Sebepsiz İnfertilitelilerin Paylaşım Alanı

Türkiye hızla kısırlaşıyor!
Kemal Özer, Deccal Tabakta isimli kitabından Türkiye’nin nasıl kısırlaştığını bilimsel verilerle uzun uzun açıklıyor… 1975 yılında yüzde 2 olan kısırlık oranı, Türk Jinekoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Bülent Tıraş’a göre 2005 yılında yüzde 15’lere çıkmış. 2009’da ise bu oranın yüzde 25’leri bulduğu tahmin ediliyor. Yani Türkiye’de her dört kişiden birinin kısırlaşmış durumda! Öte yandan 1974’de 1 milimetreküpte 125 milyon sperm sayısına sahip olan Türkiyeli erkeklerin bugünlerde sperm sayılarının 25 milyona düşmüş olması kısırlaşma sürecinin hızla artacağının da habercisi olarak görülüyor.

Haberde erkeklerde kısırlık sebebinin laptop olduğunu belirtmiş ne kadar doğru bilemem. Diğer bir sebebte gıdaların hormonlarla yetiştirilmesi ve yüksek dozajda hormonlar içeren gıdaların tüketiminde vucutta hormon dengesinin bozulması. Ayriyeten kız çocukların Orkit markalı pet kullanımı. Araştırmalara göre petlerin üst yüzeyine kimyasal maddeyle yumurtalıkların hormon üretmemesini sağlayan bir maddeyle her ay düzenli bir şekilde yıllarca temas etmesi kadınlarda kısırlık sebebinin ilk başta gelen nedenlerden birisi. Rahim yolu tedavi sürecinde Orkit kullanımı doktorlar tarafından kesinlikle red ediliyor nedeni ise malum ama vatandaş bilmiyor. Orkit yahudinin ürünü. Bu da herşeyi açıklıyor.

Polikistik over var seruveniyle başlayıp serophene catlatma iğnesi hsg ve asilamayla devam eden tedavi olumsuzluklarla sonuçlandı.tüp bebek tedavisi aşılama sonucu oluşan kistler yüzünden baslanamiyor. Tedavi olalım derken herşey daha kötüye gidiyo.

Bayanlar biziimde sebepsiz infertilite 1 tup bebek tedavisi gördüm tutmadı. 1 tane dondurulmusum var. Yaza inşallah o da. Ama doktorum once histeroskopi istedi.aranızda yaptıran var mı. Zor bi işlem mi

ben histereskopi yaptırdım. polip ve et parçası varmış. birde rahim yamukluğu.. hemen ardından hamile kaldım.5+6 düşük ile sonuclandı.bilemiyorum kalabildiğime sevineyim mi , bir hayır vardır elbet. şöyle ki histereskopi rahimde kesik olunca temizleniyor.ondan da tutma olalısılığı yüksek gibi. ben daha önce rahim agzı ile ilgili yakma işlemi gördüm. o işlemden sonra da hamile kaldım 5+3 düşük olmuştu 1 sene evvel. şimdi bu düşükler için kromozom testi ve kan pıhtılaşması testi peşine düştüm. tabiki hersey yaradanın takdiri. biz elimizden geleni yapalım aklımızda kalmasın. hersey gönlünüzce olsun.

P pinpin84 Ah canım masallah ne sanslısın :) benım de ıkı yıldır olmyor ılk klomnmde yumurtalarım buyumedı asılama yapılmadı snra gecen ay yıne klomne basladım bu defa asıladk o da tutmadı cuma gunu ınsallah ıkıncı asılamamı olcam :)

canım emin ol senin de olacak.gonal f iğne ile büyütüldü benim.1 yumurtam büyüdü.Allah ın da nasibi bi yerde çok şükür.inan hayırlı zamanda geleceğini biliyo o .en kısa zamanda rabbim sana da nasip etsin

Ayyyy ınsallah canım Allah tum ısteyenlere nasıp etsın :) ıcımde zaten olmayacak dıye bı hıs olmadı ne bıleyım olmayacaakmıs gıbı gelmıyr Allah bılır ne zaman ol derse olacak beklıyruz ınsallah

Teşekkür ederim canım allah razı olsun. Hepimizin inşallah. Güzel haberlerle görüşmek dileğiyle.

Bizimde sebebsiz infertilite dendi ama esimn hareketli sperm sayisi az nasil sebebsizse anlamadim.gecen hafta asilamayla basladik bakalim hayirlisi ins tutar

Bizimde sebebsiz infertilite dendi ama esimn hareketli sperm sayisi az nasil sebebsizse anlamadim.gecen hafta asilamayla basladik bakalim hayirlisi ins tutar
kaçtı canım sayınız. 15 aydır hamile kalamadım bende. bu ay aşılama yaptırıcam.

BENİMDE 18 SENEDİR HERŞEYİN NORMAL DENİLİYORDU AMA HİÇ HAMİLE KALAMADIM YENİ ÖĞRENDİM RAHMİM T ŞEKLİNDEYMİŞ.HAYIRLISI

hadi yaaa bende rahim filmi çekildi bisey cikmadi ama 2 sene olcak olmuyor
MERHABA CANIM SANA YARDIMCI OLMAK AMACIM HERŞEYİN NORMALSE RAHİM FİLMİNİ PROFESYONEL OLAN KİŞİYE ÇEKTİR VAKİT KAYBETME BENİM SENELERDİR OLMUYOR DU TÜM TESTLERİM NORMALDİ RAHİM FİLMİMDE NORMALDİ AMA YENİ ÇEKTİRDİM T ŞEKLİNDE ÇIKTI

BENİM T ŞEKLİNDE ÇIKTI
tüp bebeğe basliyacagiz bizde çok iyi bi doktora gittik niyetim tüp bebek öncesi histeroskopi ya da yeniden rahim filmi idi ama doktorum rahim filmi cd me bakti hersey yolunda yeniden cekmeye gerek yok dedi. bi de cikolata kisti çıktı bende malesef 4 doktorun goremedigini son gittigim 2 doktor gördü meger cikolata kisti engelliyormus beni de. ama tavsiyen icin cok saol

Merhaba bende bugün üye oldum kadınlar kulübüne 6 aydır deniyoruz ama ne yazık ki hala sonuç alamadık Doktora gittim daha önce gebelik düşünüyoruz diye tabi muayene falan sıkıntı yok dedi doktor. Sadece benim rahimde perde var septus uterus dediklerinden Ama gebe kalmaya engel değil dedi doktor. Sanırım psikolojik birazda. Canım sıkılıyor artık yavaş yavaş. Bu konuları rahatlıkla konuşabilecek bir yer bulduğum için de ayrıca mutluyum

6 ay uzulmk için çok erken. bizim tam iki yil sebep siz olmadi. simdi hamileyim sakin moral Bozma tamam en stresten

6 ay uzulmk için çok erken. bizim tam iki yil sebep siz olmadi. simdi hamileyim sakin moral Bozma tamam en stresten
Haklısın aslında ama insan ister istemez strese giriyor Düşünme olur diyorlar ama düşünmeden edemiyorum bir türlü.Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…