Vallahi nihalcim benim gorumcemin kayni da bu durumda şuan.Benim kuzenim Melih Gökçek’e harfiyat işi yaptı. Sadece Dikmen Vadisi’nde 110 dairesi varmış. Teknesi var 25 mt. Bindiği arabalar Lamborghini, Range Rover Vogue filan. Ve bu kuzenim paralı bir üniversitenin 2 senelik bir bölümü bitirememiş biri.
Adalet mi bu şimdi?
Copten de toplasa olmaz bizden ablacim, ne diyecegimi sasirdim artik21 yıldır başta olan kim söyleyinde bilelim,buradan bay kemal'e laf atmak kolay demi.
Yapılan hizmetlere kimse burun kıvırmıyor,onalrın göreviydi zaten bunları yapmak,bizim sıkıntımız yandaşa verilmesi geçmediğimiz yollardan paralarımızın alınmasıydı.
Kötülük yapmayacağınamı millet çöpten yemek topluyor hala neyse yaaa zaten gerginim patlarım sonra.
Bence çok büyük bir başarı muhalefet için ikinci tura kalmak, ilk defa kendi adına kaybeden bir başkan görüyoruz.Y.disini eleyelim.Muhalefet gorup gorecegi en yuksek oyu gordu y.disinda.Kac ogrenci secmen var mesela maddi imkani bir ikinci gel giti yapamayacagindan oy kullanamayacak.Bu ve daha aklima gelmeyen sebepler...Bir de ben bu gibi durumlarda hic iyimser olamiyorum.
Konunuzu okuyunca nisanlınıza ve ailesine acımıştım ve şu yorumları görünce cok da haklı oldugmu görüyorum.Hayatsız bir hayat yaşamayı siz tercih edin hatta umarım öyle olur.Bazı özel sebeplerden işten ayrılmak istiyorum çalıştığım yerle alakalı 9 yıldır aralıksız çalıştığım için yoruldum evlendikten sonrada hakkım olanı alacağım bu devleti sömürmek mi aynen. İşe geri dönmek istemeyince 5 yıl sonra görürsünüz, hayır çalışma hayatına bir süre sonra döneceğim deyincede devleti sömürmek. Siz akıllımısınız bilmemde manipülasyonda provokasyonda siz ve sizin gibilerin üstüne yok. :) Anca burda sinir krizi geçirin siz burda kazanıyordunuz da zaten ama gerçek dünya çok farklı dünde görmüşsünüzdür :)
Abla inan o durumda bile durumu bizden kötü insanlar vardı yani. He annem babam sonrasinda durumlarını düzeltti biz üniversite okuduk şuan durumum iyi çok şükür ama yoksulluğun her seviyesini gördük yani hala daha goren binlerce insan varken hiç yokmuş gibi yazması..Demin yzmıştım zamları ekrem yapıyor diyen dayının kadın versiyonu buda,bu akıldan bende istiyorum ohh misler gibiii
Pelincim boşver evladım yazma bile değmez çünkü,anlamıyorlar durumdan.
Vicdanları kapalı aç kalmışlar çok mu önemli yani
Vallahamı ne duyumlar var bakalım.
Ben ediyorum anında sınır dışı ediyoruz.Röportajıni okudum, kkya sinirli ama kazanamadigi icin, taze kan gerekliydi dedi acik acik.
Destekleyeceği liderin siginmacilari gondermeyi kabul etmesinin kirmizi cizgisi oldugunu dile getirdi.
Al gülüm ver gülümülkemizin en güzel topraklarını satın alip vatandaşlik alıyorlar böyle jesti yaparlar tabi yurtdışında yaşayıp erdoğan diyenler gibi farkları yok
Ne diyeyim bana giren çıkan yok afedersin. Çok şükür yurtdışında iş bulabilme potansiyelim var. Ben isteğim kendi ülkemde insanca yaşamaktı. Çok tepem atarsa (ki atık) s….ri çeker giderm. Cahil cühella dusünsün ne halt edeceğini.Daha da biat edecekler padişahım çok yaşa,stokholm sendromu mübarek.
Yapıcı bir yorumdu en azından samimi ve bilgi kirliliği olmadan..Bu seçimin kazananı Sinan Oğan, mhp, tip, deva, gelecek ve saadet partileri olmuştur. Kaybedeni akp, iyi parti ve chp olmuştur. Büyükler küçük, küçükler büyük oldu parti bazında. Kendi partisi adına çalışmayan bir parti oldu chp. Yüzde 0,5 oyu olmayan partilerden onlarca vekil soktu meclise.
İyi parti hdpnin desteklediği bir ittifakta bulunarak mhpye oy kaptırdı. Ak partinin zaten oyunun düşeceği belliydi. Hüdaparın olması akp seçmenini etkilemedi, çünkü hüdaparı etkisiz eleman olarak görüyorlar.
Her iki taraf da Türk milliyetçilerine muhtaç hâle geldi. Akp artık mhpyi yavru değil kardeş görmek zorunda. Kılıçdaroğlu öcalanı serbest bırakacağız diyen, bizim istemediğimiz hiçbir şey olmaz bu ülkede diyen hdplilerin sesini kısmak zorunda. İkinci tur milliyetçi seçmenin kararına kaldı. Bu kendi adıma çok sevindirici. Her iki tarafa da güzel bir ders oldu.
Mansur yavaş aday olsaydı ilk turda bitmişti bu iş. Hdp ne erdoğanı ne Mansur’u desteklemeyeceği için kendi adayını çıkarırdı. Mansur yavaş akpden de oy çalardı, mhpden de.
Ben muhalif bir seçmen olarak Kılıçdaroğlu ve chpsini çok başarısız buluyorum. Bunca birleşime rağmen bitiremedi bu işi. Türk siyasetini hiç doğru okumadılar. Bu ülkede sol siyasetin gücü uzun yıllardır zayıf. Cumhuriyet bayramını kutlamayan barış atay vblerinin bulunduğu tip vb oluşumların karşılığı bu kadarcık işte. Fetöcüler de zaten onları hapisten çıkaracak, khklıları geri döndürecek diye destek verdi. Bu destek de çok azdı, insanlarda ciddi bir fetö karşıtlığı var, bunu göremedi.
Chp sadece iyi parti ile ittifak yapsa ve hdp ile arasına sınır çizse daha milli ve ılımlı bir yol haritası izlese idi şuan galipti. Merak akşenerin haklı olduğu da ortaya çıktı. Bu seçimi Erdoğan alır tahminim, bir sonraki seçime sağ çıkmaz Erdoğan gibi görünüyor. chp şuanki kadrosu ile Erdoğan olmasa da kazanamaz. Atatürk’ün milliyetçi görüşüne biran önce dönmesi gerekiyor bu partinin.
Seçimin ikinci tura kalması erdoğana da güzel bir ders oldu. Kınadığı şeyi yapmayacak hüdaparla bir olmayacaktı. Ekonomiyi bu kadar bozmayacaktı.
Akpnin oyunun çok düşeceğini biliyordum geçen yıldan, Erdoğan bu nedenle son bir yıldır çok fazla şeyi cbaşkanı kararnamesine bağladı zaten. Mecliste geçiremezse kendisi halledecekti. Bu süreçte çok eleştirilse de ben yeniden refah partisi genel başkanını da başarılı buldum. Hem başka partinin listesine kaynak yapmadan kendi başarısı ile meclise girdiler hem de mutabakat metninin ciddi arkasında durdular. Onlardan gelecek oyun da farkına vardı Erdoğan. Artık o metnin her maddesini olmasa da çoğunu uygulamak zorunda kalacak. Yani akpnin bir elinden mhp bir elinden yrp tutacak.
Bu iki hafta bol bol gençlere vaatler dinleyeceğiz. Teröre de tü kaka sözlerini de bol bol duyarız. Hayırlısı olsun ülkemiz adına
Çalışma hakkınız elinizden alınmamış olursa çalışırsınızEvlenince çalışmayacağımı söylemedimki bir süre bazı sebeplerden ötürü çalışmayı düşünmüyorum. Bir siz değilsiniz akıllı dert etmeyin siz :)
Askıda ekmek varya bir dönem bende parasını verip destek olmuştum,sonra bıraktım çünkü değmez o insana .Copten de toplasa olmaz bizden ablacim, ne diyecegimi sasirdim artik
Görmek istemedikleri için bunları yaşıyoruz pelincim,insan bir durur düşünür demi et olmuş 400 lira nasıl alsın bu indanlar onu.Abla inan o durumda bile durumu bizden kötü insanlar vardı yani. He annem babam sonrasinda durumlarını düzeltti biz üniversite okuduk şuan durumum iyi çok şükür ama yoksulluğun her seviyesini gördük yani hala daha goren binlerce insan varken hiç yokmuş gibi yazması..
Kendi ülkemizde mülteci olduk resmen,kanla kazanılan bir ülkede hemde.Ne diyeyim bana giren çıkan yok afedersin. Çok şükür yurtdışında iş bulabilme potansiyelim var. Ben isteğim kendi ülkemde insanca yaşamaktı. Çok tepem atarsa (ki atık) s….ri çeker giderm. Cahil cühella dusünsün ne halt edeceğini.
Aşk olsun gariban egitimsiz kısimdayım ve hayatımda akp ye oy vermedim çünkü bunu atatürkün ilkelerinden ögrendim.. çünkü biliyorum ki biri siyasete din karıştıtıyorsa o insandan fayda gelmez.. sonrasında başımıza gelen enflasyon suriler derken ileride olacaklari tahmin edebiliyorum.. yani o 45 lik kısım sadece maddi durumu iyi olan egitimli insanlardan oluşmuyor anlayacagın. ne egitimli olup meeleyenler var.. bu arada cevabımdan bagımsız akp nin hüdapar ittifakı da az çok kafamda oturmuş oldu özellikle bu hüda nin akp ye dahil olup ittifak kurmasinin hdp nin chp ye destek verecegini açıkladıktan sonra olması..adım gibi eminim ki kürt seçmen yani hdp tabanindan da hüda elbirligiyle erdogan kayma oldu( burda yine din sömürüsunun katkısıni görebiliyoruz). yalnız kimse kusura bakmasin adamın seçim, siyaset stratejisi mükemmel, aksi bunca şeye ragmen çoktan silinip gitmesi gerekirdi..Emin olun bu 45 lik kısim maddi olarak diğer kısımdan çok daha iyi olan eğitimli meslek sahibi insanlar.Bu insanlar daha çok düşündü ülkeyi.Diger kısım zaten alışmış köle gibi yaşamaya.Onlar için farketmiyor.
20 yken bunu düşünmeyene 100 olsun abi dolar.Dolar 50 lira olsun bu millete az bile
Ben bunu başarısızlık olarak görmüyorum. Kemal Kılıçdaroğlu genel olarak bütünleştirici bir politika sergiledi. Bu partilerinin mecliste milletvekili olması da kayıp değil. Demokrasinin bir göstergesi.
Güzel kardeşim ülkede aç kalsam da vatanı satmam diyen( vatan çoktan satıldı yahu) kitle varken senin bu temennin kurunun yanindaki yaş olan bizi etkiler yalnızcaAslında ara sıra düşünüp iyi oldu diyorum.
Bin beter olun diyorum.
Daha da zam gelsin herseye.
Dolar bana 20 TL de
Onlara 10 TL mi.
Bakalım aynı yerden baktığımızda neler olacak.
Biat etmekte karın doyurmayacak.
Siz hizmeti betondan ibaret zannediyorsunuz tabi. Bide bize heykelci derlerDört yıldır bunca büyükşehir belediyesi yönetiyorsunuz.İstanbul Belediyesi'nin bütçesi altı bakanlığa eşit galiba ,yanlış hatırlamıyorsam.Kaç açılışa gitti sahi Kılıçdaroğlu?
Hatırladım bir çeşme açmışlardı baba oğul ,musluğu çevirince su akıyordu.
İnanın evimde televizyon, elimde internet olmasa bile kendi çevremde gördüklerim bana yetiyor. Hiçbir vasfı olmayan biri bi torpil bulup belediyeye girince bütün sülalesini ihya ediyor. Sınav yok, eğitim yok bir bakıyorsun belediyede güzel bir işe yerleşmiş. Geçen bi tanıdık babama dert yanmış, herkese gelince iş veriyorlar benim oğluma vermediler, neymiş illa üniversite mezunu olacakmış diye. Adamın umrunda değil memleket batmış mı çıkmış mı, oğlu kızı işe yerleşsin yeter. Ama lafa gelince biz patates soğan için ülkemizi satmayız, davamızdan dönmeyiz. Tabi dönmezsiniz, dönseniz işsiz kalacaksınız.Benim gorumcemin kayni belediye başkan yardımcısı.
Gözümüzle gorduk neler yaptıklarını.
Kendileri de açıkça aile içinde konuşuyor zaten saklamiyorlar.
En son Balıkesir'de arsa almisti eşine.
Yakınlarına yaptıklarını sayar övünür.
Tek derdi bu düzenin bozulmaması çünkü musluk kapanacak.
Akşamları alkolünü alır kendi telaşına düşer.
Ama maaşının devam etmesi için dışarıda öyle bir miting yapar ki insanlar waowww ne muhteşem siyasetçi der.
İnsanlar bunları görmezden geldikleri için böyle savunuyor.
İşlerine geliyor bence.
Depremzelerin "hükümet nerede" sloganlarıyla hükümeti sorguladıkları için, secimde o bölgelerin yuksek oy alması sasırttı herkesi, o zman ordaki cogu kişi hayatından memnun ki oylarda gösterdiler bunu, kimse cıkıp depremzeler olarak kimse yanımızda durmadı demesinAa olurmu onlar okumuş,bilim adamı olmuş, seküler, elit ,cumhuriyetçi,laik..diğer %50 ise cahil geri zekalı..siz bu ayrımcılığı yaptığınız sürece sittin sene KAZANAMAYACAKSINIZ..deprem bölgesi Tayyibe verdi diye depremzedelere küfreden, iyi olmuş diyen zihniyet KAZANAMAYACAK..Abd AB destekledigi ile değil halkın desteği ile biyere gelmeye çalışın biraz kendinizi sorgulayın %50 ye hakaret etme yarışına girmeye çalışacağıniza önce partinizi din dusmanlarindan, teröristlerden temizleyin. Sonra elle tutulur projeler vaat edin heykellere karnımız tok..koltuk sevdalısı adayınızı sorgulayın..millete saldırmayı bırakın
Bu ekonomi kolay kolay düzelmez.Güzel kardeşim ülkede aç kalsam da vatanı satmam diyen( vatan çoktan satıldı yahu) kitle varken senin bu temennin kurun yanindaki yaş olan bizi etkiler yalnızca
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?