"Sen" diye hitap edilmesi

Pazarciyi manavciyi bu sekilde uyarirsaniz “Abla ne diyon arkada musteri var aldiysan tezgahin onunu kapama” cevabini almaniz yuksek ihtimal.

O da var.. ama sistemi oyle oturtmuslar..yani 2-3 hasta ayni anda aliniyo odaya. birde sira numarasi olunca daha kolay oluyo bu is. Yoksa herkes hurraaa:))

Bizim insanımıza sıra mıra hak getire valla, bakıyorum almış sırayı daha çağrılmadan oturuyor, e aldım işte sıra diyor

Bizim insanımıza sıra mıra hak getire valla, bakıyorum almış sırayı daha çağrılmadan oturuyor, e aldım işte sıra diyor
Kizma bence, almis sira en azindan. Bazi hastalar giris yaptirmadan gelip, once sira alin diyince “acil hasta degil miyim ne sirasi” diye ustumuze yuruyor
Sanki kalbi durdu bana mubarek, neresi acilse.

Tanimadigin birinin sen veya siz demesi buyuk oranda dış gorunusle alakali oluyor eger buyuk sehirlerden birinde ve kucuk bir ilcede filan degilsen.

Bence sizin tiple yşla alakası yok.
İnsanlarımız çok saygısızlaştı. Teknoloji ilerlemesiyle, eğitim, kültür daha kolay ulaşılabilir hale geldi ama insanlarımız son yıllarda tersi istikamete gitmeye başladı. Bu kafayla gidersek hanzo toplumuna dönücez sanki.

Bana siz diye hitap edilmesini sevmiyorum
Biri bana siz dedi mi tuhafıma kaciyor
Kovu burcu olduğunuzu kanıtladınız :) Ben de kovayım değişiksin diyor herkes de benim gibiler varmış cidden :) Ya zaten yaptığımız iş riskli, sıkıcı, insanlar rahatsız ne gerek var kasmaya sen siz falan ya valla duruma göre konuşuyorum ben

Aynen öyle, geçen biri sıramatik makinesini parçalıyor, neymiş onu daha gözünden tanıması lazımmış teknoloji ilerlemiş, ama senin davranışların gerilemiş sayın vatandaş? Makineyi kırmaya çalışmak da nedir? Teknoloji de insan yapımı sonuçta ve arıza kaçınılmaz. Neler neler var inanın şok geçiriyorum bazen. Gencecik insanlar daha kaba, orta üst yaş nispeten daha iyi. Yaşlıların çoğu kızım evladım modunda.

Kesinlikle....en son dert edecegim konu sen siz meselesi

Ayni konudan ben de muzdaribim. Gercekten bu durum benim de canimi sikmakta. Is yerinde siz derim herkese. Onlar ise " sen , canim, bazisi ise hstt" diye seslenir. Tepem atiyor bazen. Kucuk gosteryrm. Ondan mi dyrm. Baskalarina hanim la bten cumleler , bizde yukaridaki usluba donuyor.

offf en sevmedigim sey, asırı sinir oluyorum!!! bence acayıp lacka ve saygısızca bir sey, ben terbiyesizlik olarak nitelendiriyorum acıkcası.

Genelde bende çok samimi görmedikçe siz dilini tercih ederim ancak karşımda ki bu şekilde yaklaşmıyorsa bunu dert etmem çünkü onun kullandığı dil budur der geçerim. Sonuçta sosyal hayatlarımızda kimseyle alt-üst ilişkimiz yok insanlar sizi samimi görür veya konuşma dili odur onu kullanır. Bu hitap şeklini kullanma zorunluluğu yok kimsenin çok rahatsız olursanız “Tanışıklığımız yok sizli hitap etmenizi rica ederim.” Diyip geçebilirsiniz. Bu onlara 5dk içerisinde öğretilicek bir durum değil gibi düşünüyorum yinede.

ben buyrun siz oturun derim bazilari yavrum saol der mesela ozaman rica ederim teyzecim derim ama tesekkur ederim kizim derse rica ederim derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…