Şeker yükleme testi

Gulsum66

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2015
12
10
31
Selam kardeşlerim,

Konu başlığında okuduğunuz üzere konumuz şeker yükleme testi dir. Ben kendim henüz o testi yaptırmış degilim ve işin açıkcası düşünmüyorum da. Aranızda yaptıran var mı, tecrübeleriniz nelerdir hem merakıma hemde sizinle bir paylaşımda bulunmak istediğime açtım bu konuyu. Umarım size faydalı bir bilgi alişverişinde buluna bilmişimdir. Benim görüşümün şekillenmesinde Youtube deki Canan Karatay ın seker yükleme testi hakkindaki bilgilendirmesi etkili oldu.

Selam kardeşlerim,

Konu başlığında okuduğunuz üzere konumuz şeker yükleme testi dir. Ben kendim henüz o testi yaptırmış degilim ve işin açıkcası düşünmüyorum da. Aranızda yaptıran var mı, tecrübeleriniz nelerdir hem merakıma hemde sizinle bir paylaşımda bulunmak istediğime açtım bu konuyu. Umarım size faydalı bir bilgi alişverişinde buluna bilmişimdir. Benim görüşümün şekillenmesinde Youtube deki Canan Karatay ın seker yükleme testi hakkindaki bilgilendirmesi etkili oldu.
Ben yaptırdm ac gidiyosun kutu kola gibi bi kutu veriyorlar tadı aynı elmali soda iciysn bi saat sonra kan verysn aynı gun sonuçlar cikiyo doktorlar sonradan tv ye cikti yaptrilabilir zararı yok diye ben Canan Karatay i pek ciddiye almiyrm o herseyi abartyo bence .. ya gizli şeker falan varsa ne olacak bence yspilmasi gereken bi test.

[QUOar00, post: 41150602, member: 489368"]BENCE YAPTIRMALISIN BANA YAPTILAR ARKADAŞINDA DEDİĞİ GİBİ OLDU SABAH AÇLIK ŞEKERİM 115 ÇIKTI TOKLUK ŞEKERİM İSE 250 ÇIKTI BNM HEMEN.. BR DİYABET UZMANI İLE GÖRÜSMEM SAĞLANDI VE DİYABET UZMANININ İLK DEDİĞİ BEBEĞİN İÇ ORGANLARI BİR BUYUK ULTRASYONLA BAKILDI MI DEDİ BAKILDI DEDİM ONUN ÇIKTI KAĞIDI OLMAYINCA TEKRARDAN GİRDİM O CİHAZA TEKRAR GİRDİM VE ÇOK ŞÜKÜR Bİ SIKINTI CIKMADI VE BANA DİYET VERDİ O DİYETE GÖRE HAMİLELİĞİMİ GEÇİRDİM VE ÇOK ŞÜKÜR Bİ SIKINTI OLMADI ÇAK DİKKATLİ DAVRANDIM SONUÇTA BEBEĞİMİN SAĞLIĞI SONUÇTA VE SENİNDE BEBEĞİNİN SAĞLIĞI YAPTIRMANI TAVSİYE EDERİM [/QUOTE]
Benm 87 cçıkmıştı iyiki yaptırmışsn şimdi doğum yaptın mi bebeğin nasil gelişimi iyidir inşallah canım

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam kardeşlerim,

canan karatayı dinlediğimde aynı düşünceye ben de sahiptim hatta gebeliğin en başında yaptırmayacağım nie gereksiz şeker sokayım vücuduma diye baya kafa tutuyordum herkese.. fakat benim doktorumun bana söylediğini sana aynen aktarayım kararı kendin ver..

canan hanım bir dahiliyecidir.. dahiliyeci olarak evet vücuda şeker sokmak sakıncalı diyebilir. biz olaya kadın doğum kısmından bakıyoruz. sende gebelik şekeri varsa ve biz bunu bilmezsek bebeğinde ve sende ciddi sorunlara sebep olabilir. kararı sen ver benim için fark etmez..

ben de bunun üzerine tabi ki evladımı ve kendimi en ufak bir riske atmamak üzere testi yaptırdım.. allaha şükür bende sıkıntı çıkmadı ama bir arkadaşımda gebelik şekeri çıktı.. diyet ile sürdürdü gebeliğini..
karatay hoca eskiden var mıydı böyle testler analarımız tarlada doğuruyordu minvalinde konuşuyor izledim ben de o videoları.. ama eskiden gayet sebebi bilinmeyen bir çok da anne ve bebek ölümü varmış bunu da hatırlatmak isterim.. ya da insanlarda sonradan bir çok hastalık çıkıyormuş..

şimdi karar tabi ki yine senin.. ben, bebeğimde benden kaynaklı herhangi bir sıkıntı çıkmasını istemediğim için yaptırdım.. sen de bunu göz önünde bulundurabilirsin..

tabikide yapılmalı o kadının söylediğine bakma 1. si o kadın doğum uzmanı değil 2. si gizli şeker çıkarsa bebekte hesabını o mu verecek bende yaptırdım aç karnıma kan verdim sonra 1 pet şişede şekerli su içtim o da aşırı şekerli değildi bende öyle sanmıştım ama daha da olsa içerdim yani 1 saat sonra tekrar kan alındı çok şükür bişe çıkmadı şunu unutmamak gerek önceden anneler test mest yaptırmıyodu tosun gibi bebek doğuruyolardı sonra da nazardan çatladı öldü deniliyodu işte şekerden oluyo tabi bilinmiyo onun için doktorlar bunu gerekli görüyo

Jinekologlar yapılması gerektiğini düşünüyor lar ben doktor isteyince tereddüt etmedim bişey çıkmadı allaha şükğr ama ailesinde hiç şşeker geçmişş olmayan arkadaşım da çıktı o yüzden doktorun ne derse onu yap bence

kesinlikle ve kesinlikle yaptırılmalıdır.Allah korusun ölü doğuma kadar gidecek sonuçları var bu gebelik şekerinin.ben de yaptırmayacaktım ancak doktorum ısrar etti.4 adet baklavayla eş değer dedi.yaptırdım ve ne yazık ki gebelik diyabetim varmış öğrendim.diyetisyenimin verdiği programı uyguluyorum.aynı şeyi ona da sordum,yüklenen şeker oranı kanda bir tabak dolusu pilavla aynı şeker oranıdır hiçbir sakıncası yok dedi.ben olsam tereddütsüz yaptırırdım iyi ki yaptırmışım...

merhabalar ben de 26. haftada 50 gr seker yüklemesi yaptırdım .0-140 arası cıkması gerekirken 154 cıkınca dahiliyeye gönderdi doktor. 75 gr lık test tekar yapıldı . aclık sekerime de 1 er saat arayla tokluk sekerime de baktılar . cok şükür bişey cıkmadı . yaptırın hanımlar . yaptırmayıp sekeriniz varsa bebek cok iri olabiliyo ve hipoglisemi ile dünyaya gelebiliyomuş. kendinizi de bebeğinizi de riske atmayın .sekerli şeylerden biraz uzak durun dedı doktor . zaten hamişler olarak fazla kilo almamak için hepimiz dikkat etsek cok daha saglıklı bebekler dünyaya getirecegiz inşALLAH.

Baglı olduğum sağlık ocağına kendı doktorumun kontrolleri dışında her ay gidiyorum daha doğrusu çağırılıyorum. Ücretsiz bütün kan ve idrar testlerim yapılıyor tansıyon ölçümü kilo kontrolü vs. test ve muayenelerın sonucunda şeker yükleme testine gerek olmadığı söylendi o yüzden bende yaptırmadım kendi doktorumada istemediğimi söyledim oda gerekli görmedi.

ben de üçlü test baktırmaya gittiğimde doktoruma sormuştum şeker yüklemesi yaptırmamanın sakıncası var mı diye. Canan Karatay çıktığından beri herkes tedirgin bu konuda ama ben ısrarla yapılması gerektiğini düşünüyorum bebeğinizin ve sizin sağlığınız için çok çok önemli. gebelik şekeri çıkabilir, gizli şeker çıkabilir önlem almak için gecikmemek gerek dedi. Doktorum ısrarla tavsiye ediyorsa demek ki cidden önemli deyip yaptırmaya karar verdim. tamam doktor hanım yaptırırız dedim. salı günü detaylı ultrasona gideceğim. orda şeker yüklemesi yapılacak hafta için kontrol randevusu almayı düşünüyorum. hayırlısı olsun. her şey bebeklerimizin sağlığı için...

Ben yaptırdm ac gidiyosun kutu kola gibi bi kutu veriyorlar tadı aynı elmali soda iciysn bi saat sonra kan verysn aynı gun sonuçlar cikiyo doktorlar sonradan tv ye cikti yaptrilabilir zararı yok diye ben Canan Karatay i pek ciddiye almiyrm o herseyi abartyo bence .. ya gizli şeker falan varsa ne olacak bence yspilmasi gereken bi test.
aynen katılıyorum benmkide aynı şekilde oldu

ya bende karatayin solediklerinin cogunu dikkate almiorm cok abartior ve bazen sadece gundemde kalabilmek adina yaptigini dusunuyorum. benim doktorum henuz yapmadi hatta konusuda gecmedi haftaya ct kontrolum var o solemezse ben sorcam valla yapcakmiyiz ne zaman yapcaz vs die riske etmek istemiorm

Faydalı bir konu açmışsınız. Ben Canan Karatay'a güveniyorum ama hamile olduğumda kendim yaptırmak konusunda kararsızdım. Şimdi yaptırmaya karar verdim.

Bence Canan Karatay ı da yanlış anlıyoruz,sonucta o hiç seker tuketmeyın diyor.aranızda bu kadar dıkkat eden onun dediği gibi beslenen var mı???
Eger oyle beslenıyorsanız zaten seker cıkma ihtimali cok duşuk ama ben zaten baklava yıyorsam kusura bakmayın seker testınde verılen doz fazla değil ....

Ben yaptırmayacagım kızlar, ama yine de bende seker varmıs gibi hareket ediyorum, egzersizlerime dikkat ediyorum, kek, börek bilmem ne unlu seylerden uzak durmaya calısıyorum, meyve yiyorum. bol su içiyorum. ee bunlara dikkat eden bi hamişin bence seker yüklemesi yaptırmasına da gerek kalmaz diye düşünüyorum. Hoppa

Ben yaptırmayacagım kızlar, ama yine de bende seker varmıs gibi hareket ediyorum, egzersizlerime dikkat ediyorum, kek, börek bilmem ne unlu seylerden uzak durmaya calısıyorum, meyve yiyorum. bol su içiyorum. ee bunlara dikkat eden bi hamişin bence seker yüklemesi yaptırmasına da gerek kalmaz diye düşünüyorum. Hoppa
Meyve konusunda dıkkat etmenı tavsıye ederım özellikle kavun karpuz uzum ve muz sekerlı meyveler,fazla meyve hem kılo aldırır hem sekerı yukseltır

Ben de bu konuda kendi yaşadıklarımı yazayım. İlk önce şunu söyleyeyim ilk gebeliğimde şeker çıkmadı. İkinci gebeliğimde zayıf hamile kaldım ve şeker testi yapılana kadar da çok az kilo aldım. İkinci gebeliğimde yapılan 50lik yükleme sonucum 178 çıktı. Doktor üst üste şeker yüklememek için 1 hafta sonra 100lük yaptırmamı istedi. Yaptırdım ve 4 tahlil değeri birden yüksek çıktı. Hemen dahiliyeye ve oradan da diyetisyene yönlendirildim. Aynı zamanda şeker ölçüm cihazı için de rapor çıkartıldı. Diyet yapmaya ve her gün doktorun belirlediği zamanlarda bi açlık bi de tokluk olmak üzere günde 2 kere şeker ölçümü yapmaya başladım. Bir süre güzel gitti. Yaz tatili bittikten sonra esas kontrollerimin yapıldığı çapa tıp fakültesine gittim. Kadın doğumdaki hemşirelerden biri bir tansiyon cihazı verip her gün sabah açlık şekerimi ve tansiyonumu ölçüp, 5 dakika diyafram nefes egzersizi yapıp sonra tekrar açlık şekerimi ve tansiyonumu ölçmemi istedi. Buradaki amaç diyafram nefes egzersizinin şekerin düşmesinde büyük etkisi varmış, bunu incelemek içindi ve gerçekten işe yaradı. Aynı zamanda oradakiler tabi ki hemen diyabet bölümüne yönlendirdiler. Diyabette tekrar bir diyet listesi yapıldı ve bir süre bu şekilde normal şeker değerleriyle devam ettim. Ancak gebelik ilerledikçe artan insülin ihtiyacı sebebiyle sınırı 140 olan tkluk şekerlerim 150-160-170-180 değerlerine çıkmaya başladı. Diyetin yanına bir de yürüyüş eklediler. Yürüyüşün de şekerin düşmesinde büyük etkisi varmış. Günde 3 ana öğünden sonra yürüyüşlere çıktım. Başlarda bu da işe yaradı. tabi bir süre sora bu da yetmedi ve insülin kullanmaya başladım. Niye bu kadar ayrıntılı yazıyorum derseniz, bende şeker olabileceği aklımın ucundan geçmezdi. Gebelik şekeri olma riski yüksek olan gebeler listesinde bana uyan tek şey aile faktörüydü. O da iki dedemde 75er yaşları sonrasında çıkan şeker hastalığıydı ve gelip beni de 2. gebeliğimde etkiledi. şeker yükleme testi yapılmadan bilinebilecek bir sorun olduğuna asla inanmıyorum çünkü böyle olsa o kadar hamileye bu yöntemi kullanmazlardı, başka yöntemler bulurlardı. Ve şu da var hiç kimse hamileliğinde sanki şeker varmış gibi hareket edip de yemeklerini düzenlemiyor. sadece bir kere ağzıma attığım küçük bir kurabiye yüzünden uzun süre şekerimi düşüremedim. yani canım çekiyor birazcık yesem bir şey olmaz diye bir şey yok. İş sadece tatlı yememekle bitmiyor. Beyaz ekmek yok, makarna yok, yağda yumurta ya da omlet yok, kızartma yok, meyvelerden kavun, karpuz, muz, incir, üzüm yok, bal- pekmez bunlar zaten yok, çorbayı bile kepçe hesabı içiyorsun, yemekleri kaşık hesabı yiyorsun. Bütün bunlara uyduğum halde bile insülin vurulmaktan kurtulamamışken, yükleme yaptırmayan kişiler buna nasıl cesaret ediyor anlayamıyorum. Tabi ki tercih meselesi orası kesin. ha bu arada günde 2 kere olan ölçümlerim, gece 3te de dahil olmak üzere günde 7 kereye çıkartıldı ve ben 3 günde bir hastaneye gidiyorum, sıkı kontrol altındayım. Umarım kimsede bu durum çıkmaz ama yaptırmama cesaretini en kendimde göremedim. İyiki de görmemişim. Çünkü şekerim yükse olduğunda vücuden hiçbir şey hissetmiyorum, anlamazdım yani.

Ben de bu konuda kendi yaşadıklarımı yazayım. İlk önce şunu söyleyeyim ilk gebeliğimde şeker çıkmadı. İkinci gebeliğimde zayıf hamile kaldım ve şeker testi yapılana kadar da çok az kilo aldım. İkinci gebeliğimde yapılan 50lik yükleme sonucum 178 çıktı. Doktor üst üste şeker yüklememek için 1 hafta sonra 100lük yaptırmamı istedi. Yaptırdım ve 4 tahlil değeri birden yüksek çıktı. Hemen dahiliyeye ve oradan da diyetisyene yönlendirildim. Aynı zamanda şeker ölçüm cihazı için de rapor çıkartıldı. Diyet yapmaya ve her gün doktorun belirlediği zamanlarda bi açlık bi de tokluk olmak üzere günde 2 kere şeker ölçümü yapmaya başladım. Bir süre güzel gitti. Yaz tatili bittikten sonra esas kontrollerimin yapıldığı çapa tıp fakültesine gittim. Kadın doğumdaki hemşirelerden biri bir tansiyon cihazı verip her gün sabah açlık şekerimi ve tansiyonumu ölçüp, 5 dakika diyafram nefes egzersizi yapıp sonra tekrar açlık şekerimi ve tansiyonumu ölçmemi istedi. Buradaki amaç diyafram nefes egzersizinin şekerin düşmesinde büyük etkisi varmış, bunu incelemek içindi ve gerçekten işe yaradı. Aynı zamanda oradakiler tabi ki hemen diyabet bölümüne yönlendirdiler. Diyabette tekrar bir diyet listesi yapıldı ve bir süre bu şekilde normal şeker değerleriyle devam ettim. Ancak gebelik ilerledikçe artan insülin ihtiyacı sebebiyle sınırı 140 olan tkluk şekerlerim 150-160-170-180 değerlerine çıkmaya başladı. Diyetin yanına bir de yürüyüş eklediler. Yürüyüşün de şekerin düşmesinde büyük etkisi varmış. Günde 3 ana öğünden sonra yürüyüşlere çıktım. Başlarda bu da işe yaradı. tabi bir süre sora bu da yetmedi ve insülin kullanmaya başladım. Niye bu kadar ayrıntılı yazıyorum derseniz, bende şeker olabileceği aklımın ucundan geçmezdi. Gebelik şekeri olma riski yüksek olan gebeler listesinde bana uyan tek şey aile faktörüydü. O da iki dedemde 75er yaşları sonrasında çıkan şeker hastalığıydı ve gelip beni de 2. gebeliğimde etkiledi. şeker yükleme testi yapılmadan bilinebilecek bir sorun olduğuna asla inanmıyorum çünkü böyle olsa o kadar hamileye bu yöntemi kullanmazlardı, başka yöntemler bulurlardı. Ve şu da var hiç kimse hamileliğinde sanki şeker varmış gibi hareket edip de yemeklerini düzenlemiyor. sadece bir kere ağzıma attığım küçük bir kurabiye yüzünden uzun süre şekerimi düşüremedim. yani canım çekiyor birazcık yesem bir şey olmaz diye bir şey yok. İş sadece tatlı yememekle bitmiyor. Beyaz ekmek yok, makarna yok, yağda yumurta ya da omlet yok, kızartma yok, meyvelerden kavun, karpuz, muz, incir, üzüm yok, bal- pekmez bunlar zaten yok, çorbayı bile kepçe hesabı içiyorsun, yemekleri kaşık hesabı yiyorsun. Bütün bunlara uyduğum halde bile insülin vurulmaktan kurtulamamışken, yükleme yaptırmayan kişiler buna nasıl cesaret ediyor anlayamıyorum. Tabi ki tercih meselesi orası kesin. ha bu arada günde 2 kere olan ölçümlerim, gece 3te de dahil olmak üzere günde 7 kereye çıkartıldı ve ben 3 günde bir hastaneye gidiyorum, sıkı kontrol altındayım. Umarım kimsede bu durum çıkmaz ama yaptırmama cesaretini en kendimde göremedim. İyiki de görmemişim. Çünkü şekerim yükse olduğunda vücuden hiçbir şey hissetmiyorum, anlamazdım yani.
Bence çok güzel bir örnek olmuş , bencede yaptırmamak cesaret işi, bayramda yedikleri baklavalara saysınlar artık.Geçmiş olsun

X