Selam vermeyi unuttum

kimliksizkedi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2019
627
806
53
merhaba kk üyeleri ben mülakattan çıktım, önceden de nasıl davranma gerektiği hakkında bir konu açmıştım :( mülakata girerken selam vermeyi unuttum, yani iyi günler efendim kolay gelsin demeyi.. onlar hoş geldiniz dedi bende hoş bulduk efendim dedim çıkarken de tam kapıdan kafa selamı verdim çıktım acaba bu bir elenme sebebi olabilir mi :( daha selam bile vermiyor bu nasıl memur olacak derler mi? sordukları soruyu bildim, kendini tanıt demediler, bilgilerimi okuyup onayladım tane tane konuştum ve hep efendim dedim. Herkesin mülakatı yaklaşık olarak en fazla 1 dakika sürdü. :anne:

onlar hoş geldin demiş işte

lakin o tarz hızlı bir mülakatta değerlendirmenin sağlıklı olmayacağı kesin

hayırlısı olsun deyin geçin

yani alınmazsanız da bunun sebebi selam vermemek vs değil

yıllar önce bir mülakata girdim

bir soru sordular anlattım

diğer üyeler şaşırdı hatta nereden biliyorsun vs vs dediler

çıkarıp kontrol ettiler dediklerimin doğruluğunu, hatta herkesin fiks söyleyeceği bir şeyi söylememiştim zaten orada o yapılmadığı için sormuşlardı, dışarı çıktım bekleyenler ne sordular vs dediler

nerede ise herkes o soruyu bilip de alınmama olasılığım olmadığını düşündü

sonuç ben alınmadım ama alfabeyi say gibi sorular sorulup bilemeyenler alındı

onlar hoş geldin demiş işte

lakin o tarz hızlı bir mülakatta değerlendirmenin sağlıklı olmayacağı kesin

hayırlısı olsun deyin geçin

yani alınmazsanız da bunun sebebi selam vermemek vs değil

yıllar önce bir mülakata girdim

bir soru sordular anlattım

diğer üyeler şaşırdı hatta nereden biliyorsun vs vs dediler

çıkarıp kontrol ettiler dediklerimin doğruluğunu, hatta herkesin fiks söyleyeceği bir şeyi söylememiştim zaten orada o yapılmadığı için sormuşlardı, dışarı çıktım bekleyenler ne sordular vs dediler

nerede ise herkes o soruyu bilip de alınmama olasılığım olmadığını düşündü

sonuç ben alınmadım ama alfabeyi say gibi sorular sorulup bilemeyenler alındı
Çok haklısınız, çok hızlı sürdü herkese o hızla mülakat yaptılar :KK43: bana da bir şehrin başkent tarihini sordular bildim bakalım olacak mı önümdekilere çok kolay soru gelmişti bilememişler

Mülakatlarda soruyu bilip bilmemek çok önemli değildir. Genel tavır ,özgüven, konuyu anlama, yorum yapabilme , heyecani kontrol edebilme ,göz teması ,diksiyon daha önemli.Kazanamazsanız bir dahakine dikkat edin . Olmazsa da cok uzulmeyin , daha iyisi olacagi icindir. Hayirlisi olsun

2017 de ogretmenlik icin ilk defa girdim mulakata.aşiri heyecanliydim disarda dizlerim titriyordu.sonra iceri girdim baktim adamlar gayet sevecen cok guzel sohbet ettik,esimden falan bahsettim hatta karpuz ikram ettiler.bizim donemde ayni puani vermiyorlardi ama suan kpss puaninin aynisini veriyorlar.korkmayin bi selam icin puan kirmazlar.bu mulakat gostermelik

Mülakatlarda soruyu bilip bilmemek çok önemli değildir. Genel tavır ,özgüven, konuyu anlama, yorum yapabilme , heyecani kontrol edebilme ,göz teması ,diksiyon daha önemli.Kazanamazsanız bir dahakine dikkat edin . Olmazsa da cok uzulmeyin , daha iyisi olacagi icindir. Hayirlisi olsun
sürekli elenmekten yoruldum :( bu da olmazsa artık daha ne yaparım bilmiyorum yoruma dayalı bir soru sormadılar, konuşurken de kekelemedim, konuşurken konuşan kişiye baktım sürekli. İşte sadece selam vermeyi unuttum inşAllah bir sorun olmaz :110: sosyal mesafe yazısının arkasına geçince selam vermek aklıma geldi tam diyecekken onlar dedi kapıdan girince deseydim keşke :olamaz:

2017 de ogretmenlik icin ilk defa girdim mulakata.aşiri heyecanliydim disarda dizlerim titriyordu.sonra iceri girdim baktim adamlar gayet sevecen cok guzel sohbet ettik,esimden falan bahsettim hatta karpuz ikram ettiler.bizim donemde ayni puani vermiyorlardi ama suan kpss puaninin aynisini veriyorlar.korkmayin bi selam icin puan kirmazlar.bu mulakat gostermelik
İnşAllah kırmazlar :KK200: ben kpssden 80 aldım inşAllah 80 verirler yine :KK76:

sürekli elenmekten yoruldum :( bu da olmazsa artık daha ne yaparım bilmiyorum yoruma dayalı bir soru sormadılar, konuşurken de kekelemedim, konuşurken konuşan kişiye baktım sürekli. İşte sadece selam vermeyi unuttum inşAllah bir sorun olmaz :110: sosyal mesafe yazısının arkasına geçince selam vermek aklıma geldi tam diyecekken onlar dedi kapıdan girince deseydim keşke :olamaz:
Sadece selamdan elemezler. Tavırlarından anlarsınız aslinda . Geçireceklerse cana yakın davranıyorlar belli ediyorlar esprili ortam bile oluyor.

merhaba kk üyeleri ben mülakattan çıktım, önceden de nasıl davranma gerektiği hakkında bir konu açmıştım :KK43: mülakata girerken selam vermeyi unuttum, yani iyi günler efendim kolay gelsin demeyi.. onlar hoş geldiniz dedi bende hoş bulduk efendim dedim çıkarken de tam kapıdan kafa selamı verdim çıktım acaba bu bir elenme sebebi olabilir mi :KK43: daha selam bile vermiyor bu nasıl memur olacak derler mi? sordukları soruyu bildim, kendini tanıt demediler, bilgilerimi okuyup onayladım tane tane konuştum ve hep efendim dedim. Herkesin mülakatı yaklaşık olarak en fazla 1 dakika sürdü. :anne:
Merak ettim 1 dakikada ne sordular ne anlattınız, çok kısa bir süre

Merak ettim 1 dakikada ne sordular ne anlattınız, çok kısa bir süre
Annen baban sağ mı, daha önce bir işte çalıştın mı, annen baban ne iş yapıyor, ailenizde memur var mı , 21 yaşında mısınız kardeşlerin ne iş yapıyor bu kadar bir de soru sordu soruyu bildim ama işte selamı unutmuşum :(

Bence bu hiç önemli bir şey değil ki sonuçta göz teması kurmuşsun kafa selamıda olsa selam vermişsin. Yere bakıp kekeleyip hiç bir şey söylemedende çıkabilirdin bu durumda kötü olurdu. Hatta sen sorunu bile doğru yanıtlamışsın ne güzel. İnşallah olmuştur canım bence içini ferah tut olmamışsada emin ol bu selamı unuttuğun için değildir bozma moralini rahat ol sakince bekle açıklamasını.

Back
X