Sebepsiz İnfertilitelilerin Paylaşım Alanı

Gerçekten çok etkileyici özelden bu Muhterem zati ayrıntılı olarak yazar mısınız yaza kadar olmazsa bende gitmek isterim
Teşekkürler

Biyolog Merve yazdıkların cok guzel.de ikilemde kaldım. Asilama yapsam mı kendi haline mi bıraksam doğal süreç daha mı iyi yoksa bir sorun var da anlamadılar da aşılama da kolaylaştırır mı?

Biyolog Merve yazdıkların cok guzel.de ikilemde kaldım. Asilama yapsam mı kendi haline mi bıraksam doğal süreç daha mı iyi yoksa bir sorun var da anlamadılar da aşılama da kolaylaştırır mı?

Cnm bu konuda sana yap veya bekle diyemem.cunku bende ayni ikilemi yasamistim.acaba beklesemmi yoksa beklersem pisman olurmuyum yas gecio 1 sene bile yumurta uretiminde onemli falan diye gelgitler yasardim hep.tabi isin maddi boyutuda var. Bu yuzden esinle oturun etraflica konusun bu karari siz birlikte verin
ama ne olursa olsun umudun hep olsun yoksa tedavide olsan mental olarak kendini rahatlatmadan cok zor.
bana derlerdi aklindan cikar seninki psikolojik diye.akildan cikarmak ne mumkun hep aklimdaydi ama niye niye diye diye
benim demek istedigim niye diye dusunme sadece evet biliyorum birgun benimde olucak Allah in izniyle de ve o zaman a kadar elinden geleni yap umut diyorum ya umud et canim .

ne güzel anlatmışsın bizler için ne olur dua et ben 3 yıllık evliyim 1.5 yıldır korunmuyoruz 2 ay klomen tedavisi gördüm eğer olmazsa aşılama yapıcaz dedi dr bende aşılama için bahçeciye gittin ön görüşme yapmaya oradaki dr rahim fimime bakıp histeroskopi ameliyatı olmam gerektiğini söyledi bende hastane arayışına girdim sonra bide devlet hastanesine göstereyim dedim oradaki dr gerek yok dedi kafam karıştı tabi aslında olmakda istemiyordum bende amh testi istedi ve adetinin 3. günü gel dedi ben testi yaptırdım adet zamanımı bekliyorum benim hikayem böyle dualarını rica ediyorumm..

Benim gibi hergün bu ve benzeri sebepsiz infertilitelilerin sayfasını takip eden kardeşlerim...2012 yılında evlendiğimde ilk olarak çocuk düşünmüyorduk 2 sene çocuk istemiyoruz dedik büyük konuştuk galiba Allah bana öle bir rahatsızlık verdiki düşünmek ne kelime acaba iyilebilecek miyim diye günler boyu uyuyamadım..SLE die bi hastalık sahibi olmuştum nur topu gibi..yaklaşık 3 sene boyunca bu hastalıkla ilgili kortizonlar,vb ilaçlar aldım..En ağır ilacımda imuran diye bi ilaç oldu..doktorumun söylediğine göre bağışıklığı çok güçlendiren bir ilaçmış..Vel hasıl 2015 mart ayında tahlil sonuçlarım gayet güzel olduğu için doktor ilaçları tamamen kesti ve artık çocuk düşünebilirsin dedi..tabi ilaçların etkisi geçsin diye temmuz ağustosa kadar bekledik..1 ay 2 ay 3 ay derken baktık olmuyor,doktora gittik herhangi bir sıkıntı var mı diye ne bende ne eşimde hiç bir problem olmadığını öğrendik...
İçimize su serpildi resmen...
Daha sonra özel bir hastaneye gitmeye başladım,eskiden çok iyi olan bir doktordu..3 ay boyunca klomen kullandırdı.ilk ay günde 2 tane kullandırdı fakat yumurtalar aşırı büyüdüğünden korunmamızı söyledi,ikinci ay günde bir adet kullandım ondada doğal olsun çatlatma iğnesi yapmayalım dedi,yine olumsuz olunca tabi bu arada rahim filmi çekinmediğim için doktor rahim filmi istedi,onu da yaptırdım maşallah tüplerim çok açıkmış :) son klomen kullandığım ay çatlatma iğneside oldum fakat yine sonuç hüsran olunca daha artık özel hastaneye gitmemeye karar verdim...
Bir süre doktor yüzü görmek dahi istemedim,aldığım kilolarda cabası tabi...
Artık tüp bebeği falan araştırır oldum aşamaları neler,rapor çıkarmak için neler gerekli,ailem bişeler duyuyor benim üzerimde uyguluyorlar..soğan suyu kaynattım sabah akşam onu içtim (çok iğrenç bişeymiş :) ) bol bol incir yedim..derken o ay yine kırmızıları görünce amannn dedim başladım büyük temizliğe,çalıştığım için bir tek haftasonları vaktim oluyor temizliğe,o ay da ramazan ayıydı kaynanamları falan iftara çağırırım düşüncesiyle baya bi temizlik yaptım.Normalde adetim 4-5 gün sürerken ramazan ayında adetim bitmek bilmedi,13. gün olunca bir doktora gittim,kan verdim..iş yerine geldiğimde bir baktım kan değerlerine doktor gebelik testi istemiş..ve çıkan sonuç 43 dü yanlış hatırlamıyorsam...içim içime sığmadı,hemen geri doktora gittim sonuçları göstermek için gebelik var fakat riskli dedi...2 gün sonra bir daha kan ver artarsa gebelik var artmazsa düşük yapıyorsun dedi..
2 gün geçmek bilmedi ve sonuç hüsran 21 ve 7 yi gördüm o hafta...Araştırmalarım sonucu Kimyasal gebelik olduğunu öğrendim.Bunada şükür ettik eşimle,demekki çocuğumuz olabiliyormuş dedik...
Ve artık tüp bebek için girişimlere başlama zamanımızın geldiğini düşündük...
Trabzon'da yaşadığımız için 2 alternatifimiz var ya Tıp fakültesi yada özel hastane..zaten o özel hastanede klomen tedavisi yapıldığı için hiç içimden gelmedi oraya başlamak...Aklımda artık Tıp fakültesine gitmek vardı..sadece uygulamaya geçme zamanımızı kararlaştırmamız gerekliydi..
Bu arada artık psikolojim yerlerdeydi,belli etmemeye çalışsamda acaba ya olmazsa diye düşünmekten başıma ağrılar girmeye başlıyordu..tabi bu arada bizden sonra evlenenlerin en az 1 tane çocukları vardı...eşimle aynı yerde çalıştığımız için aynı anda izin yapmamız biraz sıkıntılı olabiliyor,Allahtan anlayışlı bir patronumuz varda bu konuyu eşim patronla görüştüğünde kendisininde bu yollardan geçtiğini zor aşamalar olduğunu,pes etmeyin,moral bozmayın..aşılamanın zaten bir prosedür olduğunu,olmadığında üzülmememiz gerektiğini falan söyledi.. 2016 ekim ayında ilk aşılamamı yaptırdım...
sonuç hüsran...
Eşime ağladığım akşamı hiç unutamıyorum,ilk kez kendimi bu kadar sıkmadan rahatlıkla anlatabilmiştim..En büyük destekçim oldu..Üzüldüğünün farkındayım,belli etmemeye çalışıyorsun dilin başka söylüyor ama ben senin gözüne baktığımda anlıyorum..Allahın takdiri ol der ve oldurur...
Evet belkide o konuşma benim için bir milat olmuştu...
Kasım ayında ailem yanıma geldiğinde izne çıkacaktım,kafamda o ay yine aşılama yaptırmak vardı..ama nasip olmadı iznimin bittiği gün hasta oldum..izinden yeni döndüğüm için izin istemeye çekindim..Ve Aralık ayına attım 2. aşılamamı..
Ve ikinci aşılamamı yaptırdım..Tabi bu arada ilk ve ikinci aşılamalarımda kan değerlerim nasıl çıkmış diye bir merak uyandırdı bende..ilk aşılamamda bağışıklığım 580'lerdeydi,hatta bir ara eşimle bile onu konuştuk,acaba engelmi diye..Bir kaç doktora sordum öle birşey olamaz diye..fakat yine burda bi arkadaş yazmıştı,bağışıklığı yüksek diye çocuğu olmuyormuş,vücud embriyoyu virüs olarak algılıyormuş o yüzden öldürüyormuş diye...aşılamayı yaptıracağım sırada baya bir hasta oldum..Hapşurmaktan içim dışıma çıktı..Tabi 4 senedir grip olmadığım için bir yandan seviniyordum sinüzitlerim azalcak diye bir yandanda üzüldüm ilaç bişe kullanamıycam nasıl düzelicem..ya aşılamaya zararı olursa falan diye..
Bu arada geleneksel aile hekimliği tedavileride tam gaz devam etmekteydi..Karadenize has mum dökme diye bişe yapıldı...bebek basması olmuş bende,o mumu toprağa gömdüm 3 sabah ezdim,sonra işyerinin bahçesine gömdüm...birde Fatma ana otu suyunu içtim...Namazını kıldım aşılama olana kadar birer bardak içtim..neyse çok uzattım...
Aşılamam yapıldı...hiç umudum yok die aynı gün işe geldim günlük hayatıma devam ettim...Aşılamanın 9. günü çok aşırı tuvalete gitmeye başladım ve midem bulanmaya başladı..dayanamadım 10. günü kan verdim sonuç 8,07 çıktı...şimdi 13. gündeyim hala inatla daha kan vermedim..mide bulantım iyice arttı ve hala adet olmadım...
Kızlar dua edin bana...İnşallahh o ay bu aydır....

Güzel haberini bekliyoruz inşallah.

Canım yazını merak ve heyecanla okudum ve müjdeli haberi gördüm inşallah bebeğin tutunur sana ne güzel çok sevindim senin adına Allah tamamına erdirsin. Bende pztesi aşılama tedavisine başladım Trabzon'da Ufuk beye daha önceki tedavilerini kim yapmıştı şimdiki aşılamanı nerde yaptırdın canım

Kızlar merhaba, bende 7yıllık evliyim 2senedir gitmediğim hastane doktor kalmadı ve sonunda pes ettim ne aşılama ne tüp bebek ne testler olacağı varsa zaten olur olmuyorsada onuda allah bilir eşimi çok seviyorum o yüzden kafamda bitirdim artık bebek olayını kolay olmadı ama hiçbir şey benden kıymetli değil inşallah sizler en kısa sürede bebişlerinize kavuşursunuz dualarım sizinle

Nasl yaptn bnu su beynimim icinde surekli gitmiyor gun gectikce dhada kotu oluyorm

Zor oldu ama burdada sürekli okuyorum dışarda da çok fazla görüyorum eşimle aram bozulacağına bu bebek olmasın daha iyi kızlar bu zorla olacak bir şey değil çünkü size tavsiyem bunu görev gibi görmeyin sizlerde..

Slm arkadaşlar bende yeni üye oldum. Bir kızım var 4 yaşında. Bir buçuk yıldır korunmuyoruz hsg klomen çatlatma iğnesi hiç bir işe yaramadı Bu ay adetim ilk defa 3 gün gecikti umutlandım ama üç gün önce yine adet oldum moralim çok bozuk. Buraya yazmaya karar verdim belki moral bulurum diye

Can'ım sen şanslısın bir kızın var Allah uzun ömür versin moralini bozma biz napalım bizim tutunucak bir dalımızda yok

Can'ım sen şanslısın bir kızın var Allah uzun ömür versin moralini bozma biz napalım bizim tutunucak bir dalımızda yok
Haklısın canım Rabbim isteyen kimsenin kucağını boş bırakmasın Rabbim hayırlı evlatlar nasip etsin. Bende zaten kızım için istiyorum. Çünkü kızım çok pasif çekingen, çocuk ortamından uzak duran çocuklardan korkan biri. En azından bir kardeşi olsa hiç olmzsa iletişim kuracağı bi çocuk olurdu

Olur canım moralini bozma zamanı gelince olucak inanıyorum sende öyle düşün

Olur canım moralini bozma zamanı gelince olucak inanıyorum sende öyle düşün
Yaş 37 o yüzdende biraz tedirginim
Benim durumumda olan bi arkadaş mahalle ebesine gitmiş. Anlattığına göre ebe; kadınlar ağır iş yapıp ağır kaldırdıkları için alt karın düşüyor demiş. Bu kişinin fark ettiği yada Dr ların anladığı bi durum değilmiş. Beş dakikalık bi masaj yapmış karnına ve arkadaş o ay hamile kalmış. Bu şekilde hamile kalan biri daha var. Açıkcası düşünmüyor değilim. Denesemmi acaba? Herhangi bi ilaç vs yok sadece beş dk bi masajmış

Varsa tanıdığın yaptır canım kaybedecek birşeyin Yok sonuçta aklında kalmamış olur

tatlim daha once naci imamogluna gittim,sonra suleyman guvende asilama yaptirsim..ozeli daha hic dusunmuyorum..

üç-dört sayfa ve üç-dört ay önce de yazmıştım. Doktor aşılama yapalım demişti. Biz bekledik belki kendiliğinden olur diye ama olmadı. O zaman Zekai Tahir'e gitmiştik. Geçen özel bi hastaneye gittik adetimin 3. günü. 3 ay önce FSH'ım 16'yken bu sefer 7'ye düşmüş. Bu arada incir kürü kullanmıştım ondan olabilir. Neyse doktor klomen verdi kullandım bugün tekrar gittim ve 3 tane sağlıklı yumurtan oluşmuş dedi. Yarın çatlatma iğnesi (ovutrelle) yapalım ertesi gün de aşılama yapalım dedi. Çok umudum yok ama deneyeceğiz artık

Hayırlısı olur inşallah canım bende aşılama için tedavi oluyorum ilk aşılamam olucak bugünkü muayenede dört tane yumurta vardı Çarşamba tekrar bakıp ona göre gün söylicek inşallah pozitif sonuçlar alırız

Amin inşallah. Çarşamba tekrar ne için çağırdı ki seni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…