- Konu Sahibi mumudihaba
-
Merhabalar arkadaşım ben de 6 yıllık evliyim 3 yıldır 3 aşılama ve mikro denedik. Prolaktin,guatr,rahim filmi,fsh hepsi çok güzel çıktı.Eşimin sonucu da yüksek ama sebepsiz infertilite teşhisi konuldu.Doktorlar bu zamana kadar sana ne aşılama ne de tüp bebek gerekir hiç bir sorunun yok dedi ama yaş artık 31 olunca denedik hepsini.Benim de bu sebepsiz kelimesini aklım almıyor.Bir yerlerde bişeyler eksik mi nedir,bu pıhtılaşma mevzu bende de olabilir mi ama tüp bebek sırasında aspirin vb. de kullandım.Ya da bağışıklık kaynaklı bişey olabilir mi .Doktorum bağışıklık kaynaklı olması için düşük yaşamış olmak gerektiğini söylemişti.Yakında zaten işten ayrılacam sorunum stres midir nedir,birde böyle bakalım:))selam arkadaşlar bende sepepsiz iinfertiliteydim diyorum çünkü sebep bulundu 4 yıllık evliyim herşey normal ve yolunda ama bebek olmuyo rahim filmide normal çıktı yine olmadı 3 defa aşılama denedim tutmadı ve dr um laparaaskopi yapalım dedi sende sorun yok ama yinede tanı amaçlı bi bakalım dedi bende kabul ettim ve lapraskopi oldum ve sorun bulundu tüplerimde genişleme vekan pıhtılaşması varmışş onlar temizlendi dr 6a ya zaman verdi olur dedi şimdi diyorum ki keşke önce yaptırsaydım sorunum bulundu ve rahat ettim tedavide etti dr bakalım allah büyük ol derse olucak zaten yoksa yine olmaz sabırlı olun ve moralinizi yüksek tutun bugüne kadar ilk 1 yılım hariç hiç umutsuzluğa kapılmadım ve artıkk hiççç üzülmüyorum ne olacaksa olur zaten hayat sadece bebek demek değil oluruna bıraktım allahım verirse olucak zaten günün birinde yok eğer vermezse kendimi yıpratmanında bana faydası olmuyacak hepinizi çok iyi anlıyom sebepsizler en zor gurup bence ama rahat olunn kafanızı şişirdim kusura bakmayın allaha emanet olunnn hepiniz birgün anne olacaksınızzz inşşşş dua edelim birbirimiz için belli mi olur bi dua kabul olurrrr
bende 18 aylık evliyim ve hiç korunmadık bende ve eşimde hiç problem yoktu bu ay hamileyim arkadaşlar o kadar mutluyumki allahım inşallah sizede nasip eder:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:
selam arkadaşlar bende sepepsiz iinfertiliteydim diyorum çünkü sebep bulundu 4 yıllık evliyim herşey normal ve yolunda ama bebek olmuyo rahim filmide normal çıktı yine olmadı 3 defa aşılama denedim tutmadı ve dr um laparaaskopi yapalım dedi sende sorun yok ama yinede tanı amaçlı bi bakalım dedi bende kabul ettim ve lapraskopi oldum ve sorun bulundu tüplerimde genişleme vekan pıhtılaşması varmışş onlar temizlendi dr 6a ya zaman verdi olur dedi şimdi diyorum ki keşke önce yaptırsaydım sorunum bulundu ve rahat ettim tedavide etti dr bakalım allah büyük ol derse olucak zaten yoksa yine olmaz sabırlı olun ve moralinizi yüksek tutun bugüne kadar ilk 1 yılım hariç hiç umutsuzluğa kapılmadım ve artıkk hiççç üzülmüyorum ne olacaksa olur zaten hayat sadece bebek demek değil oluruna bıraktım allahım verirse olucak zaten günün birinde yok eğer vermezse kendimi yıpratmanında bana faydası olmuyacak hepinizi çok iyi anlıyom sebepsizler en zor gurup bence ama rahat olunn kafanızı şişirdim kusura bakmayın allaha emanet olunnn hepiniz birgün anne olacaksınızzz inşşşş dua edelim birbirimiz için belli mi olur bi dua kabul olurrrr
merhaba ben de açıklanamayan infertilite grubundanım.hormonlar sperm tahlili hsg her şey normal ama olmuyor 3 yıllık evliyim hiç korunmadım 2 yumurtlama takibi 2 aşılama negatif sonuçlandı .şimdi tüp bebek düşünüyorum benim merak ettiğim açıklanamayan infertile grubuna doktorlar % kaç şans veriyorlar
Selam arkadaslar
Biz 7 yil evliyiz, 6 yildir cocuk icin ugrasiyoruz bu zaman icerisinde 8 tüp bebek + 6 asilama yaptirdik. Ben yurt disinda kaliyorum, hepsi kaldigim ülkede yapildi yanlizca son 2 tüp bebek icin Istanbula geldik e bir umuttur dedik ama yine olmadi. Simdiye kadar bizede sebepsiz tehsisi koydular, hsg, histeroskopi, yumurtalama ilaclari, hormon tedavisi,hersey denedik ama sizde bisey yok sans dediler bizde her seferinde yeni bastan baslayip hep yola devam ettik. Dua ettik allahin izniyle olur dedik. ¨Gecen hafta sebebimi ögrendim, tüplerimde kalici sivi varmis. Endometriose hastasiyim ve 1½ yil önce laparoskopi ile alinmisti cok yapisikliklar olusmus nerdeyse yumurtaliklarda gidecekmis ama doktorum kurtarmis. Sonra sebep ortadan kalkti tedaviye devam ettik. Ameliyattan sonra 2 asilama + 2 tüp denedik Türkiyede, valla hepsi ticari olmus para kazanalim diye sebebimizi görmemizlikten geldiler. Halbuki TV´de ise catir catir konusuyor o gittigimiz doktor, bizim gibilerinin gözlerini kamastirip para kazanma yolundalar, malesef bizde anne olmak istedigimiz ve bu durumu kendimize konduramadigimiz icin cok kolay kanan insanlariz. Demek istedigim Endo var ise biran önce ameliyat ile aldirin yoksa gec kalinirsa benim gibi en son asamaya gelirseleriz tüplerinize kalici hasar yapiyor bu pis hastalik hem spermi tüp icinde öldürüyor hemde rahime yapisan embroyu bi süre sonra öldürüyor. Sebepsiz demeyin illa gözden kacirdiklari birsey vardir. Gercektende 6 yil dene dene biseyin yok desinler, valla inanmiyorum hic birine artik. Tabi hersey allahin taktiri olacaksa onun demesiyle olacak, herseyin vakti zamani vardir diyorlar ama bunlar bence uzun yillardir bekleyipte tedavi görenler icin degildir cünkü bunun arkasinda illa bir sorun yatiyordur. Gec olsada biz ögrendik, ilk basinda cok üzüldüm ama simdi zararli olan tarafi baglatmayi düsünüyorum gerekirse ikisinide o zaman gercektende sebepsiz olmus olacagiz ve bütün kaynaklar ortadan kalkmis olacak. Cok zor ya yillardir bosu bosuna bir sürü tedavi gördük simdi tekrar baslamakta istemiyorum, hayirlisi olsun. Unutmayin bazende kendi doktorlugunuzu yapin, biz güvendik, zarar gördük, ne anlarlar bizim durumuzu sadece para pesindeler.
mrb kizlar aranizda yumaurta takibi yaptiran varmi?varsa nasil yapildigini yazabilirlerse sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?