- 28 Haziran 2010
- 1.014
- 421
- 398
- Konu Sahibi missplayful
-
Başka bir otobüs yolculuğumda da yanımda kilolu bir köylü kadın..Aman Allahım mahfoldum..Nasıl sıkıştırıyor kadın beni...Ben de kilolu değil ama iri bir insanım..Artık tek popomun üzerinde,göğüs kafesim sıkıştı o kadar ki nefes alamıcam...Allahtan otobüs biraz boştu da başka yere oturdum..Kadının da elinde değil ama hiç istifini bozmuyordu..Yanımdakini rahatsız mı ediyorum vs empati yok....Bence kilolu insanlar çift bilet almalı..Kimsenin kalbini kırmak istemem bu konuda ama böyle bir durum da var malesef..
Bir de benim öğrenciliğim zamanlarında çok yaygın bir teyze çeşidi vardı, hâlâ varlar mı bilmiyorum. "Şehirlerarası yolculukları çekilmez hâle getiren şeyler listesi" diye bir liste yapsak ilk beşe kesin girerlerdi. Bu teyzeler genç kızları gözlerine kestirir, sohbet etmeye tanımaya çalışır, o kızı gözleri tutarsa "bilmemnerede okuyan, bilmem hangi işi yapan" oğullarından/torunlarından bahsederlerdi, ve o torunların cinsiyetleri elbette "erkek" olurdu!
Elinizde bir kitap görünce hemen sorarlardı: "öğrenci misin kızım?" Ve akabinde soru yağmuru başlardı, nereliyim, anam babam necidir, ne okuyorum, nerede oturuyoruz, oturduğumuz ev kendimizin mi yoksa kira mı... "Öğrenci misin?"den sonrasına cevap vermeye tenezzül etmeyip okuduklarına konsantre olmayan ben bile o "hayatını düzene sokmuş, bir tek evlenmesi eksik kalmış" oğul veya torun monuloglarına maruz kalıyorduysam merak ediyorum evlerinin kira olup olmadığına kadar âdeta hesap veren ama hâlinden memnun kızları o teyzeler otobüsten inince doğrudan nikâh dairesine falan mı götürüyorlardı, hele bir de öğretmenlik okuyan kızlar o teyzelerin çenesinden nasıl kurtuluyorlardı bilmiyorum. Mürüvvet meraklısı teyze kurbanları istatistikleri doğrultusunda diyebilirdik ki o teyzelere göre öğretmenlik bir kadın için en makbul meslekti.
O zamanlardan kalma alışkanlık sanırım, müzik dinlemeyeceksem bile yolculuk daha başlamadan kulaklıkları takar, "iyi yolculuklar" temennisinden ötesini duymazdan gelirim. Ve inanıyorum ki o otobüslere bir şehirden başka bir şehire gitmek için değil de "gideyim de yanımdakiyle iki muhabbet edip döneyim" diye binen insanlar var.
ahahah banada soruyorlardi ama ne zaman dovme yaptirip sacimi siyah-pembe kabarik yaptim bitti o teyzelerin israri... piercinglerim fln vardi kulagimda dizi dizi hehe...DD boyle hastalikliymissin gibi davranip uzak duruyorlar gozlerine kestiremedikleri icin... hey gidi gunler hey genclik 27 yasinda olacagim yakinda piercingleri cikardim artik oyle ucuk kacik yapmiyorum saclari... dovmelerde askli olmadikca gozukmuyor Ama ozledim o ogrencilik gunlerini
Ben de bir keresinde "ailem beni hemşire biliyor ama aslında ilk sene okuldan atıldım, haftada üç gece bi gazinoda konsomasyona çıkıyorum, ne yaparsın ekmek kavgası" falan demiştim. Kadın nasıl rahatsız olduysa eteğini pardesüsünü falan toparlamıştı bana değmesin diye.
Ay supermis valla yakani kurtarmissin aslinda aman degmesin sana mikrop kapar mazallah!
aaa biri bana öyle cvp vericek bin tane soru sorarim
nasil düstün kötü yola ?
zorluyorlarmi seni ?
yüzde kaci sana kaliyor?
asik olursan ne halt ediceksin ?
özel hayatinda napiosun ?
yaa yolda birini görsen nasil tepki veriyorlar?
bidi bidi bidi bidi firsat bu firsat diyip sorarim insani canindan bezdirir kadini meslegine tövbe ettirir türkce ögretmenligine kastiririm valla
Başka bir otobüs yolculuğumda da yanımda kilolu bir köylü kadın..Aman Allahım mahfoldum..Nasıl sıkıştırıyor kadın beni...Ben de kilolu değil ama iri bir insanım..Artık tek popomun üzerinde,göğüs kafesim sıkıştı o kadar ki nefes alamıcam...Allahtan otobüs biraz boştu da başka yere oturdum..Kadının da elinde değil ama hiç istifini bozmuyordu..Yanımdakini rahatsız mı ediyorum vs empati yok....Bence kilolu insanlar çift bilet almalı..Kimsenin kalbini kırmak istemem bu konuda ama böyle bir durum da var malesef..
Ben de bundan muzraribim,kilolu değilim ama iriyim,omuzlarım çok geniş en çok o konuda sıkıntı yaşıyorum.
Yanıma kilolu biri oturunca omuz omuza gidiyoruz yani.
Neyseki ne zaman kilolu biri otursa (2li boş koltuk olursa beni alın diye hep rica ederim.) boş koltuk oluyor arabada başka yere oturuyorum.
Fazla uzun sürmüyor omuz omuza yolculuk. :)
Şans işte. Umarım hep böyle olur.
Yer ile alakalı değil ama bir anımı anlatayım,hayatımda geçirdiğim en acayip yolculuktu.
Hava aşırı soğuk,şehrime dönüyorum (Ankara'dan İzmir'e)
Arabanın içi inanılmaz sıcak olmaya başladı.
Ben sesimi çıkarmadım önce ama dayanılacak gibi değil yani.
Cam falan da yok tabi.
Elimi cam kenarının yanına koyamıyorum yanıyor resmen.
En sonunda biri dayanamadı lütfen kaloriferleri kapatır mısınız dedi.
Önce tamam dediler ama hala yanıyoruz.
Baktım derece 32'yi gösteriyor düşünün.
Bu sefer ben rica ettim lütfen kapatın dayanılmaz bi hal aldı burası.
Şoför açmış camını tabi oh.
Yine tamam dediler yine kapatılmadı.
Daha önce söyleyen kadın bu sefer bağırmaya başladı fenalaşıyoruuum cinnet geçiriyoruuum diye
İnsanlar ayaklandı kapatın fenalaşanlar var diye
O an ciddi ciddi güler misin ağlar mısın durumu.
Yaşlılar baygınlık geçirmeye başladı bağıran kadın şöförün üzerine yürüyor cinnet geçiriyorum diye.
En sonunda şöför de bağırmaya başladı bu araba otomatik bu kadar açıksa yapacak bir şey yok diyor.
Olamaz böyle bi şey demeye başladık nasıl ayarı düşürülmez ya da kapatılmaz.
Üzerime gelmeyin kapatamıyorum diyip duruyor adam.
Çok büyük ihtimalle bu kalorifer ayarları bozuldu diyecek laf bulamayınca bu bahaneye başvurdular.
Önce tamam demişlerdi çünkü ve zaten böyle bir şey olamaz.
Bir yerde mola verdik,insanlar kendini dışarı attı bazıları ben nasıl çıkacağım şimdi hasta olacağız dışarıda kar yağıyor ter içindeyim diyor.
Valizden havlu çıkartanlar mı ararsınız çocuklarına iç çamaşırı mı
Daha sonra araba mola verdiği yerden kalkamadı zaten,bozuldu.
[ı]bir tanıdığım çok kızardı şu teyzelere beş çaylarından çıkıp yorgun argın işten gelen insanlardan yer bekliyorlar diye haksız da sayılmazdı[/ı]
aynen hiç sevmıyorum işten dönerken başımda yaşlının durmasını ve gözlerimin içine bakmasını
aynen hiç sevmıyorum işten dönerken başımda yaşlının durmasını ve gözlerimin içine bakmasını
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?