- 6 Nisan 2015
- 1.331
- 1.572
- 133
- Konu Sahibi RenklerinIcinde
-
Çok severim yoğurt tarçın karışımlarını. Ama kesmiyor. Yoğurtlu bir şeyler yiyip üzerine de çikolata yiyorum....bende cikolata bagimlisiydim.yaninda yogurt gotur.dolap varsa koyarsin.icine cilek dilimle.tarçin serp canin abur cubur isteyince ye.seker istegini tarcin kesiyor.hemde cok lezzetli oluyor.yazin serin serin yersin.yesil cay ic cubuk tarcin koyarsin icine.tarcin kesiyor
Son 3 yılda 20 kilo aldım. Berbat bir iş hayatı yüzünden sürekli abur cubur yemeye başladım ve şimdi sürekli gofret, çikolata, bisküvi gibi şeyler yemeden duramıyorum. Son 1 yıldır uğraşıyorum, didiniyorum, yok olmuyor. Her basarisizliktan sonra günlerce kahroluyorum.
Var mı bu durumu yaşayıp, kurtulan?
Mutlaka tahlil yaptırın lütfen. Vücudun birşeye ihtiyacı var ki yiyorsunSon 3 yılda 20 kilo aldım. Berbat bir iş hayatı yüzünden sürekli abur cubur yemeye başladım ve şimdi sürekli gofret, çikolata, bisküvi gibi şeyler yemeden duramıyorum. Son 1 yıldır uğraşıyorum, didiniyorum, yok olmuyor. Her basarisizliktan sonra günlerce kahroluyorum.
yogurda tarcin koyunca sonrasinda cikolata mi istiyorsun hala himmm o zaman baktir.ya bende baktirmadim aalinda donem donem agzima kup seker atsam diyorum o kadar seker aseriyorum seni cok iyi anliyorumCo
Çok severim yoğurt tarçın karışımlarını. Ama kesmiyor. Yoğurtlu bir şeyler yiyip üzerine de çikolata yiyorum....
Ben de sizin gibi şekere bağımlıydım. Etrafa kulak tıkayıp sürekli bu durumu dile getiriyordum. Kilo vermiştim vermesine ama sağlıklı yaşamı hayat tarzı haline getirememiştim. Hala da tatlıyı şekeri çok severim ama bağımlısı olduğumu düşünmüyorum artık. Benim bu bağımlılıktan kurtulmak için yaptıkların şöyleydi:Son 3 yılda 20 kilo aldım. Berbat bir iş hayatı yüzünden sürekli abur cubur yemeye başladım ve şimdi sürekli gofret, çikolata, bisküvi gibi şeyler yemeden duramıyorum. Son 1 yıldır uğraşıyorum, didiniyorum, yok olmuyor. Her basarisizliktan sonra günlerce kahroluyorum.
Şerbetli tatlı sevmiyorum AllahtanMeyveli yoğurt tüketin.
Çikolata isteğinizi günde 5 parçadan yavaş yavaş azaltın günde 1 kare parça tüketin.
Çok tatlı istediğinizde puding tarzı tatlılar tüketin şerbetlileri mümkün olduğunca tüketmeyin.
Acı kahve de tatlı isteğini bastırıyor, veya ayran.
Eşim sağolsun 1 gün almasa 2. gün mutlaka alıyorAlmayınca yemezsiniz. Ben öyle yapıyorum.
Gofret bisküvi yerine mesir macunu, meyveli ya da ballı yoğurt, cezerye falan yiyorum. Tatlı da olsa faydası olan şeyler en azından.
Şu yazılanları okudukça iyice umudumu kaybediyorum. Nerdeyse her şeyi yapmışım, denemisim.Ben de sizin gibi şekere bağımlıydım. Etrafa kulak tıkayıp sürekli bu durumu dile getiriyordum. Kilo vermiştim vermesine ama sağlıklı yaşamı hayat tarzı haline getirememiştim. Hala da tatlıyı şekeri çok severim ama bağımlısı olduğumu düşünmüyorum artık. Benim bu bağımlılıktan kurtulmak için yaptıkların şöyleydi:
*Öncelikle şekeri sadece tatlı olarak düşünmemek gerek. Yediğimiz birçok paket gıdada örneğin müsli, içeceklerde örneğin meyve suları ciddi miktarda şeker mevcut. Ürünlerin içeriklerine baktım ve şeker patlamalı gıdalara asla alışveriş sepetime atmadım. Dışarıda yediğimde içecek olarak sadece su tükettim. Ayran, soda ve su dışında her türlü içeceği bıraktım. Önce içecekle başlamak çok daha kolay oldu.
* Ailem çok iştahlı insanlar. Abur cuburlar, tatlılar evden eksilmez. Onlara durumun vehametini, şekerin ne kadar zararlı olduğunu konuştum. Çok anlamak istemeseler de bir süre bana destek olmaları gerektiğini, yoksa geçici olarak başka bir yerde bile kalabileceğimi belirttim. Ciddiyetimi anladılar ve eve gereksiz şeker yüklemesi olan hiçbir şeyi almadılar.
* tabi kendini tutmak zor. Ben çikolata çok severim. Bitter çikolata çok faydalıdır. Bolca bitter çikolata tükettim. Nerdeyse hergün 2-3 kare bitter yedim. Çünkü elbette 1 kare beni kesmiyordu :)
*Muz ve fıstık ezmesi inanılmaz güzel bir kurtarıcı oldu benim için. Muzları dilimleyip üzerine fıstık ezmesi sürerek tatlı krizlerini dizginledim.
*Tarçınlı süt yine güzel bir seçim. Tarçın kan şekerini dengeliyor ve gereksi tatlı yeme ihtiyacını alıyor. Zaman Zaman activia içine meyve ve üzerine tarçın ekleyip yedim.
*Zaman Zaman kendime ödüller verdim. Mesela doğum gününde bir dilim pasta, sıcaklarda 1 top dondurma gibi. Şimdi Ramazandayız ve dondurma ve güllaçtan başka tatlı tüketmiyorum.
* that sugar adında bir film izlemiştim ve beni çok etkilemişti. Şiddetle öneriyorum mutlaka izlemelisiniz!!
Her şey kişide bitiyor aslında bu bir irade işi. Gerçekçi hedefler belirlemeli, bir anda bırakmaya çalışmamalı, küçük küçük hedeflerle bu bağımlılıktan kurtulmalı diye düşünüyorum. Haftada bir gün tatlımı yiyorum hala ve mutluyum. Kilomu verdim, hiç gitmez dediğim yağlar gitmeye başladı. Şeker sağlığımız için büyük bir risk. Umarım azimli olur ve başarırsınız
20'li yaslarimin başından beri tiroid problemim olduğu için hep dikkat ettim, egzersiz yaptım.Mutlaka tahlil yaptırın lütfen. Vücudun birşeye ihtiyacı var ki yiyorsun
Ben 1 hafta boyunca ne yiyeceğimi planliyorum. Kahvaltıdan akşam yemegine. En fazla 4-5 gün dayaniyorum. Sonra amaaaan karnını doyur, olsun bitsin diyorum ve en başa dönüyorum.Ben egitim aldigim sira cok asiri derecede abur cubura kacardim. Sonuc; bizde aldik 20-25 kg.
Simdi senin birde günlük aktivitelere bagli, bendeki neden vakit bulamazdim ve okul ile is arasi bayagi stresli gectiginden saldirdim hazir yemeklere. Simdi ise yemek pisirmeye vakit ayiriyorum. Cikolata Cips gibi alisverisleri yapiyorum ama öyle eskisi gibi canim cekmez, yani yogun bir sekilde strese bagliysan önce bu gerginligi kaldirman gerekir. Ikincisi, acaba saglik sorun mu? diye birde bir check up yaptir.
Ben kendim kola gibi icecekleri biraktiktan sonra kilo sorunumu hafif kaldirmis oldum, birde bol bol haraket gerekiyor. Stres atabilecegin el isleri, etkinliklerde cok önemli.
Çok sanslisinizHayatim boyunca tatli aramadim dondurma haric. Bir suru islem goruyor, icine bi ton koruyucu koyuluyor. Bu tip seylerin yapimini izleyin eminim sogursunuz
Peki doktor ile konustun mu bu durumu? Sözlümdede asiri tatli tercihi oluyordu, kilosu nedeniyle insulin in dagilma sorunu cikti ve diabet 2 cikti, kiloyu zaptettikten sonra o sorun da kalkti kendisinde.Ben 1 hafta boyunca ne yiyeceğimi planliyorum. Kahvaltıdan akşam yemegine. En fazla 4-5 gün dayaniyorum. Sonra amaaaan karnını doyur, olsun bitsin diyorum ve en başa dönüyorum.
20'li yaslarimin başından beri tiroid problemim olduğu için hep dikkat ettim, egzersiz yaptım.
Geçen yıl çok kilo alınca doktora gittim, polikistik over çıktı. Mensturasyon dönemim gayet düzenli.
D vitamini eksikliği vardı, onu da hallettik. Belki düzelirim demiştim. Yine olmadı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?