Şeker Yüklemesi

Şeker yüklemesi yaptırmalı mıyım?

• Evet

OY: 10 45,5%
  • Hayır

OY: 12 54,5%

• Ankete Katılan
    22
Bebeğinizi düşünerek beslenmeniz ne kadar güzel. Ben de sizin gibi besleniyorum tatlıdan hatta ekmekten bile uzak duruyorum benim de bu yüzden kafam karışmıştı ama yaptırmazsam ya bir şey çıkarsa diye düşünmektense yaptırmaya karar verdim ve yaptırdım sonuç olarak bir şey çıkmadı ve içim rahatladı.. Çıkarsa eğer önlem alınması açısından çok önemli oluyor bu yüzden riske atmak istemedim. Karar sizin..

Henüz karar vermedim ben de araştırma aşamasındayım.ailede şeker yoksa ve sağlıklı beslenirseniz şeker sorunu yaşanacağını sanmıyorum sizde de bu yüzden çıkmamış bence

Henüz karar vermedim ben de araştırma aşamasındayım.ailede şeker yoksa ve sağlıklı beslenirseniz şeker sorunu yaşanacağını sanmıyorum sizde de bu yüzden çıkmamış bence
Aynen öyle olabilir. Çıkmayacağını tahmin ediyordum zaten ama dediğim gibi keşke dememek için yaptırdım.

Doktorlara da pek güvenmiyorum açıkçası. Birşey söylüyorlar birkaç sene sonra tersini söylüyorlar.güneş kanser yapıyor güneş kremi sürün diyorlardı şimdi tam tersi güneş kremleri kanser yapıyor surmeyin diyorlar. Yumurta yemeyin kolesterol yapıyor diyorlardı. Şimdi yapmıyor yiyin diyorlar.hayvansal yağ yemeyin dediler şimdi yiyin diyorlar.kızartmayı bir ara Zeytinyağıyla yapın dediler sonra o zararlı fındık yağı bilmem ne yağı dediler şimdi yine ayçiçekle yapın diyorlar bunun gibi daha pek çok şey var.birkaç sene sonra da şeker yüklemesi zararlı diyip yasaklarlarsa şaşırmıycam.ne yapalım yani tıp fakültesi okuyup kendi doktorumuz mu olalım

Çok haklısın. En iyisi kendi doğrularınla yaşayacaksın o kadar.

Farklı doktorlara gidiyorsunuz farklı şeyler söylüyorlar farklı ilaçlar veriyorlar.nasıl tam olarak güvenebiliriz ki

Ben 26.haftamda şeker yüklemesi yaptırdım arkadaşlar ve iyiki de yaptırmışım.gestasyonel diyabetim çıktı. Annemde babamda yok benimde.hemen dahiliyeye gittim.gebelikte çıkmasının tam sebebi bilinmiyor ailede olmasada çıkabilir ve genelde belirti vermez dedi.diyet ve egzersize basliycaz düşmezse insülin vericem dedi..ordan diyetisyene gittim 1600 kalorilik bir diyet verdi.ve benim diyet-egzersizle düştü. Diyetime çok dikkat ediyorum. .Eğer yükleme yaptirmamis olsam böyle bir durumdan bilgim olmycak ve önlem de almadigim için olası pek çok riskle karşı karşıya olacaktm.allah korusun böyle bir durumunuz olup da önlem almadiginizda iri veya küçük bebek dogurma ve dolayısıyla ikisindede bebeğin akcigerlerinde gelisme geriliği olabilir,bebegin suyu artabilir ki tehlikeli bi durum, ani tansiyon yükselmesi ve preklamsi,erken doğum, ani fetal ölümler gbi sonuçlar dogurabilir.yani benim fikrim eğer zararlı olacak diye yaptirmazsaniz ve şekeriniz de varsa alacağıniz risk çok daha büyük.
Herkese hayırlı dogumlar inşallah sağ sağlim hayırlı bir evlat olarak kucağımıza alabilelim.

Çok geçmiş olsun sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah
Diyet ve egzersizler düşürmüşsünüz ne güzel sanırım bunları hamileliğinizin başından beri uygulasaydınız hiç yükselmeyecekti

Diyetinizde neler var kısaca yazabilir misiniz yada neler yasak

Benim doktorum bu şeker yüklemesi veya 1 hafta boyunca her öğün açlık ve tokluk şekeri ölçümü önermişti. İlk gebeliğimde şeker ölçüm cihazım olmadığı için yükleme yaptırmıştım.
Yani bu da bir yöntem olarak düşünülebilir.
Ölçüm cihazı her evde bulunmaz tabii, ama çevrede varsa iğnesi değiştirilip kullanılabilir ve eczanelerde de ölçüm yapılıyor.

Teşekkür ederim. Insallah.
Bilmiyorum ama ben zaten öyle tatlı aburcubur hamurisi fln yiyen bi insan değilim. Yani zararlı şeylerden uzaktim hep.egzersiz düzenli yapmiyordum sadece.

Diyetinizde neler var kısaca yazabilir misiniz yada neler yasak
Yasak yiyecekler:
Çay şekeri (ben hiç kullanmam zaten)
Şekerlemeler
Reçel, marmelat,bal,pekmez,dondurma,şurup
Çikolata ve helva çesitleri
Hazır meyva suları, şekerli içecekler (mesrubatlar)alkollü içecekler
Şekerli kurabiyeler pastalar tatlılar
Kati yağlar (terayag margarin kuyruk yağı iç yağı)
Sakatatlar
Kızartma kavurma ve sos ilave edilmiş yiyecekler
Sucuk pastırma kaymak krema
Bunlar kesinlikle yasak
Günlük öğünlerde 6 öğün. Meyve sebze et yemegi yogurt falan hepsi ölçülü. Ama çok doyurucu bir liste.hatta saatim geldiğinde çoğu kez acıkmadan yiyorum

Çok teşekkür ederim

Aşağıda eczane var bir sorayım bakalım yapıyorlar mı

Ne güzel seyler bunlar bebişleriniz hepinizin hayırlı olsun ben o kadar özeniyorum ki sizlere bende anne olmak istiyorum ama eşim ikna olmuyor henüz bu arada şeker bnde kesin çıkar çünkü ailede var haşimato hastasıyım hemde yatkınlık çok malesef

Ben yaptırdım , sağlık ocağındaki hemşire hanım yüklenen şekerin aslında 2 dilim baklavaya eş olduğunu ,olayın tamamen medyanın abartması olduğunu söyledi.. Sonuç olarak gün içinde mutlaka tatlı şeyler tüketiyoruz

Bebek dusunuyorsan şimdiden sağlıklı beslenmeye ve spora başla derim vücudunu şimdiden hazırlamış olursun daha sağlıklı bir hamilelik geçirirsin

İşte ben o 2 dilim baklavayı da hayatta yemem sorunum o zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…