- 21 Mart 2012
- 194
- 135
- 53
- Konu Sahibi mumudihaba
-
- #1.021
Merhaba umarım sende en kısa zamanda aramızdan gidersin cnm ben cumartesi medicana da başka bi doktr gidicem yararlı görürsem yine bilgi veririm dr hakkındaMerhaba kızlar ben yeni katıldım aranıza bizdede aynı sorun var 3 senedir uğraşıyoruz denemedigimiz şey kalmadı belki burda farklı şeyler öğrenip deneyebilirim die yazmak istedim ins yardimci olursunuz bana
Merhaba bnde seval tasdemire gitmek istyrm nasl bi dr fkr verrmsn banaYa benimde rahmim tersmis yani yamuk arkaya donukmus ama bi sorun teşkil etmez dediler hep doktorlar bende istanbulda fertijin kadin sagligi ve tüp bebek merkezine gittim seval Taşdemir çok iyi doktor ama gel git problem olduğundan burda doktora gitmeye basladim
Meraba kızlar bende yeni katıldım aranıza 8 yıldır evliyim 29 yaşındayım 3 ay önce erken doğumla ikizleri mi kaybettim tüp bebekle sahip olmuştum 5 buçuk aylıkken geldiler sınavım iz bu Rabbim hayırlısı ni nasip etsin bi kaç ay kendim denicem olmadı bidaha donmuslardan devam edicem
Yok canım gel tüp yapalım dedi ben de Yaptım ama yine tutmadı tekrar deneyelim dedi ben de gitmedim bi daha canım şimdi eşime bi tedavi uyguluyoruz bakalım Hayırlısı artık kendim internet araştırmalarıyla Kaan aydosu duydum sperm dna hasarı diye bilet de varmış açıklanamayan kısırlıkta bunun etkisi olabilirmiş şimdi de bunu uyguluyoruz bir umut...
Merhaba kızlar ben yeni katıldım aranıza bizdede aynı sorun var 3 senedir uğraşıyoruz denemedigimiz şey kalmadı belki burda farklı şeyler öğrenip deneyebilirim die yazmak istedim ins yardimci olursunuz bana
Meraba kızlar bende yeni katıldım aranıza 8 yıldır evliyim 29 yaşındayım 3 ay önce erken doğumla ikizleri mi kaybettim tüp bebekle sahip olmuştum 5 buçuk aylıkken geldiler sınavım iz bu Rabbim hayırlısı ni nasip etsin bi kaç ay kendim denicem olmadı bidaha donmuslardan devam edicem
oncelıkle ıns en kısa surede bebegınız olur. benımesımde varıkosel amelıyatı olmus bız evlenmeden 2 yıl once doktor bıze bunun sorun olmayacagını soyledı kı bende cok ornegnı gordum bu amelıyatı olup da bebegı olan cok. pregesteron cok cok dusuk bende bu ay adetın 21. gunu yaptırdım benım 23 cıktı. doktor cok ıyı yumurtlama olmus catlamıs demek bu dedı. 10 un uzerındeyse pregesteron yumurtlama olmusturama bız gebelık ıcın 19 u gormelıyız demıstı. umarım sorunuza acıklık getırmısımdır. bu arada pregesteron ııcın ılaclar var klomende kullandım pregesteronda ben tup bebek yaptıırken korkmayın dusuk dıye. kılo konusuna gelıncede ben sıze kendımden soz edeyım benım boy 165 kılo 47 ıdı evlendıgımden berı cok zayıftım bıze acıklanamayn kısırlık denıldı bırkac kısı zayıf oldugum ıcın hamıle kalamadıgımı soyledı ben pek ınanmadım cunku cevremde benden daha da zayıfları hamıle kaldı yıllar gectı kı ben sunu anladım her sorun herkeste aynı etkıyı yaratmıyor sızın kılonuz engel oluyr olabılır ama baskasınınkı olmuyordur bunyeden bunyeye degısebılır.bu rada suan 60 kıloyum tup bebekten sonra kılo aldım 13 kılo gıbı bır sey. tup bebegım tutmamıstı bu arada. ve suan bastan tedavı goruyoum doktoruma onceden cok zayıf oldugumu ve engel olup olmayacagını sordum olabılır bu da bır faktor demıstı bılgınıze.merhabalar ben 33 yasındayım 4 yıllık evlıyım evlendıgım gunden berı hıc korunmadık ve 1 yıl sonra doktora gıdınce esımde varıkosel cıktı cıft taraflı ve amelıyat oldu ve amelıyatından 1 yıl sonra ben hamıle kaldım 5 haftalık gebelıgım dusukle sonuclandı son 2 yıldırda hıc korunmdık ve cocugumuz olmuyor adetımın 3 gunu hormon testı verdım fsh 6.3 Lh 12.4 prolaktin 9.3 progesteron 0.57 tsh 0.42 e2 38.4 ve sonra 21 gunu progesteron verdım oda 1,04 cıktı bana progestan ve klomen ıcmem gerektıgını soyledıler sımdı benım boyum 171 kılom 118 bu arada buda onemlı bır ayrıntı oldugu ıcın yazmak ıstedım kılomdan dolayı tup bebek yaptırma sansım yokmu yada varsa dusuk bır ıhıtmalmı kılo vermede sıkıntım var tsh yada dıger hormon testlerı verdım normal yardımcı olursanız cok sevınırım
Merhaba, benm de 10 aydır deniyrz ancak sonuç alamadık. Yumurtalıklarım temiz adetim düzenli hsg de tüplerim açık rahim normal çıktGebelik istediğimde kantestim de iyi çıkmıştı. Doktor 3 4 ay daha deneyin diyo ama ben hormon testlerimi de yaptırmak istiyrm hormon testi istemedi benden bi o kaldı. Yaptırmam gereksiz mi sizceoncelıkle ıns en kısa surede bebegınız olur. benımesımde varıkosel amelıyatı olmus bız evlenmeden 2 yıl once doktor bıze bunun sorun olmayacagını soyledı kı bende cok ornegnı gordum bu amelıyatı olup da bebegı olan cok. pregesteron cok cok dusuk bende bu ay adetın 21. gunu yaptırdım benım 23 cıktı. doktor cok ıyı yumurtlama olmus catlamıs demek bu dedı. 10 un uzerındeyse pregesteron yumurtlama olmusturama bız gebelık ıcın 19 u gormelıyız demıstı. umarım sorunuza acıklık getırmısımdır. bu arada pregesteron ııcın ılaclar var klomende kullandım pregesteronda ben tup bebek yaptıırken korkmayın dusuk dıye. kılo konusuna gelıncede ben sıze kendımden soz edeyım benım boy 165 kılo 47 ıdı evlendıgımden berı cok zayıftım bıze acıklanamayn kısırlık denıldı bırkac kısı zayıf oldugum ıcın hamıle kalamadıgımı soyledı ben pek ınanmadım cunku cevremde benden daha da zayıfları hamıle kaldı yıllar gectı kı ben sunu anladım her sorun herkeste aynı etkıyı yaratmıyor sızın kılonuz engel oluyr olabılır ama baskasınınkı olmuyordur bunyeden bunyeye degısebılır.bu rada suan 60 kıloyum tup bebekten sonra kılo aldım 13 kılo gıbı bır sey. tup bebegım tutmamıstı bu arada. ve suan bastan tedavı goruyoum doktoruma onceden cok zayıf oldugumu ve engel olup olmayacagını sordum olabılır bu da bır faktor demıstı bılgınıze.
cevsbın ıcın cok ama cok tesekkur ederım evet kısıden kısye degısıyor haklısın bencede bu konuda yınemı tüp bebek tedavısı goruyorsun benım yumurtam catlamıyor sorun bu sanırım progestonun 1,4 cıktı cok dusukoncelıkle ıns en kısa surede bebegınız olur. benımesımde varıkosel amelıyatı olmus bız evlenmeden 2 yıl once doktor bıze bunun sorun olmayacagını soyledı kı bende cok ornegnı gordum bu amelıyatı olup da bebegı olan cok. pregesteron cok cok dusuk bende bu ay adetın 21. gunu yaptırdım benım 23 cıktı. doktor cok ıyı yumurtlama olmus catlamıs demek bu dedı. 10 un uzerındeyse pregesteron yumurtlama olmusturama bız gebelık ıcın 19 u gormelıyız demıstı. umarım sorunuza acıklık getırmısımdır. bu arada pregesteron ııcın ılaclar var klomende kullandım pregesteronda ben tup bebek yaptıırken korkmayın dusuk dıye. kılo konusuna gelıncede ben sıze kendımden soz edeyım benım boy 165 kılo 47 ıdı evlendıgımden berı cok zayıftım bıze acıklanamayn kısırlık denıldı bırkac kısı zayıf oldugum ıcın hamıle kalamadıgımı soyledı ben pek ınanmadım cunku cevremde benden daha da zayıfları hamıle kaldı yıllar gectı kı ben sunu anladım her sorun herkeste aynı etkıyı yaratmıyor sızın kılonuz engel oluyr olabılır ama baskasınınkı olmuyordur bunyeden bunyeye degısebılır.bu rada suan 60 kıloyum tup bebekten sonra kılo aldım 13 kılo gıbı bır sey. tup bebegım tutmamıstı bu arada. ve suan bastan tedavı goruyoum doktoruma onceden cok zayıf oldugumu ve engel olup olmayacagını sordum olabılır bu da bır faktor demıstı bılgınıze.
Ebru hanım, yumurtanızın çatlamadığını nasıl tespit ettiniz neyden şüphelenerek baktırdınız?cevsbın ıcın cok ama cok tesekkur ederım evet kısıden kısye degısıyor haklısın bencede bu konuda yınemı tüp bebek tedavısı goruyorsun benım yumurtam catlamıyor sorun bu sanırım progestonun 1,4 cıktı cok dusuk
Hayir su an tüp bebek tedavisinde değilim malatyada bir doktor var tüp bebek yaptirip da tutmayanlar genelde ona gidiyor burada bana da git ikinci tüp bebeğe geçmeden dediler su an ilaç tedavisindeyim eğer olmazsa bir kaç ay sonra ikinciyi yaptiracagiz. Bu ay adetin de gecikti daha test yapmadim bakalim nasip artikcevsbın ıcın cok ama cok tesekkur ederım evet kısıden kısye degısıyor haklısın bencede bu konuda yınemı tüp bebek tedavısı goruyorsun benım yumurtam catlamıyor sorun bu sanırım progestonun 1,4 cıktı cok dusuk
bu arada yumurtanin catlamamasini sorun etme yumurta rezervin iyiyse sorun olmaz yumurta çatlatmak iğnesi verir doktor çatlar yumurtan bende vakti zamanında kullandim o ignelerden ama doktor bana yumurtamin catliyordu benim aslında ama doktor klomen ile birlikte catlatma iğnesi de verdi. Siz tahlil sonuclarinizi doktorunuzla gösterince zaten doktor size gerekeni söyler ve yapar korkmayin bu büyük bir sorun değil. En axindan şöyle düşünün sorun belli sizde. Bizde hic bir sorun yok görünürde ama yine de olmuoyr beş yildir. Ben ne umutsuz vakalar gördüm bebeğinin olmasina imkan yok denilen hepsinin de şuan kucaklarinda bebeği var. Bu arada pregesteronunuz bu ay düşük cikti yumurtaniz catlamadi diye her ay öyle olacak diye bir şeyde yok bu değer aydan aya değişir. Benim bu ay 23 su bir önceki ay 16 mesela.Hayir su an tüp bebek tedavisinde değilim malatyada bir doktor var tüp bebek yaptirip da tutmayanlar genelde ona gidiyor burada bana da git ikinci tüp bebeğe geçmeden dediler su an ilaç tedavisindeyim eğer olmazsa bir kaç ay sonra ikinciyi yaptiracagiz. Bu ay adetin de gecikti daha test yapmadim bakalim nasip artik
Catlatma iğnesi betahcg hormonu salgilar o yüzden test silik cikmis olabilir. İğnenin etkisi 2 hafta sürüyor bende ayni yanilgiya düşmüştür çünkü daha önce sevinmistim ama sonra adet olunca iğnenin etkisi olduğunu söyledi doktorum. Bende biraz bekleyin normal yolla gebelik için bir sene en fazla iğne ilaç ve asilama yaptirin tutmazsa tüp benek yaptirin derim ben. Bende tum bu işlemlerden geçtim çünkü. Adam akilli bir doktorla yola devam edin size zaman kaybettirecek doktorla değil. Tup bebekte inanin bazen çare olmuyor ben yaptirdim ama tutmadi daha büyük yikim yasadim. Zor tüm bu süreçler sabirli olmaliyiz33 yaşındayım ve 3 yıldır sebebsiz infertilite nedeniyle bir türlü gebelik oluşmuyor. Bu ay klomen ve çatlatma iğnesi uygulandı.ignenin yapıldığı günü 1. Gün sayarsak 10.gunde gebelik testinde ikinci çizgi silik çıktı. 12. Günde çizgi falan kalmadı. Moralim çooook bozuk. Bu arada daha önce yumurta takibi, klomen, catlatma ignesi, aşılama yapıldı. Diyorum ya 3 yıl bitti artık. Son çare tüp bebek ama doktorlar ısrarla doğal yoldan olur diyorlar. Ama olmadı işte. Isterseniz aşılama deneyelim tüp bebeğe gerek yok biraz daha bekleyin diyorlar. Tüp bebek de tutmazsa maddi manevi bir yıkım olur. O yüzden korkuyorum. Fikirlerinizi merak ediyorum. Ne yapmalıyım sizce?
Bir kere daha böyle olmuştu ama 10 içinde yanlış pozitif çıkabildiğini bildiğim halde bir umut yaptım. Bir de forumda okuduğum bazı kadınlar iki güne bir test yaparak çizginin koyuluk ve açıklığına göre tahminlerde bulunmuşlar. Benim çizgi yok olduğuna göre sanırım hayaller suya düştü. 3 yıldır olmuyor. Tüp bebek tutmama durumunda psikolojik olarak yıpratıcı olur diye korkuyorum. Ama beklemek de çok zor. Allah hepimize en yakın zamanda müjdeli haberler versin. Ikinci çizgi çıksın artık iyi bayramlar şimdidenCatlatma iğnesi betahcg hormonu salgilar o yüzden test silik cikmis olabilir. İğnenin etkisi 2 hafta sürüyor bende ayni yanilgiya düşmüştür çünkü daha önce sevinmistim ama sonra adet olunca iğnenin etkisi olduğunu söyledi doktorum. Bende biraz bekleyin normal yolla gebelik için bir sene en fazla iğne ilaç ve asilama yaptirin tutmazsa tüp benek yaptirin derim ben. Bende tum bu işlemlerden geçtim çünkü. Adam akilli bir doktorla yola devam edin size zaman kaybettirecek doktorla değil. Tup bebekte inanin bazen çare olmuyor ben yaptirdim ama tutmadi daha büyük yikim yasadim. Zor tüm bu süreçler sabirli olmaliyiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?