- 2 Mayıs 2016
- 835
- 1.402
- 43
- Konu Sahibi philosophergirl
-
Begendim canim tadini. son ogunu 8 de yiyecegim arada 2 kayisi ve 5 findik 5 badem yedim bakalim yarin ola hayrolaHarika görünüyor
Nasıl tadını beğendin mi yumurta rahatsız etmedi degil mi?
Evet bu akşam iç.
Hahaaa kız çok çok dediğin minicik masum kuru incirNurdan fazla incir yemişti hatlar karıştı benim yine
Meyve yok. YaaaaBegendim canim tadini. son ogunu 8 de yiyecegim arada 2 kayisi ve 5 findik 5 badem yedim bakalim yarin ola hayrola
Ellerine sağlık Canım. Birde omega3 Omega6 dengesi ile ilgili bir yazı lazım. Canan Karatay bundan bahsediyor. Bir bak bulmazsan bende kitabı var foto çekip eklerim.
Omega 3: Omega 3 yağ asitleri çoklu doymamış yağ asitleridir. Bunlar damar sertliğine karşı koruyucu tipte olan doymamış yağ asitleri olarak da geçebilir. Omega 3'ün insan vücuduyla alakası olan sadece 3 çeşidi vardır. ALA, EPA, DHA olarak isimlendirilir. ALA; çay dikeni tohumu, orman meyveleri yağı, adaçayı tohumu yağı, keten tohumu yağı, yosun yağı gibi bitkisel maddelerin yapısında bulunur. EPA ve DHA ise daha çok balık ürünlerinde bulunur. Bu ürünler balık, kalamar, karides v.b. ürünlerdir.
Eikosapentaenoik asit(EPA): Bu 20 karbonlu yağ asidinin ana fonksiyonu, inflamasyonu azaltmaya yardımcı olan eikozanoidler üretmektir.EPA ayrıca depresyon belirtilerini azaltmaya da yardımcı olur.
Dokosaheksaenoik asit(DHA): 22 karbonlu bir yağ asidi olan DHA, beyin ağırlığının %8’ini oluşturur ,normal beyin gelişimi ve fonksiyonu için son derece önemlidir.
Alfa-linolenik asit(ALA): Bu 18 karbonlu yağ asidi,EPA ve DHA’ya dönüştürülebilir ancak bu işlem çok verimli olmaz.ALA ağırlıklı olarak vücut tarafından enerji için kullanılır.
Omega-3 yağ asitlerinin faydaları
Kalp sağlığını iyileştirme: Omega-3 yağ asitleri HDL(iyi) kolesterolü artırır.Ayrıca trigliseridi,kan basıncını ve artelyal plakların oluşumunu azaltır.
Zihinsel sağlığı iyileştirme: Omega-3 alımı,depresyon,şizofreni ve bipolar bozukluk belirtilerini azaltır.Aynı zamanda risk altında olan kişiler için psikotik bozukluk riskini de azaltır.
Kilo azalması ve bel küçülmesi: Omega-3 yağları,kilo verme ve kilo kontrolünde önemli rol oynar.Bel çevresini azaltmaya da yardımcı olur.
Karaciğerde yağ azalması: Diyette omega-3 yağlarını tüketmek karaciğer yağlarının azalmasını sağlar.
Bebeklerin beyin gelişimini destekleme: Omega-3 yağları bebeklerin beyin gelişiminde önemli rol oynar.
İnflamasyonla mücadele: Omega-3 yağları anti-inflamatuardır yani birtakım kronik hastalıklara karşı oluşabilecek iltihabı azaltır.
Demansın önlenmesi: Demans zihinsel becerilerin hastalık nedeniyle zayıflaması durumuna verilen addır.Yani bizim bildiğimiz anlamda bunama.Omega-3 yağının yüksek olduğu balık yiyen kişilerin,yaşlılık döneminde hafızalarının daha güçlü olduğu tespit edilmiş.
Kemik sğlığını koruma: Omega-3 alımının yüksek olduğu kişiler,iyi bir kemik mineral yoğunluğuna sahiptirler.
Astımı önleme: Omega-3 alımı,özellikle erken yaşlarda ortaya çıkan astım belirtilerini azaltmaya yardımcı olur.
Ne yazık ki bizim ülkedeki beslenme tarzı yeterli miktarda omega-3 içermiyor.Bu eksiklik diyabet;obezite ve kronik hastalık riskini artırıyor.
Omega 6: Omega 6 vücut tarafından üretimi yapılamayan dışardan alınması gereken bir doymamış yağ asidi türüdür.
Genelde bitkisel yağlar, kuruyemiş, yumurta ve kümes hayvanlarının (tavuk, horoz, hindi vs.) etinde bulunur. Omega 6 hücresel bir düzeyde iletici olarak çok önemli bir yol izlemektedir. Hücre gelişimi açısından aldığı kritik yol sayesinde; beyin, kas gelişimi ve sinir merkezi açısından çok önemli bir yere sahiptir.
Omega 9: Omega 9, Omega 3 ve Omega 6 gibi doymamış yağ asitlerinin aksine vücutta üretilebilen bir doymamış yağ asididir. Omega 9, Omega 3 ve Omega 6'nın varlığında vücutta sentezlenebilir. Omega 9 kolesterolü dengeler ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu yüzden kalp ve kalbin çalışması bakımından önemli bir rol oynamaktadır. En çok avokado, kuruyemiş, zeytinyağı gibi ürünlerde rastlanır.
Omega-9; rafine edilmemiş ham zeytinyağında, zeytin, avokado, badem, yer fıstığı, susam yağı, pecan fındığı, antep fıstığı, mahun cevizi, fındık, kanola yağı, fındık yağı ve keten tohumu yağında bulunmaktadır.
Eki Görüntüle 2111694
Kuru incirin içine ceviz koyup az sütte 2-3 dk pişiriyorsun. Soğuyunca yiyorsun. Ama en fazla 2 incir ye.Sağol canım yapıcam hemen ,şekersiz incir uyutması nasıl yapılıyor
Çok oluyorum biliyorum ama merak ettim
Biliyorsun zaten yine de yazayım protein yok menünde..15.02.2018
Menum
07.00
4 Yk vişneli hurmali cevizli yulaf lapasi
1 haşlanmış yumurta
13.00
2 kepçe kadar mercimek çorbası
Salata
15.30
1/2 Armut
Tarcinli süt
17.30
3 Yk bakla
2 Yk yoğurt
4 tane bulgur köftesi ( 2yk bulgura eş değer gelir)
18.30
Türk Kahvesi
1 tane minik hurma
20.00
Sade maden suyu
23.00
Ya yeşil çay ya da maydanoz çayı
Genel
2 litre su
Spor
Ileri seviye kuvvet yogasi ( 45 dakika~100 kalori)
Bengi__
Sağol canım benim bu gün yoğurt lu kayısı yedim bunuda yarın yapıcamKuru incirin içine ceviz koyup az sütte 2-3 dk pişiriyorsun. Soğuyunca yiyorsun. Ama en fazla 2 incir ye.
Çok olmak ne demek duymadım bunu...
Canım sana bir liste yaptım çoktan seçmeli dikkat ediyor musun ona..meyve ile kuruyemiş veya süt ürünü yazmamın nedeni var.15.02.2018
Sabah 9.30
1 haslanmış yumurta
1kk peynir
1 dilim t.b ekmeği
Çay
Öğle 13.30
Kapuska 1 tabak
3 yk yoğurt
Aksam 18.00
2 kepçe iskembe corbasi
Ara 21.00
1 elma
2 litre su
1 saat yuruyus. (Daha önce hiç diyet falan yapmadım oyuzden zorlanıyorum bişeylerı seçerken :)
Biliyorum canım zaten yukarıda da yazdım zaten begenmedim menuBiliyorsun zaten yine de yazayım protein yok menünde..
Ben de yiyeceklerimi olabildiğince küçük parçalara ayırmaya çalışıyorum. Özellikle meyve falan olunca gözüme daha çok geliyor.Eki Görüntüle 2111763
İki resim arasındaki farkı bulun.
Kızlar ikisinde ayni ama hangisi size çok görünüyor. Bazi seyler taktık işi. Daha oncede yazdım.
Doymuş hissetmenin hileleri var.
Parça parça yiyin
Koyu renkli tabakalar kullanin.
Bol yeşillik koyun var önce yeşillikleri yiyin.
En son karbonhidratlı yiyin.
Tatlim onu da ekleyecegim ama önce neyin ne olduğunu ogrenelim diye bu şekilde paylaşım yaptım.Ellerine sağlık Canım. Birde omega3 Omega6 dengesi ile ilgili bir yazı lazım. Canan Karatay bundan bahsediyor. Bir bak bulmazsan bende kitabı var foto çekip eklerim.
Ya kuzum ye 2 meyve hakin var :) 1 porsiyon yemişsin sadeceBugün ki menüm
Sahur
2 haşlnmş yumurta
Bol yeşillik
1 kupa yeşil çay
İftar
1 kase erişteli tavuk çorbası
4 y k kutu fasulye
1 kase yoğurt 3 kayısı doğradım biraz tarçın
1 domates
1 salatalık
1 elma yiyecektim sonraki saatlerde, bengi kızar diye vazgeçtim
2 litre su bitecek
Menü güzel. Makalelerin güzel. Ya bir seyi kötü yapma bende yorum yazayım. İnsallah yarın çok güzel sonuç olacaksın. Seninle acayip konuşan bir adam vardı ya sen incecik olduğunda ne diyecek bakalım.Tatlim onu da ekleyecegim ama önce neyin ne olduğunu ogrenelim diye bu şekilde paylaşım yaptım.
15 Şubat menum
Sabah : 06 : 40
1 haslanmis yumurta
3 dilim salatalık
2 ceri domates
1 kucuk sut
2 ceviz
1 kk suzme peynir
Ogle: 12.25
Yarım kepce ezogelin çorbası
Yarim palamut ( firinda)
2 yk Barbunya
Aksam: 19.20
3 yk Ispanak sote
1 kase yogurt
1 tavuk göğsü ızgara
2.8 lt su
50 dk vücudun farklı bölgelerine çalışma (kol, sırt, karın )
Keşke döner değilsen kızarmış tavuk falan alsaydınız. Tartı öncesi akşam karbonhidrat pek iyi olmamış.
- 15 Şubat Menüm
Sabah 8 bucuk
herbulayf formül 1 250 ml.218 kalori
Saat 10 buçukta Yarım kase tarhana çorbası
Öğle saat 1de
2 kaşıklik sütlü yumurta
4 zeytin
1 kase yogurt
Yarim dilim kepek ekmeği
Saat 7 de akşam yemeği eve geç geldiğim için mecbur dışarıdan aldık lavaş arası döner.
1 kaşe yoğurt
Saat 9 da maydonoz suyu ödem atarmış çünkü şuan regl im tartıda fazla çıkmamam lazım yarın ins.
Şu 1 buçuk lt.
Spor mecburen yok.
Bengi__
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?