Merhaba 27. Haftamdayim. Normalde ben de yaptirmiycaktim şeker yüklemesi. Ama bizim ailede diyabet genetik olduğu için doktorum kesinlikle yapmalıyız dedi. Normalde 50 gram, 75 gram yaptırmak zorunda kaldım. Çok şükür bişey çıkmadı. Risk grubunda olmasam ben yaptirmayacaktim.Kızlar merhaba,
24 haftalık hamileyim ve bu hafta içinde şeker yüklemesi yaptırmam gerekiyormuş. Doktorum yaptır bir sakıncası yok diyor benim ise kafam çok karışık. Çevremde yaptır bir şey olmaz diyen de var yaptırma gerek yok diyen de. Benim de yaptırmama yanım sanki daha çok ağır basıyor. Sizce ne yapmalıyım? Tavsiyelerinizi bekliyorum..
Teşekkür ederim yorumunuzu dikkate alacağım. Siz de bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah..Ben ilk bebegimde yaptirdim .sukur bi sorun cikmadi.tvlerde sosyal medyada bilgi kirliligi cok fazla.bu rutin bi test eger gestasyonel diyabetiniz cikar ise insulin kullanmaniz gerekir cocugun ve sizin sagliginiz icin.uzun yillar insulin ve diyabet ile ilgili calistim.risk grubunda degilim ama ikincidede seker yuklemesi yaptiricam .benim bilgim ve gorusum bu yonde.saglikli bir hamilelik donemi diliyorum
Ben risk grubunda değilim işte o yüzden kararsızım..M
Merhaba 27. Haftamdayim. Normalde ben de yaptirmiycaktim şeker yüklemesi. Ama bizim ailede diyabet genetik olduğu için doktorum kesinlikle yapmalıyız dedi. Normalde 50 gram, 75 gram yaptırmak zorunda kaldım. Çok şükür bişey çıkmadı. Risk grubunda olmasam ben yaptirmayacaktim.
Valla ben de kararsızdım ama bu sabah gittim yaptırdım ne olur ne olmaz diye. Tatlı canın çektiğinde çikolata yemiyor musun dedi aynı şey dedi ben de pişman olmamak için gidip yaptırdım 50 gr glikoz alarak. Hakkımızda hayırlısı..Ben de simdiden bunu dusunuyorum hangisi daha dogru olur acaba herkes farkli birsey soyluyor her doktor farkli yorum yapiyor.
Bi arkadasima da doktoru yaptirmak istemiyorsa imzali onay vermesi gerektigi soylenmis hastane tarafindan mesuliyet kabul etmiyoruz diyerek.
Tabi boyle olunca da insan korkuyor nasil karar verilecek buna bilmiyorum..
Yani 50 grdan bir şey olmaz. Çikolatalardan uzak durursak aldığımız şekeri telafi ederiz diye düşünüyorum.Merhaba, birinci hamileliğimde yaptırmıştım, şimdi de hamileyim ve yine yaptırmayı düşünüyorum.
o şeker yerine çikolata yerim en azından tadı güzellYani 50 grdan bir şey olmaz. Çikolatalardan uzak durursak aldığımız şekeri telafi ederiz diye düşünüyorum.
Siz öyle yapın o zaman :) Ama şunu da belirteyim glikozun öyle kötü bir yakıcı tadı yok bildiğiniz şerbet. Çocukken hiç mi içmediniz..o şeker yerine çikolata yerim en azından tadı güzell
yaptırınca ne farkı oluyor?Merhaba, birinci hamileliğimde yaptırmıştım, şimdi de hamileyim ve yine yaptırmayı düşünüyorum.
Ne fark oluyor bilmiyorum, Doktoruma güveniyorum, ilk hamileligimde yapalım demişti, bir zararını görmedim sukur. Yapılması gerekiyor ki yapıyorlar diye düşünüyorum :)yaptırınca ne farkı oluyor?
biraz daha araştırıyim en iyisi benNe fark oluyor bilmiyorum, Doktoruma güveniyorum, ilk hamileligimde yapalım demişti, bir zararını görmedim sukur. Yapılması gerekiyor ki yapıyorlar diye düşünüyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?