Sebepsiz İnfertilitelilerin Paylaşım Alanı

İyi günler hanımlar,
Birşey sormak istiyorum. oğluma kardeş istiyoruz, normalde adetim düzenlidir hep, 26-27 günde bir olurum. İlk defa buay gecikti, gecikmenin 4.gününde kan testi negatif çıktı. bugün 6.günüm, adet olacağım günde adet olacakmışım gibi hatta daha fazla kasıklarımda ağrı oldu, ama hala adet olamadım, hala ara ara kasıklarımda ağrı oluyor, göğüs ucum acıyor, hamile miyimdir sizce, Mart ayında bir düşük yapmıştım bu arada. Sizce ne yapayım, bekleyim mi? Bir de incir kürü yapmıştım ve incir yemiştim buay, ondan gecikmiş de olabilir mi?
 
Merhaba testleriniz negatif ciktiysa kurle alakali bir gecikme yasiyorsunuzdur buyuk ihtimal. Ayni seyi ben de yasamistim. Agrilariniz adetiniz sokulemediginden veya adet olmaniz yakin oldugundan olabilir. sahsi fikrim :) gecmis olsun
 
Merhaba testleriniz negatif ciktiysa kurle alakali bir gecikme yasiyorsunuzdur buyuk ihtimal. Ayni seyi ben de yasamistim. Agrilariniz adetiniz sokulemediginden veya adet olmaniz yakin oldugundan olabilir. sahsi fikrim :) gecmis olsun
Siz de mi incir kürü yapmıştınız?
 
Merhaba testleriniz negatif ciktiysa kurle alakali bir gecikme yasiyorsunuzdur buyuk ihtimal. Ayni seyi ben de yasamistim. Agrilariniz adetiniz sokulemediginden veya adet olmaniz yakin oldugundan olabilir. sahsi fikrim :) gecmis olsun
Siz de mi incir kürü yapmıştınız?
 
İncir havuc kurunu bir yapmistim o ay gecikme yasamistim duzenli olan adetimin duzenini bozmustum kisacasi :) ondan sonra kur felan denemedim hic
Aynen benim de öyle oldu. Hamile olamamktan çok buay adetim gecikti diye strese girdim. Çok soruyorum, kusura bakmayın ama sizin ki kaç gün gecikti, doktora gittiniz mi? adet söktürücü falan mı kullandınız? Cevap verirseniz çok sevinirim, kötü birşey olacak diye korkuyorum.
 
Canim telas yapma adetin sokulur bi sre sonra kendiliginden duzene girer merak etme. Ben hic adet sokturucu felan kullanmadim dr.a da gitmedim adetimin gelmesini bekledim bes gun sonunda grldi zaten :)
 
Canim telas yapma adetin sokulur bi sre sonra kendiliginden duzene girer merak etme. Ben hic adet sokturucu felan kullanmadim dr.a da gitmedim adetimin gelmesini bekledim bes gun sonunda grldi zaten :)
bugün 6.günüm, hala olmadım, göğüslerimde ağrı var, kasık ağrılarım biraz azaldı, İnşallah ben de kısa zamanda olurum. bür daha kür falan asla....
 
Doktorum bana yumurtalıkların iyi ama adetinin 3.günü gel yumurtlama takibine başlayalım dedi. 36 yaşındayım, yaşa çok takıldım, Mart ayında düşük yapmıştım, 6 ayı geçtiği için yumurtlamanı takip edeylim dedi. ben de şimdi adeti bekliyorum. deliimavii
 
İnsallah bir an once adet olur da tedavine baslarsin canim. En azindan hamile kalabiliyorsun buna sukret
 
Merhaba arkadaşlar sırf bunu buraya yazabilmek için ve benim gibi sebepsiz infertilite muhabbetinden strese giren kimseler bi nebze de olsa rahatlasın diye siteye üye oldum.Düne kadar ben de sebepsiz infertilite konusunu takip ediyordum.17 aydır eşimde de bende de problem olmamasına rağmen bebeğimiz olmuyordu.Adetliyken yaptırdığım hormon testleri , smier testi ,düzenli yumurta takibi ve hepsinde de yumurtamın aynı günde ve kendiliğinden çatlaması , eşimin sperm sonuçlarının güzel çıkmasına rağmen olmuyordu.soğan kürü yaptım olmadı incir yedim her gün olmadı.dr en sonunda bence seninki stresten olmuyor aklından çıkar dedi.öyle diyince sanki akıldan çıkıyor da :) sırf stresin azalsın diye sen tedavi oluyorum diye düsün diye sana klomen veriyorum dedi.ama zaten sen yumurtluyorsun günde bir tane iç dedi .günde bir tane dört gün içtim ve kontrole gittiğimde iki iri yumurtam vardı.ben çoğul gebelikten korktuğum için daha fazla içme dedi dr.iki tane yumurta yeterli dedi.kist yapmadı ve kendiliğinden çatladı ama yine sonucta bebek olmadı.neti hep kurcaladığım için anti sperm antikor testi diye bir sey olduğunu okudum.durur muyum dr dan hemen o testi istedim.vucudumun sperme alarjisi varsa bu testle anlaşılıyormus tabi yok oyle bisey arkadaslar :) dr çok gereksiz bi test istedin artık istenmiyo bu test dedi ve test sonucu pozitif çıktı ben şok :) dr un bu konuda bilgisi yoktu ve ilgisizliği yüzünden bıraktım bu dr u.neyse arastırmalarım sorustrmalarm sonunda cidden gereksiz bi testmıs çoğu kadında zaten pozitif çıkarmıs bu test.bu olaydan sonra iyi bi dr buldum randevu aldım planımı yaptım 1,5 yıl beklicem olmazsa tüp yaptırırım o sırada da lazere giderim dedım.yeni dr a da yorumlardan dolayı içten içe çok güvendim . bu sırada bu ay çörekotu kürü yaptım.aklımdan attım mı hayır , yumurtlama günlerine yine baktım mı evet , ama bi plan yaptım kafamda ve olmazsa tüp yaptır zuzu nolcak dedım ama yine de bi sorun yokken tüp bebek fikrine üzülüyodum ve etrafımda herkes de hamıle :) yani lafın özeti aklınızdan çıkarınca oluyo muhabbeti belki kimisine göre dogru ama bende oyle olmadı dün iki test yaptım ikisi de pozitif.yine takip edin yumurtlamanızı isterseniz kürler yapın ama dr unuza kesinlikle güvenmeniz lazımmıs onu anladım ve bi plan yapın kendinize şu kdr beklicem olursa olur olmazsa şu planlarımı gerçeklestiririm diye.ve bu ay gerçekten olacaksa bacağı kaldrsan da olur takip etsen de etmesen de olur iş rabbime kalıyo neticede diyip tevekkül ettim.sonucta olmaması için sebep yoksa içiniz rahat olsun bakın benimki insallah 17 ay sonra geliyor.kafanızdan atmasanız da olur bebek fikrini ;çünkü stres yapmamak lazımmıs bilgisi bile strese sokuyodu beni.sadece dr a güvenin bi plan yapın bebek olmazsa şu işlerimi halledicm diye ve Allah a bırakın siz görevinizi yapıyorsunuz çünkü.he bir de çörekotu kürünü deneyin ikide iki tuttu :) bu arada yaşım 29. rabbim hepimize saglıklı hayırlı evlatlar nasip eder inşallah.
 
Slm kızlar Allah yardımcınız olsun. Benim şükür bi sikintim yok ama okul arkadaşımın başından geçen olayı yazmak istedim. O da kac sefer zor hamile kalmiş ve hepsi düşük ile sonuçlanmış. Çok doktor değiştirmiş ama bir çare bulamamışlar. 4 yıl falan böyle geçmiş. En son bi jinekoloğa gitmiş ve doktor sadece sen hiç grip oluyor musun diye sormuş. Arkadaşım da ben hiç hastalanmam demiş. Doktor ona demiş ki senin kanın okadar temiz ki bağışıklığın çok yüksek vücudun bebeği bir virüs olarak görüyor ve bebeğini öldürüyor demiş. Sonra kan nakli falan yapılmış ve 2 tane kızı olmuş. Belki bu durumda olanlar varsa yardımcı olur diye yazmak istedim.
 
Hamile misiniz? Yaziniz kafami karistirdi da biraz :) corekotu kurunu ne zaman ve nasil uyguladiniz? Onceden yapmistim faydasini gormemistim tekrar yapim diye dusundum
 
evet hamileyim deliimavii çok şükürrr :)) çörekotunu adetin ikinci günü uygulamaya başladım.ibrahim saracoğlu günde ıkı kere yani sabah akşam bu kürü yiyin demiş ama ben bir kere yedim sadece. netten saracoğlu çörekotu kürü diye yazın hamile kalmak için çıkar.içine tarçın hakiki bal ve çörekotu koyup günde bir tatlı kaşığı yedim.adetin 2.günü başladım 12.günü bıraktım. arkadaşlar maneviyatın daha büyük önemi var bence bu işte gerçekten biz ne yaparsak yapalım rabbimin ol dediği bir zaman var bunu düşünmek bile benim stresimi bi nebze azaltıyordu.arkadaşım bana 4 yasin oku dedi dileğinin olması için o ay onu okudum. bir de bunu buraya yazmak ne kadar akıllı bir iş bilmiyorum ama 3,5 yıldır hiç korunmadığı halde hamile kalamayan amasya dan bir arkadasım vardı.bebek olmaması için ne kendisinin ne de eşinin bi engeli yoktu.bir kere aşılama bir kere tüp bebek yaptı olmadı.amasyada damudere diye bir köy var oraya gitti bir dedenin yanına.dede okumus eşiyle arkadaşımı ve tüp bebek, aşılama yaptırdığını falan bilmiş.demişki sizin 1 yıl sonra bebeğiniz olacak ve geleceksiniz kurbanını burda ben kesip adını ben koyacağım.yani mantık olarak 3 ay içinde hamile kalması lazımdı.ve şaka gibi 3 ay içinde hamile kaldı. :))) ve ben bunu rüyamda gördüm hamile kaldığını.anında eşimle otobuse atlayıp amasya ya o köye gittik.dedenin kapısının önü çok kalabalık millet sıra olmustu.üfürükçü dolandırıcı falan sanmayın arkadaşlar onlara ben de inanmam.para versende olur vermesen de hediye götürsen de olur götürmesen de.adam bakmıyor bile.biz eşimle ufak bisey almıştık erzak gibi bişey.sonuca geleyim 21 agustosta gittik ve bize de bazı sorular sordu okudu ve bebek olacağını söyledi bir sorunumuz olmadığını söyledi.1 yıl sonra bebeğiniz olmus olacak dedi.ve ben 3 ayın içinde şuanda hamileyim :) ne kaybedersinizki ben yol parasından başka bişey kaybetmedim :) sonuna kdr da helal olsun.tabi gitmeden önce amasyada başka tanıdıklara bu dedeyi sordurduk hiçç kötü bir namı yokmus herkesin derdine derman olmuş.hasta olanlara derdi olanlara.kendisi de diyorki şifa allahtan keşke bende olsa ama demekki burda bi şifa var bugün 17 kurban kestik dedi.düşünün sadece ogun 17 dileği kabul olmuş kişi gidip kurban kesmiş.diğer günleri siz hesap edin.ama gidecekseniz yürekten önce rabbime sonra bu dervişin duasının gücüne inanarak, kalbinizde şüphe olmadan gidin.bakın ben ve arkadaşımın başka pek çok kişinin bebek derdine vesile oldu.
 
Slm 3 yillik evliyim.esim ve ve bende tibben hicbir engel yok bebek icin ilk asilamam yapildi 2 gun once hayirlisi bakalim beklemece...
 
Slm hanimlar yazimi sizlere moral ve umut olmasi icin yaziyorum.

2010 eylul ayinda evlendik.ilk yil borc harc derken bebek fikri yoktu aklimizda .

Sonraki yil korunmayi biraktik hatta okadar bilincli bir hamile olucaktim ki hamilelik oncesi vucut taramasina girdim vitamin takviyesi duzenli beslenme falan filan diye :)
Doktor ok birakin korunmayi dedi ciktik
gel zaman git zaman hemen olcak diye dusunuyoz yaa her ay umutlanio insan.
hatta oncesinde esim korunuyodu bem bir damla spermden korkuyodum aman haa dikkat edelim diye:) sonrasinda o spermler icin ne kurler denicektim :))

1 yil beklenen gebelik olmayinca tum testler yapildi sebepsiz infertiliteydim.
dedim ozaman yumurtlama zamanini kacurioz.once ovulasyon testleri aldim
ordaki cift cizgiyi gormek bile mutlu ediyodu beni.yani icimde benim bebegim olmaya hazirlanan yumurtalarim vardi.
yok onlarlada olmadi.dedim doktor takibi olsun oda olmadi .dedim spermler bulamio onlari hizlandiralim .keciboynuzu kuru macunlar vs.yok oda olmuyo .stres dediler tatiller gezmeler yok oda olmuyo.
tabi stres daha da artiyo.sinirli hircin aglak biri olmaya basladim.dedim nie kendime zarar veriom asilama yaptirim yok oda olmadi.dedim parasi neyse veririm bir ay cekerim stresi tup bebek yaptircam.sanki tup bebek de kesin garanti olcak . Karnimdan igneler falan super A kalite 2 embriyo transfer edildi
sonuc negatif.iste ozaman yikildim .
sunu unutmustum ben tevekkkul etmeyi .evet tedavimi olmaliydim ama tedaviyi kesin bir arac olarak gormustum oysaki hersey Rabbim in kuddetinde O ndan isticektim elimden geleni yapip O na birakicaktim. Tabi bu fikri ikinci tup yaptirdiktan sonra anladim.
ikinci tup icin dedim daha kaliteli merkeze gidicem bunlari lab i iyi degildi iyi embriyoyu secemediler ondan olmadi.hala sebep ariyorum merkez iyi degil diorum bak hataya bak.bahceciye gittik 5 tane A kalite embriyo oldu dedim bu ay rahmim dinlensin sonraki ay transfer yapalim ozaman tutar. Hatta o sirada kan pihtilasma testi yapalim onada igne kullanim.ben diom bunlari dusun. O arada histeroskopide oldum hani rahim duvari incelensin falan dedim.hala en iyi merkez ya olcak dusuncesi var . Histeroskopiyi acibademde olmustum doktorumda kendi esi ile tup bebekleri olmus bana dedi ki sen en iyi merkeze gitsen A kalitede de olsa eger Rabbim Ol demedikce onu kul yapamaz olumlu sonuclanan tedavilerde Rabbim o cani ruhu o sekilde kulu sınavdan gecirerek sabrini tevekkulunu gorerek olsun istedi ise olmustir. Dusundum bir tip adami hemde cok marjinal bir tipin bunlari ne guzel soyledigi hosuma gitti hemde sasirdim tabi.
sonuc ikinci tup kimyasal 300 ile baslayan deger.3gunde dustu.bu seferki bana cok yikim olmadi sanirim o doktorun sozleri beni kendime getirmeye baslamisti.uzuldum evet cunku esim cooooklk mutlu olmustu.sonucu aldigimiz aksam aileleri toplayip hqrika bir yere yemege goturdu bizi
Cok masraf olcak orasi dedigimde oğluma feda olsun lafi beni.sonradan cokkk uzen laf olucakti.
kimyasalda esim cok uzuldu.ve 1 yil bana tedavi falan lafi etme lutfen dedi.ok dedim onu toparlamam gerekucekti
tatillere gittil esim spora verdi kendini cok spor yapmaya basladi stresini atiyodu . Ben o doktorun lafindan sonra kendimi Rabbim in gozundeki kullugumu sorgulamaya basladim kendimce.
yillardir ihmal ettigim kur'animi bitirdim namaz kiliodum cok sukur ama kur'ani tefsirini okumuyodum anca ozel gunler gecelerde yasin okurdum.tefsiri okudukca icimdeki agirlik kalkti sanki omuzlarimda bir cuval vardi hafifliodum.sonra kapanmak istedim esimin ailesi bu yapidalar ama bu konuyu hic onume getirmemisdi kimse.esime ben isten cikip kapanmak istiyorum dedim. Oda karar senin saygi duyarim dedi.isten cikmak istoyodum isim stresliydi biraz kendime vakit ayirmak.bana iyi gelicekdi
ama tedaviler kafamiz dagilsin die tatiller derken bu borcla nasl isten cikabilirdim.
bir gun sefim kurumun kuculmeye gidecegini ve departmandan bir kisiyi isten cikaracaklarini paylasti hatta o isim bile belliydi onun kafasinda .hemen atladim didem beni soyle ben cikim.sasirdi bunu duyunca senden performansindan memnunum nie boyle bisey yapim ki zaten ust yonetimde kabul etmez nie bunu istiyon deyince anlattim macerami.isten cikip tazminat ile borclarimi kapaticaktim ve kendim icin istedigim birsey yapicaktim.sagolsun anlayisla karsiladi.isten ciktim . Ha bu ay ha obur ay derken 3.ayda ben kendi istegim ile kapandim.artik rahatlamistim istedigim birseyi yapabilmenin mutlulugu.

Sonra mucize....
kapandigim ay 4800 beta hcg ile hamile oldugumu ogrendim :)
Bir sinavdi evet hepimizin sinavlari ayri ayri benimki Rabbim e beni yaklastiran bir sinavmis. Rabbim kulum Bana bir adim atti dedi beni bos cevirmedi
her ay korka korka kontrole gittik hatta 3 haftada bir gidiodum
midem bulaninca hosuma gidiodu hatta. Hah tamam benimle bugunde diodum
40 haftayi cok sukur tamamladik.
sonra bir koku evet evet cennetin kokusu boyle birsey olmaliydi ...

Simdi 6 aylik oglum ayagimda suanda :)
Ve ben ona her baktigimda Rabbim in lutfuna sukrediyor saglikli oldugumuz icinde sukrediyorum

Ben bu surede kk dan cok ark edindim. Biri vardi ki yeri cok ozel bende sebepsiz di oda benden tedavi bilgisi istiyodu.gel zaman git zaman once onun mucize haberi gelmisti ve bana merve inan ve ben sana umut olim sakin umudunu yitirme ben dogurmadan seninde haberin gelicek diye beni telkin ederdi hep.keza oyle oldu simdi bebislerimiz arasinda 3 ay var.

Demem o ki hanimlar sakin umudunuzu yitirmeyin umut hep olsun elinizden geleni yapin ve tevekkul edin
cunku o zaman siz mental olarak rahatlucaksiniz..

Yazim sizlere umut olsun istedim cunku mutlu paylasimlari okumak beni motive ederdi hep.

Sevgiyle kalin...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…