Sebepsiz İnfertilitelilerin Paylaşım Alanı

Selam arkadaşlar bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim..İnfertilite problemi yaşayan bir kaç arkadaşım bu tedaviyle hamile kaldılar..Amerikada ve Almanyada cok yaygın bir tedavi yöntemiymiş

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende sebepsiz infertilite teşhisi ile aşılama tedavisine başlayanlardan ım. 2 buçuk yıllık evliyim. İki gün önce puregon iğnesini vurmaya başladım. Hayırlısı artık .. bütün dualarım anne olmak isteyen herkes için..

Kizlar 2.bucuk senelik evliyim aralikta 3. Senem dolucak 2 yil sebepsiz infertilite oldugum soylendi yani sebebi olmayan kisirlik cok ugrastim cok pahali ilaclar doktorlar rahim filmi altan cok kurcaladilar beni olmadi cok umutsuzluga kapildim cok agladim bir gun ailemin yanina gittim trabzona orda doktor asilama yapalim olmazsa tup bebek deneyelim dedi beynimden vurulmusa dondum yine cok agladim sonra evime samsuna dondum 2 hafta sonra hamile oldugumu ogrendim cok mutluydum dunyalar benimdi hamile oldugumu ogrendikten 1 hafta sonra bebegim dustu sonra 5 ay sonra ikinci kez hamile oldugumu ogrendim ama ogrendigim gun dusuk yapiyormusum yani aslinda hayatimi anlatmak degil amacim ümidinizi kaybetmeyin allah oyle bir zamanda umudunuza isik aciyor ki ey guzel rabbim bana ve cocuk isteyip cocugu olmayan herkese evlat nasip etsin ... ( amin )

Birazda gülelim

Eklentiler

• 13394146_10154237582884629_5809772704895403497_n.webp
    16,3 KB · Görüntüleme: 52
Selam..canlar
Benimde aynı durum 7 seneyi geçti hiç bebek yok gebelikde yoktu takı geçen nisan ayına kadar 5+4 de dusuk oldu.Buna da şükür en azından Allah 5 günlük de olsa bana o duyguyu yaşattı. Neyse üç aşılamaya yaptırdım ilaçlar.felan banya bi yoğun ama son sene elimi ayağımı çektim hepsinden doğal yolla olmuştu.
Neyse canlar Allah (c.c)mübarek ayda ettigimiz duaları kabul edip hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar bağışlasın inşallah.

TAM ANLAŞILMIYOR.BİRAZ DAHA NET ÇEKSEN İYİ OLUR

Bizde de var bu illet. Bana kalsa sebepsiz falan değil bir sebebi var ama her tüp bebeğe paraları cebe indirmek hoşlarına gidiyor bazılarının. Başkent adana'da bir adet empati yoksunu doktorun teki yüzümüze aynen "Ehe biz zaten parayı tüp bebek ile kanser hastalarından kazanırız" demişti. Sebepsiz olan arkadaşlar biz bir defa denedik ankara başkentte öncelikle zaten berbat olan psikolojimizi mahvettiler. Araştırma yok, neden olmuyor diye merak eden yok, bir cevap veren de yok. Her neyse artık bundan sonrası için üniversite hastanelerinde sebebi neyse bulmaya çalışacağız. Bir çok hikaye okudum sebepsiz denilerek 5-6 kez tüp bebek yapılıp soyulan insanların hikayesini. Yüzyüze görüştüklerim oldu bunların birçoğunda eninde sonunda bir sebebi çıkıyor ortaya. Mesela 5 kez tüp denenen birinde yıllar sonra hayvanlardan geçen bir hastalık olduğu ortaya çıkıyor ve tüp bebekle hamile kalamayan bu kişi aşılama ile hamile kalıyor. Başka bir hikayede 10 kere tüp bebek deneyen birisi 5-10 liralık çinko ilacı ile birkaç ay içinde hamile kalıyor. Eğer doktor sürekli tüp bebek diye ısrar ediyorsa bence güvenmemek gerek. Onca para bayılıyorsunuz, emeklerinizi bunların önüne seriyorsunuz karşılığında aldığınız koskoca bir hiç ve üstüne çektiğiniz sıkıntılar da kar kalıyor.

Günaydın sizin kromozom testleriniz ve Kardiyovasküler risk paneli testiniz yapıldımı acaba

selam kardiyovasküler risk paneli testiniz yapıldı mı düşükler bu sebeptrn olabilirmi

Mavili33 merhaba bize bu zamana kadar belli başlı hormon tahlilleri ve iki kez çektirdiğim hsg dışında başka özel test falan yapılmadı tüp bebek tedavisine doktor kendisi karar vererek bizi etkileyerek yaptı ama ne yazık ki olumlu sonuç alamadık 5 yıldır uğraşıyoruz bize sorununuz var diyen hiç olmadı sebepsiz denildi sürekli şimdi tüp bebek tedavisi de olumsuz olduğu için 2.tedaviden önce üniversite hastanelerinde gereken testleri yaptırmayı kendimiz istiyoruz yoksa doktorlara kaldıysan yeniden tedavi yapalım diyorlar tabiki senin sorunun olup olmadığı kimsenin umrunda değil para için herşey.

Canim sen istanbuldamisin

Suzansu merhaba ben İstanbulda değilim tedaviyi Ankara Başkent hastanesinde yaptırmıştık ana ne yazık ki olumlu sonuç alamadık sizin probleminiz ne idi İstanbulda mı tedavi görüyorsun bir de ilk defa tüp tedavisi mi yaptırmıştın?

Merhaba kızlar bize de sebepsiz dendi iki yıldır çabalıyoruz yarın aşılama deneyeceğiz bir tavsiyeniz var mı?

Hepinize günaydın kızlar bu mesajı sizlere umudun gep varolduğunu hatırlatmak amacıyla yazıyorum. Çünkü ben bu türtazıları okuduğumda umutlarım tazelenirdi. Ben 10 yıl boyunca sebepsiz infertiliye ile uğraştım. 21 yaşında evlendim ce 1 sene doğal yollarla korundum ilaç iğne vs kullanmadım 2. Yıl bebek istedik amaolmuyordudra gittik o zamanlar istanbuldaydım özel bir hastaneye gittik ilk aşılamam orda yapıldı sonra 2 aşılama çapada 1. Tüp bebek yine özel bir hastanede sonuç alamadık sonra antalyayataşındık iş nedeniyle burda akdeniz ünüversitesine gittim uzunca bir aradan sobra 2. Tüp bebeği denedik yineolmadı ama bu arada beslenmeme çok özen gösterdim incir kürü çörekotu bal tarçın kürü vs hepimizin araştırıp duyduğu kürlerden yaptım birde akdenizdeki prof selenyum ve omega 3 kullanın dedi bizde alıp günde birer tane içmeye başladık eşimle maddi manevi çok yorulmuştuk ama yüreğimizde ki bebek özlemi de bitmiyordu en son fotoğraf makinemiz vardı onu satıp yapmıştık 2. Tüp bebeği tam 3. Ye gidecekken bir mucize oldu inanamadım ama hamileydim sonra dünya değişti çünkü kızım geldi kuzım 15 aylıkken tekrar kendiliğinden hamile kaldım ve oğlum dünyaya geldi şimdi biri 1.5 biri 3.5 yaşında ve tek duam Allahım isteyen herkese bu duyguyu tattırdın hepinize anneliği nasip etsin o 10 sene boyunca yaşadığım her anın sıkıntısını ben biliyorum ve sizi çok iyi anlıyorum. Tavsiyem umudunuzu asla kaybetmeyin özel hastanelerin yanında mutlakaüniversite hastanelerinden de faydalanın ki ben özelden ziyade üniversite hastanesinden memnun kaldım para kaygıları olmadığından çıkar ilişkisi olmuyor. Drunuz güvendiğiniz bir kişi olsun ve en önemlisi inancınızı duanızı kalbinizden ayırmayın. En kısa sürede bebeğinizin kucağınızıdoldurması ve hiç ayrılmamanız dileklerimle:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…