ahh süperrselamlar yıkılmadık ama ayakta da değiliz. Elhamdülillah bu günümüze.
Sen nasılsın?
ben buradayım :)sellaammmm kimler kalmış buralardaaa :)
Ahahah alemsin. Ben de buradayım: “şekersiz hayata devam” yazmaya geldim senin mesajını gördüm :)) birbirimizi nötrlüyoruz şu an topikteben buradayım :)
Şekere devam
Valla biraz da demoralize ediyoruz sanki :)Ahahah alemsin. Ben de buradayım: “şekersiz hayata devam” yazmaya geldim senin mesajını gördüm :)) birbirimizi nötrlüyoruz şu an topikte
Nasıl sizin süreç??? Ben çok uzun zamandır şekersizim. Artık canım istemiyor çoğunlukla. Ama canım istediği zamanlar için sağlıklı alternatifler sevdim zamanla. Yani 5 yıl oldu bu yola gireli. İnişli çıkışlı. Son zamanlarda tatlıcıya bile girince çocuklara alıyorum, kendime almıyorum, canım çekmiyor aşamasına geldim.Valla biraz da demoralize ediyoruz sanki :)
benim öyle değil maalesef. çok isterdim canım tatlı çekmesin veya abur cubur çekmesin. ama mümkün değil.Nasıl sizin süreç??? Ben çok uzun zamandır şekersizim. Artık canım istemiyor çoğunlukla. Ama canım istediği zamanlar için sağlıklı alternatifler sevdim zamanla. Yani 5 yıl oldu bu yola gireli. İnişli çıkışlı. Son zamanlarda tatlıcıya bile girince çocuklara alıyorum, kendime almıyorum, canım çekmiyor aşamasına geldim.
Aslında gece kısmına kadar gayet iyi besleniyorsunuz. Madem gece yemek istiyorsunuz önce yediklerinizi sağlıklı alternatiflere çevirin isterseniz. Mesela şekersiz hurmalı muhallebi pişirin, incir uyutması yapın vs. Tuzlu alternatif patlamış mısır olabilir. Meyve, salatalık olabilir. Yiyin yine ama endüstriyelden uzaklaşın. Uzun yıllar verin kendinize. Öyle 1 ayda olmuyor. Böyle çok biliyormuş gibi yazdığıma bakmayın, şu ara yemiyorum ben de şeker, ama 2 hafta sonra belki canım isteyecek, yiyeceğim. Yani öyle tamamen hayattan çıkartmak gibi değil ama azaltmak ve yemediğim zamanlarda yoksunluk hissetmemek.benim öyle değil maalesef. çok isterdim canım tatlı çekmesin veya abur cubur çekmesin. ama mümkün değil.
tamamen kesemediğim gibi tam da akşam saatlerinde tırmalıyorum.
Gündüz beslenme düzenim şu şekilde;
sabah; kahve ve çiğ kuruyemiş.
öğle: fabrikada çıkan yemeklerden yiyorum. Çoğunlukla makarna pilav tüketmiyorum, ama tükettiğim zamanlar da oluyor. tatlı varsa affetmiyor, yiyorum. Ekmek hiç tüketmiyorum.
Akşam: Evde ne yemek varsa onu yiyorum. yine ekmek tüketmiyorum. ama yemek sonrası canım çikolata çekerse yiyorum. tatlı varsa yiyorum.
abur cubur ve tatlı olmasa hayatımda her şey gayet güzel gidecek bence. erken de yatmıyorum bu da bir dezavantaj.
hahah harikasınnben buradayım :)
Şekere devam
hoş geldiinnnnAhahah alemsin. Ben de buradayım: “şekersiz hayata devam” yazmaya geldim senin mesajını gördüm :)) birbirimizi nötrlüyoruz şu an topikte
Hoşbuldum :)eee 3 kişiysek tekrar başlayabilirizzzz benceee
1 ay bi ağzıma şeker ve türevleri girmedi hatta alkol uzun zaman oldu 2 ay falan yani yapabilirim
bu arada tekrar et ve sebze şeklinde beslenmeye dönüyorum ufaktan
karbonhidrat alımını min seviyede tutıyorum (sadece sabahları)
zaten 2 ana 1 ara öğün ve spordan sonra 1 ara öğün daha olacak şekilde yapıyorum
hem bütçeye de iyi geliyor
dün mesela o kadar yemişimki (dediğime bakmayın çok bişey yemedim sadece et türevi fazlaydı) tek öğünle günü kapattım
ayy ben etsiz doymuyorumHoşbuldum :)
Ben kırmızı et tüketimimi de çok azalttım. Canım bir süre yemek istemezdi ben de alıp pişirmedim. Resmen göbeğim rahatladı. Dün öğlende 100-150gr kadar biftek yedim, kendi pişirdiğim, normalde hiç olmaz gece yeme atağım oldu. chatgptye sordum, vücudun ziyafet gibi algılayıp fazla kalori gelecek sanmış olabilir dedi :)) ben son zamanlarda daha çok sebze ağırlıklı besleniyorum. Mücver, çorba, fırınlanmış sebze gibi seyler var dolabımda acıktıkça onları yiyorum. Baya inceldim.
En zoru alkolü bırakmak :))
Ya dün buraya yazdım sonra gittim çikolata yedim :))) ne alaka ya ne alaka :) çok garip gerçekten, resmen cinksledim mi ne oldu. Neyse küçüçük, kaliteli bir çikolataydı, onun için suçluluk hissetmeyeceğim.ayy ben etsiz doymuyorumhatta hiç bişey olmasın et olsun
sebzeyle ıı ııhh ben asla doymamyanına et tavuk balık olmalı
evet ya alkol fenaydı ama 2 ayı geçkindir total 2 bira içtim dün içtim mesea 1 tane 2 saate bittibi uzun zaman daha içmem
bi kaç gündür srekli dışardayım dışarda yiyorum mecbur bugün yine +1 oldumantrenman da yapamıyorum dün sadece 10 bin adım attım o kadar
neyse toparlarız hemen toparlanıyor beden
3 alkolik hakikaten3 alkolik
Neyse şekersize başlayabilir miyim bilmiyorum ama bugün trekking'e katılıyorum. Sabah kendi yaptığım 1 poğaça ile başladım
gebito evet paketli gıda en büyük sorunum.
pofu ben bira değil de daha çok şarap, rakı, tekila, votka, cin, viski vs içiyorum. Tabii ki sık sık değil. Bira da beni çok şişiriyor.
Yani benim için zor olan paketli gıda azaltmak. Ama denerim yine de azaltmayı.
12 Mayısta tekrar spora başlıyorum. Sınavlar sebebiyle ara vermiştim. Beslenmeye de dikkat edersem birazcık faydası olur diye düşünüyorum.
12 mayısta başlayan renova kampından mı bahsediyorsun? Ben de niyetliuim ona. Çok da güzel etki olacağından eminim ama bende g.t yok. Kendime güvenmiyorum. Şubatta bir detoks programına başladım 10 günlük, beceremedim. Nasıl down oldum. Nisanda ancak topladım psikolojiyi de diyede geri döndüm., online kampım 12 mayısta basliyo, cok kararsızım
Eee o zaman yarın baslayalim
Ben de alkolün tadını, içmeyi çok seviyorum. Chatgpt ile konuşunca alkolsüz şarap ve biranın kalorisinin çok düşük oldugunu öğrendim. Hele birada çok seçenek var ve tadları gayet tatmin ediyor. Şarap biraz meyve suyu içer gibi ama yine gidiyor. Tavsiye ederim. Ben çok şarap içiyordum ya. Burada yazmak istemiyorum ama yazacağım; günde 1,5 şişeyi farketmeden içip, ne kadar içtiğimi farkedince aldığım kaloriye üzülüp saha da içmiyordum. Benim alkol eşiğim çok yüksek, umarım yaşlandıkça düşer çünkü bu kadar çok içebilmek istemiyorum.3 alkolik
Neyse şekersize başlayabilir miyim bilmiyorum ama bugün trekking'e katılıyorum. Sabah kendi yaptığım 1 poğaça ile başladım
gebito evet paketli gıda en büyük sorunum.
pofu ben bira değil de daha çok şarap, rakı, tekila, votka, cin, viski vs içiyorum. Tabii ki sık sık değil. Bira da beni çok şişiriyor.
Yani benim için zor olan paketli gıda azaltmak. Ama denerim yine de azaltmayı.
12 Mayısta tekrar spora başlıyorum. Sınavlar sebebiyle ara vermiştim. Beslenmeye de dikkat edersem birazcık faydası olur diye düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?