Selenimo ve Cankularyla her telden

Allah kısmet ederse ben yarın anneme gidicem çok heyecanlıyım yol sıtresi bile basmaya başladı eşimden tel. bekliyorum yer ayırtacaktı

ilknur canım ben belki yarın anneme antalyaya giderim çarşambada manisaya gidicez küçük erkek kardeşime söz nişan bir arada yapıcaz.. seninle bi doğru düzgün karşılaşamıyoruz gülüm
he valla olsun canım gönüller bir olsun
allah tamamına erdirsin inşallah hayırlısı olsun kardeşinede

hemşerim saol kıs kıyak geçmişsin bana heheh
kahvelerde yanındakilerde güzel görünüyo hani zıplasammı napsam şakkıdı
bişey değil ayıpsın bacıı güle güle harca puanlarını hehehekaydirigubbakcemile5

ilknurum canım yerin nasıl belli oluyor bi ara döküldük kız... zoia, mehtapla prensesim olmasa bizim topik en geriye atılırdı ..taze gelin ne yapsın fırsat buldukça arada o da geliyor , meltemin bil. say. bozuk ...işte böyle durumu özetledim sana

he valla olsun canım gönüller bir olsun
allah tamamına erdirsin inşallah hayırlısı olsun kardeşinede

bişey değil ayıpsın bacıı güle güle harca puanlarını hehehekaydirigubbakcemile5

sağol bacım rabbim bizim oğluşlarınkini de görmeyi nasip etsin

Firinda Mantarli Pureli Biftek..
7-8 parca orta boy dovulmus biftek
6 tane kucuk boy patates
Kasar peyniri
Sut
Tereyagi
Kekik biberiye

Mantar sosu icin;
Yarim kilo mantar
3 dis sarimsak
1 orta boy sogan
5 tane domates
Feslegen
Toz kirmizi biber
Kozlenmis Salcalik biber (eger evinizde mevcut ise)
Zeytinyagi

Mantar sosunun Hazirlanisi;
Mantarlar ince olarak dogranir. Tavada sogan sarimsak ince olarak dograndigimiz kozlenmis biberler zeytinyaginda sarartilir. Mantarlar eklenir.( Eger yuksek ateste yaparsaniz mantarlariniz su salmaz ve daha lezzetli olur) Suyunu salmadan kup kup dogradigimiz domatesleri ekleyip pismeye birakilir. domatesler yumusayinca icine tuz feslegen kirmizi biber tozu katilip 1 dk sonra ocaktan alinir. Ayri bir tabaga alinir.

Biftekler pisirmeden 1 saat kadar once ki ben oyle yapiyorum genelde kekik biberiye ve zeytinyaginda bekletilir. Daha once sosu yaptigimiz tavaya cok az yag eklenir ve biftekler iki tarafida kizarana kadar yaklasik 3 dk kadar kizartilir uzerine mantar sosu eklenir. Domatesler iyice suyunu cekince bir firin tepsisinin icine dokulur. 180 derecede isitilmis firinda yaklasik yarim saat kadar ustu aluminyum folyo ile kapli olarak pisirmeye alinir.

Diger tarafta patatesler soyularak haslanir.(bu isinizi kolaylastirmak icin Isterseniz kabuklariylada haslayabilirsiniz) Iyice yumusayinca suyu suzulup patatesler bir ezici yardimi ile ezilir. ICine sicakken tereyagi ve tuzu konulup ezilmeye devam edilir. Sutu soguk olarak yavas yavas yedirerek dokersek kesilmesini engellemis oluruz. Bu hazirladigimiz pure firinda pismekte olan soslu biftegimizin uzerine

yayilir. Ustune kasar peyniri rendesi serperek 5 dk daha firinda ustunun kizarmasi icin birakilir. Sicak olarak servis edilir.

Son düzenleme:
abooo pek güzelmiş kıııızz ama ben mantar bulamam ki buralarda ( du senin tariflere bakıyım ordan bulduğumu yapıyım

okudum yazdıklarınızın hepsini kız
ayıpsın maşallah sen her yere yetmişin lw topiğini de iyi idare ediyon ben pek okuyamıyorum artık ama lw alcam yine 55 kg olmuşum nerdeyse tatil yaramış demekki

abooo pek güzelmiş kıııızz ama ben mantar bulamam ki buralarda ( du senin tariflere bakıyım ordan bulduğumu yapıyım

mantarsız yap sadece piüreli o da çok güzel oluyo
mantar niye yok ki marketlerde var ya
benim tariflerde işine yarayacak bi çin pilavı var oda güzel oluyo
bide ben onu kek kalıbına koyup şekil verdiriyorum süper oluyo görünüm valla tavsiye ederim bak

okudum yazdıklarınızın hepsini kız
ayıpsın maşallah sen her yere yetmişin lw topiğini de iyi idare ediyon ben pek okuyamıyorum artık ama lw alcam yine 55 kg olmuşum nerdeyse tatil yaramış demekki

eminmisin 2 kilo aldığına vücudun su tutmuş olmasın yarın bi daha tartıl ...anacım geldiğin nasılda belli hem tarifi hem resmini veriyorsun maşallah hamarat ajanım gönlümüz şenlendi

eminmisin 2 kilo aldığına vücudun su tutmuş olmasın yarın bi daha tartıl ...anacım geldiğin nasılda belli hem tarifi hem resmini veriyorsun maşallah hamarat ajanım gönlümüz şenlendi

ay ne biliyim ya sabah tartıldım 55 geldi sinir oldum ha
reglim de yakın falan değil ama ne biliyim
aslında çok ta yemedim tatilde hamur işi falanda yapmadık
öfffff iştemafoldumbenmafoldumbenmafoldumben

ben çok yaparım bunu hemde patlıcan mevsimi tamda

Köfteli Patlıcan Ezme

Malzeme:
4 patlıcan
4 sivri biber
1 kase kiraz domates
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
zeytinyağı
tuz
köftesi için:
400 gr kıyma
1 soğan
1yumurta
kurutulmuş ekmek
tuz,karabiber
kimyon
HAZIRLANIŞI:
Patlıcanları közleyerek kabuklarını soyun. Yeşil biberleri de közleyerek kabuklarını soyun ve
halka halka doğrayın. Tabağın altına közlenmiş patlıcanları bıçakla kıyarak alın. üzerine
sarımsaklı yoğurt dökün. Köfteyi yoğurun ve bilye büyüklüğünde köfteler hazırlayarak yağda
kızartın. Sarımsaklı yoğurdun üzerine yeşil biberleri onun üzerine de köfteleri dizin. Köfteleri
kızarttığınız yağda çeri domatesleri çok az soteleyerek yemeğinizin üzerine koyarak süsleyin.
Soğutmadan servis yapın. Aman dikkat çok lezzetli olduğu için ancak 6 kişiye yetebilir

ellerine sağlık ben de bunu yaparım ne pişirsem diye düşünüyordum iyi oldu vallahi sağol ilknurum

iyiymiş kız bu yaparım ben bunu mersüüüü opuyorumnanaktan

kıymayı buzluktan çıkarttım geldim , çamaşır mak işi bitmiş onlarıda ası vereyim bari

hadi yapın bakem tarifimi bak bugün kurtardım sizi aferim banaalkisalkisalkis
bende zeytinyağlı çalı fasulye yaptım pişiyo şimdi dünden mantı va biraz ama ben açmadım bi yufkacım var
burda satıyo müthiş bişeyya sanki kendin açmışsın gibi halis dana kıymalı
dün çok işim va diye üşendim yemek yapmayı oğlanda pek sever
bugünki yewmek faslı bitti zaten akşam yemeği yiyen yok ama çocuklara pişiyo işte
eşimde yemez akşamları 2-3 kaşık bişey bakıyoz anacım
kendimizeeezemuszemuszemuszemuszemuszemus

ay zayıflayanları görmek iyi geldi ilknurum zaten bu gün bi kırgınlık var üstümda yerimden kalkasım gelmiyor iş duruyor Allahtan yemek düşünmüyorum adı belli he he he :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…