Sebepsiz İnfertilitelilerin Paylaşım Alanı

Kızlar meraba bnm bugun adetimin 2.ci günü klomen ve dekort verdi inş ilk denemede bnde hamile kalırım 17 aylık evlyiyim ve hiç korunmadık sorunda yok

Merhaba arkadaslar bnde 1 yıllık evliyım ve 1 yıldırda cocugum olmuyor. Bır sorun yokmuş sebepsız oldugu soylendı. Klomen tedavısı uygulanmadan asılama önerıyor dr. artık caresız kalıyorum bı yanım cok istıyor bı yandanda sartlar

Aslında sebebsiz inferlite diye bir şey yok.Mutlaka bir sebebi vardır.Eğerki iki taraftada her şey çok iyi olup normalse bence tutmamasına imkan yok.Altında yatan başka sebebler vardır.Öncelikle beslenme alışkanlıklarına dikkat etmek lazım.(sigara,aşırı alkol,obezite bunlar en bilinenleri birde kolisi 5 tl ye yumurta yersen dost süt yoğurt yersen hayır bekleme zaten organik süt yoğurt yumurta tüketin ki besin değerlerini tam alın )Sık ve düzenli cinsel ilişki gerekli(haftada en az 3 gün ve özellikle sabahları )Spor yapın haftada 3 gün 1 er saat dahi olsa zaman ayırın(klasik yalan zamanım yok)bol bol yürüyüş yapın.Vücut kendine gelsin kan akışı hızlansın metobolizma hızlansın kaslar gelişsin vs. spor önemli diye düşünüyorum.Stresden uzak durun dicem ama stres hayatımızda var.Ben zaten pek strese bağlı lafına katılmıyorum.Stres hep olan birşeydir.Hamile kalanların hayatı güllük gülistanlık mıydı da tutuyor.Adam kadına ormanda tecavüz ediyor kadın hamile kalıyor bu kadın stres yaşamadı mı yani.Bazı önemli şeylere daha dikkat etmek gerekli diye düşünüyorum.
Örneğin bir prof dr.un ağzından ince bir tüyo duymuştum ve kafama çok yatmıştı.Diyorki cinsel ilişki öncesinde kadın asla 3 saate kadar duş almamalı ve 3 saat sonrada duş almamalı( genelde işten gelinir yemek yenir çay içilir duşlar alınır cup yatağa ve hemen belin altına yastık.işte en büyük yanlış) ve ilişki sonrası idrara gitmemeli bu 30-40 dk altında yastık koyduktan sonra bile demişti.Neden demiştim.Çünkü vajina suyla temas ettikten sonra kendini temizlemek ve tekrar florasını yerine koymak için asit salgılar dedi buda spermleri öldürür.İdrar olayında da spermler ilk idrarla kasılma sonrası kendini aşağıya bırakarak iner ve idrarla atılır demişti.Bana çok mantıklı geldi.Yani kısaca araştırın okuyun öğrenin en azından bazı şeyleri değiştirin derim.Tabikide olmuyosada dünyanın sonu değildir.Umarım %1 dahi olsa yardımcı olmuşumdur.Sağlıcakla kalın.

1 yıl kadardır 2. bebeğimizi istiyoruz ama olmuyor doktorum bugün inofolic yazdı. kullanıpta hamle kalabilen var mı aceba?
çıldırmak üzereyim ilk gebeliğim istediğimiz ayda şıppp diye olmuştu

İnofolic kullanıpta hamile kalınmaz.İnofolic sadece yumurtalıkları besler güçlendirir ve daha kaliteli hale getirir.

1 yıl kadardır 2. bebeğimizi istiyoruz ama olmuyor doktorum bugün inofolic yazdı. kullanıpta hamle kalabilen var mı aceba?
çıldırmak üzereyim ilk gebeliğim istediğimiz ayda şıppp diye olmuştu

bende seninle aynı durumda sayılırım. kızım 12 yaşında. bir kere korunmmakla oldu. ama şimdi maalesef ümidi kasım ayında ararayacağım

bende seninle aynı durumda sayılırım. kızım 12 yaşında. bir kere korunmmakla oldu. ama şimdi maalesef ümidi kasım ayında ararayacağım
ya ilki hemen olunca 2.de öyle olacak sandım. olmaması bi kenara hayal kırıklığı çok büyük. 1 yıllık bir bekleyiş çok zor siz ne zamandır istiyorsunuz?

Merhaba herkese,
Bir umut ışığı olur diye size sebepsiz infertilite teşhisinden şu an 8 aylık hamileliğe nasıl geldiğimi paylaşmak istedim.
7 yıllık evliyim ve 4 yıl önce çocuk istemeye başladık. Başında rahar bıraktık uzun süre, olmadı. Ocak 2014'e kadar kendi çapımızda denemeler devam etti. Baktık olmuyor doktora gittik. Bir sorun yok diyerek standart protokolü uygulamaya başladılar. Klomen ile başladım ve 2 ayda bu ilaçtan ve yan etkilerinden nefret ettim. Hemen başka doktora geçtim. Klomenden de nurtopu gibi iki miyomum oldu :)
Neyse 5 farklı doktor daha dolaştım.eşime ve bana tüm testler yapıldı ama hiiç sorun yok. Sebepsiz infertilite!
Bir arkadaşımın da aynı dönemde denemeleri devsm ediyordu. 2 düşük yaptı ama bir türlü nedeni bulunamadı. Sonra tavsiyeyle şu anki doktoruma gitti. Kontrol edince daha amh düşük , hemen tüp bebek demiş. Biz de dalga geçtik. Para tuzağı dedik. Testi yapınca amh 0,96 çıktı. Hop gerisin geri gitti ve ilk denemedi ikizlere hamile kaldı(şu kızları doğurdu 9 aylık oldular bile).
Ben de hemen o doktora gittim geçen yıl ağustos ayında bana "7-8 ay sabret hamile kalacaksın" dedi. 2 ay takibe aldı beni vitamin destekleriyle. Sonra laparoskopi+histereskopi yaptı. Çikolata kisti,2 miyom, endometriozis, tek tüpte tıkanıklık ve rahim duvardındaki sorunları 1,5 saat süren operasyonla çözdü. Daha önce hiç bir doktor bu sorunlardan bahsetmemişti. Yaşım 34 olduğu için ameliyattan sonra 6 ay içinde hamile kalamazsan tüp bebek dedi. Bu arada ameliyat öncesinde ağrılı geçen adetlerim ağrısız olmaya başladı.
Mart ayında tam tüp bebeğe hazırlanırken reglim gecikti ve şimdi 34+2 haftalık hamileyim.
Yetersiz doktorlar bizi sebepsiz infertilite diye kandırıyorlar. Tabi ki infertilite sorunları olanlar da var gerçekten. Ama çoğunun çözümsüz olmağını düşünüyorum.
Doğru doktoru bulun ve umudunuzu kaybetmeyin arkadaşlar.

doktorun kimdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…