- Konu Sahibi missplayful
-
Kizlar ben eger cam kenarindan yer almamissam otobus beni cok tutuyor, midem agzima geliyor. Bunu bilerekten hep ozellikle cam kenarindan yer almisimdir. Ne zamanki otobuse gelirim oturacagim % 80 yerim yanimdaki insan veya rasgele biri tarafindan alinmis olur. Rica edip orasi benim yerim dedigimde ya itiraz edenler oldu veya soylenip yer degistirenler oldu. Ben ozellikle cam kenari oldugu icin onceden yer ayirtmis oldugum halde herhangi bir insanin gelip benim cam kenari yerimde oturmaya kalkisip sorun cikarmasinin ne anlami var. Iki kez bu olaylar yuzunden kavga ettim. Birinci hadise soyle gecti, ben moladan dondum ve yanimdaki teyze yerinde oturuyor ben gelince hemen cam kenarina kayip yerimi aldi, oysaki orasi benim yerimdi... size cocukluk gibi gelmesin rica ettim yasli bri kadindi fakat ben oraya oturup camdan disari bakmasam kesin rahatsizlanirdim. ORASININ benim yerim oldugunu soyledim oturmak icin uyardim. Kizim gel buraya otur diyor hala kendi yerini gostererek. Israrla hayir benim yerim cam kenari oraya gecebilirmiyim yerinize gecin lutfen dedim. Megersem otobuste en az 15 tane akrabasi varmis, hepsi bana bagirmaya basladi yok sen utanmiyormusun koskoca yasli kadini kaldiriyorsun bilmem ne... En sonunda hostu cagirdim ve kimseye kac hafta onceden ayirttigim yeri vermek zorunda degilim, herkes yerine otursun hasta olan bir insanim ozellikle cam kenari aldim, yerimi veremem dedim. Bana kizdilar fakat neticede mecburdum.
Ikinci olay gene su sekilde cereyan etti, yanimda bir koylu kadin ve bebegi var cok agliyor ama nasil, benimde migrenim var neyse dayanmaya calisiyorum yol 8 -9 saatlik.Neyse kadin her bir kac saatte bir cocugu emzircm cam kenarina geceyim deyip beni kaldiriyor,ve isi bittikten sonra uyuyor yerimi vermiyordu, bende rica ettim bu 3 kez oldu... ve ben artik yerimi size veremem hem uyuyamiyorum hem beni uykumdan uyandirip emzircem diyorsunuz banada yazik hasta oluyorum lutfen artik beni rahatsiz etmeyin dedim...Surekli ikaz edip yerime gecebilir miyim diyordum.Anliyorum belki ihtiyaci vardi fakat her seferinde zorla kaldirmam gerekmiyordu. Bazi insanlar ne kadar rahat ustelik hakkinizi arayip yeriniz olan koltuga oturmak isteyince sizi kavgacilikla sucluyorlar.
Sizce ben cok mu tepki verdim yolculuklar 8-10 saatti ve beni maalesef otobus tutuyor cam kenari olmazsa seyahet edemiyorum.Ben dogru yaptigimi dusunuyorum gene olsa gene yaparim. Sizler ne dusunuyorsunuz ?
bende şunu söylemeden geçemeyecem , tamam hepiniz haklısınız ama birde sakın dokunma, rahatsız etme sendromu var. epeydir yapmıyorum yolculuk otobüsle ama geçmişte oldu. ben oğlumla yapıyordum yolculuk bebeklisin haliyle sıkıntın oluyo ama yanında oturan o kadar kendini çekiyo ve en ufak hareketinde o kadar rahatsızmşkı gibi tepkiler veriyoki onu rahatsız etmeyim diye kasım kasım kasılıyosun. ve sürekli özür diliyosun. birazcıkta rahat olmakta fayda var. o en son yaptığım yolculuk bana işkence olmuştu. çocuk birazcık uzatsa ayağını sanki mikropluymuş gibi kendini geri çekiyo. otyobüs yolculuğunu çok severim ama çocuklarla tam bir işkenceye dönüşüyo. bindimmi yalınzı binecen otobüse.
bi iki tanede yaşadığım olayı anlatayım. yaşlılar konusuna değinilmiş orda maalesef herkeze hak veremiyorum. bi keresinde istanbulda annemle otobüs bekliyoz . babamda var ikiside yaşlı . ikili olanlardan geldi bindik tek sırtı kapıya dönük olan koltuklardan boş varmış annem ona oturdu ama alışık değil. ters ters gidiyo kadın çok kötü oldu. karşısındaki çocuğa yavrum burası beni çok kötü yaptı yer değişelim diyo çocuk anneme bakmaıyo bile. kimse annemle yer değişmedi.ayakta duracak gücüde yok durağa gelene kadar terin suyun içinde kaldı. o kadar sinir olmuştum ki. ve hep istanbul da dolu dolu otobüslerdeki burnu havada , etrafı küçümseyerek seyreden yüzünde tebessümden eser olmayan gençleri hatırladıkça gerilirim.
bi keresinde de ilçeden ile gidecem durdum dolmuşu. he yer dolu ve tek bayan benim. kimsenin yer vermeye niyeti yok acayip bir özgüvenle adamaın birine çattımne cesaret bilemiyorum. öyle bi çekişiyom ki adamla kalk ben oturacam diye oda bana diretiyo vermek zorundamıyım yerimi idye haklı olarak tabi umarım o adamla bir daha bir başka bir yerde karşılaşmamışızdır
Kizlar ben eger cam kenarindan yer almamissam otobus beni cok tutuyor, midem agzima geliyor. Bunu bilerekten hep ozellikle cam kenarindan yer almisimdir. Ne zamanki otobuse gelirim oturacagim % 80 yerim yanimdaki insan veya rasgele biri tarafindan alinmis olur. Rica edip orasi benim yerim dedigimde ya itiraz edenler oldu veya soylenip yer degistirenler oldu. Ben ozellikle cam kenari oldugu icin onceden yer ayirtmis oldugum halde herhangi bir insanin gelip benim cam kenari yerimde oturmaya kalkisip sorun cikarmasinin ne anlami var. Iki kez bu olaylar yuzunden kavga ettim. Birinci hadise soyle gecti, ben moladan dondum ve yanimdaki teyze yerinde oturuyor ben gelince hemen cam kenarina kayip yerimi aldi, oysaki orasi benim yerimdi... size cocukluk gibi gelmesin rica ettim yasli bri kadindi fakat ben oraya oturup camdan disari bakmasam kesin rahatsizlanirdim. ORASININ benim yerim oldugunu soyledim oturmak icin uyardim. Kizim gel buraya otur diyor hala kendi yerini gostererek. Israrla hayir benim yerim cam kenari oraya gecebilirmiyim yerinize gecin lutfen dedim. Megersem otobuste en az 15 tane akrabasi varmis, hepsi bana bagirmaya basladi yok sen utanmiyormusun koskoca yasli kadini kaldiriyorsun bilmem ne... En sonunda hostu cagirdim ve kimseye kac hafta onceden ayirttigim yeri vermek zorunda degilim, herkes yerine otursun hasta olan bir insanim ozellikle cam kenari aldim, yerimi veremem dedim. Bana kizdilar fakat neticede mecburdum.
Ikinci olay gene su sekilde cereyan etti, yanimda bir koylu kadin ve bebegi var cok agliyor ama nasil, benimde migrenim var neyse dayanmaya calisiyorum yol 8 -9 saatlik.Neyse kadin her bir kac saatte bir cocugu emzircm cam kenarina geceyim deyip beni kaldiriyor,ve isi bittikten sonra uyuyor yerimi vermiyordu, bende rica ettim bu 3 kez oldu... ve ben artik yerimi size veremem hem uyuyamiyorum hem beni uykumdan uyandirip emzircem diyorsunuz banada yazik hasta oluyorum lutfen artik beni rahatsiz etmeyin dedim...Surekli ikaz edip yerime gecebilir miyim diyordum.Anliyorum belki ihtiyaci vardi fakat her seferinde zorla kaldirmam gerekmiyordu. Bazi insanlar ne kadar rahat ustelik hakkinizi arayip yeriniz olan koltuga oturmak isteyince sizi kavgacilikla sucluyorlar.
Sizce ben cok mu tepki verdim yolculuklar 8-10 saatti ve beni maalesef otobus tutuyor cam kenari olmazsa seyahet edemiyorum.Ben dogru yaptigimi dusunuyorum gene olsa gene yaparim. Sizler ne dusunuyorsunuz ?
Gece gece koptum ya kadın işte kk kadını buaaa biri bana öyle cvp vericek bin tane soru sorarim
nasil düstün kötü yola ?
zorluyorlarmi seni ?
yüzde kaci sana kaliyor?
asik olursan ne halt ediceksin ?
özel hayatinda napiosun ?
yaa yolda birini görsen nasil tepki veriyorlar?
bidi bidi bidi bidi firsat bu firsat diyip sorarim insani canindan bezdirir kadini meslegine tövbe ettirir türkce ögretmenligine kastiririm valla
Bebeğini emzirecekse bir şal örter emzirir. Siz iyi dayanmışsınız..
Ben bir yaşadığımı paylaşayım; İstanbul'da Çapa'dan otobüse bindim.Ama otobüste adım atacak yer yok.Bir kaç durak sonra 2 kadın bindi böyle 40lı yaşlarında..genç bir çocuk insanlık yaptı birine yerini verdi.Kadın otururken arkadaşına ne dese beğenirsiniz?!!
Bir enayi daha bulalım da sende ayakta kalma!!!!
Şok olmuştum.O günden sonra kime yer vereceğim konusunda çok seçici oldum.Bir de öyle ters ters "kalk" der gibi bakanlara yer vermiyorum.
Bebeğini emzirecekse bir şal örter emzirir. Siz iyi dayanmışsınız..
Ben bir yaşadığımı paylaşayım; İstanbul'da Çapa'dan otobüse bindim.Ama otobüste adım atacak yer yok.Bir kaç durak sonra 2 kadın bindi böyle 40lı yaşlarında..genç bir çocuk insanlık yaptı birine yerini verdi.Kadın otururken arkadaşına ne dese beğenirsiniz?!!
Bir enayi daha bulalım da sende ayakta kalma!!!!
Şok olmuştum.O günden sonra kime yer vereceğim konusunda çok seçici oldum.Bir de öyle ters ters "kalk" der gibi bakanlara yer vermiyorum.
ne kadar ayıp, terbiyesizce bir laf bu böyle
Ustelik biz bayanlar olarak yer vermek zorunda degiliz.Neden yer isterke erkeklerden istemiyorlar ki?Insan dusunmeli biraz zorla kaldirdiklari genc kiz ayakta dikilip tacize ugradimi ne olacak...En azindan erkekleri elleyen olmaz.Ben acikcasi bazen yer vermek istiyorum bazen veriyorum eger cok kalabaliksa veremiyorum korkumdan cunku totomu dusunuyorum!!!
Eğer bakımlı değilsen bazen yer veren de olmuyor.Bir gün çok hastaydım, patronum doktor olmasına rağmen izin vermedi bana.Onun yüzünden geçen sene doğum günümü acilde geçirmiştim.Bak sinşr oldum yine.O haziran sıcağında ateşler içinde yandım durdum.Ateşimden üşüdüğüm yün için ceket giyiyodum.İşle evin arasında 20 dk mesafe var ve benim o sıcakta üstümde uzun ceket var.Ölüyorum ayakta duramıyorum.20-25 yaşlarında 3-4 oturan genç var.Yer mer vermiyolar, tıklım tıklış da doluydu.Adamın biri de bilet parasını uzatmak yerine hayvan gibi beni ezerek şoföre doğru gitti.Bu olay Karşıyaka - Yenigaraj minibüsünde oldu.İzmir de yaşayanlar bilir, adam adliyede bindi, stadyum metroda incekmiş, eğer Altındağa kadar gelseydi Karakolun önünde durdurup şikayetçi olacaktım. Bir bağardım Oha! Üstüme çıktın hayvan diye ne kadar insan varsa baktı bana.Konuştuğu laf da anlaşılmıyo Türkçeden çok Kürtçe bildiği için.Otursaydın sen de diyo bi de.Yer veriyolar da ben mi oturmuyorum, görmüyo musun ayakta zor duruyorum dedim.Git de konuşmayı öğren sen dedim.Tutunmaya çalıştığım koltukta bi kız vardı mini etekli.O yayaık Türkçesiyle Günah ama yaaa..Deme öyleee diye.Kalkaydın da bana değil sana değdireydi dememek için zor tuttum kendimi.Zeten o esnada indi.Şoföre de kızdım.Siz de gık demiyosunuz diye.Sonr ao 20-25 yaşlarındaki çocuklardan biri kalktı yer verdi bana.Ama ben şıkır şıkır giyinip makyajımı yapsaydım, öyle birşey yaşayıp ayakta kalmazdım.Bazen erkeklerden gerçekten nefret ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?