Sebepsiz İnfertilitelilerin Paylaşım Alanı

Merhaba kızlar ben yeni katıldım aranıza bizdede aynı sorun var 3 senedir uğraşıyoruz denemedigimiz şey kalmadı belki burda farklı şeyler öğrenip deneyebilirim die yazmak istedim ins yardimci olursunuz bana
Merhaba umarım sende en kısa zamanda aramızdan gidersin cnm ben cumartesi medicana da başka bi doktr gidicem yararlı görürsem yine bilgi veririm dr hakkında

Bende 9aydır uğraşıyorum doktorum başta sperm testı rahîm filmi istedi ona göre tedavıye başlayalım dedi şükür ıkısıde temız çıktı aşılama önerdi bende 1sene olsun öyle yaptırayım belki olur dedim ama malesef olmadı hazıranda çatlatma ıgnesı olacaktım epilepsi Nöbeti geçirdim 2kere yaptıramadım bugün adet günüm.tayınımız çıktı elazıga eşimden 1.5ay ayrı kalıcam aşılama düşünüyorum artık aşılama hakkında bilgi verirmisiniz rica etsem

Ya benimde rahmim tersmis yani yamuk arkaya donukmus ama bi sorun teşkil etmez dediler hep doktorlar bende istanbulda fertijin kadin sagligi ve tüp bebek merkezine gittim seval Taşdemir çok iyi doktor ama gel git problem olduğundan burda doktora gitmeye basladim

Merhaba bnde seval tasdemire gitmek istyrm nasl bi dr fkr verrmsn bana

Merhaba kızlar ben yeni katıldım aranıza bizdede aynı sorun var 3 senedir uğraşıyoruz denemedigimiz şey kalmadı belki burda farklı şeyler öğrenip deneyebilirim die yazmak istedim ins yardimci olursunuz bana

Merhaba, sebepsiz infertilite için çörek otu, meryem otu gibi bitkisel çareler deneyeniniz var mı?? ŞURADA bu otları deneyip hamile kalanların yorumları paylaşılmış.. ama insan birebir sormadan emin olamıyor.

""Bence kesinlikle mucizevi bir ot kesinlikle denemekte yarar var. Bana bu otu komşumuz verdi Allah ondan Razi olsun. Kendisi yugoslav . Kayinvalidesi hacdan getirmiş bu otu ve çocuğu olmayan bir akrabasi kullanip iki ay icerisinde hamile kalmis bir görseniz nekadar heyecanla anlatiyorlardi.""

""merhaba canım meryem otunu ben ağustos ayında üzerimde taşıdım eylül ayında hamile olduğumu öğrendim şükür...""

doğumu kolaylaştırıcı etkisi de varmış. Yorumları ŞURADA var..

Peki bunu üzerimdemi tasiyacagim yoksa suyumunu icicem bendede adet düzensizliği var ama ole çok deil yani bikaç günle kaciriorum hep bide nasıl suya koycam yada nasıl üzerimde tasiyacagim ?

Bende sebepsiz infertilite yaşayanlardanım.. 2 yıl oldu ama olmadı hala.

merhabalar ben 33 yasındayım 4 yıllık evlıyım evlendıgım gunden berı hıc korunmadık ve 1 yıl sonra doktora gıdınce esımde varıkosel cıktı cıft taraflı ve amelıyat oldu ve amelıyatından 1 yıl sonra ben hamıle kaldım 5 haftalık gebelıgım dusukle sonuclandı son 2 yıldırda hıc korunmdık ve cocugumuz olmuyor adetımın 3 gunu hormon testı verdım fsh 6.3 Lh 12.4 prolaktin 9.3 progesteron 0.57 tsh 0.42 e2 38.4 ve sonra 21 gunu progesteron verdım oda 1,04 cıktı bana progestan ve klomen ıcmem gerektıgını soyledıler sımdı benım boyum 171 kılom 118 bu arada buda onemlı bır ayrıntı oldugu ıcın yazmak ıstedım kılomdan dolayı tup bebek yaptırma sansım yokmu yada varsa dusuk bır ıhıtmalmı kılo vermede sıkıntım var tsh yada dıger hormon testlerı verdım normal yardımcı olursanız cok sevınırım

oncelıkle ıns en kısa surede bebegınız olur. benımesımde varıkosel amelıyatı olmus bız evlenmeden 2 yıl once doktor bıze bunun sorun olmayacagını soyledı kı bende cok ornegnı gordum bu amelıyatı olup da bebegı olan cok. pregesteron cok cok dusuk bende bu ay adetın 21. gunu yaptırdım benım 23 cıktı. doktor cok ıyı yumurtlama olmus catlamıs demek bu dedı. 10 un uzerındeyse pregesteron yumurtlama olmusturama bız gebelık ıcın 19 u gormelıyız demıstı. umarım sorunuza acıklık getırmısımdır. bu arada pregesteron ııcın ılaclar var klomende kullandım pregesteronda ben tup bebek yaptıırken korkmayın dusuk dıye. kılo konusuna gelıncede ben sıze kendımden soz edeyım benım boy 165 kılo 47 ıdı evlendıgımden berı cok zayıftım bıze acıklanamayn kısırlık denıldı bırkac kısı zayıf oldugum ıcın hamıle kalamadıgımı soyledı ben pek ınanmadım cunku cevremde benden daha da zayıfları hamıle kaldı yıllar gectı kı ben sunu anladım her sorun herkeste aynı etkıyı yaratmıyor sızın kılonuz engel oluyr olabılır ama baskasınınkı olmuyordur bunyeden bunyeye degısebılır.bu rada suan 60 kıloyum tup bebekten sonra kılo aldım 13 kılo gıbı bır sey. tup bebegım tutmamıstı bu arada. ve suan bastan tedavı goruyoum doktoruma onceden cok zayıf oldugumu ve engel olup olmayacagını sordum olabılır bu da bır faktor demıstı bılgınıze.

Merhaba, benm de 10 aydır deniyrz ancak sonuç alamadık. Yumurtalıklarım temiz adetim düzenli hsg de tüplerim açık rahim normal çıktGebelik istediğimde kantestim de iyi çıkmıştı. Doktor 3 4 ay daha deneyin diyo ama ben hormon testlerimi de yaptırmak istiyrm hormon testi istemedi benden bi o kaldı. Yaptırmam gereksiz mi sizce

Herkese selam 39 yaşındayım 4 yıllık evliyim 2 yıla yakın eşimle ayrı şehirlerde olduğumuz 3.yıl maddi durumdan mecburen korunduk. Son 1 yıldır uğraşmamıza rağmen olmadı Hersey normal dr. Göre 19'luk genç kız gibi hormonlar sağolsun. Eşimde de hiç bir şey yok . Anlayacağınız sebepsiz infertilite 1 yıldır uğraşmamıza rağmen olmadı... Yazın bitmesini ve tedaviye başlamayı bekliyorum. Eşim harika biri ve çok sakin ben ise gittikçe kötüleşen bir bunalıma giriyorum her ay agirlasiyor ve kendimi toplamam artık günler alıyor. Dr ne derse desin yaş çok önemli biliyorum ve gecikmekten en ufak bir risk olmamasına rağmen artık korkmaya basladim... Allah yar ve yardımcımız olsun

cevsbın ıcın cok ama cok tesekkur ederım evet kısıden kısye degısıyor haklısın bencede bu konuda yınemı tüp bebek tedavısı goruyorsun benım yumurtam catlamıyor sorun bu sanırım progestonun 1,4 cıktı cok dusuk

Ebru hanım, yumurtanızın çatlamadığını nasıl tespit ettiniz neyden şüphelenerek baktırdınız?

33 yaşındayım ve 3 yıldır sebebsiz infertilite nedeniyle bir türlü gebelik oluşmuyor. Bu ay klomen ve çatlatma iğnesi uygulandı.ignenin yapıldığı günü 1. Gün sayarsak 10.gunde gebelik testinde ikinci çizgi silik çıktı. 12. Günde çizgi falan kalmadı. Moralim çooook bozuk. Bu arada daha önce yumurta takibi, klomen, catlatma ignesi, aşılama yapıldı. Diyorum ya 3 yıl bitti artık. Son çare tüp bebek ama doktorlar ısrarla doğal yoldan olur diyorlar. Ama olmadı işte. Isterseniz aşılama deneyelim tüp bebeğe gerek yok biraz daha bekleyin diyorlar. Tüp bebek de tutmazsa maddi manevi bir yıkım olur. O yüzden korkuyorum. Fikirlerinizi merak ediyorum. Ne yapmalıyım sizce?

Hayir su an tüp bebek tedavisinde değilim malatyada bir doktor var tüp bebek yaptirip da tutmayanlar genelde ona gidiyor burada bana da git ikinci tüp bebeğe geçmeden dediler su an ilaç tedavisindeyim eğer olmazsa bir kaç ay sonra ikinciyi yaptiracagiz. Bu ay adetin de gecikti daha test yapmadim bakalim nasip artik

V
bu arada yumurtanin catlamamasini sorun etme yumurta rezervin iyiyse sorun olmaz yumurta çatlatmak iğnesi verir doktor çatlar yumurtan bende vakti zamanında kullandim o ignelerden ama doktor bana yumurtamin catliyordu benim aslında ama doktor klomen ile birlikte catlatma iğnesi de verdi. Siz tahlil sonuclarinizi doktorunuzla gösterince zaten doktor size gerekeni söyler ve yapar korkmayin bu büyük bir sorun değil. En axindan şöyle düşünün sorun belli sizde. Bizde hic bir sorun yok görünürde ama yine de olmuoyr beş yildir. Ben ne umutsuz vakalar gördüm bebeğinin olmasina imkan yok denilen hepsinin de şuan kucaklarinda bebeği var. Bu arada pregesteronunuz bu ay düşük cikti yumurtaniz catlamadi diye her ay öyle olacak diye bir şeyde yok bu değer aydan aya değişir. Benim bu ay 23 su bir önceki ay 16 mesela.

Catlatma iğnesi betahcg hormonu salgilar o yüzden test silik cikmis olabilir. İğnenin etkisi 2 hafta sürüyor bende ayni yanilgiya düşmüştür çünkü daha önce sevinmistim ama sonra adet olunca iğnenin etkisi olduğunu söyledi doktorum. Bende biraz bekleyin normal yolla gebelik için bir sene en fazla iğne ilaç ve asilama yaptirin tutmazsa tüp benek yaptirin derim ben. Bende tum bu işlemlerden geçtim çünkü. Adam akilli bir doktorla yola devam edin size zaman kaybettirecek doktorla değil. Tup bebekte inanin bazen çare olmuyor ben yaptirdim ama tutmadi daha büyük yikim yasadim. Zor tüm bu süreçler sabirli olmaliyiz

Bir kere daha böyle olmuştu ama 10 içinde yanlış pozitif çıkabildiğini bildiğim halde bir umut yaptım. Bir de forumda okuduğum bazı kadınlar iki güne bir test yaparak çizginin koyuluk ve açıklığına göre tahminlerde bulunmuşlar. Benim çizgi yok olduğuna göre sanırım hayaller suya düştü. 3 yıldır olmuyor. Tüp bebek tutmama durumunda psikolojik olarak yıpratıcı olur diye korkuyorum. Ama beklemek de çok zor. Allah hepimize en yakın zamanda müjdeli haberler versin. Ikinci çizgi çıksın artık iyi bayramlar şimdiden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…