- Konu Sahibi mumudihaba
-
- #1.421
Gerçekten çok etkileyici özelden bu Muhterem zati ayrıntılı olarak yazar mısınız yaza kadar olmazsa bende gitmek isterimevet hamileyim deliimavii çok şükürrr :)) çörekotunu adetin ikinci günü uygulamaya başladım.ibrahim saracoğlu günde ıkı kere yani sabah akşam bu kürü yiyin demiş ama ben bir kere yedim sadece. netten saracoğlu çörekotu kürü diye yazın hamile kalmak için çıkar.içine tarçın hakiki bal ve çörekotu koyup günde bir tatlı kaşığı yedim.adetin 2.günü başladım 12.günü bıraktım. arkadaşlar maneviyatın daha büyük önemi var bence bu işte gerçekten biz ne yaparsak yapalım rabbimin ol dediği bir zaman var bunu düşünmek bile benim stresimi bi nebze azaltıyordu.arkadaşım bana 4 yasin oku dedi dileğinin olması için o ay onu okudum. bir de bunu buraya yazmak ne kadar akıllı bir iş bilmiyorum ama 3,5 yıldır hiç korunmadığı halde hamile kalamayan amasya dan bir arkadasım vardı.bebek olmaması için ne kendisinin ne de eşinin bi engeli yoktu.bir kere aşılama bir kere tüp bebek yaptı olmadı.amasyada damudere diye bir köy var oraya gitti bir dedenin yanına.dede okumus eşiyle arkadaşımı ve tüp bebek, aşılama yaptırdığını falan bilmiş.demişki sizin 1 yıl sonra bebeğiniz olacak ve geleceksiniz kurbanını burda ben kesip adını ben koyacağım.yani mantık olarak 3 ay içinde hamile kalması lazımdı.ve şaka gibi 3 ay içinde hamile kaldı. :))) ve ben bunu rüyamda gördüm hamile kaldığını.anında eşimle otobuse atlayıp amasya ya o köye gittik.dedenin kapısının önü çok kalabalık millet sıra olmustu.üfürükçü dolandırıcı falan sanmayın arkadaşlar onlara ben de inanmam.para versende olur vermesen de hediye götürsen de olur götürmesen de.adam bakmıyor bile.biz eşimle ufak bisey almıştık erzak gibi bişey.sonuca geleyim 21 agustosta gittik ve bize de bazı sorular sordu okudu ve bebek olacağını söyledi bir sorunumuz olmadığını söyledi.1 yıl sonra bebeğiniz olmus olacak dedi.ve ben 3 ayın içinde şuanda hamileyim :) ne kaybedersinizki ben yol parasından başka bişey kaybetmedim :) sonuna kdr da helal olsun.tabi gitmeden önce amasyada başka tanıdıklara bu dedeyi sordurduk hiçç kötü bir namı yokmus herkesin derdine derman olmuş.hasta olanlara derdi olanlara.kendisi de diyorki şifa allahtan keşke bende olsa ama demekki burda bi şifa var bugün 17 kurban kestik dedi.düşünün sadece ogun 17 dileği kabul olmuş kişi gidip kurban kesmiş.diğer günleri siz hesap edin.ama gidecekseniz yürekten önce rabbime sonra bu dervişin duasının gücüne inanarak, kalbinizde şüphe olmadan gidin.bakın ben ve arkadaşımın başka pek çok kişinin bebek derdine vesile oldu.
Biyolog Merve yazdıkların cok guzel.de ikilemde kaldım. Asilama yapsam mı kendi haline mi bıraksam doğal süreç daha mı iyi yoksa bir sorun var da anlamadılar da aşılama da kolaylaştırır mı?
ne güzel anlatmışsın bizler için ne olur dua et ben 3 yıllık evliyim 1.5 yıldır korunmuyoruz 2 ay klomen tedavisi gördüm eğer olmazsa aşılama yapıcaz dedi dr bende aşılama için bahçeciye gittin ön görüşme yapmaya oradaki dr rahim fimime bakıp histeroskopi ameliyatı olmam gerektiğini söyledi bende hastane arayışına girdim sonra bide devlet hastanesine göstereyim dedim oradaki dr gerek yok dedi kafam karıştı tabi aslında olmakda istemiyordum bende amh testi istedi ve adetinin 3. günü gel dedi ben testi yaptırdım adet zamanımı bekliyorum benim hikayem böyle dualarını rica ediyorumm..Slm hanimlar yazimi sizlere moral ve umut olmasi icin yaziyorum.
2010 eylul ayinda evlendik.ilk yil borc harc derken bebek fikri yoktu aklimizda .
Sonraki yil korunmayi biraktik hatta okadar bilincli bir hamile olucaktim ki hamilelik oncesi vucut taramasina girdim vitamin takviyesi duzenli beslenme falan filan diye :)
Doktor ok birakin korunmayi dedi ciktik
gel zaman git zaman hemen olcak diye dusunuyoz yaa her ay umutlanio insan.
hatta oncesinde esim korunuyodu bem bir damla spermden korkuyodum aman haa dikkat edelim diye:) sonrasinda o spermler icin ne kurler denicektim :))
1 yil beklenen gebelik olmayinca tum testler yapildi sebepsiz infertiliteydim.
dedim ozaman yumurtlama zamanini kacurioz.once ovulasyon testleri aldim
ordaki cift cizgiyi gormek bile mutlu ediyodu beni.yani icimde benim bebegim olmaya hazirlanan yumurtalarim vardi.
yok onlarlada olmadi.dedim doktor takibi olsun oda olmadi .dedim spermler bulamio onlari hizlandiralim .keciboynuzu kuru macunlar vs.yok oda olmuyo .stres dediler tatiller gezmeler yok oda olmuyo.
tabi stres daha da artiyo.sinirli hircin aglak biri olmaya basladim.dedim nie kendime zarar veriom asilama yaptirim yok oda olmadi.dedim parasi neyse veririm bir ay cekerim stresi tup bebek yaptircam.sanki tup bebek de kesin garanti olcak . Karnimdan igneler falan super A kalite 2 embriyo transfer edildi
sonuc negatif.iste ozaman yikildim .
sunu unutmustum ben tevekkkul etmeyi .evet tedavimi olmaliydim ama tedaviyi kesin bir arac olarak gormustum oysaki hersey Rabbim in kuddetinde O ndan isticektim elimden geleni yapip O na birakicaktim. Tabi bu fikri ikinci tup yaptirdiktan sonra anladim.
ikinci tup icin dedim daha kaliteli merkeze gidicem bunlari lab i iyi degildi iyi embriyoyu secemediler ondan olmadi.hala sebep ariyorum merkez iyi degil diorum bak hataya bak.bahceciye gittik 5 tane A kalite embriyo oldu dedim bu ay rahmim dinlensin sonraki ay transfer yapalim ozaman tutar. Hatta o sirada kan pihtilasma testi yapalim onada igne kullanim.ben diom bunlari dusun. O arada histeroskopide oldum hani rahim duvari incelensin falan dedim.hala en iyi merkez ya olcak dusuncesi var . Histeroskopiyi acibademde olmustum doktorumda kendi esi ile tup bebekleri olmus bana dedi ki sen en iyi merkeze gitsen A kalitede de olsa eger Rabbim Ol demedikce onu kul yapamaz olumlu sonuclanan tedavilerde Rabbim o cani ruhu o sekilde kulu sınavdan gecirerek sabrini tevekkulunu gorerek olsun istedi ise olmustir. Dusundum bir tip adami hemde cok marjinal bir tipin bunlari ne guzel soyledigi hosuma gitti hemde sasirdim tabi.
sonuc ikinci tup kimyasal 300 ile baslayan deger.3gunde dustu.bu seferki bana cok yikim olmadi sanirim o doktorun sozleri beni kendime getirmeye baslamisti.uzuldum evet cunku esim cooooklk mutlu olmustu.sonucu aldigimiz aksam aileleri toplayip hqrika bir yere yemege goturdu bizi
Cok masraf olcak orasi dedigimde oğluma feda olsun lafi beni.sonradan cokkk uzen laf olucakti.
kimyasalda esim cok uzuldu.ve 1 yil bana tedavi falan lafi etme lutfen dedi.ok dedim onu toparlamam gerekucekti
tatillere gittil esim spora verdi kendini cok spor yapmaya basladi stresini atiyodu . Ben o doktorun lafindan sonra kendimi Rabbim in gozundeki kullugumu sorgulamaya basladim kendimce.
yillardir ihmal ettigim kur'animi bitirdim namaz kiliodum cok sukur ama kur'ani tefsirini okumuyodum anca ozel gunler gecelerde yasin okurdum.tefsiri okudukca icimdeki agirlik kalkti sanki omuzlarimda bir cuval vardi hafifliodum.sonra kapanmak istedim esimin ailesi bu yapidalar ama bu konuyu hic onume getirmemisdi kimse.esime ben isten cikip kapanmak istiyorum dedim. Oda karar senin saygi duyarim dedi.isten cikmak istoyodum isim stresliydi biraz kendime vakit ayirmak.bana iyi gelicekdi
ama tedaviler kafamiz dagilsin die tatiller derken bu borcla nasl isten cikabilirdim.
bir gun sefim kurumun kuculmeye gidecegini ve departmandan bir kisiyi isten cikaracaklarini paylasti hatta o isim bile belliydi onun kafasinda .hemen atladim didem beni soyle ben cikim.sasirdi bunu duyunca senden performansindan memnunum nie boyle bisey yapim ki zaten ust yonetimde kabul etmez nie bunu istiyon deyince anlattim macerami.isten cikip tazminat ile borclarimi kapaticaktim ve kendim icin istedigim birsey yapicaktim.sagolsun anlayisla karsiladi.isten ciktim . Ha bu ay ha obur ay derken 3.ayda ben kendi istegim ile kapandim.artik rahatlamistim istedigim birseyi yapabilmenin mutlulugu.
Sonra mucize....
kapandigim ay 4800 beta hcg ile hamile oldugumu ogrendim :)
Bir sinavdi evet hepimizin sinavlari ayri ayri benimki Rabbim e beni yaklastiran bir sinavmis. Rabbim kulum Bana bir adim atti dedi beni bos cevirmedi
her ay korka korka kontrole gittik hatta 3 haftada bir gidiodum
midem bulaninca hosuma gidiodu hatta. Hah tamam benimle bugunde diodum
40 haftayi cok sukur tamamladik.
sonra bir koku evet evet cennetin kokusu boyle birsey olmaliydi ...
Simdi 6 aylik oglum ayagimda suanda :)
Ve ben ona her baktigimda Rabbim in lutfuna sukrediyor saglikli oldugumuz icinde sukrediyorum
Ben bu surede kk dan cok ark edindim. Biri vardi ki yeri cok ozel bende sebepsiz di oda benden tedavi bilgisi istiyodu.gel zaman git zaman once onun mucize haberi gelmisti ve bana merve inan ve ben sana umut olim sakin umudunu yitirme ben dogurmadan seninde haberin gelicek diye beni telkin ederdi hep.keza oyle oldu simdi bebislerimiz arasinda 3 ay var.
Demem o ki hanimlar sakin umudunuzu yitirmeyin umut hep olsun elinizden geleni yapin ve tevekkul edin
cunku o zaman siz mental olarak rahatlucaksiniz..
Yazim sizlere umut olsun istedim cunku mutlu paylasimlari okumak beni motive ederdi hep.
Sevgiyle kalin...
Güzel haberini bekliyoruz inşallah.Benim gibi hergün bu ve benzeri sebepsiz infertilitelilerin sayfasını takip eden kardeşlerim...2012 yılında evlendiğimde ilk olarak çocuk düşünmüyorduk 2 sene çocuk istemiyoruz dedik büyük konuştuk galiba Allah bana öle bir rahatsızlık verdiki düşünmek ne kelime acaba iyilebilecek miyim diye günler boyu uyuyamadım..SLE die bi hastalık sahibi olmuştum nur topu gibi..yaklaşık 3 sene boyunca bu hastalıkla ilgili kortizonlar,vb ilaçlar aldım..En ağır ilacımda imuran diye bi ilaç oldu..doktorumun söylediğine göre bağışıklığı çok güçlendiren bir ilaçmış..Vel hasıl 2015 mart ayında tahlil sonuçlarım gayet güzel olduğu için doktor ilaçları tamamen kesti ve artık çocuk düşünebilirsin dedi..tabi ilaçların etkisi geçsin diye temmuz ağustosa kadar bekledik..1 ay 2 ay 3 ay derken baktık olmuyor,doktora gittik herhangi bir sıkıntı var mı diye ne bende ne eşimde hiç bir problem olmadığını öğrendik...
İçimize su serpildi resmen...
Daha sonra özel bir hastaneye gitmeye başladım,eskiden çok iyi olan bir doktordu..3 ay boyunca klomen kullandırdı.ilk ay günde 2 tane kullandırdı fakat yumurtalar aşırı büyüdüğünden korunmamızı söyledi,ikinci ay günde bir adet kullandım ondada doğal olsun çatlatma iğnesi yapmayalım dedi,yine olumsuz olunca tabi bu arada rahim filmi çekinmediğim için doktor rahim filmi istedi,onu da yaptırdım maşallah tüplerim çok açıkmış :) son klomen kullandığım ay çatlatma iğneside oldum fakat yine sonuç hüsran olunca daha artık özel hastaneye gitmemeye karar verdim...
Bir süre doktor yüzü görmek dahi istemedim,aldığım kilolarda cabası tabi...
Artık tüp bebeği falan araştırır oldum aşamaları neler,rapor çıkarmak için neler gerekli,ailem bişeler duyuyor benim üzerimde uyguluyorlar..soğan suyu kaynattım sabah akşam onu içtim (çok iğrenç bişeymiş :) ) bol bol incir yedim..derken o ay yine kırmızıları görünce amannn dedim başladım büyük temizliğe,çalıştığım için bir tek haftasonları vaktim oluyor temizliğe,o ay da ramazan ayıydı kaynanamları falan iftara çağırırım düşüncesiyle baya bi temizlik yaptım.Normalde adetim 4-5 gün sürerken ramazan ayında adetim bitmek bilmedi,13. gün olunca bir doktora gittim,kan verdim..iş yerine geldiğimde bir baktım kan değerlerine doktor gebelik testi istemiş..ve çıkan sonuç 43 dü yanlış hatırlamıyorsam...içim içime sığmadı,hemen geri doktora gittim sonuçları göstermek için gebelik var fakat riskli dedi...2 gün sonra bir daha kan ver artarsa gebelik var artmazsa düşük yapıyorsun dedi..
2 gün geçmek bilmedi ve sonuç hüsran 21 ve 7 yi gördüm o hafta...Araştırmalarım sonucu Kimyasal gebelik olduğunu öğrendim.Bunada şükür ettik eşimle,demekki çocuğumuz olabiliyormuş dedik...
Ve artık tüp bebek için girişimlere başlama zamanımızın geldiğini düşündük...
Trabzon'da yaşadığımız için 2 alternatifimiz var ya Tıp fakültesi yada özel hastane..zaten o özel hastanede klomen tedavisi yapıldığı için hiç içimden gelmedi oraya başlamak...Aklımda artık Tıp fakültesine gitmek vardı..sadece uygulamaya geçme zamanımızı kararlaştırmamız gerekliydi..
Bu arada artık psikolojim yerlerdeydi,belli etmemeye çalışsamda acaba ya olmazsa diye düşünmekten başıma ağrılar girmeye başlıyordu..tabi bu arada bizden sonra evlenenlerin en az 1 tane çocukları vardı...eşimle aynı yerde çalıştığımız için aynı anda izin yapmamız biraz sıkıntılı olabiliyor,Allahtan anlayışlı bir patronumuz varda bu konuyu eşim patronla görüştüğünde kendisininde bu yollardan geçtiğini zor aşamalar olduğunu,pes etmeyin,moral bozmayın..aşılamanın zaten bir prosedür olduğunu,olmadığında üzülmememiz gerektiğini falan söyledi.. 2016 ekim ayında ilk aşılamamı yaptırdım...
sonuç hüsran...
Eşime ağladığım akşamı hiç unutamıyorum,ilk kez kendimi bu kadar sıkmadan rahatlıkla anlatabilmiştim..En büyük destekçim oldu..Üzüldüğünün farkındayım,belli etmemeye çalışıyorsun dilin başka söylüyor ama ben senin gözüne baktığımda anlıyorum..Allahın takdiri ol der ve oldurur...
Evet belkide o konuşma benim için bir milat olmuştu...
Kasım ayında ailem yanıma geldiğinde izne çıkacaktım,kafamda o ay yine aşılama yaptırmak vardı..ama nasip olmadı iznimin bittiği gün hasta oldum..izinden yeni döndüğüm için izin istemeye çekindim..Ve Aralık ayına attım 2. aşılamamı..
Ve ikinci aşılamamı yaptırdım..Tabi bu arada ilk ve ikinci aşılamalarımda kan değerlerim nasıl çıkmış diye bir merak uyandırdı bende..ilk aşılamamda bağışıklığım 580'lerdeydi,hatta bir ara eşimle bile onu konuştuk,acaba engelmi diye..Bir kaç doktora sordum öle birşey olamaz diye..fakat yine burda bi arkadaş yazmıştı,bağışıklığı yüksek diye çocuğu olmuyormuş,vücud embriyoyu virüs olarak algılıyormuş o yüzden öldürüyormuş diye...aşılamayı yaptıracağım sırada baya bir hasta oldum..Hapşurmaktan içim dışıma çıktı..Tabi 4 senedir grip olmadığım için bir yandan seviniyordum sinüzitlerim azalcak diye bir yandanda üzüldüm ilaç bişe kullanamıycam nasıl düzelicem..ya aşılamaya zararı olursa falan diye..
Bu arada geleneksel aile hekimliği tedavileride tam gaz devam etmekteydi..Karadenize has mum dökme diye bişe yapıldı...bebek basması olmuş bende,o mumu toprağa gömdüm 3 sabah ezdim,sonra işyerinin bahçesine gömdüm...birde Fatma ana otu suyunu içtim...Namazını kıldım aşılama olana kadar birer bardak içtim..neyse çok uzattım...
Aşılamam yapıldı...hiç umudum yok die aynı gün işe geldim günlük hayatıma devam ettim...Aşılamanın 9. günü çok aşırı tuvalete gitmeye başladım ve midem bulanmaya başladı..dayanamadım 10. günü kan verdim sonuç 8,07 çıktı...şimdi 13. gündeyim hala inatla daha kan vermedim..mide bulantım iyice arttı ve hala adet olmadım...
Kızlar dua edin bana...İnşallahh o ay bu aydır....
Canım yazını merak ve heyecanla okudum ve müjdeli haberi gördüm inşallah bebeğin tutunur sana ne güzel çok sevindim senin adına Allah tamamına erdirsin. Bende pztesi aşılama tedavisine başladım Trabzon'da Ufuk beye daha önceki tedavilerini kim yapmıştı şimdiki aşılamanı nerde yaptırdın canımBenim gibi hergün bu ve benzeri sebepsiz infertilitelilerin sayfasını takip eden kardeşlerim...2012 yılında evlendiğimde ilk olarak çocuk düşünmüyorduk 2 sene çocuk istemiyoruz dedik büyük konuştuk galiba Allah bana öle bir rahatsızlık verdiki düşünmek ne kelime acaba iyilebilecek miyim diye günler boyu uyuyamadım..SLE die bi hastalık sahibi olmuştum nur topu gibi..yaklaşık 3 sene boyunca bu hastalıkla ilgili kortizonlar,vb ilaçlar aldım..En ağır ilacımda imuran diye bi ilaç oldu..doktorumun söylediğine göre bağışıklığı çok güçlendiren bir ilaçmış..Vel hasıl 2015 mart ayında tahlil sonuçlarım gayet güzel olduğu için doktor ilaçları tamamen kesti ve artık çocuk düşünebilirsin dedi..tabi ilaçların etkisi geçsin diye temmuz ağustosa kadar bekledik..1 ay 2 ay 3 ay derken baktık olmuyor,doktora gittik herhangi bir sıkıntı var mı diye ne bende ne eşimde hiç bir problem olmadığını öğrendik...
İçimize su serpildi resmen...
Daha sonra özel bir hastaneye gitmeye başladım,eskiden çok iyi olan bir doktordu..3 ay boyunca klomen kullandırdı.ilk ay günde 2 tane kullandırdı fakat yumurtalar aşırı büyüdüğünden korunmamızı söyledi,ikinci ay günde bir adet kullandım ondada doğal olsun çatlatma iğnesi yapmayalım dedi,yine olumsuz olunca tabi bu arada rahim filmi çekinmediğim için doktor rahim filmi istedi,onu da yaptırdım maşallah tüplerim çok açıkmış :) son klomen kullandığım ay çatlatma iğneside oldum fakat yine sonuç hüsran olunca daha artık özel hastaneye gitmemeye karar verdim...
Bir süre doktor yüzü görmek dahi istemedim,aldığım kilolarda cabası tabi...
Artık tüp bebeği falan araştırır oldum aşamaları neler,rapor çıkarmak için neler gerekli,ailem bişeler duyuyor benim üzerimde uyguluyorlar..soğan suyu kaynattım sabah akşam onu içtim (çok iğrenç bişeymiş :) ) bol bol incir yedim..derken o ay yine kırmızıları görünce amannn dedim başladım büyük temizliğe,çalıştığım için bir tek haftasonları vaktim oluyor temizliğe,o ay da ramazan ayıydı kaynanamları falan iftara çağırırım düşüncesiyle baya bi temizlik yaptım.Normalde adetim 4-5 gün sürerken ramazan ayında adetim bitmek bilmedi,13. gün olunca bir doktora gittim,kan verdim..iş yerine geldiğimde bir baktım kan değerlerine doktor gebelik testi istemiş..ve çıkan sonuç 43 dü yanlış hatırlamıyorsam...içim içime sığmadı,hemen geri doktora gittim sonuçları göstermek için gebelik var fakat riskli dedi...2 gün sonra bir daha kan ver artarsa gebelik var artmazsa düşük yapıyorsun dedi..
2 gün geçmek bilmedi ve sonuç hüsran 21 ve 7 yi gördüm o hafta...Araştırmalarım sonucu Kimyasal gebelik olduğunu öğrendim.Bunada şükür ettik eşimle,demekki çocuğumuz olabiliyormuş dedik...
Ve artık tüp bebek için girişimlere başlama zamanımızın geldiğini düşündük...
Trabzon'da yaşadığımız için 2 alternatifimiz var ya Tıp fakültesi yada özel hastane..zaten o özel hastanede klomen tedavisi yapıldığı için hiç içimden gelmedi oraya başlamak...Aklımda artık Tıp fakültesine gitmek vardı..sadece uygulamaya geçme zamanımızı kararlaştırmamız gerekliydi..
Bu arada artık psikolojim yerlerdeydi,belli etmemeye çalışsamda acaba ya olmazsa diye düşünmekten başıma ağrılar girmeye başlıyordu..tabi bu arada bizden sonra evlenenlerin en az 1 tane çocukları vardı...eşimle aynı yerde çalıştığımız için aynı anda izin yapmamız biraz sıkıntılı olabiliyor,Allahtan anlayışlı bir patronumuz varda bu konuyu eşim patronla görüştüğünde kendisininde bu yollardan geçtiğini zor aşamalar olduğunu,pes etmeyin,moral bozmayın..aşılamanın zaten bir prosedür olduğunu,olmadığında üzülmememiz gerektiğini falan söyledi.. 2016 ekim ayında ilk aşılamamı yaptırdım...
sonuç hüsran...
Eşime ağladığım akşamı hiç unutamıyorum,ilk kez kendimi bu kadar sıkmadan rahatlıkla anlatabilmiştim..En büyük destekçim oldu..Üzüldüğünün farkındayım,belli etmemeye çalışıyorsun dilin başka söylüyor ama ben senin gözüne baktığımda anlıyorum..Allahın takdiri ol der ve oldurur...
Evet belkide o konuşma benim için bir milat olmuştu...
Kasım ayında ailem yanıma geldiğinde izne çıkacaktım,kafamda o ay yine aşılama yaptırmak vardı..ama nasip olmadı iznimin bittiği gün hasta oldum..izinden yeni döndüğüm için izin istemeye çekindim..Ve Aralık ayına attım 2. aşılamamı..
Ve ikinci aşılamamı yaptırdım..Tabi bu arada ilk ve ikinci aşılamalarımda kan değerlerim nasıl çıkmış diye bir merak uyandırdı bende..ilk aşılamamda bağışıklığım 580'lerdeydi,hatta bir ara eşimle bile onu konuştuk,acaba engelmi diye..Bir kaç doktora sordum öle birşey olamaz diye..fakat yine burda bi arkadaş yazmıştı,bağışıklığı yüksek diye çocuğu olmuyormuş,vücud embriyoyu virüs olarak algılıyormuş o yüzden öldürüyormuş diye...aşılamayı yaptıracağım sırada baya bir hasta oldum..Hapşurmaktan içim dışıma çıktı..Tabi 4 senedir grip olmadığım için bir yandan seviniyordum sinüzitlerim azalcak diye bir yandanda üzüldüm ilaç bişe kullanamıycam nasıl düzelicem..ya aşılamaya zararı olursa falan diye..
Bu arada geleneksel aile hekimliği tedavileride tam gaz devam etmekteydi..Karadenize has mum dökme diye bişe yapıldı...bebek basması olmuş bende,o mumu toprağa gömdüm 3 sabah ezdim,sonra işyerinin bahçesine gömdüm...birde Fatma ana otu suyunu içtim...Namazını kıldım aşılama olana kadar birer bardak içtim..neyse çok uzattım...
Aşılamam yapıldı...hiç umudum yok die aynı gün işe geldim günlük hayatıma devam ettim...Aşılamanın 9. günü çok aşırı tuvalete gitmeye başladım ve midem bulanmaya başladı..dayanamadım 10. günü kan verdim sonuç 8,07 çıktı...şimdi 13. gündeyim hala inatla daha kan vermedim..mide bulantım iyice arttı ve hala adet olmadım...
Kızlar dua edin bana...İnşallahh o ay bu aydır....
Nasl yaptn bnuKızlar merhaba, bende 7yıllık evliyim 2senedir gitmediğim hastane doktor kalmadı ve sonunda pes ettim ne aşılama ne tüp bebek ne testler olacağı varsa zaten olur olmuyorsada onuda allah bilir eşimi çok seviyorum o yüzden kafamda bitirdim artık bebek olayını kolay olmadı ama hiçbir şey benden kıymetli değil inşallah sizler en kısa sürede bebişlerinize kavuşursunuz dualarım sizinle
Can'ım sen şanslısın bir kızın var Allah uzun ömür versin moralini bozma biz napalım bizim tutunucak bir dalımızda yokSlm arkadaşlar bende yeni üye oldum. Bir kızım var 4 yaşında. Bir buçuk yıldır korunmuyoruz hsg klomen çatlatma iğnesi hiç bir işe yaramadı Bu ay adetim ilk defa 3 gün gecikti umutlandım ama üç gün önce yine adet oldum moralim çok bozuk. Buraya yazmaya karar verdim belki moral bulurum diye
Haklısın canım Rabbim isteyen kimsenin kucağını boş bırakmasın Rabbim hayırlı evlatlar nasip etsin. Bende zaten kızım için istiyorum. Çünkü kızım çok pasif çekingen, çocuk ortamından uzak duran çocuklardan korkan biri. En azından bir kardeşi olsa hiç olmzsa iletişim kuracağı bi çocuk olurduCan'ım sen şanslısın bir kızın var Allah uzun ömür versin moralini bozma biz napalım bizim tutunucak bir dalımızda yok
Olur canım moralini bozma zamanı gelince olucak inanıyorum sende öyle düşünHaklısın canım Rabbim isteyen kimsenin kucağını boş bırakmasın Rabbim hayırlı evlatlar nasip etsin. Bende zaten kızım için istiyorum. Çünkü kızım çok pasif çekingen, çocuk ortamından uzak duran çocuklardan korkan biri. En azından bir kardeşi olsa hiç olmzsa iletişim kuracağı bi çocuk olurdu
Yaş 37 o yüzdende biraz tedirginimOlur canım moralini bozma zamanı gelince olucak inanıyorum sende öyle düşün
Varsa tanıdığın yaptır canım kaybedecek birşeyin Yok sonuçta aklında kalmamış olurYaş 37 o yüzdende biraz tedirginim
Benim durumumda olan bi arkadaş mahalle ebesine gitmiş. Anlattığına göre ebe; kadınlar ağır iş yapıp ağır kaldırdıkları için alt karın düşüyor demiş. Bu kişinin fark ettiği yada Dr ların anladığı bi durum değilmiş. Beş dakikalık bi masaj yapmış karnına ve arkadaş o ay hamile kalmış. Bu şekilde hamile kalan biri daha var. Açıkcası düşünmüyor değilim. Denesemmi acaba? Herhangi bi ilaç vs yok sadece beş dk bi masajmış
tatlim daha once naci imamogluna gittim,sonra suleyman guvende asilama yaptirsim..ozeli daha hic dusunmuyorum..Canım yazını merak ve heyecanla okudum ve müjdeli haberi gördüm inşallah bebeğin tutunur sana ne güzel çok sevindim senin adına Allah tamamına erdirsin. Bende pztesi aşılama tedavisine başladım Trabzon'da Ufuk beye daha önceki tedavilerini kim yapmıştı şimdiki aşılamanı nerde yaptırdın canım
Hayırlısı olur inşallah canım bende aşılama için tedavi oluyorum ilk aşılamam olucak bugünkü muayenede dört tane yumurta vardı Çarşamba tekrar bakıp ona göre gün söylicek inşallah pozitif sonuçlar alırızüç-dört sayfa ve üç-dört ay önce de yazmıştım. Doktor aşılama yapalım demişti. Biz bekledik belki kendiliğinden olur diye ama olmadı. O zaman Zekai Tahir'e gitmiştik. Geçen özel bi hastaneye gittik adetimin 3. günü. 3 ay önce FSH'ım 16'yken bu sefer 7'ye düşmüş. Bu arada incir kürü kullanmıştım ondan olabilir. Neyse doktor klomen verdi kullandım bugün tekrar gittim ve 3 tane sağlıklı yumurtan oluşmuş dedi. Yarın çatlatma iğnesi (ovutrelle) yapalım ertesi gün de aşılama yapalım dedi. Çok umudum yok ama deneyeceğiz artık
Amin inşallah. Çarşamba tekrar ne için çağırdı ki seniHayırlısı olur inşallah canım bende aşılama için tedavi oluyorum ilk aşılamam olucak bugünkü muayenede dört tane yumurta vardı Çarşamba tekrar bakıp ona göre gün söylicek inşallah pozitif sonuçlar alırız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?