- 27 Şubat 2010
- 2.491
- 3.273
- 333
- Konu Sahibi philosophergirl
-
yok canım. koymuyorlar sadece unlar bozulmasın diye koruyucu var unların içinde. ondan da kaçış cidden zor.Paketli olmayan ekmeklerde de olabilir mi o zaman yaaa
Neden olmasın. Eksi maya diye hazır mayalar var kuru maya. Onlarla iyi oluyor. Bir dene olmazsa yardımcı olurum.Ben bu akşam eve erken gidebilirsem evde ekmek yapmayı deneyeceğim başarılı olursam sonuçlarını paylaşırım
Neden olmasın. Eksi maya diye hazır mayalar var kuru maya. Onlarla iyi oluyor. Bir dene olmazsa yardımcı olurum.
Kendi yaptığım ekmeğin fotosunu paylaşıyorum. 7-8 senedir kendi ekmeğimi yaparım. Yaptıkça daha mükemmel oluyor. Sabah tost makinasında kızartırım. 15 gün buzdolabında bekleyebiliyor. Bol tahıllı, keten tohumu, çörek otu, susam da koyuyorum icin.
Eki Görüntüle 2110536
Bizde İzmir'e gittiğimizde köyde tandırda pişen ekşi mayalı ekmeklerden alıyoruz. Normalde dilimlenmiş çok tahıllı ekmek alıyoruz anneannemle. Bir haftada anca bitiyoruz. Burda Çağdaş market var oraya uğrayabilirsem ekşi mayalı alıyorum.
Bengi__ cim müsait olduğun bir zaman bunun tarifini paylaşabilir misin ?
Aslında kayınpederim tonlarca buğday ekip satıyor ama bize hiç vermez 6 senedir istedim bir kere bile getirmedi kendi evlerine bile bimden un alıyorlar yaayok canım. koymuyorlar sadece unlar bozulmasın diye koruyucu var unların içinde. ondan da kaçış cidden zor.
kendi bugdayını alıp değirmende öğütmen gerekiyor.
ama paketli tüm ekmeklerde benzer içerikler var. uno vs.. gibi okumak lazım. içindekileri.
Bende bu akşam deneyeceğim kendi ekmeğimi benimki biraz farklı olucak gulutensiz ve mayasız bakalım yapabilecekmiyimBen bu akşam eve erken gidebilirsem evde ekmek yapmayı deneyeceğim başarılı olursam sonuçlarını paylaşırım
Eline sağlık çok lezzetli görünüyor canım bende istiyorum yapmayı bakalım bunu da denerim. İlk seferi eşim için glutensiz ve mayasız olucak nasıl olucak bilmiyorumNeden olmasın. Eksi maya diye hazır mayalar var kuru maya. Onlarla iyi oluyor. Bir dene olmazsa yardımcı olurum.
Kendi yaptığım ekmeğin fotosunu paylaşıyorum. 7-8 senedir kendi ekmeğimi yaparım. Yaptıkça daha mükemmel oluyor. Sabah tost makinasında kızartırım. 15 gün buzdolabında bekleyebiliyor. Bol tahıllı, keten tohumu, çörek otu, susam da koyuyorum icin.
Eki Görüntüle 2110536
Hangi köyden? Nerede yaşıyorsun canım
harika, tandırda pişen ekmekte muhteşem olur.Bizde İzmir'e gittiğimizde köyde tandırda pişen ekşi mayalı ekmeklerden alıyoruz. Normalde dilimlenmiş çok tahıllı ekmek alıyoruz anneannemle. Bir haftada anca bitiyoruz. Burda Çağdaş market var oraya uğrayabilirsem ekşi mayalı alıyorum.
Bengi__ cim müsait olduğun bir zaman bunun tarifini paylaşabilir misin ?
Bır zamanlar evdekı nohutu cekıp un halıne getırmıstı eltım kahve makınedınde cekerdıharika, tandırda pişen ekmekte muhteşem olur.
tarif tam olarak yok ama anlatmaya çalışayım.
çeşitli unlar (çavdar, tam buğday, mısır, buğday kepeği) beyaz un. karışım unlarla beyaz un oranı 4/7 olacak başka türlü ekmek kabarmıyor taş gibi oluyor.
unları eleyip büyük bir kaba koyuyoruz. ortasına evde peynir altı suyu varsa onu azıcık ısıtıp toz ekşi mayayı döküm karıştırıyoruz. unu karışımının içine, tuz, ketentohumu, çörek oto,susam koyup maya ve suyla yoğuruyoruz.
1 saat üzeri ıslak tülbentle örtülü bekliyor. sonra bizim büyük yuvarlak bir kek kalıbımız var onun içine yerleştirip 1 saat daha bekletiyoruz ama kek kalıbı şart değil. olursa daha düzgün oluyor ekmek. üzerinize kafanıza göre çizikler atın
ısıtılmış fırına 200 derecen başlayarak derecesini düşürerek 1 saatte pişiriyor. sıcak ekmeği soğumayı bırakıp en az 1 saat sonra kesin. buzdolabında 15 gün dayanıyor. her gün ince dilimler halinde sabah kesip tost makinası da kızartıp yiyoruz yalnız ekmek ağır geliyor bu yüzden 1 dilim ekmeğin 25 gr eşit olduğunu unutmayın.
mutfak tartısı kullanın..
Hoş geldin canım inşallah hayırlı olacak :)İyi geceler arkadaşlar topiğimiz hayırlı olsun :)
O zaman gelsin eksiler. Ben de yapmama konusunda çok kararlıyım. Ben bu gün ya da yarin sana bir tatli tarifi de yazarım. Ama için de bil ne yok.Yok bu hafta hiç yapmayacam komsu irmik helvası getirdi masanin üstünde oylece duruyor
Dediğim gibi canım gün için de düzenleriz hep beraber. Takım kurallarına gelince herkes fikrini yazsa daha iyi olmaz miphilosophergirl ilk sayfaya kurallar takım ile ilgili bir seyler yazalım.
Kurucular
Her cuma tartı günü
Menü bildirmek zorunlu
Görev dağılımı
Sormadaki postada şekersiz 7 gün ile ilgili seyler ne yenir ne yenmez etiket nasıl okunur vs vs
harika, tandırda pişen ekmekte muhteşem olur.
tarif tam olarak yok ama anlatmaya çalışayım.
çeşitli unlar (çavdar, tam buğday, mısır, buğday kepeği) beyaz un. karışım unlarla beyaz un oranı 4/7 olacak başka türlü ekmek kabarmıyor taş gibi oluyor.
unları eleyip büyük bir kaba koyuyoruz. ortasına evde peynir altı suyu varsa onu azıcık ısıtıp toz ekşi mayayı döküm karıştırıyoruz. unu karışımının içine, tuz, ketentohumu, çörek oto,susam koyup maya ve suyla yoğuruyoruz.
1 saat üzeri ıslak tülbentle örtülü bekliyor. sonra bizim büyük yuvarlak bir kek kalıbımız var onun içine yerleştirip 1 saat daha bekletiyoruz ama kek kalıbı şart değil. olursa daha düzgün oluyor ekmek. üzerinize kafanıza göre çizikler atın
ısıtılmış fırına 200 derecen başlayarak derecesini düşürerek 1 saatte pişiriyor. sıcak ekmeği soğumayı bırakıp en az 1 saat sonra kesin. buzdolabında 15 gün dayanıyor. her gün ince dilimler halinde sabah kesip tost makinası da kızartıp yiyoruz yalnız ekmek ağır geliyor bu yüzden 1 dilim ekmeğin 25 gr eşit olduğunu unutmayın.
mutfak tartısı kullanın..
Kızlar günaydın
Dün 7 saat hastanedeydım aksamı zombı gıbı gecırdım
Bırazdanda endokrın de randevum var
Bırde bugün karnaval var
Koş berıl koş
Ama yeter kıloda veremesem zamanında P Philosophilover un dedıgı gıbı temiz yıyecem
Yarında spora baslıyacam yuh bana
Aynada yüzüme tükürsem bır sürü ış çıkar
Ama gerçekten sopalık bır camişım
Çok geçmiş olsun canım. Anaannenin ellerinden öpüyorumTatlım ben menümü hem oraya hem buraya yazacağım. Oraya günlük yazma limitim için yazarım. Benimde yorumlarsan sevinirim.
Ablam ben hiç o değneğin tadına bakmayım. Dün yemekten sonra ben spor yaparken anneannem başım gözüm dönüyor diye geldi. Hemen tansiyonunu ölçtüm yüksek çıktı. Acildeydik gece. ondan yazamadım aksattım. Diğer gruba da bakayım menümü, suyumu,sporumu yazarım buraya :)
Yeni fikirlerini sabırsızlıkla bekliyoruz canımAz ve söz dinleyenlerin olması benimde yorumlarımı zenginleştirilir. Acayip fikirlerle gelirim. Su 7 günü geçin devamı gelecek. Bu hafta sizi sadece Şekersiz hayata alışmaya çalışın.
Sonra yeni yöntemler patlatırız sekeriz hayatın uzerine.
Kızlar sadece kilo vermeyeceksiniz yağ verip sağlıklı besleneceksiniz.
Çok geçmiş olsun canım. Anaannenin ellerinden öpüyorum
Rakibem hemen dilimleme soğusun biraz. Bir de tuzu iyi ayarlamak lazım. Yulaf kepegi hiç sevmiyor tuzu. Benim ki çok lezzetli oldu. Inşallah seninki de olur. Yorum yapmayı unutma yedikten sonraBugün yapıp okula götürecegim bundan rakibembasliyorum yapmaya
5 çocuk ve yalnız olunca kırk kapıya tek deynek vuruluyor işteHemen favorilerime ekledim. En kısa zamanda deneyeceğim :)
Estağfirullah ablacım. Vallaha senin programlarını okudukça ben yoruluyorum :)
Canım geçmiş olsun hayırdırÇok sağol tatlım :)
Ben bazen diyorum çevreme bir lokma zararli bir şey yiyeceğime tıka basa doyarim ama anlayan kim
bakliyat unlarının karşılaştırma tablosu yapıp paylaşmıştım bulup buraya da koyayım.Bır zamanlar evdekı nohutu cekıp un halıne getırmıstı eltım kahve makınedınde cekerdı
Acaba hazır baklıyat unlarına göre daha mı karataycı oluyor kı
Aklıma geldı işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?