Pinarcim stres seviyesini tiroid sorunlari etkiler normal seviyedeyse korkma hic. Bebeginde sorun olmaz korkma. Sorun olmasi icin TSH seviyelerinin cok yuksek olmasi lazim. Bu durum olmadigina gore sikintin olmayacak. Bende tiroid hastaligi da var, bez calismiyor. O zaman arastirmistim sorun olur mu diye siki takip altinda olup normal seviyede tutarsan problem olmuyor.
Sancinla alakasi yok durumun. Normal dogum icin erken daha tatlim. Onu kafana takma. 40. haftadan sonrasi riskli sayiliyor. Bakma iki ikindim dogurdum diyene de :)))
Ne guzel iste arayanin merak edenin cok....
Canım ilk farkedildgnde t4 düşüktü sonra ilaç kullandım t4 düzeldi t3 düşük çıktı tsh hep normaldi smdi son tahlilde aralık 30u gbi falan yaptırdım hepsi normal değerde dedi doktor bidahada yaptırmadım tabi arada canimi sktgm bazı şeyler oldu ama doktor bidaha doğumdan sonra baktir şimdi ilaca devam dedi insallah degerlerim hala yolundadır.bende yavaş çalışıyordu ama euthoryx 50mg dan sonra hepsi normale döndü ultrason cektiremedim tabi hamile oldgm için de saol canım moral verdin tsh onemli demek o hep normaldi şükürler olsun.kaynanam neye göre hesaplıyor bilmiorm dokuz ayı geçti derkensanki dokuzayi bir geçince hemen doğum oluyor
Evet ama naber nasılsın demeden dogurmadinmi bebektemi sknti vR sendemj bsey var doktor mu solemedi kordonu dolanir günün geçer vs diye korkutmasalar bide bak sakin sezaryen olma yarım kalirsin normal dogur kesinlikle diyorlar.bugün istemeden annemi kırdım sırf buyuzden aramis hala sanci yok mu Tuhh desene sancim olmayacak sezaryen olcan sen dedi bende off anne yeter dedim kapattım sonra üzüldüm geri aradım zaman geçince.aslında annem beni 41+3 de doğurmuş biliyormusunuz ben 38+4 um o bile beni telaşa sokuyor ama tek fark ben zayıf bir bebekmisim annemi doktor beklemiş benim doktorum bebek iri diye sancim gelmezse 39 da sezaryenle alçak.
Kaynanan ay başını sayıyordur
Normal çıktıysa takma kafana. İlaç alıyorsan zaten oynama olmaz değerlerinde. Dengeler yani. Zaten doğumdan sonrası için de takip altında olman gerek bu nane biraz illet bir şey.
Bir de, kendini stresten uzak tutmaya bak mutlaka.
Ne anlıyorlar korkutmaktan anlamıyorum ki
Takip altında olan kişilerde bu sorunlar olmaz canım, hiç kafana takma. (gün geçmesi vs.)
Sezaryenle yarım kalmanın ilişkisini kuramadım, bilen varsa anlatsın. Saçmalanıyor bazen inatla.
Canım bebek seninle ne kadar kalırsa kâr. Doktorun da sana güzel bir yol çizmiş. Madem bebeğin iri, hiç riske gerek yok. Tadını çıkar bu günlerinin :128: Bak bebeğini kucağına almana az kaldı
Devlet hastanesindede genelde kötü davranıyor doktorlar ama merhametli birine denk geleceğimi bilsem güvenir kontrol ettiririm çatimdaki kemik bebegim kilolu dye normal doguma engelmi diye ama cesaret edemiyorum bikere test sonucu için muayeneye gtmstm ordaki doktorun beni bir dovmedigi kaldi
Evet ama naber nasılsın demeden dogurmadinmi bebektemi sknti vR sendemj bsey var doktor mu solemedi kordonu dolanir günün geçer vs diye korkutmasalar bide bak sakin sezaryen olma yarım kalirsin normal dogur kesinlikle diyorlar.bugün istemeden annemi kırdım sırf buyuzden aramis hala sanci yok mu Tuhh desene sancim olmayacak sezaryen olcan sen dedi bende off anne yeter dedim kapattım sonra üzüldüm geri aradım zaman geçince.aslında annem beni 41+3 de doğurmuş biliyormusunuz ben 38+4 um o bile beni telaşa sokuyor ama tek fark ben zayıf bir bebekmisim annemi doktor beklemiş benim doktorum bebek iri diye sancim gelmezse 39 da sezaryenle alçak.
Merhaba,
Doktor bana 6-21 şubat tarihleri arasında doğum demişti bende bunu etrafima söyledim ancak şubat başından beri telefonlarim susmuyor ve artık gerekmedikce bazı arkadaşlarımın telefonunu acmiyorum..arayanlar çok moral bozucu şekilde aa hani şubat diyordun sanki şubat bittide38+4 haftaligim doktor bebegin iri dedi 3550gram çatı muayenesinde rahim yapın esnek dedi ama giriş kismi kemikli eğer bu hafta içinde sancin olmazsa dogum yapmazsan suni sanciyla deneriz ama son haftaya kadar beklememiz kötü olur bekleyemeyiz zayif bebeklerde 41 e kadar bekleyebiliyoruz ama senin durum farklı dedi.çatı muayenesinde çok korktum ama doktor okadar anlayışli nazik davrandı ki hiç canım acimadi ...sezaryen olma ihtimalimi esim kayinvalideme soyledi oda saçma beklesin doktor ben beş kg normal dogurdum diyor ama köyde ebe dogurtmus burda doktor riske atmak istemiyor ..sancim hiç yok yuruyus yapıyorum açılma da yok bide insanlarin psikolojik baskısı çok yoruldm..he bide kötü felâket senaryolarida cabası..suyun biter Surekli baktır doktora diyorlar ama haftalık gidiyorum zTen kontrole ne yapabilirmki ??eminim benim durumumda olanlar vardır hamilelikte bu son ongunu nasıl geçirdiniz ?? Keşke doğumu insanlara daha ileri tarih soyleseydim bu bana iyi bir ders oldu
Cnm haklısın maalesef ama çalışma şartları çok kötü,36 saat uyumadan çalışılan bir meslek
Düşün insan gece uyumayınca kendi çocuğuna bile sinirleniyor,insanlar artık canından beziyor
Neyse doğum sancısı başlamadan çatı muayenesi olmak çok anlamlı değil
Çünkü doğum sırasında salgılardan hormonlarla kemik etrafı ve eklemlerin genişleme özelliği var
Benim sana tavsiyem illa normal doğum istiyorsan sancın gelince bir devlet hastanesi aciline gidip muayene olman
Ilk çocuk dört kg üstüyse çatın nasıl olursa olsun sezaryen daha mantıklı
Bunun dışında düzenli muayeneye gittiğinde zaten bebeğin iyilik haline,suyuna bakılıyor
Sen de evde her yemekten sonra sol tarafına yat ve bir saat bebeğinin hareketlerini say
3-4 hareket bebeğin iyi olduğunun göstergesidir
Kötü şeyleri düşünme lakin dışarı çıkıp araba çarpıp ölmeyeceğimiz bile kesin değil ki
Gebelik bu 41 haftaya kadar yolu var,insanları takma
bana o onerilenleri size de yazayim. gerci bende fayda etmemisti. ayrica 38+4 daha erkenmis. bende 40 ta falansiniz sandim.
bolca merdiven inip cikin.
cinsel iliski (evet gobegin burnundayken sana cok garip geliyor, ama mutlaka yap diyorlar)
bolca yuruyus.
bir tane dans egzersizi var, bana onu yaptirmislardi.
hamilelik yogasi (ben yapiyordum, birakmistim. o yuzden)
bebeginiz kiz mi? kizlarin nazli oldugunu soyluyorlar :)) icerisi sicak ya, gelmek istemiyorlar.
Kayinvalidem evlenirken hiç yardım etmedigi gibi takilara göz dikmişti bide kredi borcumuzda cabasi...he bide sonra hemen çocuk olmuyormu baskısı bende borçlar btsin öyle diyordum aman borç ödenir çocuk arada buyur gider diyor nekadR önemsiz sanki bir çocuğun yetiştirilmesi evet köyde doğurmuş hatta dördüncü çocuğunu birkere ikinmis öyle dogmus şimdikiler nazlı diyor normal dogumdan kaçıyorlar diyor bide kullandgi tabir aklıma geldikçe normal dogumdan soguyorum rahim bölgesini geniş surahiye benzettitek derdin bu olsun ah ah elalemi kafaya takma sende.ben bebek yokmu demelerinden bes yildir usandim tiksindim demek hamileyede daha dogurmadinmi baskilari. bizim derdimiz baskalarini geriyor etraf dengesiz insan dolu. ayrica kv den cok geri kafali ebe dogurtmus bu eski insanlar nekadar bilmis oluyor biturlu yaslandiklarini herseyin degistigini idrak edemiyolar hani yatip kalkip cocuk sahibi olmuslar ya hersey kolay yoldan oluyor onlar icin.bosver ya takmaya degmez hayirli ve kolay dogumlar..
Enson normal çıktı bana kalsa Heray baktirrim kan imida dahiliye doktoru şimdilik devam et doğumdan sonra bakarız dedi insallah sknti olmaz saol canım.ahh ahh keşke uzak olabilsek stresten ama olmuyorkisende dikkat et tiroid zor bi hastalık stres hemen etkiliyor Allah şifa Versincanim sanada
Maximum dokuzgun kaldı Allahın izniyle :)) çok heyecanlı çok mutluyum çokda merak ediyoum kime benziyor nasıl diye ?insallah çok saglikli olur
Sağol canım. Maalesef benimki ilerleme eğiliminde. Ay sonu kontrol var, bakalım ne diyecekler.
İnşallah canım benim sağ salim kucağına al :) Bence ikinizden de bir şeyler almıştır :))
PNR,neden bilmiyorum ama seni bu sitede görmek beni mutlu ediyor.Nickini de her defasında panzehir diye okuyorum istemsizceİnşallah sağlıkla kucağına alırsın.İnsanlara takılma
PNR,neden bilmiyorum ama seni bu sitede görmek beni mutlu ediyor.Nickini de her defasında panzehir diye okuyorum istemsizceİnşallah sağlıkla kucağına alırsın.İnsanlara takılma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?