Şeker toplayan çocuklar

Biz çocukken üstelik istanbul gibi yerde mahallede her kapıya giderdik. Bişey de olmazdı. Devir öyle kötü ki aynı binada bilr yollamıyorum ben çocuklarımı. Halbuki ne zevkli bir işti nasıl keyif alırdık kim daha çok toplamış kimin çikolatası fazlaymış vs çok güzel günlerdi. Üstelik ben bayramda 3 çocuğun başına berbat şeylerin geldiği şehirde yaşıyorum. Site İçinde oynayama indiklerinde bile ya yanlarında oluyorum ya da camdan balkondan izliyorum. Paranoyak olmakta anne baba olarak sonuna kadar haklıyız... çocuklara hayvanlara kadınlara zulüm edenler azap gününü beklesinler. Yaşasın zalimler için cehennem!!!

Verilen sekere bile birsey enjekte edip cocuklara hastalik bulastirabilen manyaklarin olabilcegini dusunuyorum zevk icin yaparlar bunu tabi pedofili siddet yanlisi yaratiklarinda olma ihtimali cabasi ben cocugumu yollamam belki birgun hersey duzelir bu pisliklete gereken cezalari verir toplumdan ayristirirlar belki ozaman

inanmıyorum bugün kapıya gelen en fazla 7 ve 10 yaşlarında iki çocuğu içeri alsam kimin haberi olacak bağırmaları ne kadar işe yarayacak velev ki yaradı bu riske değer mi?
“Kalabalık grup” belirtmesini okumadınız mı? 2 kişilik çocuk gönderme riskine girmem. Bina dışına gitmesine de izin vermem. Ama “hiçbir şartta” olayına da karşıyım. O risk her alanda var. Çocuğu anaokuluna veriyorsunuz serviste unutulup ölüyor. İlkokula yazdırıyorsunuz öğretmeni taciz ediyor. Çözüm bir şeylerden tamamen soyutlamak değil, başına gelebileceklere karşı çocuğu bilgilendirmek.

Çok haklısınız. Allah akıl fikir versin ailelerine.

Cocuklugumu hatirladim.Umursizca gezerdik kapi kapi.Sonra da kosa oynaya gelirdik evimizi.Bayramlar heyecanlandirirdi biz cocuktuk cünkü..
Ne cocukluk kaldi ne cocuk.Ne eski bayramlar kaldi ne eski masumiyet.Tanimadigimiz insanlar bile sacimizi her oksamalarinda,her öpmelerinde yüzümüzde güller acardi.
Cocugum olursa bir gün bu duyguyu yasayamayacak.Mahalle mahalle özgürce kosup oynayip bunun mutlulugunu yasayamayacak.Ne aci..
Zaman,aleyhimize pimi cekilmis bir bomba artik!!

Ben yurtdisindayim, halloween icin seker toplamaya gelen cocuklarin anne veya babasi peslerinde bekliyor. Cocuklar kapiyi calip cocuklar muhatap oluyor ama uzaktan da olsa gozlem altindalar.
Bence bu tarz gelenekler bitmemeli, ama aileler gozunu acmali. Turkiyede evde yalniz cocuk birakma, cocugu yalniz sokaga salma o kadar normal ki, bunu da yadsimamalari dogal.

Çocuk niye sağdan soldan şeker çikolata istiyor ya kaç senedir var bu adet? Gelenekselleşmiş diye doğru demek değil ki.
Bayramlarda yaşlı akrabalarımız ailemizin gözü önünde mendile sarılmış lokum çikolata ve harçlık verirdi.
Tanımadığımız insanların kapısına gidip hiç şeker çikolata istemedik.
Çocuk olmakla, çocukluğu yaşamakla bu kapı kapı gezmenin ne alası var halen çözemedim.

Bir çocuk gelse ben de ona fındıklı çikolata versem alerjisi olsa yese ölse ben bu sorumluluğu nasıl alırım.
Bence bu davranışın pekişmemesi için kapıya gelenlere bu yaptıklarının çok tehlikeli olduğunu anlatmalıyız.
Eskiden de az değildi bu vakalar sadece duyulmuyordu.

Çocuk denen varlık malesef kendini öyle kolay koruyamıyor. Kendi dükkanımızın içinde her gün anne babamın yüzüne bakan sapık bir tanıdık tarafından taciz edildiğimde 8 yaşındaydım. Olay olduktan sonra sinmişim ne sinmemişim ne fark eder? Travmasını atlatmak yıllar aldı. Önemli olan bu kötülüklere fırsat vermemek bence. Hiç tanımadığın birinin kapısına çocuğu gönderirken zaten riski almış oluyosun.

Yaşadığım yerde çocuklar en az 4 kişilik gruplar halinde geziyor ve yaş ortalaması 10 gibi daha küçük çocukları anneleri elinden tutup şeker toplamaya çıkartıyor onlarda sadece kendi site veya apartmanlarında geziyor.
Maalesef çocuklarımızı dışarıda tek başına bile bırakamıyoruz korkudan. İnsan artık en yakınına bile güvenemiyor.

Dogudayiz ve lojmanda oturuyoruz.. asagi yukari herkes herkesi tanir.. burada bayramlarda cocuklar seker toplar.. 3uncu gune kada devam eder hatta..

Kizim 7, oglum 3 yasinda ve tabiki onlarda istedi.. komik bi goruntu olsada bende onlarla ciktim.. her katin merdiveninde cocuklari gorecek sekilde bekledim..

Esim ve arkadaslarim paranoyak anne olarak gormeleri umurumda degil... cocuklarim beni oyle gormelerinden daha onemli..

Anne babanızın yüzüne bakan o sapıktan nasıl korudu aileniz sizi peki? Koruyabildi mi? 8 yaşında potansiyel sapık kim anlayamazsınız ama teşebbüsünde neler olacağı size anlatılırsa farkedilir ve tepki verirsiniz. Bende 8 yaşında tacize uğradım, hala ailem bilmez.

Ne yaparsak yapalım, topluluğun geneli yapıyorken o çocuğa “sen yapamazsın, şunlar olabilir” demek boşa. Ben tacize uğradığımı söylememiştim, çünkü; suçlanırdım. Kısıtlanırdım. Benim oyunum engellenirdi. Tacizci değil, ben daha çok kontrol altında tutulurdum. Bu tip kısıtlamalar çocukları yalana teşvik ediyor. Çocuk her talebinde “şu olabilir, bu olabilir” diye seçenekler sıralanıyor. Ama çocuğun imrenmesi geçmiyor.

Anne olarak önlemi kalabalık grupla göndermekte ve kendi bina dışına yollamamakta buluyorum ben. Açar kapınızı dinlersiniz. Çevre olarak önlemi de kapıya asmakta, yalnız gördüğüm çocuğu mümkünse tembihlemekte buluyorum.

En sinir olduğum şeyde “şunu yapanlar anne mi, bunu yapanların çocuklarına şöyle yazık böyle yazık” Başkalarını eleştirmeye bayılıyoruz. Ne oluyor böyle yazınca kapımıza gelen ailelerin anneleri mi görüyor? Aa göndermeyeyim mi diyor? Herkes üstüne düşen görevi yerine getirsin. Çocukları çok düşünüyorsak bizim binamıza geldiklerinde açıp kapıyı gidene kadar dinleyelim. Bana boş konuşma geliyor bunlar.

Ben kapıyı açmamayı daha uygun buluyorum. Benden de şeker almayıversinler
Ailem de beni koruyamadı ben de koruyamadım
Evden aylarca çıkmayarak çözüm getirdim. Bunu yaşamamı ailem engelleyebilirdi.
Beni dükkanda yalnız bırakmayarak, rahatsız olduğumu ifade ettiğimde yok ya sen yanlış anlamışsındır abiyi demeyerek.
Açıkçası ben bu konuda anne babamı suçluyorum. 8 yaşında bir çocuk uzaktan gözetim altında olmalı.
Çocuğunuz Apartmanınızda tanıdığınız insanlara gidip bir ritüeli gerçekleştirirken siz de uzaktan denetliyormuşsunuz. Bu bence de en doğrusu.
Ama ben bunu başka bi çocuk için yapmam mesela. Herkesin kendi ailesi tetikte olmalı.
Ve evet bir kişi bile şuraya okuyup yaa ben de çocuğu salıp duruyorum sokağa, bak neler oluyomuş dese kafi bence konu amacına ulaşır.
Ya da bir kişi bile kapıma gelen çocuklara şeker dağıtarak ben de onları yabancılardan bişey almaya alıştırıyorum, yapmasam daha iyi dese o da yeter.

Bugün bize de ufak ufak 3 çocuk geldi. Kapıyı erkek kardeşim açtı. Şekerligi bulamamis yerini sordu bana. Bizde evde şekerlik ararken kapıdaki çocuklar hemen kapının yanındaki portmanto rafinda görmüşler şekerligi, içinden alıp kardeşime seslendiler " tamam abi aramayın biz hallettik diye" sabah sabah ne güldüm ya.

Kalabalık grup diyorsunuz da, çocuk da çocuğa emanet edilmez kusura bakmayın, bir grup çocuğun, şekeri sen çok aldın-az aldın, parayı sen aldın sen verdin davasına en küçüğü aralarına alarak öldüresiye dövdüğü haberlerini de az işitmedik.
Ha bu gelenek de tükeniversin gerekiyorsa, en fazla olursa anası-babası başında olur aileler de gezer kapı kapı çoluk çocuk cümbür cemaat ki onu da zaten bizim millet yapmaz daha doğrusu çocuğu başından savma derdindekiler yapmaz, orada burada okur okur kahroluruz. Her yanımız sapık-manyak dolu, çocuk çocukluğunu yaşayacak diye riske atılmaz.

Bence bu olaylar eskiden de vardı ama bu kadar çok ortaya çıkmadığı için ve herkes bilgiye zor eriştiği için bu kadar duyarlı değildi aileler... Yani eskiden de hatırlıyorum bayram günü kaybolan cocuklar vardı ama ortaya çıkmazdı ne oldukları... Bence bu adet ezelden beridir gereksiz bir adet ,annem hiç bizi göndermezdi iyiki de gondermiyormus... 21 aylık bir oğlum var ben de göndermeyi düşünmüyorum, inşallah rabbim bana iyi ve hayırlı bir anne olmayı nasib etsin...

Alakasız olacak ama konuyu okuyunca, Konya'da sobada yakılan 4-5 yaşlarında ki çocuk geldi aklıma.. Bunu yapan da sahışta komşusuydu.. Seneler öncesinin haberi ama zaman farketmez devir güvenilmez.

Bize de 4 kisilik bir grup geldi sadece...bebeleri seker de kesmiyor money money diyolar
Gunumuz cocuklari bence zehir gibiler eskisine gore aslinda ebeveynler de daha bilincli ...
Fiziksel guc kullanmadan bi sey yaptiramazsin bir cocuğa gibime geliyor...

Lanet olsun böyle dünyaya topluma diyesim geliyor.
Bizde bayramda cokkkk geDik bina bina 80 ler cocuguyum.
Bize bir tane çocuk gelmedi
Çünkü Kayseri'de yaşıyorum
Benimde çocuğum var yollamadim
Biz her bayram köye gideriz orda herkes güvenli gezer çocuklar
Bu bayram yeni doğum yaptığın için evdeyiz şehirde
Böyle bayram ilk defa yaşadımne tat var ne renk
Çocuklarımı koruyup kollamak boynunun borcu

Allah evlatlarımızı korusun
Kötü insanlardan esirgesin
İki kızım var dedektif gibi peşlerinde olacağım ne yapayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…