüğünü söylemiş.karbonat ve suyu karıştırıp vajinasına enjekte edereek yıkamsını söylemiş ileişkiye girmeden önce.ve 10 yıl sonra bunu uyguladığı ay hamile kalmış.sen bunu yazalı çok olmuş ama sana nasıl bir tedavi uygulandı ve hamile kaldın mı merak ettim.ben bir kere klomen ve çatlatma iğnesiyle hamile kaldım ama boşkeseden kürtaj oldum.ve 5 aydır hala hamile kalamadım.bu testi yaptırsammı?Arkadaşlar merak ettim acaba nedeni bilinmeyen infertilite denildiğinde ondan önce aranızda Antisperm Antikor (ASA) tahlili yaptıran oldumu.
Ben 13 yıldır bebek istiyorum ilk yıllarda gerekli gereksiz bir yığın tedavi oldum..4. yılın sonunda dr. değiştirdim gittiğim 2. dr. ilk iş olarak (ASA) testi istedi ve bu test normal değerinin 4 katı çıktı bu durumda hamile kalmam mümkün değildi tabii..Çünkü bağışıklık sistemim normalin üzerinde çalışıyordu kısacası savunma mekanizmam spermlerede saldırıp işlevsiz hale getiriyordu..Sizlerin içinde bu testi yaptıran oldumu ?
15 aydır sebepsiz bebeğimiz olmuyor. 2 kere klomen -biri iğneli- tedavisi oldum. rahim filmi temiz. 4 ay önce rahim ağzı yarası yaktırdım rahim ağzı temiz. eşimin sperm sayısı 100 milyon morfoloji yüksek. yumurtluyorum ve çatlama oluyor. ilaç kullandığımda 2-3 yumurtam dahi oluştu. rahim duvarı güzel ve güzel kalınlaşıyor. hormon değerlerim düzgün. dışardan bakılınca tıbben bir şey yok gibi. ama nasip olmayınca olmuyor işte. sanırım bu bizim imtihanımız. bu ay çok daha pozitif düşünüyorum. çevremde de o kadar hamile var ki. hepsi üstüme geliyor ama ben dayanmaya çalışıyorum. tabi evde tek kalınca bağıra bağıra ağlayıp rahatlıyorum o ayrıinşallah biz de anne oluruz.
merhaba herkese...
ben 1 senelik evliyim ve hiç korunmadığımız bebeğimiz olmadı biliyorum çok uzun bir süre değil ama bunu yaşayanlar olarak bilirsiniz çok sıkıntılı acı veren bir durum. her ay bu sefer oldumu diye bekleyip hayal kırıklığına uğramak. ben 29 yaşındayım eşimde öyle.
kadın doğum doktoruna gittim muayene oldum sorun yok dendi sonra hormon testi sonucundada sorun çıkmadı. eşimin sperm testi sonucu biraz düşük dendi ilk teste sayı 14 milyon hareketlilik toplamda %50 civarıydı 2. teste sayı 10 milyon hareketlilik toplamda %40 civarıydı morfoloji %39
eşim bugün yine ürolojiye gitti bu testleri gösterdiğinde sonuçlar normale yakın sorun yok sayılır demiş eşimin istemesi üzerine vitamin vermiş birde 3 ay sonra olmazsa aşılama yapın yine olmazsa tüp bebek deneyin demiş
Şimdi kafam çok karışık ne yapmalıyım bi süre daha beklemelimiyim yoksa yine bi
Kadın doğum uzmanına gitmeli miyim
Sonuçta bana tüplerimle ilgili rahim filmi çekilmedi yada başka ileri tetkikler yapılmadı akıl verecek birine ihtiyacım var uzun yazdım biliyorum ama evlendim istanbula geldim burada dertleşebileceğim yakın bi arkadaşım yok
Cevaplarınız benim için önemli
merhaba ALLAH şifa versin bol bol dua et.allah nasip eder inş.bende 3 yıllık evliyim 2 düşük yaptım iki gebeliğimde iğne tedavisiyle olmuştu yumurta tembelliğin var demişti doktorum şubat ayında kürtaj oldum ikizdi 8 haftalık kalp atışı yoktu alındı.haziran-temmuz aylarında yine yumurta takibi yaptırdım iğneli tedavi oldum olmadı.çalışıyorum yıllık iznime bu yıl kaplıcaya gitmiştim eylül ayında.adetimi bekliyordum yine tedaviye başlamak için ama şuan 6 haftalık gebeliğim var allah herkese nasip etsin üzülme her zaman rabbime bol bol dua et
duru merhaba.bu sıkıntı benim teyzemdede olmuş.10 yıl boyunca çocuğu olmamış.dr lar hiç bi sorununuz yok deyip yollamışlar herseferinde.en son bi kadın doğumcu bu testi istemiş ve teyzemdeki sıvının eşinin spermlerini öldürdüğünü söylemiş.karbonat ve suyu karıştırıp vajinasına enjekte edereek yıkamsını söylemiş ileişkiye girmeden önce.ve 10 yıl sonra bunu uyguladığı ay hamile kalmış.sen bunu yazalı çok olmuş ama sana nasıl bir tedavi uygulandı ve hamile kaldın mı merak ettim.ben bir kere klomen ve çatlatma iğnesiyle hamile kaldım ama boşkeseden kürtaj oldum.ve 5 aydır hala hamile kalamadım.bu testi yaptırsammı?
merhaba herkese...
ben 1 senelik evliyim ve hiç korunmadığımız bebeğimiz olmadı biliyorum çok uzun bir süre değil ama bunu yaşayanlar olarak bilirsiniz çok sıkıntılı acı veren bir durum. her ay bu sefer oldumu diye bekleyip hayal kırıklığına uğramak. ben 29 yaşındayım eşimde öyle.
kadın doğum doktoruna gittim muayene oldum sorun yok dendi sonra hormon testi sonucundada sorun çıkmadı. eşimin sperm testi sonucu biraz düşük dendi ilk teste sayı 14 milyon hareketlilik toplamda %50 civarıydı 2. teste sayı 10 milyon hareketlilik toplamda %40 civarıydı morfoloji %39
eşim bugün yine ürolojiye gitti bu testleri gösterdiğinde sonuçlar normale yakın sorun yok sayılır demiş eşimin istemesi üzerine vitamin vermiş birde 3 ay sonra olmazsa aşılama yapın yine olmazsa tüp bebek deneyin demiş
Şimdi kafam çok karışık ne yapmalıyım bi süre daha beklemelimiyim yoksa yine bi
Kadın doğum uzmanına gitmeli miyim
Sonuçta bana tüplerimle ilgili rahim filmi çekilmedi yada başka ileri tetkikler yapılmadı akıl verecek birine ihtiyacım var uzun yazdım biliyorum ama evlendim istanbula geldim burada dertleşebileceğim yakın bi arkadaşım yok
Cevaplarınız benim için önemli
Canim cok sevindim senin adina Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin bebegini... beklemedigin anda Allah yuzunu guldurmus. Darisi bana ve isteyen herkese insallah... Dua ediyorum tabi Allah dilemezse yaprak kipirdamaz sende benim icin dua edermisin canim hamilelerin duası kabul olur denir
geçmiş olsun canım.peki dr ilaç falan vermedi mi?benim teyzeme karbonatlı su enjekte edeceksin demiş vajinaya oturu vaziyette o aksın gitsin sonra dışarıya 3-4 sefer yumurtlama günlerinde ilişkiye girmeden önce bunu yap demiş.Arkadaşlar günaydın, bende sebepsiz infertiliteyle uğraşıyorum. Çok şükür eşimde de bende de bir sorun yokmuş ama 3 yıldır bebişte yok ve ASA testim pozitif bu testi son gittiğim doktorum istedi öncekiler herşey mükemmel bekleyin diyip gönderiyordu. Ama şimdi nasıl bir tedavi uygulayacak onu bilemiyorum. Daha önce 1 tüp denemem kimyasal, dondurulmuş tedavim negatifvücut embriyolarıda öldürüyor olabilir mi diye düşünmeden edemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?