- Konu Sahibi mumudihaba
-
- #1.121
allah tamamına erdirsin kucağına almayı nasip etsin inşEwet cnm cekilmistim acikti ve suan cogul gebelik ihtimalim var cok sukur
Minallah tamamına erdirsin kucağına almayı nasip etsin inş
1 yıl kadardır 2. bebeğimizi istiyoruz ama olmuyor doktorum bugün inofolic yazdı. kullanıpta hamle kalabilen var mı aceba?
çıldırmak üzereyim ilk gebeliğim istediğimiz ayda şıppp diye olmuştu
ya ilki hemen olunca 2.de öyle olacak sandım. olmaması bi kenara hayal kırıklığı çok büyük. 1 yıllık bir bekleyiş çok zorbende seninle aynı durumda sayılırım. kızım 12 yaşında. bir kere korunmmakla oldu. ama şimdi maalesef ümidi kasım ayında ararayacağım
o amaçla verdi zaten doktorum. daha kolay hamile kalmanı sağlayacak dediİnofolic kullanıpta hamile kalınmaz.İnofolic sadece yumurtalıkları besler güçlendirir ve daha kaliteli hale getirir.
ya ilki hemen olunca 2.de öyle olacak sandım. olmaması bi kenara hayal kırıklığı çok büyük. 1 yıllık bir bekleyiş çok zorsiz ne zamandır istiyorsunuz?
bende seninle aynı durumda sayılırım. kızım 12 yaşında. bir kere korunmmakla oldu. ama şimdi maalesef ümidi kasım ayında ararayacağım
[/QUOT . Arkadaslar ben de kullandim infolic ise yatiyor merak etmeyin biz simdi 5+3 haftalik olduk kesemiz 20m 15 gun sonra ihsallah kalp atisini duyabiliriz ALlah yar ve yardimcimiz olsun
maşallah . Rabbim eline sağlıkla almayı nasip etsin inşallah
Merhaba herkese,
Bir umut ışığı olur diye size sebepsiz infertilite teşhisinden şu an 8 aylık hamileliğe nasıl geldiğimi paylaşmak istedim.
7 yıllık evliyim ve 4 yıl önce çocuk istemeye başladık. Başında rahar bıraktık uzun süre, olmadı. Ocak 2014'e kadar kendi çapımızda denemeler devam etti. Baktık olmuyor doktora gittik. Bir sorun yok diyerek standart protokolü uygulamaya başladılar. Klomen ile başladım ve 2 ayda bu ilaçtan ve yan etkilerinden nefret ettim. Hemen başka doktora geçtim. Klomenden de nurtopu gibi iki miyomum oldu :)
Neyse 5 farklı doktor daha dolaştım.eşime ve bana tüm testler yapıldı ama hiiç sorun yok. Sebepsiz infertilite!
Bir arkadaşımın da aynı dönemde denemeleri devsm ediyordu. 2 düşük yaptı ama bir türlü nedeni bulunamadı. Sonra tavsiyeyle şu anki doktoruma gitti. Kontrol edince daha amh düşük , hemen tüp bebek demiş. Biz de dalga geçtik. Para tuzağı dedik. Testi yapınca amh 0,96 çıktı. Hop gerisin geri gitti ve ilk denemedi ikizlere hamile kaldı(şu kızları doğurdu 9 aylık oldular bile).
Ben de hemen o doktora gittim geçen yıl ağustos ayında bana "7-8 ay sabret hamile kalacaksın" dedi. 2 ay takibe aldı beni vitamin destekleriyle. Sonra laparoskopi+histereskopi yaptı. Çikolata kisti,2 miyom, endometriozis, tek tüpte tıkanıklık ve rahim duvardındaki sorunları 1,5 saat süren operasyonla çözdü. Daha önce hiç bir doktor bu sorunlardan bahsetmemişti. Yaşım 34 olduğu için ameliyattan sonra 6 ay içinde hamile kalamazsan tüp bebek dedi. Bu arada ameliyat öncesinde ağrılı geçen adetlerim ağrısız olmaya başladı.
Mart ayında tam tüp bebeğe hazırlanırken reglim gecikti ve şimdi 34+2 haftalık hamileyim.
Yetersiz doktorlar bizi sebepsiz infertilite diye kandırıyorlar. Tabi ki infertilite sorunları olanlar da var gerçekten. Ama çoğunun çözümsüz olmağını düşünüyorum.
Doğru doktoru bulun ve umudunuzu kaybetmeyin arkadaşlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?