- 11 Eylül 2011
- 1.833
- 4.146
- 333
- Konu Sahibi Bir Eylul Aksami
-
Yani ne kadar fazla takılıyorsunuz ve ne kadar fazla beklentiniz var şu çalışanlardan? Siz çalışmıyor musunuz? Yada şöyle diyeyim, gün içinde yüzlerce insanla muhatap olduğunuz bir işte çalışın bakalım öyle anlarsınız.
Valla bayılıyorum insanımıza ya, asgari ücretle canı çıkan insanlardan bir de ekstra hitap şekli bekliyoruz.
sen/siz demenin maaşla ne ilgisi var? sen demek siz demeye göre daha mı az enerji gerektiriyor?
sadece düşük ücretli çalışanlar değil yerine gelince bankacı doktor falan da diyebiliyor. Ne maaş ne eğitim meselesi bu, görgü meselesi. Ben de çok rahatsız oluyorum, yeri geldiğinde sözlü yeri geldiğinde beden mesajı ile uyarırım.
Ee çoğumuz öyleyiz ben de gidip “sen bana nasıl abla dersin nahpe” demiyorumAma hiç bir şeyin olması gereken şekilde olduğu bir ülkede yaşamıyoruz maalesef. Ben beklentimi bitirdim, işim görülsün yeter modundayım.
Ee çoğumuz öyleyiz ben de gidip “sen bana nasıl abla dersin nahpe” demiyorum
Çalışırken karşındakinin uyaran bakışlarına dikkat eden birisi var mı cidden ya da daha doğrusu edebilen?
Biraz relaks olalım bu konuda yahu , epi topu modernizmin doruğunda bir ülke değiliz, insanımız kibar değil düşünceli değil.
hanımefendi neden sizinle aynı düşünmeyen her yoruma cevap veriyorsunuz? sakin olun lütfen.
ben tanımadığım insanların bana sen diye hitap etmesinden hoşlanmıyorum, kimseye de sen demiyorum yani burda anlaşamadığımız yer neresi?
siz nasıl bir yerde nasıl yaşıyorsunuz bilmiyorum ama bana normal gelmiyor, size normal geliyorsa da bu beni ilgilendirmiyor ben yorumumu yaptım daha fazla uzatmak hoş değil.
Sende o zaman üslubunuza dikkat edin de.Yok sorun deyiş tarzındaydı tamamen. Küçümser gibi bir üsluptu o yüzden kafama takıldı bu kadar
Kendisi de neyse yani orada bir çalışan.ben üstüne basarak siz diye hitap ederdim ya çok nadir de olsa karşılaşırım böyle bir durumla bir keresinde sephora'da parfüm bakıyorum spor çıkışı eşofmanla makyajsız sırt çantalı falan dolanıyorum. çalışanlardan biri geldi ne arıyorsun yardımcı olayım diye. her zaman kullandığım parfümü söyledim onun yeni çıkan birkaç kokusunu daha deneyip seçicem dedim. kadın gösterirken hala senli konuşuyor ben de bizli cevap veriyorum. biz derken? dedi kadın en son. kendime olan saygımdan o dedim. siz karşınızdakine bile saygı göstermiyorsunuz kendinize nasıl davranıyorsunuzdur kim bilir dedim alacağımı aldım gittim. pazarda markette de siz diye hitap ederim insanlara sen dediklerinde hoşuma gitmez ama çok rahatsız da olmam. söz konusu sephora olunca kadın kıyafete bakıp küçümsemeye geldiği baya belliydi ondan cinslik yaptım onu da itiraf edeyim.
Merhabalar. Bunu paylaşma gereği hissettim çünkü ara sıra denk geldiğim bir durum. Elimden geldiğince tanımadığım insanlara "siz" diye hitap etmeye çalışırım karşımdakinin mesleği, maddi durumu ne olursa olsun. Fakat bazen bir bankaya, mağazaya, doktora gittiğimde şunu yaşıyorum ordaki bazı görevliler biz müşterilere "sen" diye hitap ediyorlar. Yaşım onlara göre küçük olduğu için bu şekilde hitap ettiklerini sanıyordum fakat bugün babamla bankaya gittik ve ordaki görevli babama da "sen" diye hitap etti. O an para yatırma hengamesinden dolayı bunun pek üzerinde durmadım fakat akşam eve gelip düşününce çok zoruma gitti. Biz ona "siz" diye hitap ederken onun "sen" diye bir üslupla konuşması çok sinirlerime dokundu düşününce. Bunu bir keresinde bir doktor da anneme yapmıştı. Yaşım küçük olduğu için (21) ve dış görünüş olarak küçük gösterdiğimden dolayı nasıl bir tepki göstermeliyim böyle durumlarda? Karşıdakinin saygısızlığı, küçük görme çabası mıdır bu yoksa düşüncesizlik mi?
Kendisi de neyse yani orada bir çalışan.
Çık deseler çıkacak.
Böyle olay anında cevabini veren insanlara bayılıyorum.. ben yapamıyorum işte bunu sonra içim içimi yiyorBen de gıcık olurum bu duruma. Babam öğretmen bir gün suvariden takım elbise bakmaya gittik babama adam beyamca sen şunlara bak falan demeye başladı gıcık oldum amcanıza mı benzettiniz babamı ne biçim bi uslup bu dedim adam bildiğiniz mor oldu sonra özür falan diledi biz de çıktık. Bu tip insanlar bence yumuşak yüzlü olan insanlara saygı duyulmayacağını düşünüyor net.
Yas takintisi olan insanlar genelde abla diye hitap edenlerle yas hesabina girisiyorlar. Ama bu yasi gosterdiginden degil, hitap olarak kullaniyor sadece.Hanımefendi biz kim ? Ben tekim de
Burda dolmuşsunuz bana çattınız hayırdır?
Beklentim yok diyorum “sen” hitabınada takılmam
Benden büyük kişilerin abla demesinden hoşlanmıyorum bundan sizene
Hala beklentiniz var blah blah..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?