sen daha dogurmadinmi diye sormalarindan bunaldim :(

Canım ilk farkedildgnde t4 düşüktü sonra ilaç kullandım t4 düzeldi t3 düşük çıktı tsh hep normaldi smdi son tahlilde aralık 30u gbi falan yaptırdım hepsi normal değerde dedi doktor bidahada yaptırmadım tabi arada canimi sktgm bazı şeyler oldu ama doktor bidaha doğumdan sonra baktir şimdi ilaca devam dedi insallah degerlerim hala yolundadır.bende yavaş çalışıyordu ama euthoryx 50mg dan sonra hepsi normale döndü ultrason cektiremedim tabi hamile oldgm için de saol canım moral verdin tsh onemli demek o hep normaldi şükürler olsun.kaynanam neye göre hesaplıyor bilmiorm dokuz ayı geçti derken sanki dokuzayi bir geçince hemen doğum oluyor

Ne guzel iste arayanin merak edenin cok....

Evet ama naber nasılsın demeden dogurmadinmi bebektemi sknti vR sendemj bsey var doktor mu solemedi kordonu dolanir günün geçer vs diye korkutmasalar bide bak sakin sezaryen olma yarım kalirsin normal dogur kesinlikle diyorlar.bugün istemeden annemi kırdım sırf buyuzden aramis hala sanci yok mu Tuhh desene sancim olmayacak sezaryen olcan sen dedi bende off anne yeter dedim kapattım sonra üzüldüm geri aradım zaman geçince.aslında annem beni 41+3 de doğurmuş biliyormusunuz ben 38+4 um o bile beni telaşa sokuyor ama tek fark ben zayıf bir bebekmisim annemi doktor beklemiş benim doktorum bebek iri diye sancim gelmezse 39 da sezaryenle alçak.

Kaynanan ay başını sayıyordur

Normal çıktıysa takma kafana. İlaç alıyorsan zaten oynama olmaz değerlerinde. Dengeler yani. Zaten doğumdan sonrası için de takip altında olman gerek bu nane biraz illet bir şey.

Bir de, kendini stresten uzak tutmaya bak mutlaka.

Ne anlıyorlar korkutmaktan anlamıyorum ki

Takip altında olan kişilerde bu sorunlar olmaz canım, hiç kafana takma. (gün geçmesi vs.)

Sezaryenle yarım kalmanın ilişkisini kuramadım, bilen varsa anlatsın. Saçmalanıyor bazen inatla.

Canım bebek seninle ne kadar kalırsa kâr. Doktorun da sana güzel bir yol çizmiş. Madem bebeğin iri, hiç riske gerek yok. Tadını çıkar bu günlerinin :128: Bak bebeğini kucağına almana az kaldı

Enson normal çıktı bana kalsa Heray baktirrim kan imida dahiliye doktoru şimdilik devam et doğumdan sonra bakarız dedi insallah sknti olmaz saol canım.ahh ahh keşke uzak olabilsek stresten ama olmuyorki sende dikkat et tiroid zor bi hastalık stres hemen etkiliyor Allah şifa Versincanim sanada

Maximum dokuzgun kaldı Allahın izniyle :)) çok heyecanlı çok mutluyum çokda merak ediyoum kime benziyor nasıl diye ?insallah çok saglikli olur

41 haftaya girerken dogurdum ben bi arkafasimda 41 de dogurdu bebek dort kilonun uzeriydi normal dogurdu sikmayin caninizi bebekler geleceklri vakti biliyor ayni stresi bende yasamistim

Cnm Allah saglikla dogurmayi nasip etsin. Sana tavsiyem bol bol hurma ye rahim acilmasi icin birebir sancida yapiyor ben 20 haftalikken cok yiyordum tabi etkisini bilmeden acayip sanci yapiyordu sonradan ogrendim az kalsin dusuk yapicaktim doguma yakin yedirirlermis meger

Kayınvalideyi bırak senin nasıl doğum yapacağına eşin bile karışamaz. Sonuçta kendi vücudun değil mi yani tüm söz hakkı sana ait.
Ben de sezeryan istediğimi eşime söyledim ve eşim de bana bıraktığı için hemen kabullendi hem de görümcem ve kaynanam sürekli normal olsun diye diretirken. Çünkü benden başka bu konuda kimse söz hakkına sahip değildir. Bu benim vücudum nasıl doğuracağıma ben karar veririm. Zaten çocuğumun kilosu fazla olacak bu durumda riske atmanın ne anlamı var?
Kaynanan kaç yıl önce doğurmuş 5 kiloluk bebeği sanki o zaman sezeryan mı vardı, şimdi öyle bir imkan varken neden çocuğu riske atalım?
Son zamanlarda bana da daha doğurmadın mı diyen oluyor merak etme az kaldı zaten doğurcam de geç boşver.

Cnm haklısın maalesef ama çalışma şartları çok kötü,36 saat uyumadan çalışılan bir meslek
Düşün insan gece uyumayınca kendi çocuğuna bile sinirleniyor,insanlar artık canından beziyor
Neyse doğum sancısı başlamadan çatı muayenesi olmak çok anlamlı değil
Çünkü doğum sırasında salgılardan hormonlarla kemik etrafı ve eklemlerin genişleme özelliği var
Benim sana tavsiyem illa normal doğum istiyorsan sancın gelince bir devlet hastanesi aciline gidip muayene olman
Ilk çocuk dört kg üstüyse çatın nasıl olursa olsun sezaryen daha mantıklı
Bunun dışında düzenli muayeneye gittiğinde zaten bebeğin iyilik haline,suyuna bakılıyor
Sen de evde her yemekten sonra sol tarafına yat ve bir saat bebeğinin hareketlerini say
3-4 hareket bebeğin iyi olduğunun göstergesidir
Kötü şeyleri düşünme lakin dışarı çıkıp araba çarpıp ölmeyeceğimiz bile kesin değil ki
Gebelik bu 41 haftaya kadar yolu var,insanları takma

bana o onerilenleri size de yazayim. gerci bende fayda etmemisti. ayrica 38+4 daha erkenmis. bende 40 ta falansiniz sandim.

bolca merdiven inip cikin.
cinsel iliski (evet gobegin burnundayken sana cok garip geliyor, ama mutlaka yap diyorlar)
bolca yuruyus.
bir tane dans egzersizi var, bana onu yaptirmislardi.
hamilelik yogasi (ben yapiyordum, birakmistim. o yuzden)

bebeginiz kiz mi? kizlarin nazli oldugunu soyluyorlar :)) icerisi sicak ya, gelmek istemiyorlar.

tek derdin bu olsun ah ah elalemi kafaya takma sende.ben bebek yokmu demelerinden bes yildir usandim tiksindim demek hamileyede daha dogurmadinmi baskilari. bizim derdimiz baskalarini geriyor etraf dengesiz insan dolu. ayrica kv den cok geri kafali ebe dogurtmus bu eski insanlar nekadar bilmis oluyor biturlu yaslandiklarini herseyin degistigini idrak edemiyolar hani yatip kalkip cocuk sahibi olmuslar ya hersey kolay yoldan oluyor onlar icin.bosver ya takmaya degmez hayirli ve kolay dogumlar..

Evet malesef belkide oyuzden doktorlar hemşireler çok sınırlı oluyor insanlara kötü davranıyor..devlet hastanesi doğum için gttgnde takibi orda yaptırmaynca doğum için almıyor diye biliyorum ama dogrumu ??bide sancim gelince o telaşla devlet hastanesine gtmeye cesaret edemem nasıl davrancaklarini bilmediğim için ve allah korusun bişey olsa busefer herkes başka bsey solucek..en iyisi zamana brakmak sağlıkla dogsun önemli olan o.

Erkek ama oda nazlı sanirim yada tembel :)) teşekkür ederim öneriler için deneyeceğim yuruyus yapıyorum ama sirtim Belim çok ağrıyor ev işlerine devam ediyorum yoga yapamam belki ama Netten bir bakayım

Kayinvalidem evlenirken hiç yardım etmedigi gibi takilara göz dikmişti bide kredi borcumuzda cabasi...he bide sonra hemen çocuk olmuyormu baskısı bende borçlar btsin öyle diyordum aman borç ödenir çocuk arada buyur gider diyor nekadR önemsiz sanki bir çocuğun yetiştirilmesi evet köyde doğurmuş hatta dördüncü çocuğunu birkere ikinmis öyle dogmus şimdikiler nazlı diyor normal dogumdan kaçıyorlar diyor bide kullandgi tabir aklıma geldikçe normal dogumdan soguyorum rahim bölgesini geniş surahiye benzetti (

PNR,neden bilmiyorum ama seni bu sitede görmek beni mutlu ediyor.Nickini de her defasında panzehir diye okuyorum istemsizce İnşallah sağlıkla kucağına alırsın.İnsanlara takılma

Sağol canım. Maalesef benimki ilerleme eğiliminde. Ay sonu kontrol var, bakalım ne diyecekler.

Maximum dokuzgun kaldı Allahın izniyle :)) çok heyecanlı çok mutluyum çokda merak ediyoum kime benziyor nasıl diye ?insallah çok saglikli olur

İnşallah canım benim sağ salim kucağına al :) Bence ikinizden de bir şeyler almıştır :))

Sağol canım. Maalesef benimki ilerleme eğiliminde. Ay sonu kontrol var, bakalım ne diyecekler.

İnşallah canım benim sağ salim kucağına al :) Bence ikinizden de bir şeyler almıştır :))

Çok çok geçmiş olsun nolur stresten uzak dur canim ilerleme nedeni stres. Çok zor stresten uzak durmak biliyorum ben su halimle hala geçmişle alakalı şeyleri düşünüp zMan zaman kendimi üzüyorm istemeden baskalryla kendimi kyasliorm gecmste nasl bole bi hata yaptım vs gbi ama elimde deil ışte..insallah senn için herşey güzel olur mutlu olursn... çok merak ediorm ama bebisi bana benzicekmi dye bi alsam sağlıcakla kucagima..

PNR,neden bilmiyorum ama seni bu sitede görmek beni mutlu ediyor.Nickini de her defasında panzehir diye okuyorum istemsizce İnşallah sağlıkla kucağına alırsın.İnsanlara takılma

Sana çok samimi olarak söyleyim bende sen kimin konusuna yazsan yorumunu merak edip okuyorum teşekkür ederim böyle dusundgn için bazıları içinde çok itici geliyorum konu açma vs diyorlar ama benim iş hayatim suan yok oturdugum yer ters aileme uzak gidince kalmam lazim herzmn gdemiorm arkadaşım yok tek yakinim kayinvalidem düşün yani :) çok çok yalnızım ve bu siteden başka bu tarz şeyleri paylascagim kimse yok.yakınımda arkadasim olsa bazı şeyleri bir doz paylasabilrm gerçi artık bana arkadaşımın attigi kazığı laf sokmalarini anlatmıştim...sevdiğim uyelerdensin sende benim.Canim..birde psikoloji öğrencisiydin yanlış hatırlamıyorsam yorumlarini oyuzden dkkatle okuyorum bana iyi ggeliyor..

Aminn canım insallah zaman durdu sanki ben merak içinde beklerken geçmiyor.keşke insanları takmamak elimde olsa. Bebegimn doğmasını çok istiorm ama benim geçmişi unutmam için çok az zamanım olması lazimki kafMda kurup kendimi kötü hissetmym bseyler için...ama belkide bebeğim dogunca zamanım sinirsizda olcak unutcam baskalaryla kendimi kyaslamaktan geçmis konusunda kendimi yargilamaktan vazgecicem.sadce bebegi düşüncem..buarada panzehir değilde pınar-öznur -57(sinop) olarak hatırlarsın :)) sesli harfleri kullanmadım göbek adım aslında gamze ama rahmetli amcam bana öznur derdi neden bilmem herkes pınar derken bu nicki öyle aldım..sinopluda deilim sinop ne alaka diceksin:)anlatmıştım memeleket olayı karışık .babam konya annem ordulu ben kirikkalede doğdum kirklarelide okudum .sinop a annem birakrabanin nisanina gtms ozaman hamile oldgnu blmiomus ve dondugnde öğrenmiş nisana gttgnde yakın çok sevdgm bi akrabamiz var kaldıkları yer kalabalik diye selvinur teyzeyle uyumus orda hep .ıstanbula donuncede ogrenmis ki hamile :)ozaman selvinur teyzeye söyleyince o hep benim bebegim demiş tabi ozaman cinsiyet bilinmyor doğuncada esprisine hep ben senin babanim dedi :) öyle yani ...nickimin açılımı bu :) eski kullanıcı adım zümrütacilar39 du oda annemin adıni nick olarak almıştm 39kirklareliydi acilar da o dönemki psikopat psikolojiyleydi.sonra kapattırdm hesabımi ewde oturunca iş olmayınca hamilelik faln eski günleri hatırladım yeniden kk dayım artık :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…