- 27 Şubat 2010
- 2.491
- 3.273
- 333
- Konu Sahibi philosophergirl
-
pişirilmemiş bakliyatın un haline getirip kullanmak hazımsızlık ve gaz sorunlarına yol açabilir diye düşünüyorum.Bır zamanlar evdekı nohutu cekıp un halıne getırmıstı eltım kahve makınedınde cekerdı
Acaba hazır baklıyat unlarına göre daha mı karataycı oluyor kı
Aklıma geldı işte
teferruat yok içindekiler bölümünü okuyup sağlıklı beslenmeye çalışıyoruz.Çok teşekkür ederim ama sizinki baya teferruatlı bir iş gibi duruyor. diyet yaptığım için şekeri ve beyaz unu mecburen keseceğim ama sizinki kadar teferruatlı olabileceğimi sanmıyorum. Yine de arada uğrar tariflerinize bakarım.
gece yemelerinin tatlı krizlerinin nedeni şeker ve karbonhidrat tüketmek bağımlı olmuşsun. hadi bize katıl. gün içinde ne yediğini saatleriyle yaz. biz de kontrol edelim 7 günde en kötü ihtimalle 15 günde bu kötü huylarından vazgeçeceksin.kizceler kolay gelsin.benim de tatlı sorunum var ve napcam bilmiyorum.boy 167 kilo 57 olmuş ama ben böyle yersem çok kısa sürede çok daha fazlasını alcam.bide gece yemelerim var.siz günlük kaç kalori aliyorsunuz.tatlı isteğini nasil bastiriyorsunuz
tabiki kabul ederiz...hoşgeldin.Kizlar grubunuz hayirli olsun :) ya bende size katilabilir miyim acabaa çünkü sizin düzene alistim valla. Kk ye ilk uyeligimi sizlerin yazışmalarını okuyup katılmıştım smdi sizi yine buldumbenide kabul ederseniz cok sevinirim.
harika, tandırda pişen ekmekte muhteşem olur.
tarif tam olarak yok ama anlatmaya çalışayım.
çeşitli unlar (çavdar, tam buğday, mısır, buğday kepeği) beyaz un. karışım unlarla beyaz un oranı 4/7 olacak başka türlü ekmek kabarmıyor taş gibi oluyor.
unları eleyip büyük bir kaba koyuyoruz. ortasına evde peynir altı suyu varsa onu azıcık ısıtıp toz ekşi mayayı döküm karıştırıyoruz. unu karışımının içine, tuz, ketentohumu, çörek oto,susam koyup maya ve suyla yoğuruyoruz.
1 saat üzeri ıslak tülbentle örtülü bekliyor. sonra bizim büyük yuvarlak bir kek kalıbımız var onun içine yerleştirip 1 saat daha bekletiyoruz ama kek kalıbı şart değil. olursa daha düzgün oluyor ekmek. üzerinize kafanıza göre çizikler atın
ısıtılmış fırına 200 derecen başlayarak derecesini düşürerek 1 saatte pişiriyor. sıcak ekmeği soğumayı bırakıp en az 1 saat sonra kesin. buzdolabında 15 gün dayanıyor. her gün ince dilimler halinde sabah kesip tost makinası da kızartıp yiyoruz yalnız ekmek ağır geliyor bu yüzden 1 dilim ekmeğin 25 gr eşit olduğunu unutmayın.
mutfak tartısı kullanın..
Kızlar günaydın
Dün 7 saat hastanedeydım aksamı zombı gıbı gecırdım
Bırazdanda endokrın de randevum var
Bırde bugün karnaval var
Koş berıl koş
Ama yeter kıloda veremesem zamanında @Philosophilover un dedıgı gıbı temiz yıyecem
Yarında spora baslıyacam yuh bana
Aynada yüzüme tükürsem bır sürü ış çıkar
Ama gerçekten sopalık bır camişım
UNLARLA İLGİLİ KARŞILAŞTIRMA TABLOSU
Eki Görüntüle 2110567
Benim çoğu egzersiz de oluyor canım. Dedigini yapayım inşallah sorun gider.
Günaydın canım hepimiz için güzel bir gün olsun
Kizlar annem Anaanneme gitmişti köye. Anaannem bahçesine bal Kabaği etmiş bize de yollamış ve %100 organik görünce nasıl mutlu oldum anlatamam.Bengi__ canım senin şu kabak tarifi vardı ya tekrar paylaşsan burada çok sevaba girersin :*
bir şey yemeden önce bir bardak su iç ve beni düşün
Ben bu akşam eve erken gidebilirsem evde ekmek yapmayı deneyeceğim başarılı olursam sonuçlarını paylaşırım
Neden olmasın. Eksi maya diye hazır mayalar var kuru maya. Onlarla iyi oluyor. Bir dene olmazsa yardımcı olurum.
Kendi yaptığım ekmeğin fotosunu paylaşıyorum. 7-8 senedir kendi ekmeğimi yaparım. Yaptıkça daha mükemmel oluyor. Sabah tost makinasında kızartırım. 15 gün buzdolabında bekleyebiliyor. Bol tahıllı, keten tohumu, çörek otu, susam da koyuyorum icin.
Eki Görüntüle 2110536
Kaç derecede 1 saat pişiriyorsun canımmkabağa foto ekledim. mesajıma dönüp tekrar bakın kızlar.
ne kadar çok çeşitli tahıl kullanırsan o kadar iyi. biz arpa unu bile koyuyoruz.Ben biara ihe ten aldığım organik tam buğday unu ile yapıyordum güzel de oluyordu. Zamanla bıraktım hazıra kaçıyoruz
Mükemmel görünüyor ellerine sağlık
180 derece falan ama derece olayı fırına göre değişir. yavaş pişsin karamelize olsun anlarsınız. borcamda yaparsanız iyi olur fırın tepsisinden çıkmaz çünkü.Kaç derecede 1 saat pişiriyorsun canımm
o ürünler hariç başka şeker alımı yapma yinede sayarım seni.Kızlar biz hazırlandık çıkıyoruz kardeşimin dışarıda bikaç işi var bende minnak yeğenimle ilgilencem sonra inşallah evime geçicem ama eşim gel anneme gidelim diyor. Geleyim de bakarız dedim :)) düzenim şaşıyor hep böyle
Ya unutmadan ben sizin bu şekersiz günlerinize katılamicam. Çünkü ben bu tedavi sürecinde faydası olsun diye vitaminli şeyler aldım bu Gano nun ürünlerini ve içlerinde şeker var. Bu ürünlere çok inanıyorum ve kullanmak istiyorum. Yine de sizinle kalabilir miyim menü paylaşabilir miyim
katılmak istersen senide aramızda görmek isteriz.Kızlar hepinize kolay gelsin. Yararli bilgiler var topikte. Arada okuyacağım.
o ürünler hariç başka şeker alımı yapma yinede sayarım seni.
Haftaya konusalim. Topigi baştan sona okuyacagim. Ben zaten karatayciyim ama baska seyleri cok fazla secemiyorum. Meyveyi sekeri kesiyorum ama latte iciyorum. :)katılmak istersen senide aramızda görmek isteriz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?