Şehir dışına evlenenler yardım

Şehir dışına yerleşmek biraz yeniden dünyayı öğrenmek gibi. Hastane market sevdiğiniz yerleri vs tekrar keşfetmeniz gerekiyor. Eşiniz bunlarda yanınızda olacak mı? ve siz kendinize çevre kurduğunuzda size alan bırakacak mı bunları düşünmek lazım. Ben çalışıyorum, işimle geçtim Ankara'ya yeni arkadaşlar onlarla gittiğim yerler, eşimle gittiğim yerler derken kısa sürede şehre hakim oldum. Bunun dışında yeni bir hayata yeni bir şehirde eşinizle başlamak cidden keyifli. Eş ailesi aynı şehirdeyse ve iyiyse bal dök yala. Benimkiler öyle, anne kardeş ne zaman ihtiyacım olsa koştular, ne zaman bunalsam gidebildim. Ben çok zorlanırım sandım ama o kadar olmadı. Şimdi şehrime geri dönsem düşünürüm burada bir çevrem, iş hayatım sevdiğim bir evim var.

Kızlar özellikle tecrübesi olanlar şehir dışına evlendiğiniz için memnun musunuz? İyi tarafları, kötü tarafları nedir? Tamam birini sevdik ama hayatını değiştirmek için yeterli mi 😅
Ben başka ülkeye evlendim çok zor eşimde aileside çok iyi insanlar ama insanın büyüdüğü ortamından uzakta çok zor iş hayatım aile hayatım arkadaş ortamim herşeyi çok özlüyorum çok ama çok zor bı durum 2 yıl oldu alisamadim hala televizyonda İstanbul'u her gördüğümde bı kere içim çiz ediyor .

Cok anlatirim,
Bir cok sehirde yanliz yasadim, esimle birlikte de cok tasindik. Ama en zoru evlendigim sene tasindigimiz yere alismam oldu. Sanki kendi fikrim zikrim ile degil de onu icin tasinmisim gibi hissetmis ve biraz ona bagimli hissetmistim kendimi.

O yuzden bence sizin icin de dogru karar mi diye dusunun. Ikiniz icin de oylesi uygunsa o sehre tasinin, ama sizin sehrinize, aradaki bir baska sehre tasinma ihtimallerini de degerlendirin.

1. Karakter meselesi misal ben uyumlu insandım yapardım aslında
2. Kendi ailenden uzak olmanın avantajı da çok dezavantajı da.. Biraz özgürlük iyidir fakat hastalıkta sağlıkta hep yalnızsınız
3. Yöre farkı diye bisey var insanlara gittiğin şehrin kurallarına adetlerine alışmak zor
4. Eşinin ailesi umarım gittiğin şehirde değildir
5. Eşinin ailesi gittiğin şehirde ise umarım en az 1 saat yol vardır aranizda ve merhametli insanlardır
6. Umarım eşin anlayışlı olumlu pozitif biridir
7. Ne olursa olsun insan memleketini istiyor ya 🙂

Kızlar özellikle tecrübesi olanlar şehir dışına evlendiğiniz için memnun musunuz? İyi tarafları, kötü tarafları nedir? Tamam birini sevdik ama hayatını değiştirmek için yeterli mi 😅
Olumlu yanı kafan rahat olumsuz yanı yazın ordan oraya git gel yoruyu. Biz iki tarafında yanında değiliz 🥰

Aynı biz eşya taşı et hele çocuklarla en zoru bu 🙈😂
Benim ikizim oldu ha birde konu sahibi ikizin olursa benim gibi evinden olursun 😅😅😁 tekken yine iyi benim en büyük problemim bayramlardi 😁 orada 22.5 gün kaldık burda 33.4 gün 😁 ikiz bebeklerle beni ne günler bekliyor 🙄🤔😅

Ben de eşimle 1,5 yıldır aileme ve onun ailesine uzak bir şehirde yaşıyorum. Bayıldığım bir yer değil, insanlarına da çok bayılmam ama şartlar bunu gerektirdi ve öyle yaptık. Birbirimize ayıracağımız daha çok zamanımız oldu. Seninkilere şu zaman gidelim bizimkilere şu zaman gidelim diye haftasonu planları olmaması en güzeli 😄 Yalnızlık hissi tabi ki var veya hastalık durumlarını gizleme derdi var onları evhamlandırmamak adına. Geri dönme şansımız olursa hayır demem ama geldiğime de pişman değilim çünkü ondan ayrı olsam yaşayacağım mutsuzluğu şu anla kıyaslayamam bile :)

Ailemden yedi saat uzağa ev kurdum.
Tabi ki zorluğu da var iyi yönleri de.
Bu daha çok size bağlı aslında.
Ben aileme bağımlı biri değilim o yüzden kafama göre takılmak iyi geldi.
Ama yeni doğum yaptigimda özellikle çok zorlandım.
Şöyle de bir durum var bu zorluklar insanı güçlü de kılıyor.
Bir şekilde başınızın çaresine bakıyorsunuz.
En güzeli evinize karışan olmaması.
Ama süper bir anne kız ilişkiniz vardır o zaman zorlar sizi.
İşte kısacası size bağlı herşey.

Sana tecrübe mi anlatayım ders olsun ilk uzaga gelin gittim hamilelikte hastalıkta cok aradım yalnız kaldım.Sonra işimizi memelekete tasıdık döndük dönmez olaydık uzaktayken tatlı tatlı gelip gidiyorsun yakındayken hep aile sorunlarının içindesin uzaklık nimetmiş megersem anlamamışım😔

kayseriden sakaryaya geldim。 yigenim dogdu 6 aylikken gorebildim。 sikintili bi hamilelik gecirdim yanimda bi destek olmadi wc harici kalkmamam gerekirken yanlizdim ev tasidim tirnagin varsa basini kasi。hersekilde zor allahtan goruntulu konusmalar var bi nebze iyi

Antalyadan izmire geldim. Pişmanım. Şimdiki aklım olsa kabul etmezdim..

Bu konu ikiye ayrılıyor aslında. Eş ailesinin bulunduğu şehre gidiliyorsa sıkıntı olabilir hatta büyük ihtimalle olur ama iki aileden de uzaksa eşin anlayışlıysa birlikte huzurluysanız o evlilik tadından yenmez.

Arkadaşım evlendi orada hiç yapama dı boşandı iki ayda

Ben atandım. İlk defa ailemden ayrıldım. 1000 km uzaktayım. Çok zor ama işin ucunda para var. Sonuçta burda para kazanıyorum. Ama bi erkek için yaşadığım şehri bırakmak, ailemden ayrılmak gibi çok büyük bir fedakarlığı yapmam. Yapmadım da. Ki iki tarafın ailesinden uzakta olunursa o evlilik yürüyor. Eğer erkek ailesinin olduğu yere gidiyorsanız maalesef bu kadının sırtına büyük yük. Hiçbir zamanda sizin yaptığınız bu şey fedakarlık olarak görülmeyecek emin olun. Hasretiniz, özleminiz de önemsenmeyecek.

Back
X