Şekersiz 7 Gün

Oyy oyy ne yaptın sen canım şeker yüklemesi yapmışsın resmen

Valla niye böyle oldu bende soruyorum kendime ya işte kardeşimle biaraya geldik ondan böyle oldu yarın sabah evime dönüyorum ve bu akşam interval cardio yapcam her saniyesine eşlik edicem. Toparlamaya söz veriyorum

Valla niye böyle oldu bende soruyorum kendime ya işte kardeşimle biaraya geldik ondan böyle oldu yarın sabah evime dönüyorum ve bu akşam interval cardio yapcam her saniyesine eşlik edicem. Toparlamaya söz veriyorum
Sana güveniyoruz canım. Tedavi öncesi dikkat etmen lazım beslenmene

Eskiden bende şekerli içerdim çayı şimdi anlamıyorum nasıl içmişim. Sanki sıcak suya şeker atmışım onu içiyorum mide bulandırıcı
Ben sanırım 3 senedir çayı 2 senedir de kahveyi şekersiz içiyorum.
Aynı şeyi ben de diyorum nasıl şeker koyup içiyormuşum tüm tatları gidiyormuş

Canım o besi bir an cayın o icinde ne var baktın mi sinemaki yok değil mi?

NEyse artık yapacak bir sey yok. Ben sana özetle geçmek icin BAZİ paylaşımları buraya kopyalarım.

Kızlar spor takibi yapamıcam, iki haftalık eğitim haftasına girmiş bulunmaktayım.. sizlere hep destek vericem ama derleyip toplamam takip etmem şuan için pekte mümkün gözükmüyor.. bugün pertim çıktı, Tibet’in gençlik pınarını + 1000 twister yapmayı hedefliyorum..

Ooo yoğun günler beklıyor senı desene
Ama sen yıne sandalye basında bıle yaparsın durmazsın

En çok sen kaytariyorsun şeker de yedin degil mi?

ŞEKERSİZ 7 GÜN

Ne yemiyoruz?

Rafine yani saf şeker ve bunların eklendiği yiyecek ve içecekler. Ambalajlı ürünlere de dikkat ediyoruz, muhakkak etiket okuyoruz, göreceksiniz o kadar çok şeyin içinde şeker var ki… Lezzet katsın, bağımlılık yapsın, raf ömrü uzasın diye her şeyde var.

Mesela hazır soslar (barbekü, ketçap, mayonez, hardal, soya…), meyveli yoğurtlar, krakerler(tuzlularda bile), kahvaltılık gevrekler-müsliler, sakızlar, gazlı içecekler…

Tatlandırıcılı gıdaları tüketmiyoruz, çünkü o tatlı tadını da unutmamız lazım ki bu ürünleri tatlı tadlarından tercih ediyoruz.

Beyaz ekmek, pirinç ve beyaz hamur ürünlerini tüketmiyoruz. Tam tahıllı unlardan yapılmış ekmekler, bulgur…tüketebiliriz.

Sadece patatesten yapılmış, yoğun patates içeren yemekleri tüketmiyoruz, içinde eser miktarda varsa tüketebiliriz.

NE YİYEBİLİRİZ
Günlük 2 porsiyon meyve veya kuru meyve yiyebilirsiniz. Emziren anneler 3 porsiyona çıkabilir.

Tam tahıllar,
Tam buğday ekmeği,çavdar ekmeği, kepek ekmeği
Bulgur, kinoa, yulaf, bakliyatlar
Bol yeşil yapraklı sebze
Patates hariç tüm sebzeler.
Kızartma olmamak şartıyla tüm tavuk, et, balık,
İşlenmiş et yemiyoruz..
Yumurta,
Süt ürünleri

Lütfen aldığınız tüm hazır gıdaların içindekiler bölümünü okuyun. Şeker, glikoz şurubu, fruktoz surubu, asparam, tatlandırıcı vs.. gördüğünüzde bırakın onu.

Konserve Mısır’ın içinde bile şeker var o yüzden her şeyin ama herşeyin etiketini OKUYUN...

1 bardak sütte 8 küp şeker kadar laktoz şekeri vardır. Ama bu doğal olarak sütun içinde bulunur.

Yukarıdaki tabloda laktoz yazan bölüm içindeki şekeri gösterir. Bazi besin değeri tablolarında direk şeker diye yazar.
Mesela;

Ama içindekiler bölümünde Şeker gibi bir sey yazmıyorsa ürün doğal olarak şeker içeriyordur ve tüketilmesinde sakinca yoktur.
Fakat;

Bakın bu sütte eklenti şeker var.
Değerlendirmenizi bu doğrultuda yapin. Besin değeri tablosuna ve içindekiler bölümünde mutlaka bakın.

Son olaylarda senın gıbı 3 kaptan olsaydı
Ya ben ne cok sevdım senı bılmıyom

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…