• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şeker Orucu Hedef:21

Ben de kalori sayıyorum, bir yandan da Karatay yapıyorum, çok etkili oluyor. Excel tablolarım var bilgisayarda, bunlarla çok kolay oluyor. Kopyala-yapıştır, sabah o günü planlamam 5 dakikamı ancak alıyor, sonra da onun dışına çıkmıyorum o gün, ben de atakların önüne böyle geçiyorum. Mutfak tartım da var, hatta annem oraya gidince zor oluyor diye, bir tane de kendi evine almış benim için, canım annem ya :KK200:. Kaynana da bırak diyete yardımcı olmayı, kek-börek pişirip ye diye tuttutur:KK53:.

C cranial , canım, kalori saymasan bile, önceden yiyeceklerini planlamak çok işe yarıyor, beynini sabahtan şartlamış oluyorsun, canın pek başka bir şey istemiyor, istese bile krizler çok güçlü olmuyor, kolay atlatılıyor, bir dene istersen.
O, senin de bildiğin instagram hesabında da bu tavsiyede bulunuyorlar zaten, bizim gibiler için. Bir de her zaman "b planı" bir menünüz olsun, ve hep aynı menü olsun diyor. Şöyle ki; eve geldiğinizde yemek yok mu, ne yiyeceğim ki yemek yok diye düşünüp, kaçamağa meyledeceğinize çok basit bir menü bile olsa o "b planı" bu durumda hayat kurtarıyor. Ben farkında olmadan bunu da yapıyormuşum mesela, okuyunca çok şaşırdım hatta. Dışarıya çıkınca yanıma mutlaka çiğ badem alıyorum, öğle yemeği yiyecek pozisyon bulamazsam 25 tane badem yiyorum ve öğle yemeğim aradan çıkmış oluyor. Ya da akşam eve geldiğimde yemek olmazsa, koyu bir cacık yapıyorum, o akşam yemeğim oluyor. Sonuçta içinde sebze-yoğurt-bol zeytinyağı oluyor, gayet de sağlıklı. Bu ikisi benim değişmez b planlarım. Birisi öğle yemeği için, diğeri akşam için.
b planlarina bayildim canim bunlar aklimda olsun.

simdilik evde oldugum icin evde ne piserse onu yiyorum şekere de veda ettik insallah olacak bence olacak :)

Taktım kulaklıklarımı dışarıda 1 saat yürüdüm, duşumu da aldım, çok iyi geldi, dünkü umutsuz ruh halinden biraz biraz çıkmaya başladım. Bakalım bugün nasıl geçecek? Kahvaltımı erken yaptım, acıkmaya başladım, 1 saat sonra da öğle yemeğimi yerim.
ohh yarasin sporunu da yapmissin

spor harika bir sey kendini cok iyi hissettiriyor

benim de hedefim gelecek yaza artik istedigim olculere ve vucuda kavusmak hayırlısı :)

Şeker çok zararlı bir şey... Kanser hücrelirini besliyor. Damar tıkanıklığını bile yapan yağlar değil şekermiş. Cildi yaşlandırıyor yağ yapıyor. kilo yapan zaten şeker yağ değil... şeker diyeti yapmak hem kilo verdirir hem sağlığımıza kavuşturur. Ayrıca şunu da söyleyeyim meyve şekeri de çok zararlı. damar tıkanıklığını yapan fruktoz bi araştırın isterseniz yani kolestrolün sebebi meyve şekeri. Ben buna inanmazdım hep söylerlerdi şeker oranı düşük meyveleri tüketin derlerdi de ben inanmazdım taa ki koleskrolüm ve gebelik şekerim çıkana kadar. Ben normalde çay içmem ve bu yüzden şeker de kullanmıyorum. Eşim tatlı sevmediği için sütlü tatlı yeriz şerbetli tatlı eve girmez. Biz çok meyve yeriz ben özellikle günde 3 kilo meyve yiyen biriydim ben ve ne oldu kolestrolüm çıktı.... Gebelik şekerim çıktı... şimdi meyve olarak sadece ekşi elma yiyorum. Artık yasakladım her şeyi ve şekerim düzene girdi şükür. kolestrole tekrar bakmadım.

Bende şeker diyeti yapıyorum ama ben her türlü şekerli şeyden uzak duruyorum ve hamileyken 1 hafta da 2 kilo verdim bu beslenme şeklimi değiştirdiğim için. Bebeğimin kilosu gayet iyi... Bende aranıza katılmak isityorum çünkü bende şekersiz hatta ful şekersiz sıfır şekerli bi hayata döndüm

Rossella Rossella listeye ekleyebilirsin kendini canim :KK54: madem gebelik şekeri de çıktı katılman en iyisi. Meyveyi gunde 200 gr kadar yemek gerekli diye biliyorum. Fazlası karaciğerde yaglanmaya sebep oluyor.

ohh yarasin sporunu da yapmissin

spor harika bir sey kendini cok iyi hissettiriyor

benim de hedefim gelecek yaza artik istedigim olculere ve vucuda kavusmak hayırlısı :)

Tabii kavuşursun, vermek istediğin kilo çok değil ki. İnsanlar kaç kilolardan iniyorlar, şu yeme problemimizi hallettikten sonra kilolar takır takır gidiyor zaten.

Şeker çok zararlı bir şey... Kanser hücrelirini besliyor. Damar tıkanıklığını bile yapan yağlar değil şekermiş. Cildi yaşlandırıyor yağ yapıyor. kilo yapan zaten şeker yağ değil... şeker diyeti yapmak hem kilo verdirir hem sağlığımıza kavuşturur. Ayrıca şunu da söyleyeyim meyve şekeri de çok zararlı. damar tıkanıklığını yapan fruktoz bi araştırın isterseniz yani kolestrolün sebebi meyve şekeri. Ben buna inanmazdım hep söylerlerdi şeker oranı düşük meyveleri tüketin derlerdi de ben inanmazdım taa ki koleskrolüm ve gebelik şekerim çıkana kadar. Ben normalde çay içmem ve bu yüzden şeker de kullanmıyorum. Eşim tatlı sevmediği için sütlü tatlı yeriz şerbetli tatlı eve girmez. Biz çok meyve yeriz ben özellikle günde 3 kilo meyve yiyen biriydim ben ve ne oldu kolestrolüm çıktı.... Gebelik şekerim çıktı... şimdi meyve olarak sadece ekşi elma yiyorum. Artık yasakladım her şeyi ve şekerim düzene girdi şükür. kolestrole tekrar bakmadım.

Bende şeker diyeti yapıyorum ama ben her türlü şekerli şeyden uzak duruyorum ve hamileyken 1 hafta da 2 kilo verdim bu beslenme şeklimi değiştirdiğim için. Bebeğimin kilosu gayet iyi... Bende aranıza katılmak isityorum çünkü bende şekersiz hatta ful şekersiz sıfır şekerli bi hayata döndüm

Şeker orucu yaparken, ben de sizin gibi besleniyorum, sıfır şekerli yani ve meyve bile yemiyorum. Hamileliğiniz de sorunsuz geçiyormuş ne güzel, bilinçlendiğiniz için :nazar:. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin bebeğinizi. Bu gidişle doğum yaptıktan sonra kilo verme probleminiz de olmaz, sadece bebeğinize odaklanırsınız:anne:.

Kızlar bugün yarım lavaş yedim köftenin yanında ama şeker orucumun bozulduğunu düşünmüyorum.. Aslında ekmek hiç yemiyordum ama o an çok açtım, ve çok incecikti bi şey olmaz diye düşündüm ama keşke yemeseydim.. Neyse.. Yarın pazartesi yarın çok çok daha güzel bi başlangıç oşur umarım..
Sabah 1 şeftali, 2 ceviz.. Akşam 6 köfte ve yarım lavaş ekmeği.. Bu kadarcık yediklerim.. Cık.. Evet :D

Kızlar bugün yarım lavaş yedim köftenin yanında ama şeker orucumun bozulduğunu düşünmüyorum.. Aslında ekmek hiç yemiyordum ama o an çok açtım, ve çok incecikti bi şey olmaz diye düşündüm ama keşke yemeseydim.. Neyse.. Yarın pazartesi yarın çok çok daha güzel bi başlangıç oşur umarım..
Sabah 1 şeftali, 2 ceviz.. Akşam 6 köfte ve yarım lavaş ekmeği.. Bu kadarcık yediklerim.. Cık.. Evet :KK70:
canim seker orucunda sekerli gazlıicecekler,paketli gidalar,sütlü serbetli tatlilar yasak ekmege yasak yok..

her seyi birden yasak yaparsak uyum saglamamiz zorlaşır menun harika afiyet olsun :)

canim seker orucunda sekerli gazlıicecekler,paketli gidalar,sütlü serbetli tatlilar yasak ekmege yasak yok..

her seyi birden yasak yaparsak uyum saglamamiz zorlaşır menun harika afiyet olsun :)

Haklısın canım ama ekmek de kan şekerini düşürüyor, uzak durmakta fayda var, teşekkür ederim canım :)

Sabah 1 şeftali, 2 ceviz.. Akşam 6 köfte ve yarım lavaş ekmeği.. Bu kadarcık yediklerim.. Cık.. Evet :KK70:

Lavaş inceymiş canım, bir şey olmaz bence de. Karataycıların menülerinde bile zaman zaman lavaş görüyorum, ince olduğu için sorun olmuyor herhalde. Zaten sık yaptığın bir şey de değilmiş.

cok degil evet ama bacaklarim kalin biraz orantisiz duruyorum

ama halledicem inşallah :)

Bacaklar için en güzeli tempolu yürüyüş. Düzenli yürüyorum bacaklarım incecik oldu. Çok şekillendiriyor. Vücut kaslarımızın %80'i bel çizgimizin altındaymış, bu büyük kas gruplarını da en iyi yürüyüş çalıştırıyor.

miss gibi yesilcayimi yudumluyorum suan sekersiz gecen bir günün ardindan mutluyum :)

Oh, afiyet olsun canım benim. Sağlıklı beslendiğimizde enerjimiz hemen değişiyor, keyifli olduğun nasıl da belli :nazar:.

Ben de bugün iyi hissediyorum kendimi :nazar:. Kahvaltımı yaptım, çay içiyorum. Şekersiz 2 günü devirdim, pazartesi gününe kadar tartılmayı düşünmüyorum, geçen haftaki 2 günlük facianın hasarını ancak gideririm sanırım. Hem de tartıda göreceğim sonuç moralimi bozup, şeker orucumu sekteye uğratabilir. Bu hafta rakamlara değil, hissettiklerime odaklanacağım. Göbeğim indi, enerjim yerinde, şimdilik yeterli.

Bir kez daha şunu anladım, bana kaçamak yaramıyor. Hani kimi insanlar minik bir kaçamak yapıp, düzenlerine kaldığı yerden devam edebiliyor ya, son birkaç yıldır ben bunu yapamıyorum maalesef. Bunun zaten farkındaydım ama uzun zamandır ataklarımı kontrol edebildiğimden, yendiğimi düşünüyordum. Halbuki yeme bozukluğum, sinsi sinsi bir köşede bekliyormuş ve hep de bekleyecek. Öncelikle bunu kabul ediyorum ve bununla yaşamanın yollarına bakacağım. Nasıl ki, alkolü-sigarayı-uyuşturucuyu bırakan bir insanın, her ne kadar bu meretlerden kurtulsa da, geri dönme tehlikesi hep mevcutsa benim için de aynısı geçerli.

Sonuçta şu anda kilo koruma dönemindeyim, çok şükür kilo verme işi bitti. Sonuçta kiloyu korumak, vermekten daha az yorucu. 2 günlük kaçamağı, çığ gibi büyütüp haftalık-aylık kaçamaklara dönüştürmemeliyim ve yeme bozukluğumu iyice hortlatmamalıyım.

Günaydın kızlar.. Hepinize iyi haftalar dilerim..

N nesevenezaket maşallah canımi bencede gtartıya odaklanma bazen vücutta ödem oluyor kilo sanıp moralimizi bozuyoruz.. sonra yemeklere saldırıyoruz..
C cranial ay ben akşam 5 gibi bile yeşilçay içsem gece 3te 4te zar zor uyuyorum.. benim acaip uykumu kaçırıyor ama çoğu kişiye de etki etmiyor.. yoksa sürekli içerdim ben dee:) en iyi diyet dostlarından biri :)

Ya geçen yaptığımız şeker orucundan sonra 2 hafta annemlerin yanına gitmiştim orda o kadar çok yedim ki, ve geldim regl oldum, çok fazla ödem var şu an vücudumda bence.. ama yine de sabah tartı sonucuma yıkıldım.. 59kg.. bence aslında gerçek sonuç 57 filandır.. geçen sene bu zamanlar 52lerdeydim.. kalori sayıyordum.. o yüzden bugün 1 aylık kalori çizelgesi oluşturucam kendime, 1000 kaloriyi aşmamaya çalışıcam ve hergün 10000 adım atıp 2 lt su içmeye çalışıcam.. normalde zar zor 1.5 içiyorum ama sabah uyanır uyanmaz içmeye başlıcam..

N nesevenezaket

canim bacaklarini inceltti mi gercekten ne kadar zamandir yuruyosun ve kac dakika sürüyor ben 2 aydir 2 günde 1 yürüyorum ama tık yok üst bacak çok kalin :KK43:

cok sagol canim benim
dedigin gibi saglikli beslenme psikolojiye yansiyor iyiyim çok şükür :)

Günaydın kızlar.. Hepinize iyi haftalar dilerim..

N nesevenezaket maşallah canımi bencede gtartıya odaklanma bazen vücutta ödem oluyor kilo sanıp moralimizi bozuyoruz.. sonra yemeklere saldırıyoruz..
C cranial ay ben akşam 5 gibi bile yeşilçay içsem gece 3te 4te zar zor uyuyorum.. benim acaip uykumu kaçırıyor ama çoğu kişiye de etki etmiyor.. yoksa sürekli içerdim ben dee:) en iyi diyet dostlarından biri :)

Ya geçen yaptığımız şeker orucundan sonra 2 hafta annemlerin yanına gitmiştim orda o kadar çok yedim ki, ve geldim regl oldum, çok fazla ödem var şu an vücudumda bence.. ama yine de sabah tartı sonucuma yıkıldım.. 59kg.. bence aslında gerçek sonuç 57 filandır.. geçen sene bu zamanlar 52lerdeydim.. kalori sayıyordum.. o yüzden bugün 1 aylık kalori çizelgesi oluşturucam kendime, 1000 kaloriyi aşmamaya çalışıcam ve hergün 10000 adım atıp 2 lt su içmeye çalışıcam.. normalde zar zor 1.5 içiyorum ama sabah uyanır uyanmaz içmeye başlıcam..
akşam gelen krizleri önlüyor yesilcay sabah icmeyi dene bence canim :)

dedigin gibi odemdir o burda yediklerini Paylaş seker orucu da yapiyorsun zaten cok kolay düşersin 52ye canim moral bozma hic :)

Back
X