Sehirlerarasi otobuslerde yer kavgasi!

Kesinliklew haklısınız.Siz nasıl rahatsız olduğunuzu ve cam kenaraı olmazsa hastalanacağınızı bilip önceden cam kenarı yer ayırtıyorsanız o kişide düşünnsün.Onu siz düşünmek zorunda değilsinizki.Bebeği var ve otobüsle yolculuk edecekse nasıl emzireceğini ve nerede rahat edeceğini düşünüp ona göre yer ayırtsaymış.Veya diğer yaşlı teyze çok cam kenarında gitmek istiyorsa otobüsteki diğer 15 akrabasından biri versin yerini ona.

Son düzenleme:

yaşlı konusuna gelince ayakkabılarım ayagıma yapısıyor artık ki ben kimsenin keyfını düşünemıyorum o an ki hepsi gezmeden ordan burdan gelıyor. peynir almak için üsküdar mı dersin eminönümü dersin madem gezicen iş saatlerını atla

oyle cık ben cok daralıyorum gözlerimin içine bakmalarından yer verıyorum malesef ama olan bana oluyor o kadar saat zaten iş yorgunlugu sonra 1,5 saat otobusu ayakda geçir. sabahları sırf oturayım dıye 15 dk son duraga yuruyorum

yoksa sabahda 1,5 saat ayakda durucam . benim sevmedıgım bir diğer seyde bırıne yer verılmıyorsa eger baska bir kısı su bayana veya beye yer verın cocuklu veya cocuksuz cocuklu olanlar cocugunu oturtup kendılerının ayakda

durmasından nefret edıyorum ya da yer veriyorsun cocugu durmuyor ayaktakını istiyor ayakdakı alıyor kucagına oturan yıne oturuyor madem oturmuyor cocuk oturma kardesım. ve tabi cocuklu olup ayagını ayakkabısını üstüme başıma sürenler var toz camur olanlar annelerı hiç ilgilenmiyor o kadar çok ki kimse kusura bakmasın . bir otobuse 74 kişi ayakda alınıyorsa bunun suclusu sesimizi cıkarmayısımız ben oturuyorsam da en arkalara gecıyorum bana gelene kadar yer veren zaten oluyor

bende sana bugün kü otobüs maceramı anlatayım gerisini sen düşün oturuyorum ayakdaki kadın ikide bir dirseğiyle ya omzuma ya koluma vurup vurup pardon diyor. (kendimi zor tuttum) yanım bosaldı bir tane genc biniyor sırtında canta var öküz cocuk cantasını oldugu gıbı yuzume sürdü sırt cantasını nefret edıyorum boyle adamlardan.

yoo tepkin normal, benide araba tutuyor ve bende her seferinde cam kenarını tercih ederim

kavga çıkarıyolarsa direk muavine göster biletini o kaldırır onları zorla

Bir keresinde hiç unutmam İstanbul'da trafikte sıkıyönetim ilan edilmiş yine, ayakta yolcusu olan minibüsleri çeviriyorlar.Ben de ilk duraktan biniyorum haliyle de oturuyorum. Yaşlı, şöyle 50 yaşlarında bir teyzeye yer verdim. Biraz sonra minibüs şoförü polisleri gördü, araba çok doluydu, eğilmek imkansız. Bize "siz inin bilmem kaç metre sonra alırım ben sizi" demesin mi, madem yürüyecektim ne diye bindim ben minibüse? Her neyse, benim yer verdiğim yaşlı teyze de hem atladı "İndirin tabi, ayakta yolcu almanız hata" diye estirmeye başladı. Deliye döndüm resmen. Sevgili kokoş teyzem gezmelerde tozmalarda, insanlık edip yer veriyorum sırtımdaki 50 kiloluk çantayla, kadının ettiğine bak?

Bir keresinde de 70 yaşındaki adama yer verdim zorla, zorla dediğim adam tepemde dikiliyor olmadı oturtturamadım. Rahatsız etmek istemedi. Oturdu, ininceye kadar bana dualar etti. Tam nur yüzlü, ak sakallı dedeler olur ya onlardandı işte.

Yine bir keresinde otobüsteyim, karşımda iki genç kız benden biraz daha gençler. Otobüste bağıra bağıra konuşup nutuk atan adamın biri, kendisine yer verilmedi diye sinirlenmiş olacak ki sonradan binen bir teyzeye yer vermedi diye karşımdaki kızın omzuna sertçe vurdu. Kızcağız "görsem yer verirdim ama sizin yaptığınız hiç hoş olmadı" dedi. Utanmaz herif devam edyor, yok gençler şöyle, yok böyle rererörö. Gençleri bırak, sen kimsin de kıza vurmaya kalkıyorsun ? Otobüs iyice sıklım tıkış haldeyken ayakta bir kız fenalaştı, daha yaşlı biri yer verdi. Bu seferde nutukçu amca başladı, işte çok zormuş da yaşlı genç farketmiyormuş da, herkes helak oluyormuş da. Hatasını anladı ama yine bağrınmaya devam. Millet bazen sırf ağzı var diye konuşuyor.

Bir de rastladığım metrobüs magandasını anlatayım. Metrobüsün ilk durağının cevizlibağ olduğu zamanlar. Millet biniyor binmeyen kapıya hizalanıp bekliyor. Tam kapının hizasına gelmişim, kısa boylu tıknaz 45-50 yaşlarında bir adam yer bulamayınca indi, en öne geçti. Ama nasıl geçmek, resmen üstüme çıkıyordu iğrenç herif. Sinirlendim, adama çıkıştım. "Senin yaşında kızım var akıllı ol" dedi, daha ben cevap vermeden arkadan millet müdahale etti. Hele adamın biri "asıl sen akıllı ol, o kız senden akıllı, burayı dağ başı mı sandın" falan deyince bizim maganda iyice hırslandı, adamı tehdit etmeye başladı. Adamla karşılıklı tartışıyorlar, işte o zaman korktum olay çıkacak diye. Çünkü ben durmam hemen gider şikayet ederim, polis de vardı sanırım yakınlarda ama bir anda iş alevlendi, milletin başı benim yüzümden derde girecek diye korktum. Maganda kalkmış telefonu elinde "bak ararım gelir alırlar sizi ordan" diye bağrınıyor. Sonra nasıl oldu hatırlamıyorum ortadan kayboldu da ortalık yatıştı, millet halen arkasından saydırıyordu.

Gece gece koptum ya kadın işte kk kadını bu

ben kavga felan etmedim ama bu durum çok sinirimi bozuyo bikaç kere malesef bişey diyemedim ama sonradan dedim geçtik felan

Tıklım tıkış otobüslere nasıl olsa bi genç yer verir mantığıyla binen teyze-dedelere benimde tahammülüm yok
Hele ki öğrenciysen asla oturamazsın zaten,biride çıkıp demez ki ''Çantanı ver yavrum ağır mı ? ''diye
Aksine çantan bana değiyo ilerle diyenlerine bile denk geldim
Bizim lisede pantolon yasaktı,o etekli halimle erkekler otururken ayakta durmak çok zoruma gidiyodu
Konu sahibine gelince o otobüste 15 kişi olan aileye çok sinir oldum,hastayım zaten cumhuriyet içinde cumhuriyet kurmaya çalışan zavallılara

Son derece haklisiniz.
Koridorda oturmak istemeyen, bileti alirken mutlaka belirtecek.
Ben de az tartisma yasamadim bu yuzden.
Yok oyle koridordan yer alip, uckagitla cam kenarina oturmak!

benim de başıma gelmişti ve kaldırmıştım. özellikle cam kenarı alıyorsam kaldırırım kusura bakmasınlar, koltuk numaraları belli herkesin

Haklı olduğunuzu düşündüm ben de. Tek önem arz eden nokta üslup sanırım uyarı kısmında ki siz bence zaten üslubunuzu ayarlayabilecek bir kadınsınız.

Ben de öğrencilik yıllarımda çok fazla seyahat eder ve bundan inanılmaz keyif alırdım.
İnsanları gözlemlemeyi çok severim. Mekan ve zaman kavramlarım yoktur bu hususta.
Arkadaşlarımla fikir teatisinde bulunurken doğrulamış bulunduğum bir gözlemimi paylaşayım madem.

"Ekmeğin, nasibin nereden geleceği belli olmaz kardeşim, belki hatun ayıklarız otobüsten" mentalistesindeki mini çakal adamlar.

Bu yolcu cinsi genellikle 18 ilâ 25 yaş arasındaki erkeklerden oluşmakla birlikte otobüse fantastik bir karizmayla binerler.
Bir şehri terk-i diyar eylemenin getirdiği hüzün dolu, buğulu bakışlarını (Külliyen yalan, ayak yapıyor hatuna kerata.) uzunca bir süre cama diktikten sonra ufaktan hatun kesmeye başlarlar.

Eğer bir kitap okuyorlarsa, bu %83.96 V for Vendetta'dır. Eğer bir film izliyorlarsa dizüstü bilgisayarlarından, bu film %99.36 Fight Club'tır.
Düzen adamı değilim. Protest, asi ve belalıyım ayakları pek tabii...

Muavin servise çıkar, bunun önüne gelir. Kafasını önündeki kitap ya da filmden kaldırmadan "Teşekkürler! Bir şey almayacağımmm!" der tok bir sesle.
Hele hele sırtlana bak.
Sanırsın Roma halkına sesleniyor iblis.
Otobüsteki tüm hatun popülasyonu da tav olacaktı zaten senin meyve suyu içmeyi reddedişine.

Ama acı olan, yolculuğun sonuna doğru mini çakalımız bu ayakları bırakır ve otobüsün çitlembiği oluverir.
Dağılmış saçları, şişmiş gözleri ve ağzından akmış salyasıyla uyanır. Muavin kovalamaya başlar.
"Hmmghmgmhhh hocam bi' su veric... Duymadı. Hocam? Hmpfssss... Bi' su vericen mi abi?"
Yazık yahu.

Kafka Die Verwandlung kitabını yeniden yazacak olsaydı; Gregor Samsa bir böceğe değil, hatunlardan yüz bulamamış bir otobüs çakalına dönüşüyor olurdu =)

bende su otobusde ve mınıbusdekı yaslı ınsanların yerımı almasından nefret edıyorum.
hayır zaten ısten cıkıp ne kadar yamulsamda ıhtıyacı olan buyuklerımıze yer veren bırıyım vıcdanen.
ama bazıları gozune gozune bakıp dırektıf verıyor ya bıde kalkınca ne bı tesekkur ne bır rıca haşırtttt dıye oturuyorlar ya ıfrıt oluyorum
be ınsan senın, benım 12 saat ayakta calıstıgımdan haberın var mı ?
o yuzden konu sahıbı arkadasım hıc muhattap olma bırak gerızekalıları kaldır otur bu kadar basıt

ben seni anlıyorum çünkü ben de kolidor tarafında oturamam, haklısın
ben kolidor tarafından bilet alsam bile cam kenarında oturmak için müsade istediğimde yerini verenlere rastladım
biraz senin şanssızlığın olmuş sanırım

Bebeğini emzirecekse bir şal örter emzirir. Siz iyi dayanmışsınız..

Ben bir yaşadığımı paylaşayım; İstanbul'da Çapa'dan otobüse bindim.Ama otobüste adım atacak yer yok.Bir kaç durak sonra 2 kadın bindi böyle 40lı yaşlarında..genç bir çocuk insanlık yaptı birine yerini verdi.Kadın otururken arkadaşına ne dese beğenirsiniz?!!

Bir enayi daha bulalım da sende ayakta kalma!!!!
Şok olmuştum.O günden sonra kime yer vereceğim konusunda çok seçici oldum.Bir de öyle ters ters "kalk" der gibi bakanlara yer vermiyorum.

Ustelik biz bayanlar olarak yer vermek zorunda degiliz.Neden yer isterke erkeklerden istemiyorlar ki?Insan dusunmeli biraz zorla kaldirdiklari genc kiz ayakta dikilip tacize ugradimi ne olacak...En azindan erkekleri elleyen olmaz.Ben acikcasi bazen yer vermek istiyorum bazen veriyorum eger cok kalabaliksa veremiyorum korkumdan cunku totomu dusunuyorum!!!

ne kadar ayıp, terbiyesizce bir laf bu böyle

Eğer bakımlı değilsen bazen yer veren de olmuyor.Bir gün çok hastaydım, patronum doktor olmasına rağmen izin vermedi bana.Onun yüzünden geçen sene doğum günümü acilde geçirmiştim.Bak sinşr oldum yine.O haziran sıcağında ateşler içinde yandım durdum.Ateşimden üşüdüğüm yün için ceket giyiyodum.İşle evin arasında 20 dk mesafe var ve benim o sıcakta üstümde uzun ceket var.Ölüyorum ayakta duramıyorum.20-25 yaşlarında 3-4 oturan genç var.Yer mer vermiyolar, tıklım tıklış da doluydu.Adamın biri de bilet parasını uzatmak yerine hayvan gibi beni ezerek şoföre doğru gitti.Bu olay Karşıyaka - Yenigaraj minibüsünde oldu.İzmir de yaşayanlar bilir, adam adliyede bindi, stadyum metroda incekmiş, eğer Altındağa kadar gelseydi Karakolun önünde durdurup şikayetçi olacaktım. Bir bağardım Oha! Üstüme çıktın hayvan diye ne kadar insan varsa baktı bana.Konuştuğu laf da anlaşılmıyo Türkçeden çok Kürtçe bildiği için.Otursaydın sen de diyo bi de.Yer veriyolar da ben mi oturmuyorum, görmüyo musun ayakta zor duruyorum dedim.Git de konuşmayı öğren sen dedim.Tutunmaya çalıştığım koltukta bi kız vardı mini etekli.O yayaık Türkçesiyle Günah ama yaaa..Deme öyleee diye.Kalkaydın da bana değil sana değdireydi dememek için zor tuttum kendimi.Zeten o esnada indi.Şoföre de kızdım.Siz de gık demiyosunuz diye.Sonr ao 20-25 yaşlarındaki çocuklardan biri kalktı yer verdi bana.Ama ben şıkır şıkır giyinip makyajımı yapsaydım, öyle birşey yaşayıp ayakta kalmazdım.Bazen erkeklerden gerçekten nefret ediyorum.

Sizde fazla kırıcıymışsınız kusura bakmayın
Kimseninde konuştuğu Türkçeyi beğenmemişsin
Polise ne diyerek şikayette bulunacaktın,merak ettim :44:

bende çok yaşadım öyle durumları

bilhassa yaşlı teyzeler koltuk numarasından haberi yokmuş ayağı yapmıyorlar mı sınır oluyorum

bi tane teyze oturmuş yerıme kalkmam Allah kalkmam nasıl inatlaştı ikna etmeye çalışıyorum bende sankı benım görevimmiş gibi

muavine söyledim en sonunda

muavınde tam bır öküzmüş kadına sert çıktı ama kadın bundan anlıyormuş ki gık demeden kalktı

ne yapalım yanı illa böyle mi olalım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…