• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sen bu arsizliginla kocani kendinden ettin

Aile dediniz sarıp.sarmalar zor gününde destek olur çocuk sizin oldgu kadar onlarında torunu biraz daha ilgili olabilirler size moral verebilirler..kardeşiniz e hic yakıştıramadım o kelimeleri..onun da başına gelebilir insanlık hali
Onun başına gelsede okuyor eline mesleğini aldimi tamamdır ben ne bk yiyicm .okadar hayret ediyorum ki anneme beni okuldan abimle el birliğiyle çıkaran annem .şimdi kardeşim sınav için çalışıyor diye sürekli aman ses yapmayin diye uyarıda bulunuyor.tabi annemde faydası dokunucakya .kardeşimi isteyenle anlaşma yapacakmış onada maaşının bi kısmını vericekmis diye ..gerçi annemin gücü bı bana yeter yapamaz öyle.sorsan anneme en cirkefi benim ama nazi bana geçer . Kardeşime bı laf etsin kardeşim 10 laf eder .bı ben pçim sanki

Kontenjana bağlı 4 yaşında alıyorlar ama coktalep olursa 5 yanındakileri seçiyorlar 2 yaş anca özeller alır oda pahali
Aynen sormuştum geçen sene dava açtığımda .2500 dedi.ozamada asgari ücret yanılmıyorsam 1600 TL di .4 yaşa kadarda bekleyemem...biran önce çalışmam gerekiyor

Şimdi boş boş konuşur zamanı gelir birgün ablam diye sarılır o zaman anlar inşallah bu zorlukları yaşamaz.. ama seni anlayamaz şuan içindeki fırtınalari kimseler bilemez karpuz ama şuna emin ol geçecek anlayışlı sakin bir ailen yok yenge abi anne hepsi el birliğiyle yıldırma çabasında sabır gülüm bebişi iyice mıncıkla öp istemedende olsa ona karsi sakin ol çünkü oda ikilemde şuan baba yok evin içinde bir sürü insan var oda afallamistir annesi
Geçecek hepsi her yokuşun bir inişi var sen çok delikanlı bir kızsın oğlunla mutlu olacağınız günler insallah yakındır

Şimdi boş boş konuşur zamanı gelir birgün ablam diye sarılır o zaman anlar inşallah bu zorlukları yaşamaz.. ama seni anlayamaz şuan içindeki fırtınalari kimseler bilemez karpuz ama şuna emin ol geçecek anlayışlı sakin bir ailen yok yenge abi anne hepsi el birliğiyle yıldırma çabasında sabır gülüm bebişi iyice mıncıkla öp istemedende olsa ona karsi sakin ol çünkü oda ikilemde şuan baba yok evin içinde bir sürü insan var oda afallamistir annesi
Geçecek hepsi her yokuşun bir inişi var sen çok delikanlı bir kızsın oğlunla mutlu olacağınız günler insallah yakındır
Hep bende aynısı düşünüyorum.belki kardeşim ilerde beni anlar .ama ben ozmana kadarda kardesimdende soğuyacak gibiyim :( bı destek veren kız kardeslerimdi bugün onunda öyle yapması çok zoruma gitti

Lütfen susma, sen çelik zırhlı değilsin, ağladığını bırak görsünler, annen de görsün de biraz vicdana gelsin sana bu kadar yapmasınlar kırıldığını anlasınlar, gereken cevabı vermezsen onlara daha çok tepene binerler orası kardeşinin evi kadar senin de evin. Lütfen üzülürler diye bastırma içinde bırak üzülsünler sana yaptıkları yeter bence....

Lütfen susma, sen çelik zırhlı değilsin, ağladığını bırak görsünler, annen de görsün de biraz vicdana gelsin sana bu kadar yapmasınlar kırıldığını anlasınlar, gereken cevabı vermezsen onlara daha çok tepene binerler orası kardeşinin evi kadar senin de evin. Lütfen üzülürler diye bastırma içinde bırak üzülsünler sana yaptıkları yeter bence....
Uzulseler böyle yaparlarmiydi.ben onlar üzülür diye kendimi bastirmiyorumki.beni zayıf gormesinler diye bastiriyorum. Bunuda çok ağır ödüyorum kendi içimde kendimle savaşıp duruyorm

Hep bende aynısı düşünüyorum.belki kardeşim ilerde beni anlar .ama ben ozmana kadarda kardesimdende soğuyacak gibiyim :KK43: bı destek veren kız kardeslerimdi bugün onunda öyle yapması çok zoruma gitti
Eminim sonradan oda üzülmüştür sen sağlam dur ablasin sogumazsin eminim bir derdi olsa herkesten önce koşarsın zor günler ama geçecek karpuz herkes bu duruma alışacak sen yine o evin kızısin

İnşallah ya okadar istiyorum ki oğlumla iki kişilik bı hayat kuralım .oda hemen olmucak zaten asgari ücrete nekadar olabilirki.ben razıyım ya bir oda bir mutfak olsun yeterki çıkayım bu evdende onada zaman gerekiyor işte
O yüzden gittiği yere kadar sabredip hedefine ulaşmaya çalış. Asgari ücret şuan 2000 bin liranın üzerinde. Her ay en az bin lira atsan kenara senede 12 bin yapar. Kaldı ki biraz daha fazla koyarsın fazla harcama yapmayıp. Önceliğin iş bulmak olsun, aof u de araştır. Açıktan okulunu bitirebilirsin. Egitim durumunu bilmiyorum ama benim bir sürü tanıdığım açıktan tamamladı liseyi. Sen istedikten sonra her şeyi yaparsın. Bu yaşadıkların seni daha da hırslandırmalı güzel bir hayata kavuşmak için.

Eminim sonradan oda üzülmüştür sen sağlam dur ablasin sogumazsin eminim bir derdi olsa herkesten önce koşarsın zor günler ama geçecek karpuz herkes bu duruma alışacak sen yine o evin kızısin
Abla bı söz vardır ya .ağaç baltaya demiski ; ben senin beni kestiğini degil sapının benden olmasına üzülüyorum ..milletten darbemizi yedik zaten ama kendi canından kanından yemek daha zor yemin ediyorum çok zor beni oldurseler bukadar acitmaz.insanin ailesi bile böyle yaparsa ben kime güvenicem

O yüzden gittiği yere kadar sabredip hedefine ulaşmaya çalış. Asgari ücret şuan 2000 bin liranın üzerinde. Her ay en az bin lira atsan kenara senede 12 bin yapar. Kaldı ki biraz daha fazla koyarsın fazla harcama yapmayıp. Önceliğin iş bulmak olsun, aof u de araştır. Açıktan okulunu bitirebilirsin. Egitim durumunu bilmiyorum ama benim bir sürü tanıdığım açıktan tamamladı liseyi. Sen istedikten sonra her şeyi yaparsın. Bu yaşadıkların seni daha da hırslandırmalı güzel bir hayata kavuşmak için.
Şuan onumdeki hedef biran önce çalışıp çocuğumla bı hayat kurmak .ben daha fazlasını biriktirirm Allah'ın izniyle ..

Farkındayım.ben böyle değildim ben ofkelerimi yastığın içine kafamı gömup çığlık atarak ağlayarak bastırırdim .sırf çocuğum sesimi duyup korkmasın diye.suan onu bile yapamıyorum.bende kötü durumdayım 2. Buçuk aydır boğazımda ki yumru bugün indi aşağıya biraz rahatladım aglayamiyodum bile biri görmwsin anlamasın diye.bugunki olay son noktaydi işte 2. Buçuk ay sonra saldım kendimi.bundan sonrası daha iyi olur inşallah.ben oğlum için yaşıyorum böyle yapmak istemezdim bian kendimi kızarken buldum.opuyorum sarılıyorum dışarı çıkarıp gezdiriyorum o an ikimizden mutlusu yok aslında .bazende herşey tepetaklak oluyor
Çocuk kalbi çok hassastır . Yüz bin kere öp, onu sevdiğini söyle. Bir kere bunun sahte olduğunu hissettir, bir daha içten içe hiçbir sevgi sözcüğüne inanmaz. Benim annem de asla dövmezdi, iyi bir anne olmaya çalışırdı. Hatta biz küçükken pedagoga falan gitmiş bu arzuyla. Hep bizim çok kıymetli olduğumuzu söylerdi. Ama bazen de terelellileri gelirdi , açardı ağzını yumardi gözünü, kalbimizi kirardi. Sonra sizin gibi üzülür pişman olur, daha da iyi davranıp gönlümüzü almaya çalışırdı. Mal olurduk
İyi iyi iyi iyi iyi kötü kötü kötü iyi iyi daha iyi falan.
Bu donguyle çocuk büyütülmez ki.
Hele bağırıp çağırdıktan hemen sonra bir anda meleğe dönmek cidden karşıdaki için çok zor. "Hata mı yaptım iyi bir şey mi, ödüllendiriliyor muyum,ceZalandiriyor muyum,hangi davranışım sonrası annem kızıyor, hangi davranışım sonrası annem gülüyoR?"
Herşey çorba oluyor.
Sizin örnekten yola gidersek bulaşık yikarken çocuk huysuzluk çıkardı diye bağırıyorsunuz. Sonra bagirdiniz diye gönlünü alıp daha iyi davranıyorsunuz.
Çocuk buradan ne anlamali?
Kafası karışıyordur garibanın...
Ayrıca dediğim gibi . Annem bana yüz bin kere beni ne kadar sevdiğini soylemistir-soylemeye devam ediyor. Ama otuz kırk kere de benden nefret ettiğini söylemişti. Haliyle isterse her gun serenatlarla sevgisini duyursun,ben onun bana olan sevgisine inanmıyorum, çocukluğumdan beri.
Otuzuma gireceğim seneye,hala ne kadar cabalasam da annemle çözülmeyen sorunlarım var,bu uğurda psikologa başladım artık son verelim bu duruma diye.
O yüzden mevzu çocuk olunca bir anlık sinirinin ondan cikmasina normal gözle bakamıyorum ben.

Yillar önce bir akrabamız vardı. O da eşiyle ayrılma surecindeydi ve çocuğuna biz bakardık. Bakardık yanlış oldu, çocuk bizimle yaşadı on seneye yakın. Bizim çocuğumuz gibi bir şey oldu yani.
Evin içine bir anda o hane halkının planlayip isteyip doğurduğu hariç bir bebegin-çocuğun gelmesi sanıldığından çok daha zor bir şey, bunu gerçekten cook iyi biliyorum . İş yani ortaya iki tabak fazla koymak değil, tüm ev halkı için stresli bir süreç .
Biz de evde çok stresliydik; ergendik,sınav senelerimizdi, annem ve babam çocuğu bize kitleyen anne babasına uyuz oluyordu, evde bize ait olmayan ve ne zaman gideceği belli olmayan bir çocuk... Yine de çocuğa asla kötü davranmadik. İstenmedigini de hissettirmedik. Hatta annemin çok iyi bir anne olup terellelileri geldiğinde bağırıp çağırdığını söyledim ya, annem ne zaman cocuga bagiracak olsa hemen ya çocuğu savunduk ya da ortamı yumusattik... Biz cocuk, çocukluğunu kötü hatırlamasın diye bu kadar ilgi gosterirken, her fırsatta onu gezmeye götürüp ,mutfakta beraber tatlılar yapip güzel anılar yaratmaya calisirken stresli annesi gelirdi bazen.
Kötü bir koca , Sancılı bir boşanma, ekonomik darboğaz, elaleme (yani bize) minnet etme durumu, kendi çocuğuna annelik yapamamak, yetersizlik hissi,bizim bir gün 'yeter artık al cocugunu' diyeceğimiz korkusu, başta bizim hane olmak üzere insanlar tarafından sürekli elestirilmek... bunca stresle gelirdi, çocuğu önce sever sonra basit bir şeyden bağırır,sonra daha çok sever sonra yine azarlardi falan...
uyuz olurduk.
En sonunda bir kere çocuğa vurduğunu gördük, evden kovduk, uzun aylar boyu hiç gelemedi.

Yani uzuuunca bir süre işin içinde olan biri olarak diyorum ki; bunca stres çocuğa bağırmak için,hıncını ondan çıkarmak için bir bahane olamaz.
Ne onun için, ne de evde çocuğa bakan diğer kişiler için.

*Bizim hikayede anne artık düzenini kurdu, epeydir çok güzel bir yerde, çocuğuyla beraber , mutlu mesut yaşıyor. Çocuk dediğim de kocaman genç oldu, benim boyumu geçti,sıpa :) yani bu stres dolu hikayede bile bir mutlu son yaşandi. Şimdi o eski günleri ne biz hatirliyoruz,ne anne...
Eminim sizin hikaye de bir gün elbet sonuca ulasacak. Siz de ayrı eve çıkacaksınız. O günleri düşünüp motive edin kendinizi. Hayatınızdaki hiç kimse çocuğunuzdan daha değerli değil.

Sığamazsınız o eve, sığdırmazlar. Sizinde aileniz böyle bir aile işte.Allah kimseyi muhtaç duruma düşürmesin. Biraz desteğe ihtiyacınız var. Ama, destek yerine köstek oluyorlar.Tek başınıza değilsiniz. Çocuğunuzda var. Lütfen o çocuğu onlara emanet falan etmeyin.Çocuğu babannesi daha iyi bakıp, sahip çıkabilecek gibiyse, ondan yardım talep edin.Onunlada işim olmaz diyorsanız, kreşe verirsiniz. Siz bir işe yerleşin,çalışmaya başlayın. O kocanız olacak adamada söyleyin, gitsin yatsın kliniğe. Tedavi olmadanda çıkmasın. Siz bu arada kendi ayaklarınız üzerinde durmayı başarmış olursunuz.Adam kendini dağıtmaya devam edecek olursa, bu sefer evi terk etmenize gerek kalmaz, direkt ona uzaklaştırma çıkartır,boşanma davasını açarsınız. Gerekirse, korunma talep eder, ortadan kaybolursunuz.Şu anda çok güçsüz ve çaresizce bir mücadele ve sinir harbi yaşıyorsunuz.
Sizin ailenizden bir fayda gelmez. Öyle bir aileniz yok çünkü. Onun için üzülmeyi, ağlamayı bırakın.Akılcı çözümlere odaklanın.

Kardesinden seni anlamasini bekleme basina gelmez insallah ama basina gelmeden kimse anlamiyor Rabbim yardimcin olsun insallah 🙏🏻Tek kurtulusun bir is sanirim sikma canini biraz sabret insallah duzelir

Çocuk kalbi çok hassastır . Yüz bin kere öp, onu sevdiğini söyle. Bir kere bunun sahte olduğunu hissettir, bir daha içten içe hiçbir sevgi sözcüğüne inanmaz. Benim annem de asla dövmezdi, iyi bir anne olmaya çalışırdı. Hatta biz küçükken pedagoga falan gitmiş bu arzuyla. Hep bizim çok kıymetli olduğumuzu söylerdi. Ama bazen de terelellileri gelirdi , açardı ağzını yumardi gözünü, kalbimizi kirardi. Sonra sizin gibi üzülür pişman olur, daha da iyi davranıp gönlümüzü almaya çalışırdı. Mal olurduk
İyi iyi iyi iyi iyi kötü kötü kötü iyi iyi daha iyi falan.
Bu donguyle çocuk büyütülmez ki.
Hele bağırıp çağırdıktan hemen sonra bir anda meleğe dönmek cidden karşıdaki için çok zor. "Hata mı yaptım iyi bir şey mi, ödüllendiriliyor muyum,ceZalandiriyor muyum,hangi davranışım sonrası annem kızıyor, hangi davranışım sonrası annem gülüyoR?"
Herşey çorba oluyor.
Sizin örnekten yola gidersek bulaşık yikarken çocuk huysuzluk çıkardı diye bağırıyorsunuz. Sonra bagirdiniz diye gönlünü alıp daha iyi davranıyorsunuz.
Çocuk buradan ne anlamali?
Kafası karışıyordur garibanın...
Ayrıca dediğim gibi . Annem bana yüz bin kere beni ne kadar sevdiğini soylemistir-soylemeye devam ediyor. Ama otuz kırk kere de benden nefret ettiğini söylemişti. Haliyle isterse her gun serenatlarla sevgisini duyursun,ben onun bana olan sevgisine inanmıyorum, çocukluğumdan beri.
Otuzuma gireceğim seneye,hala ne kadar cabalasam da annemle çözülmeyen sorunlarım var,bu uğurda psikologa başladım artık son verelim bu duruma diye.
O yüzden mevzu çocuk olunca bir anlık sinirinin ondan cikmasina normal gözle bakamıyorum ben.

Yillar önce bir akrabamız vardı. O da eşiyle ayrılma surecindeydi ve çocuğuna biz bakardık. Bakardık yanlış oldu, çocuk bizimle yaşadı on seneye yakın. Bizim çocuğumuz gibi bir şey oldu yani.
Evin içine bir anda o hane halkının planlayip isteyip doğurduğu hariç bir bebegin-çocuğun gelmesi sanıldığından çok daha zor bir şey, bunu gerçekten cook iyi biliyorum . İş yani ortaya iki tabak fazla koymak değil, tüm ev halkı için stresli bir süreç .
Biz de evde çok stresliydik; ergendik,sınav senelerimizdi, annem ve babam çocuğu bize kitleyen anne babasına uyuz oluyordu, evde bize ait olmayan ve ne zaman gideceği belli olmayan bir çocuk... Yine de çocuğa asla kötü davranmadik. İstenmedigini de hissettirmedik. Hatta annemin çok iyi bir anne olup terellelileri geldiğinde bağırıp çağırdığını söyledim ya, annem ne zaman cocuga bagiracak olsa hemen ya çocuğu savunduk ya da ortamı yumusattik... Biz cocuk, çocukluğunu kötü hatırlamasın diye bu kadar ilgi gosterirken, her fırsatta onu gezmeye götürüp ,mutfakta beraber tatlılar yapip güzel anılar yaratmaya calisirken stresli annesi gelirdi bazen.
Kötü bir koca , Sancılı bir boşanma, ekonomik darboğaz, elaleme (yani bize) minnet etme durumu, kendi çocuğuna annelik yapamamak, yetersizlik hissi,bizim bir gün 'yeter artık al cocugunu' diyeceğimiz korkusu, başta bizim hane olmak üzere insanlar tarafından sürekli elestirilmek... bunca stresle gelirdi, çocuğu önce sever sonra basit bir şeyden bağırır,sonra daha çok sever sonra yine azarlardi falan...
uyuz olurduk.
En sonunda bir kere çocuğa vurduğunu gördük, evden kovduk, uzun aylar boyu hiç gelemedi.

Yani uzuuunca bir süre işin içinde olan biri olarak diyorum ki; bunca stres çocuğa bağırmak için,hıncını ondan çıkarmak için bir bahane olamaz.
Ne onun için, ne de evde çocuğa bakan diğer kişiler için.

*Bizim hikayede anne artık düzenini kurdu, epeydir çok güzel bir yerde, çocuğuyla beraber , mutlu mesut yaşıyor. Çocuk dediğim de kocaman genç oldu, benim boyumu geçti,sıpa :) yani bu stres dolu hikayede bile bir mutlu son yaşandi. Şimdi o eski günleri ne biz hatirliyoruz,ne anne...
Eminim sizin hikaye de bir gün elbet sonuca ulasacak. Siz de ayrı eve çıkacaksınız. O günleri düşünüp motive edin kendinizi. Hayatınızdaki hiç kimse çocuğunuzdan daha değerli değil.

Haklısıniz kurban olurum ben ona.bisey dikkatimi çekti kızdığı için daha iyi davranırdı.onu ben yapıyorum.vicdan azabı çekiyorum niye yaptım diye.busefer dahada kotulesiuorum.az önce dizimde uyumaya çalışıyor demistimya uyudu.optum gözü kapalı şekilde gülümsedi.o benim herşeyim onu üzmek en son isteyeceğim şey .daha dikktli olucam artik

Her anne bir kahramandır. Sen de öyle. Ailenin tavirlari çok sacma. Herkes bosanabilir, ayrılabilir, sen ilk değilsin. Bir anne o kelimeleri nasil sarf edebilir ya çok özür dileyerek annen anne olma sıfatını haketmiyor. Kadın sığınma evine git. Ailen yeterince baskı uyguluyor orada oldugundan daha fazla mutlu olacagina eminim. Hem belki sana is falan da ayarlarlar. Eşin uyusturucu kullaniyor sana sahip çıkarlar. Ailende seni merak etsinler balki akillari baslarina gelir. Cok sinirlendim ya. Hic mi torun sevgisi olmaz. Sakın kendini birakma. Allah o kadar büyük ki sabret. Ama lütfen psikolojin için bir kadın siginma evine başvur. Oradaki durum senin icin suradan daha iyi olacaktır. Yeni insanlar tanirsin. Hep bir plan cizmende de yardimci olurlar diye düşünüyorum.

Calisicam zaten o aklımda.bi ara tepem attı sizi çekeceğime köpek kulübesinde yasarim daha iyi dedim.annem bana millette sana koca evinde barinamadi anasının evindede barinmadi diyicek diyip ağladı .annem okadar değişken bı kadın ki.hu halı beni çileden çıkarıyor artık.kocam olucak pslik ten kurtulucam zaten o iş bitti. Hersekil huzurum yok zaten şimdide olmasın napalim

Öncelikle kendinize hakim olun
Ailenizle diyalogları germeyin çünkü biraz gerçekçi olmanızda fayda var. Burada herkes iş bul çocuğunu kreşe ver diyor bu öyle kolay değil; ortalığın hali zaten malum millet kırılıyor işsizlikten hadi buldunuz en fazla asgari ücret alırım diyorsunuz o ücretle hem ev tut, hem masraf yap hem çocuğu kreşe ver bunlar hayal gibi şu durumda. sabah 8:30 akşam 6:30 gibi bir mesai ile çalışsan bu çocuğu kreşe kim götürüp getirecek? Bunun gibi düşünmen gereken çok şey var, o yüzden burada yazılanlarla dolup ailenle ilişkini germe
Yaşadığın ortam kötü ancak onlara da hak ver, bu kadar ağır olmasa da ablam ve kardeşim boşanıp çocukları ile geldiğinde ailece bu sorunları hep yaşadık. Sizinle beraber herkesin düzeni değişiyor, şartları ağırlaşıyor o yüzden karşılıklı anlayış lazım. Her şeyi görmeyin duymayın.
Bir hayat kurmak için zamana ihtiyacınız var, mutlaka su akacak yolunu bulacak siz kendinizi sağlam tutun, siz iyi olursanız çocuğunuzda iyi olur bunu düşünün.

Abla bı söz vardır ya .ağaç baltaya demiski ; ben senin beni kestiğini degil sapının benden olmasına üzülüyorum ..milletten darbemizi yedik zaten ama kendi canından kanından yemek daha zor yemin ediyorum çok zor beni oldurseler bukadar acitmaz.insanin ailesi bile böyle yaparsa ben kime güvenicem
Tabiki yakından atılan taş her zaman kanatır insanı ama malesef iyisiyle kötüsüyle ailen gerektiği yerde hakkını savun sessizliğe bürünme icinede atma bir işe başlasam imkanlar dahilinde inşallah daha güzel şartların olacak

Back
X