Şeker Yüklemesi

Şeker yüklemesi yaptırmalı mıyım?

• Evet

OY: 10 45,5%
  • Hayır

OY: 12 54,5%

• Ankete Katılan
    22

Emel90

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2012
262
91
98
Kızlar merhaba,

24 haftalık hamileyim ve bu hafta içinde şeker yüklemesi yaptırmam gerekiyormuş. Doktorum yaptır bir sakıncası yok diyor benim ise kafam çok karışık. Çevremde yaptır bir şey olmaz diyen de var yaptırma gerek yok diyen de. Benim de yaptırmama yanım sanki daha çok ağır basıyor. Sizce ne yapmalıyım? Tavsiyelerinizi bekliyorum..

M
Merhaba 27. Haftamdayim. Normalde ben de yaptirmiycaktim şeker yüklemesi. Ama bizim ailede diyabet genetik olduğu için doktorum kesinlikle yapmalıyız dedi. Normalde 50 gram, 75 gram yaptırmak zorunda kaldım. Çok şükür bişey çıkmadı. Risk grubunda olmasam ben yaptirmayacaktim.

Ben ilk bebegimde yaptirdim .sukur bi sorun cikmadi.tvlerde sosyal medyada bilgi kirliligi cok fazla.bu rutin bi test eger gestasyonel diyabetiniz cikar ise insulin kullanmaniz gerekir cocugun ve sizin sagliginiz icin.uzun yillar insulin ve diyabet ile ilgili calistim.risk grubunda degilim ama ikincidede seker yuklemesi yaptiricam .benim bilgim ve gorusum bu yonde.saglikli bir hamilelik donemi diliyorum

Teşekkür ederim yorumunuzu dikkate alacağım. Siz de bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah..

Ben risk grubunda değilim işte o yüzden kararsızım..

Ben de simdiden bunu dusunuyorum hangisi daha dogru olur acaba herkes farkli birsey soyluyor her doktor farkli yorum yapiyor.
Bi arkadasima da doktoru yaptirmak istemiyorsa imzali onay vermesi gerektigi soylenmis hastane tarafindan mesuliyet kabul etmiyoruz diyerek.
Tabi boyle olunca da insan korkuyor nasil karar verilecek buna bilmiyorum..

Merhabalar bende hamileyim.iki gün önce kontrole gittim 2 hafta sonra şeker yüklemesi yapcaz dedi.yaptırmayı düşünmüyorum yani gerek yok bence bebeğin doğmasına 2 ay kala gerek olduğunu düşünmüyorum.

Valla ben de kararsızdım ama bu sabah gittim yaptırdım ne olur ne olmaz diye. Tatlı canın çektiğinde çikolata yemiyor musun dedi aynı şey dedi ben de pişman olmamak için gidip yaptırdım 50 gr glikoz alarak. Hakkımızda hayırlısı..

tamamne saçmalık olarak görüyorum eskiler yaptırmaadı ve biz sağlıkla nasıl ayaktayız o şekerleri vücüduma yüğkleyip duba gibi olmaya niyetim yok

Merhaba, birinci hamileliğimde yaptırmıştım, şimdi de hamileyim ve yine yaptırmayı düşünüyorum.

Herkesin kendi sahsi gorusu bir yana benimkide dahil olayin gercegi suki dr degilim ama uzun yillar diyabet calismis bir muessilim .zaman zaman gestasyonel diyabet(normalde seker hastasi olmadigi halde hamilelik donemi ortaya cikan diyabet)hastalarimda oldu .eskiden bizler hastaya direk egitim verebiliyorduk .bazen annelerin hamilelik doneminde sekeri yukselir bu durum anne kadar bebegede zarar verir.boyle durumlarda anne hamileligi boyunca insan insulini kullanir.dogumdan sonra bu anneler in bazilari hayatina seker hastasi olarak devam edebilecegi gibi cogu zmn seker seviyeleri normale doner. Olay bunu onlemektir .

24 haftamda bende yaptrdim. Bende sizin gbi kararsizdim doktorum zorlamadi sen bilirsin dedi fakat ha bu seker yuklemesi yapilmis ha bir tanr simit yemisin dedi . Yediği n simittende ayni sekeri aliyorsun dedi. Oyle söyleyince bende yaptrdim. Elmali serbet gibi bir sey

Kızlar öyle abartılacak kadar bir şey değil ya arada kalmaktansa yaptırın gitsin ve bir zararı da yok yani. Tatlıları, pastaları yerken iyi şeker yüklemesi zararlı oldu canım! O pastalarda neler var neler sadece şeker de değil. Kimsenin aklınızı karıştırmasına izin vermeyin çünkü illaki her kafadan bir ses çıkıyor. İçinizde kalmasın bence yaptırın..

Ben ağzıma 1 gr bile şeker sürmüyorum her yediğimi bebeğimi düşünerek yiyorum onu zehirliyormuşum gibi geliyor.pasta börek değil ekmek bile yemiyorum o yüzden bir anda 50 gr glikoz içme fikri bana korkunç geliyor. Ne yapacağımı bilmiyorum çok kararsızım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…