Şeker Yüklemesi

Şeker yüklemesi yaptırmalı mıyım?

• Evet

OY: 10 45,5%
  • Hayır

OY: 12 54,5%

• Ankete Katılan
    22
Bebek dusunuyorsan şimdiden sağlıklı beslenmeye ve spora başla derim vücudunu şimdiden hazırlamış olursun daha sağlıklı bir hamilelik geçirirsin
Sağol canım eşim istemiyor o yüzden pek dikkat etmiyorum ben

Bende şuan da 29 haftalık hamileyim bende yaptırdım şeker yüklemesi eğer bi sakıncası olsaydı emin olun doktorlar yaptırmazdı. Normalde şeker hastalığınız olmasa bile gebelikde çıkabilir bunu da öğrenemezseniz tedavisini yapamıyacağınız için sorun olabilir bemce doktorunuzu dinleyin..

Sizde sonuç ne çıktı peki

Benim de 82 çıktı. Glikoz içmeden önce 80di içtikten 1 saat sonra 82 çıktı. Sonuç çok süper şükür...

İşte ben o 2 dilim baklavayı da hayatta yemem sorunum o zaten

Ben de senin gibiyim.

Hamilelik öncesinde de ekmek, şeker, simit, bisküvi, cips, hazır soslar vs. bunların hiç biri hayatımda yoktu, hep düzenli beslenirim ara atıştırma geç yeme yoktur hayatımda.
Bu nedenle Şeker yüklemesi için doktoruma dedim ki; zaten diyet veriliyor yüksek çıkarsa e ben de ona göre yaşıyorum. Doktorum; ayrıntılı olarak anlatıp bana "senin kararın" dedi bana kısaca.

Sonuçta 50 gr yükleme yaptırdım, sınır 140 bende 144 çıktı :) henüz göstermedim belki riskli görmeyecek bile ama sonuçta sınırın üzerinde.

Eskiler yaptırmıyordu evet ama bu sebeple oluşan anne bebek ölümlerinin veya diğer komplikasyonların ne yoğunlukta olduğuna dair de bir veri yok elimizde.
Ben zaten gereksiz şeker almıyorum bunu almış olayım o baklava yerine diye düşündüm.

Bakalım doktorum ne diyecek?

Mrb sekernz 144 cikmis doktor siki bi dyetmi verdi yoksa sinirin biraz ustu dye onemsemedimi.bilgi verirmisiniz benimde 145 cikti.

Harikasiniz gercekten bebegini boylesine dusunuyor olusunuz cok guzel. Bende bu konuda kararsizim.

Canım merhaba bende 28.haftamdayım geçen hafta dr.um şeker yüklemesi hakkında benide bilgilendirdi ve kararın bana ait olduğunu değerlerim normalse şeket yüklemesi yaptırmama gerek olmadığını söyledi dün açlık ve tokluk şekerimi ölçtürdüm değerlerim dr.umun verdiği olması gereken değerlerle örtüştüğü için yaptırmadım yaptırmıcamda sende yaptırmak istemiyosun yaptırma bence

Merhabalar;
Benim ilk gebeliğim ve bende şeker yüklemesi yaptırmayı düşünmüyorum. Canan Karatay'ın önerdiği gibi kanda insülin ve trigliserit baktırmayı düsünüyorum. Eğer hamilelik boyunca çok kilo almadıysanız, bebeğiniz olması gerekenden daha kilolu değilse bence hiç gerek yok. Kaldı ki şeker varsa zaten kandan da belli oluyormus 210 gramlık bebeğime 50/75/100 gramlık seker yüklemek istemiyorum...

merhabalar bu lıstenızın fotografını atabılırmısınız rıca etsem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…