- Konu Sahibi mumudihaba
-
- #1.441
Slm hanimlar yazimi sizlere moral ve umut olmasi icin yaziyorum.
2010 eylul ayinda evlendik.ilk yil borc harc derken bebek fikri yoktu aklimizda .
Sonraki yil korunmayi biraktik hatta okadar bilincli bir hamile olucaktim ki hamilelik oncesi vucut taramasina girdim vitamin takviyesi duzenli beslenme falan filan diye :)
Doktor ok birakin korunmayi dedi ciktik
gel zaman git zaman hemen olcak diye dusunuyoz yaa her ay umutlanio insan.
hatta oncesinde esim korunuyodu bem bir damla spermden korkuyodum aman haa dikkat edelim diye:) sonrasinda o spermler icin ne kurler denicektim :))
1 yil beklenen gebelik olmayinca tum testler yapildi sebepsiz infertiliteydim.
dedim ozaman yumurtlama zamanini kacurioz.once ovulasyon testleri aldim
ordaki cift cizgiyi gormek bile mutlu ediyodu beni.yani icimde benim bebegim olmaya hazirlanan yumurtalarim vardi.
yok onlarlada olmadi.dedim doktor takibi olsun oda olmadi .dedim spermler bulamio onlari hizlandiralim .keciboynuzu kuru macunlar vs.yok oda olmuyo .stres dediler tatiller gezmeler yok oda olmuyo.
tabi stres daha da artiyo.sinirli hircin aglak biri olmaya basladim.dedim nie kendime zarar veriom asilama yaptirim yok oda olmadi.dedim parasi neyse veririm bir ay cekerim stresi tup bebek yaptircam.sanki tup bebek de kesin garanti olcak . Karnimdan igneler falan super A kalite 2 embriyo transfer edildi
sonuc negatif.iste ozaman yikildim .
sunu unutmustum ben tevekkkul etmeyi .evet tedavimi olmaliydim ama tedaviyi kesin bir arac olarak gormustum oysaki hersey Rabbim in kuddetinde O ndan isticektim elimden geleni yapip O na birakicaktim. Tabi bu fikri ikinci tup yaptirdiktan sonra anladim.
ikinci tup icin dedim daha kaliteli merkeze gidicem bunlari lab i iyi degildi iyi embriyoyu secemediler ondan olmadi.hala sebep ariyorum merkez iyi degil diorum bak hataya bak.bahceciye gittik 5 tane A kalite embriyo oldu dedim bu ay rahmim dinlensin sonraki ay transfer yapalim ozaman tutar. Hatta o sirada kan pihtilasma testi yapalim onada igne kullanim.ben diom bunlari dusun. O arada histeroskopide oldum hani rahim duvari incelensin falan dedim.hala en iyi merkez ya olcak dusuncesi var . Histeroskopiyi acibademde olmustum doktorumda kendi esi ile tup bebekleri olmus bana dedi ki sen en iyi merkeze gitsen A kalitede de olsa eger Rabbim Ol demedikce onu kul yapamaz olumlu sonuclanan tedavilerde Rabbim o cani ruhu o sekilde kulu sınavdan gecirerek sabrini tevekkulunu gorerek olsun istedi ise olmustir. Dusundum bir tip adami hemde cok marjinal bir tipin bunlari ne guzel soyledigi hosuma gitti hemde sasirdim tabi.
sonuc ikinci tup kimyasal 300 ile baslayan deger.3gunde dustu.bu seferki bana cok yikim olmadi sanirim o doktorun sozleri beni kendime getirmeye baslamisti.uzuldum evet cunku esim cooooklk mutlu olmustu.sonucu aldigimiz aksam aileleri toplayip hqrika bir yere yemege goturdu bizi
Cok masraf olcak orasi dedigimde oğluma feda olsun lafi beni.sonradan cokkk uzen laf olucakti.
kimyasalda esim cok uzuldu.ve 1 yil bana tedavi falan lafi etme lutfen dedi.ok dedim onu toparlamam gerekucekti
tatillere gittil esim spora verdi kendini cok spor yapmaya basladi stresini atiyodu . Ben o doktorun lafindan sonra kendimi Rabbim in gozundeki kullugumu sorgulamaya basladim kendimce.
yillardir ihmal ettigim kur'animi bitirdim namaz kiliodum cok sukur ama kur'ani tefsirini okumuyodum anca ozel gunler gecelerde yasin okurdum.tefsiri okudukca icimdeki agirlik kalkti sanki omuzlarimda bir cuval vardi hafifliodum.sonra kapanmak istedim esimin ailesi bu yapidalar ama bu konuyu hic onume getirmemisdi kimse.esime ben isten cikip kapanmak istiyorum dedim. Oda karar senin saygi duyarim dedi.isten cikmak istoyodum isim stresliydi biraz kendime vakit ayirmak.bana iyi gelicekdi
ama tedaviler kafamiz dagilsin die tatiller derken bu borcla nasl isten cikabilirdim.
bir gun sefim kurumun kuculmeye gidecegini ve departmandan bir kisiyi isten cikaracaklarini paylasti hatta o isim bile belliydi onun kafasinda .hemen atladim didem beni soyle ben cikim.sasirdi bunu duyunca senden performansindan memnunum nie boyle bisey yapim ki zaten ust yonetimde kabul etmez nie bunu istiyon deyince anlattim macerami.isten cikip tazminat ile borclarimi kapaticaktim ve kendim icin istedigim birsey yapicaktim.sagolsun anlayisla karsiladi.isten ciktim . Ha bu ay ha obur ay derken 3.ayda ben kendi istegim ile kapandim.artik rahatlamistim istedigim birseyi yapabilmenin mutlulugu.
Sonra mucize....
kapandigim ay 4800 beta hcg ile hamile oldugumu ogrendim :)
Bir sinavdi evet hepimizin sinavlari ayri ayri benimki Rabbim e beni yaklastiran bir sinavmis. Rabbim kulum Bana bir adim atti dedi beni bos cevirmedi
her ay korka korka kontrole gittik hatta 3 haftada bir gidiodum
midem bulaninca hosuma gidiodu hatta. Hah tamam benimle bugunde diodum
40 haftayi cok sukur tamamladik.
sonra bir koku evet evet cennetin kokusu boyle birsey olmaliydi ...
Simdi 6 aylik oglum ayagimda suanda :)
Ve ben ona her baktigimda Rabbim in lutfuna sukrediyor saglikli oldugumuz icinde sukrediyorum
Ben bu surede kk dan cok ark edindim. Biri vardi ki yeri cok ozel bende sebepsiz di oda benden tedavi bilgisi istiyodu.gel zaman git zaman once onun mucize haberi gelmisti ve bana merve inan ve ben sana umut olim sakin umudunu yitirme ben dogurmadan seninde haberin gelicek diye beni telkin ederdi hep.keza oyle oldu simdi bebislerimiz arasinda 3 ay var.
Demem o ki hanimlar sakin umudunuzu yitirmeyin umut hep olsun elinizden geleni yapin ve tevekkul edin
cunku o zaman siz mental olarak rahatlucaksiniz..
Yazim sizlere umut olsun istedim cunku mutlu paylasimlari okumak beni motive ederdi hep.
Sevgiyle kalin...
Yazinizi okuyunca nasıl içim rahatladı :) rabbim anneliği nasip etmiş rbbim acısını göstermesin bnmde sebepsiz infertile 3 senedir olmuyor ilk aşılamam yapıldı bklyorum :)