Şeker toplayan çocuklar

Bir sürü abur cubur almıştım çok az çocuk geldi çok üzüldüm.

O yaşta bi çocuğun gündüz bile dışarıda tek başına bırakılması tehlikeli iken gece vakti inanamıyorum ya bazı insanlar gerçekten umursamaz. ya o yaşta bi çocuk en basiti topu yola kaçar aniden fırlar araba gelir ki bunun daha beteri bi çok tehlikeyle karşı karşıya savunmasız. Uğraşmak istemiyorsan yapmıcaksın o zaman çocuk falan. Dünyaya getirmekle anne baba olunmuyor malesef. Rabbim korusun hepsini demekten başka birşey de gelmiyor elimizden.

Size katılıyorum ben de olsam göndermem asla. Komşu deyip bile göndermem. Kimseye güvenilecek bir çağda değiliz. Biri çocuğu taciz eder ömür boyu o travmayı atlatamaz. Aileler çok sorumsuz, bilinçsiz.

Çok haklısınız artık öyle bir hale geldik ki çocuğumuzu kimsenin kucağına sevmeye bile vermez hale geldik daha doğrusu getirildik.

Cocuklar daha ogrenmediler kotulugu onlar temizler cunku
Eski temiz yurekli insanlarimiz yok artik
Cunku insanlik oldu
Size hakveriyorum anne babalar cok rahatlar
Anneanneme gittigimde cocuklar icin aldigim sekerler oylece duruyor artik kimse gelmiyor dedi
Aslinda bende gormuyorum artik

Cokk haklısın bende aynı sekılde düşünüyorum

Bugün aynı paranoyayı birkaç kez ben de yaşadım. Dolu dolu şeker, çikolata verdim belki bu şekilde çok yer gezmezler diye.

Bir de iki tanesi kucağımda bebek görünce " Gelip oynayabilir miyiz?" dediler inanın o kadar telaşa kapıldım ki
" Tanımadığımız insanların evlerine asla girmemeliyiz." başlıklı konuşmamla çocukları da üzdüm. Ben de merak ediyorum bu berbat senaryoları hiç mi düşünmüyor aileler?

Allahım çocukların geleceğine sahip çıkan bir ümmet millet olmamızı nasip etsin inşallah 3 Gün daha var ziyan olmaz aldıkların neşeli sevimli çocuklarla neşeli bayramın hasıl olur inşaAllah :*

Allahım çocukların geleceğine sahip çıkan bir ümmet millet olmamızı nasip etsin inşallah 3 Gün daha var ziyan olmaz aldıkların neşeli sevimli çocuklarla neşeli bayramın hasıl olur inşaAllah :*

Aminn inşallah. Üzülüyorum güven icin de gezip o sevinci yaşayamadıkları için

Doksanlar çocuğu olarak büyük şehirde büyüdüm ve biz de asla kapı kapı gezmedik çocukken. Ve çocuk kaçırılma olayları duyardık sık sık. Mahallede herkesi tanırdık ancak kimsenin evine oynamaya gitmezdik. Akşam karanlığında sokakta oynamazdık. Eskiden yoktu diyenlere şaşırıyorum. Çok nezih ortamlarda büyüdüler herhalde diye düşünüyorum. Köyde bayram geçirdiğimiz zaman toplardık ama onda da bütün çocuklar 20-25 kişi civarı toplanirdik ve başımızda da büyük bir abla ya da aile büyüğü olurdu muhakkak. Aksine bu zamanın çocukları aşırı serbest geliyor bana da. Ve hayret ediyorum sabahtan gece yarılarına kadar sokakta oynayan çocuklara ve onlara hiç göz kulak olmayan ailelerine. Pimpirikli olmayacaksın ancak tedbiri de elden bırakmamak gerekir. Herşey bir anlık.

Ben küçükken nevruzda cikardik baklavalar tatlilar toplardık. Poşet poşet. Şapka atardık bazen şapkayı alıp veremezlerdi yada şansını bi daha dene kâğıdı atardı ah o günler. Ama bizim ülkede ramazanda gezilmez ilk defa burda gordum. Açmadım malasef bilmediğim kullanmadığım için hiçbirşey almamıştım .

Ne biçim bi dünyada yaşıyoruz ya eskiden ne güzel şeker toplardık çok sevinirdik şimdi bayram adetlerini bile yerine getiremeyecek kadar korkuyoruz her şeyden.Bu arada şeker toplayan çocuk kaldı mı ya ? Bize kimse gelmedi.

Benim apartmanda hep teyzecikler yaşıyor, onların torunları gelmiş kapımı çaldılar. Verecek bayram çikolatam yoktu. Gofret varmış evde eşit parçalara bölüştürüp verdim. "Annelerinizin haberi var mı, gezmeyin çok fazla dikkat edin" dedim. "Biiiizz sadece apartmanı geziyoruz annelerimiz ona izin verdiiiii" diye cırladılar, tamam dedim :) Devir kötü maalesef, yavru köpeğin patilerini kesen çocuklara neler yapmaz. İçim acıyor.

5-6 yaşlarındaydım unutmam kapımızı çocuklar kırarcasına calıyor defalarca.. bende gidicem diye ağlaya ağlaya helak olmustum annem yine izin vermemişti. Bugun de çocuklar yine aynısıı yaptılar 4 kız bide minicik bir erkek çocuğu.. kendi kendime dedim ki nasıl aile bunlarınkisi nasıl çevreye güvenip bina bina dolaşmalarına kapı kapı çalmalarına izin veriyor, yemin ederim öylece camdan baka kaldım üzüntüden. Meğer annem ne kadar haklıymış dedim aynı binada ki komsularım olsa güvenemem ben

Ben de annem pimpirikli ondan serbestlik yoktu herhalde diye düşünüyorum :))
Aynen katılıyorum.
Bir kere ‘kaçırırlar seni’ vardı o zamanlar. O yüzden ev civarından uzaklaşmazdık.
Akşam ezanı sonrası eve girdiğimde annemin isabet ettirmek, benim kaçmak hususunda terlikle olan imtihanımız başlardı
Herkese oynayabilirdim, herkesle konuşabilirdim ama kimsenin evine gidemezdim. Ailem bu konuda o kadar katıydı ki yeltenmedim bile.

Aynı şekilde,
sen çocuksun, sen kadar çocuklarla bir arada kal, yetişkin yada büyük çocuklar yalnız kalacağın bir yere götürmek ister yada kenara çekmek isterse asla gitme. Hemen eve koş.

Bunun bana keyfi öğretildiğini düşünmüyorum.

Ve benim yaşça 6-7 yaş büyük erkek kuzenim vardı. Yani dadı gibi başımda beklemese de, herkes abim olduğunu bilirdi.
Bu da sahipsiz degil, göz korkutması dışarıya karşı :)

Ben böyle şeylerin hep olduğunu ama duyulmadığını yada bilinmediğini düşünüyorum.
Sapıklık/sapkınlık zamana degil, maalesef ki kötü insana ait ve kötü insan hep var.
Bu platformda bile ne kadar çok,
aile içi tacize uğradım, korktum, bunca zaman sustum, konusu okuduk.
Yada çocukken okulda başka çocuklardan zorbalık gören.
Hep vardı. Ve susuyorlardı. Şimdi hem daha bilinçli olunmaya çalışıldığı için hem de iletişim araçları daha güçlü olduğu için, hemen her şey duyuluyor.

Hala var mi bu olay?
Ay allah korusun ya 2 seker ugruna harcanacak yavrular.
Cok sukur bizim buralarda hic yok.

Biz guruh halinde gezerdik 10 cocuk falandik, civar apartmani dolasirdik. Benim cocugum da gezsin isterim muhtemelen yanlarinda ben olurum 3-5 cocuk alir gezdiririm.

Bizi annem yollamazdi küçükken, yillar sonra kayserideki seker toplayan cocuklari öldürme olayi ortaya cikinca simdi beni anladin mi demisti...
Boyle şeyler hep benim basima gelmez diyenlerin basina geliyor.

Son düzenleme:
Şeker toplamanın nesi güzel bi adet? Dilencilik gibi bişey.
Şimdi kültürümüzü beğenmiyosuncular saldırmasın aynı şeyi yabancıların cadılar bayramında çocukların kapı kapı gezmeleri için de düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…