Sebepsiz İnfertilitelilerin Paylaşım Alanı

slm
ben 10 yıllık evlıyım. 8 yasında bır kızım var. ama yıllardır ıkıncı bebek ıcın ugrasıyoruz olmuyor.. neden SEBEBSİZ İNFERİLTE ...
bugun dr gıttık dupaston kullandıgım halde adet olamadım ve ıgne yapıldı.. en onemlısı bugun gercekten cok yoruldugumu anladım.. umutsuzluk tamamen sardı benıı.. yıkıldımı hıssettım... hersey normal ama hıcbır ılerleme kaydedemıyoruz... cok uzgun ve mutsuzum... ( basınızı agırttım ama ıcımı bosaltmaya ıhtıyacım vardı.. ALLAH hepimize yardım etsin ....

Merhabalar arkadaşım ben de 6 yıllık evliyim 3 yıldır 3 aşılama ve mikro denedik. Prolaktin,guatr,rahim filmi,fsh hepsi çok güzel çıktı.Eşimin sonucu da yüksek ama sebepsiz infertilite teşhisi konuldu.Doktorlar bu zamana kadar sana ne aşılama ne de tüp bebek gerekir hiç bir sorunun yok dedi ama yaş artık 31 olunca denedik hepsini.Benim de bu sebepsiz kelimesini aklım almıyor.Bir yerlerde bişeyler eksik mi nedir,bu pıhtılaşma mevzu bende de olabilir mi ama tüp bebek sırasında aspirin vb. de kullandım.Ya da bağışıklık kaynaklı bişey olabilir mi .Doktorum bağışıklık kaynaklı olması için düşük yaşamış olmak gerektiğini söylemişti.Yakında zaten işten ayrılacam sorunum stres midir nedir,birde böyle bakalım:))

bende 18 aylık evliyim ve hiç korunmadık bende ve eşimde hiç problem yoktu bu ay hamileyim arkadaşlar o kadar mutluyumki allahım inşallah sizede nasip eder:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

guzelım senın adına cok sevındım bende 4yıllık evlıyım ve 2,2 sendır tedavı goruyorum bı sorun uyok ıkımızdede ama olmuyo allahtan hayırlısı dıyorum ve her ay umutla beklıyorum bıgun bızde senın gıbı sevınırız ınşallah

artik gunumuzde kisirlik cok artti deilmi kizlar rabbim herkezin dualarini kabul atsin hersetin bir zamani var galiba bende yaklasik iki yildir korunmuyorum gecen hafta tahlil sonuclarimi aldim hicbir sey yok esimin sperm sayisi 41 milyon bende hersey normal ama bebis yok sebepsiz kisirlik yani bu sitedeki yazilari okumadan biraz daha beklerim diye dusundum ama randevu aldim ve 7 mayista randevum var doktorum bana ne uygulayacak bir bilen varmi kafam allah bullak benim annemin de 3 sene olmamis simdi 8 tane evladi var BANA BIR AKIL NE OLURRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR :sm_confused:

sebebin bulunmasına çok sevindim arkadaşım.hayırlısıyla darısı bizim başımıza.
ben de senin gibi 3 aşılama ve üstüne bir de tüp bebek geçirdim.hiç birinde gebelik elde edemedik.dr uma bağışıklama geneti ve pıhtılaşma tetkiklerini yaptırtmayı önerdim.bana her ne kadar kızsa da gene de istedi.neymiş bu tahliller 2 3 kez başarısız tüp denemesi ya da düşük geçirenlerde yapılıyomuş.gentik sonuçları henüz çıkmadı ama diğerleri belli olmuş.yine herşey normalmiş.e normal de neden olmuyo kardeşiim diye bağırasım geliyo artık.laparaskopi de önerdim ama usg de şüphe uyandıran bi durum olduğunda yapıyolarmış.bi daha ısrar etsem adam beni kovacak odasından diye korkuyorum:roflol:çıldırmamak işten diil valla.Allahım 2. tüp denemesi tutuverse hayırlısı ile artık sebep filan umrumda diil ama ya tutmazsa o zaman herşey yeniden başılcak...Allah yardımcımız olsun valla milletin sebebi belli tedavi oluyo doğuruyo.bu sebebi bilinmeyen infertilite ne menem şeymiş.sebep sebep diye kafayı yiycez yaaaaaaa-tatlicadiarzu-

Selvinur arkadaşım büyük ihtimalle dr seni klomen denen bir ilaç tedavisine başlatır,yumurta sayını çoğalttırır, çatlatma iğnesi vurdurur.O da olmazsa aşılama önerir.Tabi rahim filmi ,adetin 3.günü yapılan hormon testi,eşinin testi vb.verdin ve bunlar iyi çıktıysa bunlara başlatır.ınşallah herşey iyi olur,biran önce sonuç alır da daha fazla yıpranmazsın.

Ben 10 yıllık evliyim. Bir de çocuğum var. İlk ayda hamile kaldığım için ikincisini isteyince doktora gitmeden bir yıl denedik. Gittiğim ilk doktor hiçbir tahlil yapmadı. Rahim ağzında yara var deyip ilaç verdi. Bir yıl daha bekledik. İkinci doktor yarayı yaktı, 3 ay da öyle bekledik. Sonra tetkikler yapıldı, rahim filmi çekildi, hormonlara bakıldı. Eşimde de sorun çıkmadı. Doktorum hamile kalamazsan 6 ay sonra yine gel dedi. Teşhis:Sebepsiz infertilite. Daha iki ay oldu, hala birşey yok. Sanki ilk çocuk hemen olunca, ikincisi de arkadan gelecekmiş gibi hissediyor insan. Ovulasyon testi, ateş ölçme, her şeyi denedim. Bu ay herşeyi oluruna bırakma kararı aldım. Bana hiç ilaç vermediler. Yine doktor mu değiştirmeliyim acaba? Birinin dediği diğerini tutmuyor.

Merhaba 4 yıllık evliyim bir kere tüp bebek yaptırdım ama gebelik oluşmadı 3ay aradan sonra doktora gittim fsh 55 çıktı menopoz dediler 1ay sonra tekrar ölçtürdüm35 çıktı amabeta hcg de59 çıktı benim durumumda olanlar varsa bana bilgi verirlerse sevinirim sağolun

canım ben de bu dertten müzdaribim açıklanamayan infertiliteden biz bütün testleri yaptırdık rahim filmi spermiogram falan hepsi iyi çıktı doktor 5 kez klomenle yumurta takibi yaptı şuan adetimi bekliyorum adet olursam aşılama yapılacak o da olmazsa tüp bebek dedi doktor bana tüp bebekte şansımızın % 70 olduğunu söyledi

:lepi::lepi:Slm kızlar,ben de 2,5 yıllık evliyim ama hiç gebelik olmadı.Sebepsiz infertilite tabii ki neden...Yani nedensiz neden.3 kez aşılamam oldu ama nafile.Aşılamalarım menfi çıkınca dr 3 ay sonra tüp bebeğe başlayın dedi.Aslında (Allah'ım hepimize hayırlı,sağlıklı evlat versin) Allah dilerse bir sebep gönderir ve bebişlerimizi kucağımıza verir inş.Son gittiğim dr um, tek kanalı olmayan hastasına dr bir hap vermiş ve kadın hamile kalmış.Hele başka 2 hastasını şöyle anlattı:bir hastama tüp bebek için ilaç verdim ve kadından 30 tane canavar gibi yumurta topladım ama bir tanesi bile tutmadı dedi.Bir başka hastama da aynı ilacı verdim ama kadın yanlış anlayıp fazla ilaç içmiş ve bir tanecik yumurta oluşmuş.Kadını da iyice fırçaladım dedi ve o tek yumurta oluşan kadınınki tutup hamile kalmış.İşte alan Allah,veren Allah...Onun mülkü herşey ve o mülkünden bize de verir ama hayırlısıyla inş.:CüvCüv:

Selam arkadaslar

Biz 7 yil evliyiz, 6 yildir cocuk icin ugrasiyoruz bu zaman icerisinde 8 tüp bebek + 6 asilama yaptirdik. Ben yurt disinda kaliyorum, hepsi kaldigim ülkede yapildi yanlizca son 2 tüp bebek icin Istanbula geldik e bir umuttur dedik ama yine olmadi. Simdiye kadar bizede sebepsiz tehsisi koydular, hsg, histeroskopi, yumurtalama ilaclari, hormon tedavisi,hersey denedik ama sizde bisey yok sans dediler bizde her seferinde yeni bastan baslayip hep yola devam ettik. Dua ettik allahin izniyle olur dedik. ¨Gecen hafta sebebimi ögrendim, tüplerimde kalici sivi varmis. Endometriose hastasiyim ve 1½ yil önce laparoskopi ile alinmisti cok yapisikliklar olusmus nerdeyse yumurtaliklarda gidecekmis ama doktorum kurtarmis. Sonra sebep ortadan kalkti tedaviye devam ettik. Ameliyattan sonra 2 asilama + 2 tüp denedik Türkiyede, valla hepsi ticari olmus para kazanalim diye sebebimizi görmemizlikten geldiler. Halbuki TV´de ise catir catir konusuyor o gittigimiz doktor, bizim gibilerinin gözlerini kamastirip para kazanma yolundalar, malesef bizde anne olmak istedigimiz ve bu durumu kendimize konduramadigimiz icin cok kolay kanan insanlariz. Demek istedigim Endo var ise biran önce ameliyat ile aldirin yoksa gec kalinirsa benim gibi en son asamaya gelirseleriz tüplerinize kalici hasar yapiyor bu pis hastalik hem spermi tüp icinde öldürüyor hemde rahime yapisan embroyu bi süre sonra öldürüyor. Sebepsiz demeyin illa gözden kacirdiklari birsey vardir. Gercektende 6 yil dene dene biseyin yok desinler, valla inanmiyorum hic birine artik. Tabi hersey allahin taktiri olacaksa onun demesiyle olacak, herseyin vakti zamani vardir diyorlar ama bunlar bence uzun yillardir bekleyipte tedavi görenler icin degildir cünkü bunun arkasinda illa bir sorun yatiyordur. Gec olsada biz ögrendik, ilk basinda cok üzüldüm ama simdi zararli olan tarafi baglatmayi düsünüyorum gerekirse ikisinide o zaman gercektende sebepsiz olmus olacagiz ve bütün kaynaklar ortadan kalkmis olacak. Cok zor ya yillardir bosu bosuna bir sürü tedavi gördük simdi tekrar baslamakta istemiyorum, hayirlisi olsun. Unutmayin bazende kendi doktorlugunuzu yapin, biz güvendik, zarar gördük, ne anlarlar bizim durumuzu sadece para pesindeler.

slm kızlar aranız yeni katıldım acemiyim biraz:)) bende bu ay tedaviye başladım yumurta çatlatma iğnesi vurulcam bide dr bana bir krem verdi vajina içine enjekte ediliyo bunu kullanan varmı bide aşılama acıtıyomu(

merhaba arkadaşlar bende 5 yıllık evliyim adı iyi bilinen bi hastanede 2 defa tüp bebek denemesi yaptık başarısızlıkla sonuçlandı 3 defa aşılama yaptık olmadı... yapılan çalışmalarda eşimde ve bende herhan gibi bir sorun bulunmuyor embriyoların kalitesiz olduğu söyleniyordu kaliteli embriyo için herhangibi birşey yapılamıyordu..... 3 ay önce eurofertil hastanesine başvurduk yine hiç umudumuz yoktu... aynı işlemler yine tekrarlandı dr.Alev hanımla herşeyi konuştuk o umudumuzu kaybetmememizi söyledi ama söylenenler hep aynı şeylerdi....neyse 11 yumurta toplandı sonuçta yine 3 tane orta kalite embriyo oluştu. bizim umudumuz hiç kalmadı 12. gün sonra kan tahlili için gitmek bile istemedim karnım ağrıyor morelim bozuluyordu kan verdik saat 15 te bizi arayıp müjdeyi verdiler....bugün gidip kalp atışlarını gördüm herşey rüya gibiydi.. inşallah Allah hayırlısını verir ve kucağımıza almayı nasip eder.önceden bu siteye girip okuyup bi umut ışığı arıyordum şimdi benim umut vermem gerektiğine inanıyorum..
arkadaşlar morelinizi hiç bozmayın ve vazgeçmeyin....özellikle nedeni belli olmayan infertilite daha sıkıcı çünkü bi açıklaması yok.bizim tedavimiz ilaçlar dahil 5 binlira tuttu. ve herşeye değer.. sevgiyle ve umutla kalın

selam arkadaşlar bende 2.5 yıllık evlıyım ve hiç bir sorun olmadıgı halde gebe kalamıyorum bu 4 . doktorum bı suru ılac ıctım bol mıktarda kılo aldım sıkıntıdan şimdide menogona başlıycam offf cok bunaldım ya bıde gurbetteyım lutfen beni yalnız bırakmayın arkadaslar allah hepımızın yardımcısı olsun

Canım, durumuna çok üzüldüm bende 8 yıllık evliyim ve 4 yıldır sebepsiz diye bekliyoruz bu arada aşılama tüp bebek hepsini denedik fakat olmadı.yıllar çabuk geçiyor ve yaşım ilerledikçe yumurta sayım azalıyor.bir umut bu siteden çok şey öğrendim.Yurtdışında yaşıyorsan bulman daha kolay bi naturel krem var ismi preseed. Hem spermleri öldürmüyor ve yumurta ile kolay buluşmasını sağlıyor.Bir kaç ay içinde 10 kişi hamile kaldı.Şimdi onu deniyorum. Türkiye'de de satılıyor ABD'den ve İngiltere'den geliyormuş.
Bir bak istersen bi umut. Dualarım hepimiz için.

mrb kizlar aranizda yumaurta takibi yaptiran varmi?varsa nasil yapildigini yazabilirlerse sevinirim

Yeldacım, dr. ulturason aleti ile adetin 9.günü vajınadan yapılıyor gün aşırı yumurtaların büyümüş mü diye bakıyorlar ve sonra çatlatma iğnesiyle çatlatıp 36 saat sonra ilişki olması gerekiyor. Evde yapmak istersen ovülasyon testleri satılıyor . İdrarda çubuk çift çizgi çıkınca 24 saat içinde ilişkiye girmen gerekiyor.Bol şanslar..

Arkadaşlar merak ettim acaba nedeni bilinmeyen infertilite denildiğinde ondan önce aranızda Antisperm Antikor (ASA) tahlili yaptıran oldumu.
Ben 13 yıldır bebek istiyorum ilk yıllarda gerekli gereksiz bir yığın tedavi oldum..4. yılın sonunda dr. değiştirdim gittiğim 2. dr. ilk iş olarak (ASA) testi istedi ve bu test normal değerinin 4 katı çıktı bu durumda hamile kalmam mümkün değildi tabii..Çünkü bağışıklık sistemim normalin üzerinde çalışıyordu kısacası savunma mekanizmam spermlerede saldırıp işlevsiz hale getiriyordu..Sizlerin içinde bu testi yaptıran oldumu ?

bende 4 yıllık evliyim.3 yıldır tedavi gördüm.geçen ayda 1 kere aşılama denendi.ikincisini olmaya korkuyorum artık.sebebi yokmuş.artık ümitsiz bakıyorum.hayat zaten zor bide bunlarla uğraşıyoruz.gelde depresyona girme.:çok üzgünüm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…