- 24 Mayıs 2016
- 2.575
- 3.585
- 63
- 32
- Konu Sahibi Bir Eylul Aksami
-
Pazarciyi manavciyi bu sekilde uyarirsaniz “Abla ne diyon arkada musteri var aldiysan tezgahin onunu kapama” cevabini almaniz yuksek ihtimal.şimdi yanlış anlaşılmak istemem ama duruş, giyim, tavır her şey etkili bana göre. bana bu zamana kadar sen diye hitap eden doktor olmadı tanıdıklarım hariç, bankada zaten bana kimse sen diyemez, manavı vs saymıyorum sen deseler bakışımla özür dilettiririm herhalde. tavrınızı belli edin çok rahatsız olduğunuzda.
O da var.. ama sistemi oyle oturtmuslar..yani 2-3 hasta ayni anda aliniyo odaya. birde sira numarasi olunca daha kolay oluyo bu is. Yoksa herkes hurraaa:))
Kizma bence, almis sira en azindan. Bazi hastalar giris yaptirmadan gelip, once sira alin diyince “acil hasta degil miyim ne sirasi” diye ustumuze yuruyorBizim insanımıza sıra mıra hak getire valla, bakıyorum almış sırayı daha çağrılmadan oturuyor, e aldım işte sıra diyor
Kizma bence, almis sira en azindan. Bazi hastalar giris yaptirmadan gelip, once sira alin diyince “acil hasta degil miyim ne sirasi” diye ustumuze yuruyor
Sanki kalbi durdu bana mubarek, neresi acilse.
Kovu burcu olduğunuzu kanıtladınız :) Ben de kovayım değişiksin diyor herkes de benim gibiler varmış cidden :) Ya zaten yaptığımız iş riskli, sıkıcı, insanlar rahatsız ne gerek var kasmaya sen siz falan ya valla duruma göre konuşuyorum benBana siz diye hitap edilmesini sevmiyorum
Biri bana siz dedi mi tuhafıma kaciyor
Bence sizin tiple yşla alakası yok.
İnsanlarımız çok saygısızlaştı. Teknoloji ilerlemesiyle, eğitim, kültür daha kolay ulaşılabilir hale geldi ama insanlarımız son yıllarda tersi istikamete gitmeye başladı. Bu kafayla gidersek hanzo toplumuna dönücez sanki.
Kesinlikle....en son dert edecegim konu sen siz meselesiKovu burcu olduğunuzu kanıtladınız :) Ben de kovayım değişiksin diyor herkes de benim gibiler varmış cidden :) Ya zaten yaptığımız iş riskli, sıkıcı, insanlar rahatsız ne gerek var kasmaya sen siz falan ya valla duruma göre konuşuyorum ben
Kesinlikle....en son dert edecegim konu sen siz meselesi
Egoları bi indirmek dindirmek lazım bazenAh evet işte benim gibi biri daha:) Ufak ayrıntılara değil sonuca bakıyorum ben, ama insanlar önemsiyormuş demek ki.
Ayni konudan ben de muzdaribim. Gercekten bu durum benim de canimi sikmakta. Is yerinde siz derim herkese. Onlar ise " sen , canim, bazisi ise hstt" diye seslenir. Tepem atiyor bazen. Kucuk gosteryrm. Ondan mi dyrm. Baskalarina hanim la bten cumleler , bizde yukaridaki usluba donuyor.Merhabalar. Bunu paylaşma gereği hissettim çünkü ara sıra denk geldiğim bir durum. Elimden geldiğince tanımadığım insanlara "siz" diye hitap etmeye çalışırım karşımdakinin mesleği, maddi durumu ne olursa olsun. Fakat bazen bir bankaya, mağazaya, doktora gittiğimde şunu yaşıyorum ordaki bazı görevliler biz müşterilere "sen" diye hitap ediyorlar. Yaşım onlara göre küçük olduğu için bu şekilde hitap ettiklerini sanıyordum fakat bugün babamla bankaya gittik ve ordaki görevli babama da "sen" diye hitap etti. O an para yatırma hengamesinden dolayı bunun pek üzerinde durmadım fakat akşam eve gelip düşününce çok zoruma gitti. Biz ona "siz" diye hitap ederken onun "sen" diye bir üslupla konuşması çok sinirlerime dokundu düşününce. Bunu bir keresinde bir doktor da anneme yapmıştı. Yaşım küçük olduğu için (21) ve dış görünüş olarak küçük gösterdiğimden dolayı nasıl bir tepki göstermeliyim böyle durumlarda? Karşıdakinin saygısızlığı, küçük görme çabası mıdır bu yoksa düşüncesizlik mi?
Hahahahaha saka yapiyor olmalisin ya cok guldumAynen öyle, geçen biri sıramatik makinesini parçalıyor, neymiş onu daha gözünden tanıması lazımmış teknoloji ilerlemiş,
Hahahahaha saka yapiyor olmalisin ya cok guldum
ben buyrun siz oturun derim bazilari yavrum saol der mesela ozaman rica ederim teyzecim derim ama tesekkur ederim kizim derse rica ederim derimBazıları yakın ya da sıcak bulduğu insanlara bey amca ya da teyzecim diye hitap eder bende mesela otobuste gordugum bir teyzeye yer versem gel teyze böyle otur derim mesela. Buyrun siz şöyle gelin mi demeliydim diye düşündüm şimdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?