Sehirlerarasi otobuslerde yer kavgasi!

Canım seni çok iyi anlıyorum ben de bir zamanlar senin gibiydim 1 saatlik yola bile dayanamıyordum ama şükür son 3-4 yıldır iyiyim . Ama yine de otobüslerde cam kenarına oturmayı tercih ederim . Çünkü koridor tarafı benim içimi fena yapıyor daralıyorum bakacak geniş alanım olmalı . Bir de benim kalbimde durduk yere çarpıntı olmaya başlıyor o yüzden eğer ki yerime en başta başka birisi oturmuşsa burası benim yerim deyip kaldırıyorum . Ama çok çok sinir olduğum bir olayı anlatacağım aklıma geldi gene sinirlendim .
Lüleburgaz'dan istanbul'a gelecektik biletlerimizi aldık bekliyoruz . Neyse otobüs geldi bindik bir de ne görelim bizim 'biletle' aldığımız yere karı-koca-çocuklu kadın ve bir adam oturmuş . Kaldırmaya çalıştık orası bizim yerimiz biz biletle aldık dedik . Yok geçin boş yerlere oturun diyorlar . Birde demezler mi biz paramızı veripte oturduk diye ey allahım sanki biz öpücükle aldık biletleri Neyse biz çemkire çemkire en arkada 5 kişilik oturma yeri vardı oraya kuzenimle ben geçtim . Sağa doğru 3 tanesi boştu sadece ben de cam kenarına geçtim tabi haliyle . Sonra bir adam geldi biletini gösterek orası benim yerim dedi geçti oturdu . Ben de orta tarafa geçtim . Allahım öyle sinir olmamışımdır . Neyseki sonra muavin başka bir adamı kaldırıp bizi oturttu oraya bir daha olmayacak falan dedi durdu . O çocuklu kadının çocuğu da arkamdaydı yanlışlıkla saçıma basmış eliyle birde ona sinirlendim kadında pardon diyor bir yandan da gülüyor . Tövbe yarabbim ya ne insanlar var cidden . Sen otobüs firmasına güven paranı verip oradan al biletini ama gördüğün muameleye bak . Biletsiz yolcu almakta yasak sözdee (!) Bir daha asla o firmayı tercih etmedim etmem de .

Sizde fazla kırıcıymışsınız kusura bakmayın
Kimseninde konuştuğu Türkçeyi beğenmemişsin
Polise ne diyerek şikayette bulunacaktın,merak ettim :44:

Bence az bile kırıı olmuş, kafa kırıcı olmalıydı asıl

Erkekler usturuplu davranmayı, derli toplu yürümeyi ve oturmayı öğrenmeli, özellikle de toplu taşıma araçlarında.

Bir kere teyzemin başına 30 yaşlarında bir adam dikilmiş, bomboş arabada şeyini neredeyse kafasına değdirecek it. Teyzem kızınca adam üste çıkıp 60 yaşındaki kadına "sen de yaşlı mısın da oturuyorsun be" tarzı bir şey söyledi, hayvan üste çıkacak ya ne diyeceğini şaşırdı.

Bacaklarını pergel gibi açanlar ayrı bir alem zaten, bir gün şöyle gerinip tekmeyi 12den indiricem o olacak.

heleki bazı anlar vardırki insanın hayatında cekemezsin kimseyi bazıları onune arkasına bakmıyor bilmiyosan cıkma dısarı otur evinde ya sinir oluyorum ben o anda kızdan cıkarırdım hıncımı heralde

pislikler ya sessiz kaldıkca daha da ustune gelirler insanların şok cihazıi olucak vericen elektirigi hicbirsey olmamıs gibi basıp gidicen

Aklıma gelmişken bir kere minibüsteyim bir adamla aynı anda bindik mecbur kaldığım için yanına oturdum . Adamda da sapık tipi var . Bakışları falan . Neyse gidiyoozz . Adam iki üç dk da bir şeyini elliyor ah dedim yok yapmıyodur öyle ama gerçekten de elliyor yani . Zor duruyorum biri binse de kalksam diyordum ki bir teyze bindi . Teyzenin adımını atmasıyla benim yerimden fırlamam bir oldu . İğrenç ya adam gene 50 yaşına yakındır eralde . Zaten minibüslerden nefret ederim bu olayla daha da nefrett ettimmm :88:

heleki bazı anlar vardırki insanın hayatında cekemezsin kimseyi bazıları onune arkasına bakmıyor bilmiyosan cıkma dısarı otur evinde ya sinir oluyorum ben o anda kızdan cıkarırdım hıncımı heralde

O mini etkeliydi. Daha fazla hissederdi.ben kotun içine tayt giydim ateşli olduğum için haziranın o deli sıcağında.demediğime de pişman oldum zaten ayakta olsaydın da sana deydireydi diye.

O mini etkeliydi. Daha fazla hissederdi.ben kotun içine tayt giydim ateşli olduğum için haziranın o deli sıcağında.demediğime de pişman oldum zaten ayakta olsaydın da sana deydireydi diye.

he madem gunah demis kalksaymıs iste ona dokunuverseymis adam ..zaten o sinirli anda biri cıkıpda yorum yaparya cinnet gecirir insan yakalabalık arabalara binmiyceksin en guzeli gerci istanbul gibi bir yerde yasayanlar icin mumkun olmuyor

ertuğrul özkök denen gazeteci(!) ' nin bir yazısı vardı. yolculuklar uzun olsun kısa olsun birçok erkeğin otobüste, uçakta, minibüste vs. gördüğü kadınlar ile ilgili hemen o anda fanteziler kurduklarından, tanışmaya çalıştıklarından, kaba tabirle bir ekmek çıkar mı düşüncesinden bahseden. yani illa bedensel taciz değil otobüslerde özellikle hayvan gibi bakan erkeklerin de davranışları bu yüzden.

bir keresinde şehiriçi otobüse eminönündeki duraktan bindimi kıronun biri en ön koltuklardan birine oturmuş daha ben akbili basarken bile sırıtarak bakmaya başladı, ben daha arka taraflarda bir koltuğa oturdum yanıma da bir kadın oturdu. otobüs kalktı bu bahsettiğim hayvan kadınlardan birine yer vermek bahanesiyle yerinden kalktı benim oturduğum koltuğun başına geldi, ben de o sırada telefonda eşimle mesajlaşıyorum. hayvan resmen kafasını eğip mesajlarımı okumaya çalıştıyine bana bakarak hem de sırıtarak. telefonu mecburen çantama koyup kafamı ondan ters tarafa çevirdim ama şanssızlık işte yanımdaki kadın birkaç durak sonra indi. bu kıro bir hevesle hemen yanıma oturmaya çalıştı ben de kalktım mecburen, ben yerimden kalkmaya çalıştıkça resmen elleriyle yolumu kapadı, yine sırıtarak iğrenç bir ifadeyle yolumu kesti yani. delirdim bunun üzerine buna '' yol versene lan kalkacağım yerimden senin yüzünden senin iğrençliğin yüzünden'' diye bağırdım. tüm otobüs tabii dönüp baktı, bu rezil oldu mecburen yol verdi. ben yerimden kalkıp sırf onunla yanyana oturmamak için ayakta beklemeye başladım hala kafasını çevirip çevirip pis pis bakıyor, kendi kendime düşündüm ben eğer inersem bu hayvan da benimle beraber iner de peşime takılırsa biber gazını çıkarıp basacaktım sinek gibi. neyse ki benden birkaç durak önce indi eğer benimle aynı durakta inseydi biber gazına doyuracaktım. hala tüylerim ürperiyor o iğrenç suratını hatırladıkça.

Ben de deli oluyorum böyle tiplere ya... Bir gün banliyö trenindeyim, Haydarpaşa eski banliyö vagonlarını bilen bilir, çift koltukla tekli koltuk karşı karşıya bakar. Ben özellikle tekli koltuğa geçtim, bir durak sonra karşıma bir anne oğul oturdu. Anne koridor tarafında, oğluda cam tarafında tam karşımda. Adam ayaklarını bana doğru uzatıyor, ben çekiyorum. Ben çektikçe daha çok uzatıyor. "Şu bacaklarınızı toplarmısınız artık daha gidecekleri bi yer kalmadı" diye tersledim de çekti. Annesini merak ettiniz değil mi? Kadın çarşaflı bir bayan (diğerler çarşaflı bayanları tenzih ediyorum, durumu anlayın diye söylüyorum) yanından bir erkek geçerken bile aman değmesin, aman yaklaşmıyım diye kendini toplaya toplaya bitiremedi ve benim bu tepkime hiç birşey demedi. Be kadın madem o kadar edeplisin şu yetiştirdiğin oğlan çocuğuna da birazcık oturup kalkmayı öğretsen ya! Bir erkek sana değince günaha gireceğine inanıyorsun, oğlunun bir bayanı rahatsız etmesi nasıl seni rahatsız etmiyor. Kız çocuklarına daha küçücükkken düzgün oturmayı öğretmeye çalışırken oğluna bu görgünün yarısını vermeyen annelere ayrıca sinir oluyorum.

gerçekten şu erkeklerdeki bacalarını pergel gibi açarak oturma sevdası nereden geliyor çok merak ediyorum.yanıma bi erkek o şekilde oturunca o kadar rahatsız oluyorum ki anlatamam.

gerçekten şu erkeklerdeki bacalarını pergel gibi açarak oturma sevdası nereden geliyor çok merak ediyorum.yanıma bi erkek o şekilde oturunca o kadar rahatsız oluyorum ki anlatamam.

en gıcık olduğum erkek tipi

öyle erkekten hayır gelmez genelleme yapmamak gerekır ama adabını bılmeyen adamdan ne hayır gelır

öyle oturan adam görünce gelişine bir tane çakmak istiyorum

geçende sinamada yanıma bi erkek denk geldi 20' li yaşlarda ayaklarını açtıkça açtı, salladı falan izlediğimden hiç bişi anlamadım.korkudan ölcektim, her an taciz etcek gibime geldi çok kötüydü

Son düzenleme:

ben uyarıyorum. sallamasanıza şunu diye. ama otobüste bacağını açan öküzlere henüz bişey diyemedim aslında alacaksın ceviz kıracağını...

tövbe tövbeee...

çok doğru tepkiler vermişsin ben de senin gibi yapıyorum. hemen uyarırım orası benim yerim diye. Ayrıca arkadaşlar bahsetmişler sigorta olayından. bilet aldığınız koltuğa sigortalanırsınız. hem öyle olmasa bile hakkını aramak en doğal hakkın :) bizim toplum hakkını arayana kavgacı edepsiz etiketini yapıitırıverir ama umrunda olmasın boşver.

Seni çok iyi anlıyorum arkadaşım aynı sorun bende de var ister otobüs olsun ister özel araba olsun beni çok fena tutar o yüzden hep cam kenarında otururum,ayrıca şehirler arası otobüslerde yer degiştirmek yasak.Bende bir gün belediye otobüse bindim yanıma bir kadın oturdu önünde bebek arabası bebek arabasını neredeyse benim üstüme koyacaktı kadın ki koyduda en sonunda kızdım ayakkabım pantolum çamur içinde kaldı hayır yan tarafı bomboş oraya koyabilir kadının amacı beni koltugumdan kaldırmaktı aslında kocasını oturtmak için hatta siz buradan kalkında yanıma kocam otursun dedi bende kalkamam yolum çok uzun dedim :) ayrıca erkekler bayanlara yer vermeli dedim kadına sonuçta belediye otobüsü erkeklerin çogu ayakta ha yaşlı yada hamile olmuş olsa onlar söylemeden yerimi veriyorum ayakta beklemesinler diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…